28. prosince 2010

Aditum aneb kdo je hoden, nechť vstoupí

Obyvatelé internetové galaxie, nastražte uši!

Jsme klub pro snílky a kreativní blogery a vítáme proto každou novou duši, která umí přemýšlet, doufat, tvořit a fantazírovat.

Co do tématu blogu, bereme všechno - básníky, písaře, malíře, kreslíře, fotografy, chovatele, cestovatele i deníčkáře - žádné zaměření nám není cizí, jen pokud ve vás dokážeme vidět opravdového snílka a taky poctivého, slušného a zajímavého blogera, neb to k tomu rovněž patří ;)

Co žádáme? (aneb Ideální kandidát):

  1. Je samozřejmě snílek a je to na něm a jeho blogu aspoň trochu znát.
  2. Má zájem účastnit se klubového dění, jelikož hlavně o tom to tu celé je - jsme komunita, zájmový kroužek, chcete-li. Nejsme tu pro sbírání blogových odznáčků, ale jeden pro druhého, pro inspiraci a potěchu všem smyslům i duši.
  3. Je slušný a umí se slušně chovat i k ostatním snílkům.
  4. Je poctivý bloger, tedy převážně (ne-li kompletně) autorský, a když už je mu třeba nějaké té cizí tvorby, tak ji řádně ozdrojuje.
  5. Jeho blog stojí aspoň trochu za zhlédnutí. Hledáme zajímavé, talentované duše, u nichž je radost si počíst nebo pokoukat na něco pěkného. Občasný prostý výlev duše či nervů ujede každému, ale pro našeho řádného snílka by mělo být pravidlem, že jeho články jsou povětšinou "vo něčom" a dokážou zaujmout.
  6. Před přihlášením se do KS si přečte také naše nově sesumírované zlobišárny a ujistí se, že splňuje všechny podmínky. Není jich mnoho a na jejich dodržení nám záleží, proto se chceme ujistit, že přijímáme někoho, kdo je respektuje ;)
Nechceme nikoho svazovat, rozletu kreativity se meze nekladou a čím zajímavější troškou do mlýna přispějete, tím líp. Není nutné psát články rychlostí světla, ale blogery neaktivní déle než tři měsíce, si proklepneme v Repetitiu, aby se nám tu z toho nestala vývěska odpadlých dušiček s články na téma "nemám co psát", "nemám vůbec čas na blog" a "poraďte, co byste tu chtěli číst".

Cizí obrázky samozřejmě smíte v rozumné míře používat, avšak dbejte prosím vždy na řádné ozdrojování (chceme konkrétního autora nebo konkrétní url stránky, kde se nachází originál, ne "google" nebo nedejbože "internet"). Designy od grafiků jsou samozřejmě povoleny - pokud chcete pěkný blog a nejste zruční, proč vám v tom bránit. Krášlit menu a články avatary a stampy je též povoleno, ale nic se nemá přehánět a platí tu stejná pravidla jako u ostatních obrázků. Snít můžete nejen na blog.cz, ale i na jakékoli jiné platformě, nejsme pro blog.cz výluční a vítáme blogery ze všech koutů blogosféry.

Co nabízíme?

  1. Přátelskou komunitu, do níž můžete patřit. Celá kupa dalších blogerů snílků se na vás těší a je zvědavá, co můžete přinést do společného košíku právě vy!
  2. Možnost účastnit se klubového dění, samozřejmě - posílat své výtvory, kresby, fotografie, psané záležitosti atd. do kreativních rubrik a lovit bludišťáky a další odměny.
  3. Možnost seberealizace zapojením do správy klubu - máte nápad na nějakou zajímavou novou rubriku nebo chcete přiložit ruku k dílu pomocí s nějakou stávající? Pomocníky vždycky přivítáme, stejně jako jakoukoli radu, tip či nápad. Máme uši nastražené 24/7.
  4. Klubovou ikonku, kterou si můžete umístit na blog a pochlubit se tím, že někam patříte.
  5. Až se bude opět konat snílkovský sraz naživo, budete vřele vítáni.
Pokud jste dočetli až sem a usoudili, že na naše podmínky můžete přistoupit a chcete být členem, pak směle pište do komentáře:

1) jméno nebo přezdívku,
2) adresu Vašeho blogu,
3) váš e-mail,
4) proč si myslíte, že k nám patříte?

