30. ledna 2011

Mé tipy, na vylepšení funkcí blog.cz

To jsem četl (spíš proletěl očima) článek na jyxo.blog.cz o jejich vylepšeních na blog.cz. A jakožto amatérský grafik si nemohu odpustit názor na to, co bych já osobně uvítal za nové funkce či vylepšení :)
Apdejt, Babe se přisírá. 

Vyjádřete se pak do komentářů, mám velmi (velmi!) naivní nápad, že pokud by měly velký ohlas, tak bychom to mohli poslat adminům jako takový tip do budoucna :) Ale je mi úplně jasné, že i kdyby to prošlo, tak by s tím byli velké složitosti, práce a nechuť. Takže by to byly opravdu jen tipy, co by uživatelé nejvíc chtěli :) 

Dva obrázky do Okrajů stránky
Pokud jste někdo tvořil layout, kdy vám obrázek záhlaví přesahoval okraje, tak jistě víte, jaký to má problém. Máte na výběr dvě možnosti. Budto udělat dloooooouhý obrázek jako Okraje stránky. A nebo dát obrázek Okrajů stránky fixovat a výsledek není moc pěkný. Proto bych byl vážně uvítal, kdyby byla možnost do Okajů stránek nahrát 2 obrázky, tím se tenhle problém vyřešil.

Mně by se víc líbily tři obrázky :D. Jako nahoru, dolu a ten kterej by se opakoval :D. 

Shoutbox do menu
Tohle je asi trošku náročnější, ale rozhodně to spoustě lidem vadí. Bylo by fajn, kdyby se tohle objevilo jako nová funkce. A úplně největší luxus by bylo, kdybychom si ho mohli sami doladit (barevně, rozměrově, případně i obrázkově).
A vůbec, neví někdo proč vlastně nefunguje blueboard? Bylo by to bez práce.

Protože bysme za to museli platit. Tohle neni žádnej web, tady si nic nemůžeš udělat podle svých představ. ^^

Mezera mezi menu a články
Tohle je jen taková drobnost. Ale často jsem se při tvorbě layoutu potkal s tím, že by výsledek vypadal mnohem líp, kdybych mohl mezi menu a prostorem na články nastavit mezeru. 

Vlastní šablony blogu
Tohle je už opravdu jen utopistická myšlenka. Ale pokud si zamilujete nějaký layout, tak by bylo fajn si ho uložit jako šablonu a případně mezi šablonama přepínat. Stačily by bohatě třeba jen dvě (jedna aktuální a jedna archiovovaná)
O tom můžeme snít ^^.

Dvě menu
Toto navrhla naše Babe :) Ale myslim, že by to taky nebylo špatné. Na jednu stranu umístit rubriky a na druhou stranu archív, galerie, odkazy atd.

*lo při Xeně! :D Tady na mě vážně nikdo nemyslí T_T.

Oddělovače článků
Taky jen kosmetická úprava. Místo té šedé čáry by byly byla hezčí možnost nahrát si vlastní oddělovač článku.

Pozadí názvu článku
Zase navrhla Babe :D Měla ideu inspirovanou layouts.candita.cz. Aby pod název článku byla možnost nahrát obrázek.

Zase *lo. Kvák.
Babe k vám promlouvá. To už vážně budete jako ty reklamkové slečny, které automaticky dávají ženský rod? :D Co třeba si narozdíl od nich přečíst můj článek a dát při zmínce o mně rod Střední? :D Babe se omlouvá, že kecá. Ale ono neumí mlčet ^^.




20 komentářů:

  1. Mě osobně přijdou tyhle věci zbytečné. Nejsem grafik a tak bych je jen asi těžko využil.

    OdpovědětVymazat
  2. [2]: no kruci, ty překlepy.. zabte mě někdo!

