28. března 2011

Třináctý týden - Záhady a pověry

články na téma minulého týdne - Černá a bílá:

Zdravím! Tento týden jste měli docela volné téma, na které se dalo skoro libovolně kreslit a fotit, takže přišlo zase o něco víc odkazů než minule, což mě moc těší, zvlášť když vím, že podobných témat týdne se najednou vyrojilo tady i v AK spoustu.
Černobílou kresbou Eddieho mě nadchla veruce, která poslala i několik zasněžených fotek. Písňový text o šedém poslal životě D@ve, kresbu chrámu Hagia Sophia Opti-Mystique, básničku o černobílém světě Tajemná M, fotku tunelu s otázkou si můžete prohlídnout u Lily a hned několik fotek a úvahu u Fantaghiry. Ettelëa Dragons nakreslila dráčka (jak jinak, že) a Dragell docela netradičně pojaté ukřižování. Zamyšlení si můžete přečíst u Le fille Ash a pěknou povídku u Ettelëi Dragons. Moc pěkné, optimistické zamyšlení poslala taky Charlie, originálně pojaté fotky Destiny a několik černobílých obrázků Dragita. A tentokrát jsem se svou kresbičkou rozhodla pochlubit i já.

A jaké je nové téma týdne? Možná jste si všimli, že tohle je týden číslo 13. Když vidím třináctku, začnu přemýšlet o štěstí, smůle a všech možných pověrách. Věříte na horoskopy a talismany pro štěstí? Osudová znamení, zvláštní tušení a šestý smysl? Proroctví o konci světa? A co třeba černá kočka přes cestu? Je všechno na světě vysvětlitelné rozumem, nebo se najde místo pro záhady a nadpřirozenou moc? Pište, ráda si přečtu vaše názory, povídky, básničky nebo se podívám na obrázky... Jenom chci poprosit, abyste vynechali "velká" témata jako víra, církve, ateismus atd. Tohle má být spíš o malých rituálech, zvláštních úkazech, záhadách, tajemných místech a událostech a o pověrách a tradicích, které dodržujeme, protože věříme, že tím získáme štěstí, peníze nebo lásku...


Odkazy na vaše dílka i případné dotazy dávejte prosím opět pod tento článek. Další možnost kontaktu je na našem klubovém mailu klub.snilku(a)email.cz, do předmětu pište TT.
Posílejte i návrhy na další témata, o kterých byste třeba v budoucnu chtěli něco napsat, nebo jakékoliv další nápady...
Odkazy posílejte do neděle.

vaše Lenny

15 komentářů:

  1. To vypadá zajímavě, vrhnu se na to a možná něco zplodím  :)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi něco stvořím, tohle téma je moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  3. Téma na tento týden zní opravdu zajímavě, určitě se poskusím něco zplodit a zároveň se těším na články ostatních

    OdpovědětVymazat
  4. mám určitou představu, co bych nakreslila, ale ještě aby se mi to povedlo přenést na papír

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj na mě jsi zapoměla  už vím proč, já blbec neposlala odkaz: a to jsem to napsala ve středu;http://dragg.blog.cz/1103/ty-si-ma-cernobilazáhady vypadají slibně;)

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle bude zajímavé! Něco jistě napíšu!!!

    OdpovědětVymazat
  7. právě mě něco napadlo co nakreslit, no uvidím třeba se do toho vblízke době pustím :P :)

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: díky, příště si dám pozor, nevím proč jsem žila  v domnění, že jsem to odeslala;)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem napsala článek o zázračné Panně Marii Klatovské - tedy krvácejícím obraze:
    http://muj-svet-zdenina.blog.cz/1103/zazrak-panny-marie-klatovske

    OdpovědětVymazat
  10. To přímo vábí k jednomu tématu, ale o tom jsem už psala a je to až moc dlouhé. Ale snad už konečně na tohle téma také něco vytvořím.

    OdpovědětVymazat
  11. O pár mých věcech, které možná trochu pomáhají mému štěstí: http://fantaghira.blog.cz/1103/pro-stesti  Možná napíšu ještě něco

    OdpovědětVymazat
  12. Asi už jsem přišla k křížkem po funuse, ale přeci jen to ještě zkusím...
    Nejsem si zcela jista, zda to odpovídá zadání Jedná se o povídku sepsanou na motivy jedné pověsti, není tam nic nadpřirozeného (tedy v povídce, v té pověsti ano - jedná se o místo, kde "straší" a i dnes se tam občas vyskytují nevysvětlitelné úkazy...), ale snad to projde. Když ne, tak ne...http://daletth.webnode.cz/news/mlyn/

    OdpovědětVymazat