(první tři body nemusíte vypisovat zvlášť, pokud je máte vyplněné už v samotném formuláři komentáře ;))

Jak vypadá přijímání?

Přijímací články neboli vzducholodě vylétají pravidelně každý měsíc (jsou-li v Aditu zájemci). Pokud usoudíme, že jste jasnými a ukázkovými Snílky, přijmeme vás hned a bez reptání. Pokud dojdeme k závěru, že nejste, dostanete pomyslnou červenou, vždy s jasným odůvodněním a možností se odvolat či jinak vyjádřit. O všem nejistém se mohou ostatní členové vyjádřit v anketě. Nechť promluví hlas lidu! :)

Některé přihlášky nám systém vyhodnotí jako spam a skryje je před veřejností, ale nebojte, v administraci je vidíme všechny a nikdo nám neunikne.

Vyřízené přihlášky mažeme.

A ještě jedna důležitá poznámka na závěr: Tento klub bereme jako zábavu a ne jako své životní poslání, proto omluvte případný výpadek aktivity. Děláme to pouze ve svém volnu a z vlastní vůle, nikdo nás za to neplatí a ne vždycky je toho času tolik, kolik bychom si přáli. Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás ;)

Zaujali jsme vás a nechcete o nic dalšího přijít? Sledujte nás na Facebooku a Bloglovinu! Pro bližší kontakty navštivte sekci Správci.


4 komentáře:

  1. Ahoj, všimla jsem si, že jsem stále ještě nějakým zázrakem nebyla vyřazena z Klubu snílků, i když jsem už snad celou věčnost nic kreativního na svém blogu nepublikovala (a popravdě ani v reálu teď fantazii moc nedám). Ale ráda bych stále byla součástí a třeba časem i trochu víc tvořila, účastnila se témat týdne a tak.

    Nová adresa: vlasta.blog
    Jméno: Vlasta (přezdívku jsem už opustila)
    Proč? Protože i když jsem vyrostla, pořád jsem snílek a pořád mám chuť tvořit. (A snad brzy bude i čas.)

    Moin!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to bude tím, že letos jsem jako správkyně brutálně selhávala, takže Aditum a Repetitio mají resty. Do konce roku bych měla mít nový notebook a slibuju si od toho zlepšení situace.

      Píšu si poznámku eventuálně to někde oficiálně vyvěsit, ale prozatím samozřejmě naprosto přijímáme a těšíme se na spolupráci :)

      Vymazat
  2. 1. Lan Wangji Hanguang Jun
    2.https://wangjiho-zakouti.blogspot.com/?m=1 (mám pět blogů)
    3. lan-wangji@volny.cz
    4. Žiji převážně ve svých světech, ve svých snech, více než v realitě. Do říše snů utíkám od kruté reality, od všeho. V mých světech a dimenzích je možné úplně vše nemožné. Poslední dobou píši převážně fanfikce na The Untamed, YiZhan, Mo Dao Zu Shi, respektive tak přes rok no. O psaní fanfikcí jsem tu neviděl, žádnou zmínku, takže počítám s tím, že proti fanfikcím nic nemáte. Jsem od narození úplně jiný, než všichni kolem mě. Nikdo mi nerozumí. Je pro mě těžké žít, v mé psací tvorbě se vypisuji ze svých stavů, života, toho co mě trápí a tvořím z toho co se dá. Avšak nebaví mě, jen psaní, ale i grafika, fotografování, hraní si se styly vzhledu, cosplay, atd. Baví mě mnoho věcí. O tomto blogu vím už delší dobu, ale až teď jsem se nakonec rozhodl to zde zkusit. Tak uvidím, jestli mě přijmete mezi sebe, nebo ne.

    OdpovědětVymazat