    OdpovědětVymazat
  3. a co to poslat někam? nevím, administrátorovi blogu nebo tak? já bych se pod některé věci s radostí podepsala - vlastně pod všechno! možná ty šablony a oddělovače článků bych nevyužila, ale to ostaní bych velmi ocenila a třeba pr oněkoho by mělo využití vše. Myslím, že blog přidává často nové funkce - ostatně, vývoj je nutný. A tak by nebylo do věci, aby zkusili přidat něco, co uživatelé ocení třeba více než tlačítko "Líbí se mi". Opravdu bych zvážila, jestli s tím neprorazit ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Podľa mňa sú tieto typy skvelé aj mne to už viackrát napadlo. Najviac by som uvítala pozadie pre nadpis článku a dva okraje stránky.

    OdpovědětVymazat
  5. Já myslím, že by to určitě spousta lidí přivítala, takže jsem pro, i když já zatím žádnou z těch funkcí nevyužiju.

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem ještě zakládala ankety, přišlo mi fajn, kdyby byly vícestupňové. Jako například první úroveň - "holka/kluk", další úroveň - "pod 10 let/ 11-15 let/atd." Sice to nepatří do grafiky, ale někdo by to možná využil.
    A teď doufám, že se na blog.cz tato novinka od té doby, co tu nepůsobím, nezavedla, protože jinak bych si připadala dost blbě

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě s návrhy souhlasím!!! Také už mne napadlo plno věcí, jak by se to dalo ještě vylepšit a tyhle jsou jistě dobré! Souhlasím se zasláním!

    OdpovědětVymazat
  8. Spousta dobrých tipů, u mě vítězí hlavně dvě menu a oddělovače, oboje bych stoprocentně využila. Jen to pošlete, za zkoušku nic nedáte :).

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, pošlete jim to! To by se hodilo, hlavně ten Shoutbox, určitě bych ho upltnila. A taky ty dvě menu by byli docela dobré .

    OdpovědětVymazat
  10. *lo!! Babe je středního rodu. Du se tam přihlásit a upravit to, trvalo by to moc dlouho než by mne DesíQ vvyslyšel

    OdpovědětVymazat
  11. Je fakt, že o dvou menu jsme už taky uvažovala..... Ale já osobně bych to (zatím) nevyužila....

    OdpovědětVymazat
  12. ty oddělovače článků a dvě menu bych vážně brala   

    OdpovědětVymazat
  13. Jop!! Že se ještě přisírám, chtělo bych barevné variace ankety!!!

    OdpovědětVymazat
  14. k dodatkům:
    nevidím důvod, proč by nemohl být shoutbox i na neplacené stránce.. na ic.cz a wz.cz a pdoobných není problém vložit shout a je to vše zdarma ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Brala bych snad všechno, on by ten blog pak přece jen vypadal líp :) Poslat, za zkoušku nic nedáte :)

    OdpovědětVymazat
  16. jj mají to takhle pěkně udělaný nwm jestli tohle blog dovolí, ale špatný by to nebylo a u toho menu ta mezera, tak nm proč ale na nějakým zkušebním to jde a nějakým mi to zase nejde, na nějakým když do mezery dám průhlednou, žádnou barvu, tak tam je mezera jak potřebuju ale u některých se zobrazí černý pruh, nechápu to, proč u jednoho to jde a u druhého ne

    OdpovědětVymazat
  17. Souhlas, některé funkce by se vyloženě hodily. Tohle by se mělo dostat někam výš.

    OdpovědětVymazat
  18. Dvě menu a vlastní šablony by byly prefektní:)

    OdpovědětVymazat
  19. Jsou to dobré myšlenky, snad bych k tomu dodala eště to, že byhc uvítala dva obrázky v textu :)
    Jinak podle mě bude dřív krásná zrušena než se tohle splní :P (i když... občas si říkám, jeslti to nebude brzo )

    OdpovědětVymazat
  20. Já bych uvítala tyto možnosti. Dva obrázky v okrajích by mnohým ušetřily práci a shoutboard v menu postrádám od doby, kdy jsem na blog přišla a stále o něm nepřestává snít.

    OdpovědětVymazat