20. března 2011

Spolupráce? Ale kdepak...

Název by mohl také znít "Jak lezu Lenny do zelí." nýbrž nemohla jsem si pomoct.
A důvod? Téma týdne. Průběh všichni známe. I důvod. Některá témata dokáží vyburcovat fantazii a propiska už jede sama od sebe. Pro ty línější z nás (jako například pro mne) platí místo propisky klávesnice. A pak jsou tu ta témata, která nám nesednou, jako například to dnešní.

ANI JEDEN ČLÁNEK...



V poslední době tu byly věci, které některým blogerům ještě teď ničí nervy.
Já myslím, že všechno se pomalu, pomaličku vrací do těch kolejí, které tu byly a na které jsme spoléhali. Přesto zůstala tahle "autorská komunita" rozdělená. Je to jako kdybyste nechali uprostřed kdysi nedotčené přírody vybuchnout atomovou bombu. Než se příroda vrátí do starých kolejí a všichni její obyvatelé zase začnou žít vedle sebe v klidu, bude to trvat. Ale i přesto se s tím dá něco dělat. I přesto můžeme držet při sobě. Spolupracovat. Proč, když máš špatnou náladu, nenapíšeš povídku? Jistě, múza má dovolenou. To řekne většina. Ale vždycky tu bude jeden z tvých oblíbených blogerů, jehož nálada se v tak mrazivých dálkách nepohybuje. Vždycky tu bude "pro vás." Nemusíte začít psát zrovna kapitolovou povídku, já jen přemýšlím, jestli to zkusíte. Jestli máte strach nebo ne. Věřte mi nebo ne, ale díky povídce, kterou píšu společně s Illian už několik měsíců, jsem si na internetu našla skvělou kamarádku. A je pro mne čest, že s ní můžu psát, že s ní můžu vést společný blog, třebaže na něj přispíváme jen jednou za měsíc, i méně. Jen ten pocit, když píšete. Když druhého napadne něco jiného a vaše představy se zase změní. Podporuje to fantazii. Jak z toho vybruslit? A co víc? Můžete získat i přátele. Já osobně nevím, co bych dělala, kdybych se jednou za čas nevypsala ze svých pocitů. Teď k tomu asi nejvíce využívat chat správců na Fb, ale to, co napíšu Ill bych tam někdy ani nenadhodila. Tomu se říká důvěra. Není třeba říct někomu neuváženě, kde žijete. Jen se vypsat z pocitů. Zkusit to a zjistit, že to stojí za to.Tady mě napadla už jen jedna věta:

Snílek za všechny, všichni za Snílka!

Zbývá jen den do konce tématu týdne. Konec je, jak možná víte, posunutý dopondělka.
Tak co, mí milí Snílci? Překvapíte nás a pošlte odkazy na svá dílka?
Nemusí to přece být jen povídka, ale i obrázek. Jeden vyfotí, druhý upraví a třeba přidá svou fotku. Může to být cokoli, co najdete ve spolupráci. Zvládnete snít společně?

22 komentářů:

  1. Ok. Jestli máte někdo nějaký nápad, jdu do toho s vámi.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Takhle se bude jen čekat, jestli se někdo přihlásí. Chce to jen trochu odvahy a oslovit oblíbeného blogera. Myslím, že Lenny nebude proti, když pošlete článek i trochu po limitu. Možná dokonce zařadím některé z nich do Principia jako ukázku spolupráce.Troufnete si?

    OdpovědětVymazat
  3. Jak ani jeden článek? Já měla za to, že tam je napsáno, že to člověk může napsat i sám a to jsem prosím pěkně provedla - na téma spolupráce...

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Jo, tak to má Lenny. Ale není to "ta" spolupráce. Mezi dvěma i více blogery. Jako například blog - ztracenych.blog.cz (Já s Illian) nebo třeba Drom a Gigi (gigiandromeda.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  5. no jo, to je těžký... já byla odjakživa samostatná, protože se pak musím spoléhat na ostatní, nemůžu si všechno udělat sama, a když je zádrhel, tak to tak dopadne...
    a týden nám bohužel jaksi nestačil :( a nejspíš nestačí ani den na víc

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Jej... Já nezapomněla Nel-ly Jen s  mou momentální úchylkou nebyl čas. A múza už týden stávkuje. Když začneš, budu pokračovat (dělá, jakože ona nic )

    OdpovědětVymazat
  7. My s Bastett a Frimem taky napsali, ale bylo to vyhodnoceno jako spam.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: no, tohle se ale netýká tebe (i když bych to na tebe mohla všechno uvrtat a bylo by) , nějak nám to s The nevyšlo... když ona nikdy není :( a když byla, tak jsem nebyla já
    krom toho, že jsem byla pohlcena a taky nic nepsala

    OdpovědětVymazat
  9. No jo, jak napsala Charlie. Náš trojlístek napsal nakreslil, ale zvládl to bohužel dodělat až dnes...
    A ostatní blogeři? Asi tu panuje určitá nedůvěra. Strach, že to ten druhý nebo ten člověk sám nezvldne...

    OdpovědětVymazat
  10. [9]:[7]: Výborně! To jsme ani nečekali. Řeknu Lenny, aby nezapomněla "odspamovat"

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: za sebe bych to řekla asi takhle - nerada s někým spolupracuju, proto jsem tohle téma vyřešila po svém.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Já také raději jedu sólo. Ale od jisté doby to platí pouze pro realitu.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak, je odspamováno...I když jste nikoho ke spolupráci nesehnali, nebo jste vlci samotáři, můžete klidně poslat i článek na téma "spolupráce" bez toho spolupracování, podobně jako veruce. Jak si to vyřešíte, to je na vás. Jenom jsme vás chtěli pobídnout k tomu, abyste se třeba s někým poznali a vyzkoušeli si práci v týmu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Uch,uch.
    Já se nějak do spolupráce nehrnu,protože jednak nevím s KÝM bych spolupracovala ani nevím, v čem by ta spolupráce spočívala a co by jsme vytvořili...Hehe,Majda si zbaběle našla spoustu výmluv..=D

    OdpovědětVymazat
  15. My už s Teiou (http://forever-gone-forever-you.blog.cz/)taky dokončujeme :) Měly bychom to stihnout ještě dnes... snad!

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem vlk samotář, takže spolupráce se mnou nepřipadá v úvahu, to samý mám ve škole. Takže tohle TT vynechám, sice bych mohla vymyslet i něco sama, ale po pravdě jsem tenhle týden nějak líná, tedy mohla bych se vymlouvat, že nemůžu na nic přijít, ale to dělat nebudu. Jsem líná samotářka, to jsem to dopracovala, co?

    OdpovědětVymazat
  17. Jsem úplně bez nápadu, ale popřemýšlím nad tím  a uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ehm.. Bude vadit, když to bude úplná kravina?

    OdpovědětVymazat
  19. [15]: Hotov, je to pod článek se zadáním spolupráce tady na blogu :) Poslala to Teia :)

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: Nojo, že nám to ale šlo od ruky

    OdpovědětVymazat
  21. Tak už něco plánujem, zítra odpoledne vám to pošlem.

    OdpovědětVymazat