27. března 2011

Kontrola jedenáctá


Tak vás opět vítáme u dalšího Repetitia. Máme tady takovou mixovanou kontrolu - tedy z části i namátkovou (tím tedy připomínáme, že aktuálnost namátkových kontrol je pořád platná, ovšem nic oznámit do předu nejde - na kilometry daleko nejsou mraky vidět ať už jsou zelené, oranžové, nebo červené). Asi jste si všimli, že se poslední (asi) týden a půl s Repetitiem tak trošku stávkovalo. Ne, nezasáhla nás žádná počítačová či jiná krize, ale ten prevít Nedostatek času. Každopádně to už je za námi a před námi leží známý-neznámý, už jedenáctý mrak nesoucí název kontrola. Jak si s letenkami vedli tři blogeři, to se dozvíte za chvíli.

1) Okurkový krém - http://okurkovykrem.blog.cz
Monica Otmili tvrdí: Jak vidím, tady má blog působit vtipně, tím, že se tam sice každý den objeví něco nového. Většinou je to otázka ze života autorky nebo "článek" na dva řádky. A takhle by to asi nešlo. Snílkovsky to nevidím. Jde nám o kreativitu a otázky dokáže klást každý. Ani nám to nedá práci. Takže tady snad ani nebudu dlouho psát, vše je v krátkosti vyjádřeno. Škoda, že i tvé články jsou tak krátké.
Thein rychloverdikt: Měj se krásně, loučím se.
Verdikt z pohledu Moniky Otmy: Kdyby se zapracovalo, něco by se asi vyklubalo, ale takhle mi v hlavě svítí červený majáček. Bohužel.
2) Chiara Povera - http://chiaradiary.blog.cz
Monica Otmili tvrdí: Chiaru jsem před kontrolou moc neznala. teď mi ale dochází, že u nás Snílků je skutenčně oprávněně. Vidím spousta povídek, některé i na pokračování, poezii, dokonce i Téma týdne je pojato povídkově/ příběhově, takže tady musí mít někdo obrovskou fantazii. takže co se týče snílkovské stránky, tak vidím všechno v pořádku. A co věci autorství? je hodně málo lidí, kteří si dovolí zkopírovat básničku či povídku. A Chiara mezi ně určitě nepatří, jinak by nebyla přijata. Tady je kreativní, mladá (soudím) autorka. Takže těš se z letu a do budoucna přeju i za The hodně inspirací. :)
Thein rychloverdikt: Zelená.
Verdikt z pohledu Moniky Otmy: Jak už jsem napsala, užívej si letu. Semafor svítí barvou trávy. :)
-
Monica Otmili tvrdí: Přečetla jsem si, že blog byl založen hlavně pro výlevové články. Některé z nich skutečně chápu, ale nebudu nic prozrazovat, má-li někdo zájem vědět, hupky hup se mrknout Majdě na blog. Avšak je vidět, že fantazie dalí mladé autorky se rozjela. Přibyly básničky, povídku, fotky a názory. Takže blog nabral vlastní směr. A když někdo píše básničky, musí mít fantazii, kterou tady vidím. A fantazie je určitý druh snění, nebo snad ne? Podle mě tedy je. Moje (polo)bystré oko nezaregistrovalo červené skvrny, jen jeden neozdrojovaný obrázek s origami jeřábem. Ale pro jednu švestku se nestřílí, a to se rovná žádnému problému. Tudíž sni si s námi stále dál, jednou uvidíme, jak vysoko vyletíš. Namířeno máš dobře, už jen se trefit. :)
Thein rychloverdikt: Zůstáváš, tak užívej vzducholodí dobře.
Verdikt z pohledu Moniky Otmy: Na jaře se začíná všechno zelenat, já už chodím ven v tričku.
-
Dnešní kontrola dopadla tedy celkem dobře. Bohužel ne pro Okurkový krém - ale jak už bylo kdysi psáno, tady není holubník. Za neautorskost se platí. Za nesnílkovství taky.
Tak, ale stojí za zmínku, proč Theiny poznámky se v této kontrole zúžily na pouhé verdikty a dokonce vaše milovaná správkyně nehledala všude chybu. Je to prostě tak - s jedovatou čarodějnicí se můžete na týden rozloučit, což znamená, že i tu další kontrolu bude psát hlavně Monica Otmili. Já, tedy The, se strašně moc omlouvám, ale vůbec jsem to nestihla a dopsat k tomu odstavec o tom, co si o blogu myslím? Nad moje síly, za chvíli vyrážím. Takže moji milí, užívejte si tu beze mě, ale nebojte, já se zase brzo vrátím. A přenechávám slovo Monice :)
A já teda myslím, že už to tu bylo vše řečeno. Pauzu zkusím brzo dohnat. :)
Chcete-li se přihlásit, tak prosím pod informační článek, který v rubrice Repetitio najdete (nemůžu si vybavit odkaz, pardon). Ještě chci připomenout, že namátkové kontroly stále platí, takže ať tady nemáme černé pasažéry, ono se na ně stejně přijde.
Mějte se,
Monica Otmili & The

10 komentářů:

  1. Okurkového krému je mi líto :(
    ... a Destiny se začíná bát!

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, Okurkový krém patří mezi mé oblíbence :(

    OdpovědětVymazat
  3. to je zvláštní, že co se při přijímání líbí se při kontrole nelíbí a stane se osudným.. bojím se, až dojde (a já mam takovou smůlu že určitě jo ) kontrola na mě, taky se nebudu líbit..

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Příjimání mám na starosti já. Repetitio holky

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: a ja ti do toho zásadně musím kecat!

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, Okurkový krém vypadal pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: nojo, mně už to taky došlo, že v tom to asi bude

    OdpovědětVymazat
  8. No tak to jsem tedy uražená, odpovědi na mé otázky vyžadují snění.
    Ale nezlobím se.

    OdpovědětVymazat
  9. Ne že by nápad blogu Okurkového krému byl špatný, ale ve třech větách v každém článku se kreativita nedá většinou najít.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: hodná holka tak  nějak jsem si byla jistá, že to takhle dopadne a jsem ráda, že jste to vyřídily v podstatě hned... nápad "vtipného" blogu je jistě roztomilý, ale chtělo by to trochu víc snahy - o snílkovství ani nemluvějinak, já ráda výlevové články takže až budu mít volnou chvilku, budu zkoumat, když oba blogy prošly s takhle krásně čistým štítem

    OdpovědětVymazat