26. února 2011

Změna v přijimání nových členů a co se kategorií týče


Tak se nám stalo, že počet členů našich Snílků dosáhl 223 blogů ve výpisech, což znamená asi 215-220 členů (někdo má dva blogy). A to vůbec neštiluje s mojí původní představou, s jakou sem se přidal k založení klubu. A tedy, že budeme jen malá skupinka rebelů a snílků. Je pravda, že počet přihlášených klesá, ale budu radši když udělám změnu ted, než třeba po dalších 60 přijatých. Proto jsem se rozhodl, že spoluvinu hodím i na vás :P
Tedy: Způsob psaní přihlášek bude stále stejný. Ale samotné přijímání bude více podobné A-tlupě. Blogy, které podle mě jsou snílkovské už na první pohled/přečtení přijmu ihned. Ti, kteří nejsou snílky, hned odmítnu. O zbytku budou vedeny ankety, ve kterých VY rozhodnete, zda se žadatelé stanou či nestanou členy.

Oznámení o okamžitém přijetí či nepřijetí a ankety budou vždy v jednom článku. Výsledky budou uveřejněny ve vzducholodi, jak jste zvyklí. Hlasovat budete moci během týdne. Je třeba zmínit ještě jednu věc. Sice nevěřím, že by se k tomu někdo snížil, ale lepší je upozornit než pak litovat. Je zakázáno přemlouvat ostatní, aby pro vás hlasovali. Ani upozornění na anketu není dovoleno. V anketách mají hlasovat hlavně snílci, a váše echo by mohlo přivést i nečleny.
A prosím vás, hlasujte v anketách opravdu svědomitě. Jak jsem psal, důvodem je vysoký počet členů. A pokud budou i v anketách padat jen ANO, jak to dosud dělá má až mírná povaha, tak tahle změna nebude řešením. Shodli jsme se, že v případě stáleho tempa přijatých, zavedeme limit pro členy. Ano, opět podobnost s A-tlupou. Ale mají pravdu, s kvantitou se snižuje kvalita.

A nyní ke kategoriím. Abyste pochopili, proč to je tak zdlouhavé, tak vám snad pomůže jak to nazvala Venom "je to dojebávačka". Ono vyplnit kategorie u asi 100 lidí (zatím!) není žádná rychlovka a líbezná hudba na nervy. Navíc velmi snadno se při přidání dalšího člena celé řádkování rozhodí. Takže budto budu každou vzducholod tvořit nové a nové tabulky (aby se předešlo změně řádku) s tím že bych je musel i znovu celé vyplnovat a nebo budu pokračovat jako ted a hrozí občasná chyba. Obě možnosti jsou zmíněná "dojebávačka". A jak je psáno v aditu, já se Snílkům věnuji pouze ve volnu, protože nejsme nic oficiálního, jsme jen parta rebelských přátel co dostali šílený nápad. Takže ještě jeden celý víkend prosedím nad kategoriemi a vybnodnu se na ně. Nehodlám kvůli Snílkům obětovat čas, který bych mohl využít k učení, psaní "povídek", kreslení nebo jiných věcí.
Nicméně, tato problematika se více vyjasní v dalším článku, protože správci jsou mírně nakrknuti.

P.S.: Jestli vidíte na blogu zápatí, tak vězte, že my ho tam nechtěli. Snad to budou jen problémy na straně blog.cz s administrací. My máme v nastavení "bez zápatí" a stejně tu je.

15 komentářů:

  1. Ouhá, hlavně to chce klídek a neztratit tu pohodu, co tu je :)
    Toš jsem zvědavá, zda se sem můj blogísek dostane či ne

    OdpovědětVymazat
  2. Tatíí, to chce klid a nohy v teple! :)
    a jsem ráda, že jsem se sem doatala ještě před tímhle, protože mám pocit, že přes hlasování bych se nedostala

    OdpovědětVymazat
  3. To zápatí je otravnější, než hladový komár, koukám, ale všimla jsem si, že tam naskočilo až po té nové změně.Jo, nohy v teple jsou důležité.

