11. března 2011

Imaginarius - První iluze


Již je to mnoho prosněných let, co Pán iluzí, kapitán Imaginarius, vyplul se vzducholodí nesoucí jeho jméno mezi neprobádaná souhvězdí, aby nalezlo místo svých snů, které střežil ve svých myšlenkách, jako největší tajemství. Na výpravu nepřizval žádné snílky a v době slavností v přístavu Aditu vyplul to temnoty nebes. Ovšem u hvězdy Aurory si s ním osud pohrál a jeho astroláb postihla porucha, která nemůže být opravena rukama lidí. Imaginarius už dlouho bloudí ztracen mezi hvězdami, snažíce se najít správný kurz. U Aurory se na jeho počest konají snílkovské turnaje ve snění a snílkové stále hledají Imaginaria. Řídí se podle stop, které za sebou zanechává. Těmi stopami jsou iluze, které každého snílka polapí jako siréna svým zpěvem, a nutí ho tak dlouho snít a fantazírovat až téměř do vyčerpání sil. Všechny příběhy těchto snílků jsou pečlivě zapisovány a každý příběh odhaluje střípek toho, kam Imaginarius mířil.


Zdravíme
Po takovém malém prologu jste se dočkali první dávky inspirace. Jste rádi? Jak víte z předchozího článku, jelikož je to poprvé, bude to v něčem speciální. Destinaetus a Venom budou řádit společně. Věřte nebo ne, není to tím, že by se o tuhle příležitost poprali. Všechno peří zůstalo na svém místě.

Dostanete hned dva podněty pro vaši inspiraci. Je jen na vás, jaký obraz si vyberete. Pochopitelně se můžete vytáhnout dvakrát. Jen ve stručnosti připomenu co se po vás chce. Vaším úkolem je napsat povídku, nebo báseň, pro kterou by byl zadaný obrázek vhodný jako ilustrace. Fantazii se meze nekladou, jen se nechceme dočkat toho, že přidáme výtvor Victorie Francés a nějaký koumák nám zpracuje její životopis. Kapišto? Kapišto... tak jdeme zírat.

Odkazy na svá díla posílejte na klubový mail klub.snilku@email.cz a jako předmět napište Imaginarius. Nově vkládejte do:



Obrázek první:
Autor/ka: phatpuppy

Obrázek druhý:
Autor/ka: aphostol

9 komentářů:

  1. Druhý je ryze snílkovský, na psaní se mi ale víc zamlouvá ten první

    OdpovědětVymazat
  2. první mě hodně zaujal, do kdy se posílá? abych věděla jak si rozrvhnout víkend, začali mi prázdniny, ale práce je nad hlavu (ale mám chuť tvořit);)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten druhý je nádherně steampunkový :) Alespoň pro mě. Jde se na něj ..

    OdpovědětVymazat
  4. strašně ráda bych něco napsala, při pohledu na ty obrázky mě napdá spoustu věcí, ale bohužel tento týden nemám ani trošku času na psaní mam strašně moc učení doufám, že budou další takové povídky

    OdpovědětVymazat
  5. povídka hotová, zítra ji ještě zkontroluji jestli jsem nenapsala nějakou koninu a pošlu odkaz;)

    OdpovědětVymazat
  6. Básnička na tyto obrázky se na mém blogu objeví 6.1.2012 - už je přednastavená

    OdpovědětVymazat