    OdpovědětVymazat
  4. No pokud by se zápatí nespravilo, pak stačí dát všude "bez barvy" nebo jak to tam je a případně i zmenšit třeba jen na půl pixelu. Já to tak udělala a funguje to. Také mě to tam maximálně štvalo.

    OdpovědětVymazat
  5. Hlavně klid. Pokud tady má někdo s něčím prblém, tak tu být nemusí, že jo. Občas mám pocit, že někomu nedochází, že všichni jsme jenom lidi a že nemůžeme dělat jenom jednu věc!
    Pardon, jsem se naštvala a vůbec to nesouvisí s KS, ale vím, jak se cítíte...

    OdpovědětVymazat
  6. Zápatí vidím, já to tam mám taky - bohužel se ho nějakým vzácným způsobem nejde zbavit. S přitvrděním souhlasím, nijak mě nevadí, že se to tady bude podobat tomu na A.Kategorie jsou svině, proto pokud to děláte v editorech (jakože asi ano podle toho co jsi povídal) tak bych ti mohla doporučit dělat to jen v html. Vím je to tady "dojebávačka", ale rozhodně se ti nikdy nic neztratí - pokud víš co máš dělat.Měla jsem dotaz na kategorie, nikde jsem nenašla článek či nějaké upozornění nebo aspoň šipku kam bych se měla já zařadit. Tedy kam vám své zařazení napsat. Omlouvám se za mou neschopnost.

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu jsem to nazvala dojebávačkou? tak až se s tím budeš zase jebat, pusť si líbeznou hudbu na nervy. A docela mě udivuje, že někdo zkoumá zápatí ono když jsou teď ty velké změny na blog.cz tak můžeme být rádi, že se nerozhodil třeba celý layout, což by byla škoda.[4]: Už se nepamatuju jak jsem to udělala já, ale asi stejně

    OdpovědětVymazat
  8. Jooo... tak tohle je to zápatí, na které si stěžovali. No, tak to tam, k mému překvapení, nemám.
    Každopádně já bych 220 lidí nazvala i jiným slovem než jen dojebávačka, ale jsem trochu přisprostlá... Chápu, že to není sranda.
    Nevím, jak je to v A-tlupě, nějak ani nevím, kde maj blog nebo tak ale ankety pro všechny mi přijdou trochu... nevim, ale když to bude fungovat, tak to bude jen a jen fajn. (možná to bude tím, že jsem jednoduše nedůvěřivá)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak s tím zápatím je to jaksi podivné, já ho měla na svém blogu, ale po změnách mi prostě zmizlo. Pak jsem to nějak spravila, naštěstí. Tak zkuste zaškrtnout, že ho chcete, třeba naopak zmizí . A nebo to jenom znovu v administraci zaškrtněte a hned odškrtněte a uložte jako nové nastavení. Mi to pomohlo.

    OdpovědětVymazat
  10. S tím zápatím jsem to vyřešila tak, že jsem si ho v nastavení normálně zobrazila a vymazala obrázek, co tam byl předtím (měla jsem ho vypnuté, ale ten obrázek tam pořád byl, takže mi skočil do designu...) jestli ho máte taky pořád uložený, zkuste to takhle .

    OdpovědětVymazat
  11. Hluboce se omlouvám, jak koukám, já jsem si spletl své jméno blogu s jiným podobným, co je tu přihlášený v členech. Prozatím jsem se jen hlásil, zdali jsem teda byl ve správné rubrice. Je mi to trapné, že jsem přehlídl cizí jméno blogu. Jinak to záhlaví jsem vyřešil jen na úvodní stránce, tak, že jsem v menu dal záhlaví, dal jsem na možnost, aby bylo na celé šířce stránky a pak zase vrátil.

    OdpovědětVymazat
  12. To zápatí je možná způsobeno aj těm změnám jj zkuste ten obrázek smazat v tom nastavení určitě zmizí    žádná barva a nebude tam vidět a je to

    OdpovědětVymazat
  13. To zápatí mám na blogu také, nechápu to :/
    Nechápu tyhle lidi, měli by být rádi, že do KS investujete tolik času!

    OdpovědětVymazat