18. února 2011

Rozhovor s návrhářkou Lady-Dariel

Máme tu slibovaný rozhovor s Lady-Dariel - Lady-dariel.blog.cz
Banner - Principia (úzký)



1.) Jak se tak koukám na tvůj blog, trochu se leknu, když mne přivítá ,,Stránka nebyla nalezena" a koukám i na krásný desing. Opravdu nápadité. A s nápaditostí se dostáváme k hlavnímu tématu tohoto rozhovoru - Návrhářství. Jak jsi se k němu dostala a jaký máš k němu vztah?

Ano, název té stránky, jsem měla už na minulých blozích, a když někdo muže mít ,,Eror 404," tak proč bych já si nenechávala "strának nebyla nalezena," ale přiznávam, že jak jsem si to poprvé nastavila, taky jsem se trochu lekla. K návrhářství jsem se dostala asi v 5 třídě, byla jsem nemocná a neměla jsem co dělat, tak jsem krelila a kreslila, a když už nebylo co kreslit, tak jsem zkoušela nakreslit oblečení, které vypadalo někdy příšerně, a někdy opravdu moc vtipně (neříkam, že ted je to o moc lepší) . A můj vztah? V poslední době jsem se do toho vážně zažrala a baví mě to. Tak asi tak :D
2.) Vidím u tebe úžasné návrhy šatů a nedokážu si tě teď představit jinak než jako návrhářku. Budeš se jim věnovat i v budoucnu?

No, určitě bych se tomu věnovat chtěla, ale ne každému to zůstane. Po střední bych chtěla určitě na vysokou s tímto zaměřením, nebo alespoň grafickým. Takže to ti teď opravdu nedokážu říct, jestli u toho zůstanu.

3.) Zatím asi poslední návrh - plesových šatů mi připadá úchvatný. Zdá se mi, že je ale trochu tmavší než ty ostatní? Kde bereš inspiraci? A odráží se na tvé tvorbě nějak tvé pocity? Co zrovna u těhle šatů?

No, máš pravdu je trošičku tmavší než ostatní, ale tak nějak vyjadřuje moji osobu. Inspirace? Prostě když mám den a něco mě napadne, tak běžím pro tužku a papír a rychle se to snažím načmárat, i když v konečném výsledku to většinou nevypadá, tak jak by mělo. V některých návrzích se moje pocity odráží, ale moc jich není, většinou se je nesnažím dávat najevo, jinak bych musela věčně brečet a litovat se, ale u těchto černých "pohřebních" šatů se to ve mě tak nějak všechno odráží, vlastně v nich vidím skoro celý můj život.


4.) Jako první návrh vidím korzet a sukni ze září. Jak dlouho byly návrhy skryté v tvém šuplíku nebo jsi je začala více kreslit teprve, když jsi je dala na blog?

Ou, ten návrh ze září *STYDÍ SE*Ty první dva návrhy byly u mě v šuplíku celkem dost dlouho, možná dva roky? Ale ten zbytek jsem začala kreslit teprve nedávno, jak říkáš, potom, co jsem je dala na blog. A všechny mé staré návrhy se nějak neuchovali, tím, že jsme se stěhovaly maminka všech asi 200 papíru vyhodila :D

5.)
U prvního návrhu také vidím jako podpis tvé jméno a u posledního přezdívku. Tak co je lepší?

Ano, u prvního návrhu bylo mé jméno, jelikož jsem nečekala, že to někdy dám na blog, ale u ostatních píši přezdívkou, jelikož mě pod ní zná většina blogových lidí.

6.) Zase se odvážím vložit do rozhovoru tuto zákeřnost - Kdyby jsi měla jednu věc ztrati, která by to byla?

Ou, kdybych měla ztratit jednu věc? To bude těžké :D
        
              a) Tužka nebo grafický program?
- Určitě asi grafický program, tužka tu byla už kdysi a dokázal s ní člověk skoro všechno, proto asi tu grafiku, bez který by se člověk obešel. :)

              b) Sukně nebo kalhoty?
- Tak tohle mi je jasné. Určitě sukně. Nikdy jsem nebyla ,,sukňovej typ," a radši jsem měla kalhoty, už kvůli mým křivým párátkám.

              c) Návrhářství nebo blog?
- Nevím, ani jedno, nedokázala bych si to bez těchto dvou věcí vůbec představit. Bloguju už od 5 třídy, a nikdy jsem toho nenechala, vždycky jsem se k němu (i když třeba po dvou letech) vrátila, a to samé s návrhářstvím
7.) Projíždím zase a znova tvůj blog. Odkaz na Facebook, tvé fotky... Osobně, když podobný blog vidím raději utíkám. Stačí mi nápis móda, protože už se automaticky děsím další Lady Vanilky, ale u tebe se bez problému zdržím a ráda si i přečtu názory na téma týdne, diskuze a další. Módu ale máte společnou. Jaký je tedy rozdíl mezi tebou a výše zmíněnou slečnou?

No, dovol! Název ,,Móda" na blogu vážně nemám! :D Ale jinak máš pravdu, možná mám trošku "dívčí blog" s osobními fotkami, ale rozhodně nejsem jako LV. Mezi námi je opravdu velký rozdíl, když nepočítam věk, vzhled a vyspělost, narozdíl od ní nemám potřebu se předvádět ve videoodpovědích, či se vytahovat s tím že je na srdci blogu se mnou článek dříve než vyjde, a dalšími věcmi. Celkově, jsme každá uplně jiná, každá se pohybujeme v jiných svérách. Já narozdíl od té milé slečinky jsem měla pěkně raubířské období, kdy jsem létala z průšvihu do průšvihu (Suss si možná pamatuje, jak jsme psaly na FB) :D  a pohybovala jsem se mezi lidmi, kteří mamince zrovna moc neseděli. A narozdíl od LV jsem ani nikdy nechtěla, aby mě někdo známý na blogu viděl. Ano, mám na blogu svoje fotky, ale tím, že jsem tam nikdy neměla jméno a příjmení lidi z města a ze školy o mě nevěděli, jelikož jim blog přijde jako trapárna, tak by je ani nenapadlo, že tam budu zrovna já.

8.) A co tě vlastně nejvíc baví kreslit?

Těžká otázka. To je různý podle nálady. Někdy jdu ven a kreslím stromy a přírodu, či hrad, co od nás vidím, někdy kreslím podle obrázků z deviantartu (teď poměrně často díky noze) někdy zase pánvičky a nádobí, boty, zvířata, lidi - prostě to, co mám chut kreslit nebo to, co mě zaujme :)


Zaujal Vás článek? Pak mi také napište na e-mail Elfka.upirka@sezname.cz a pošlete mi nějaké své dílko na ukázku. Může to být povídání o oblíbeném žánru, můžete mě upozornit na některá svá dílka a já s Vámi napíšu rozhovor nebo Váš příspěvek zveřejním zde, na stránkách klubu. Teď se můžete těšit na další rozhovory. Budu tu jeden s Le fille Ash.

12 komentářů:

  1. Páni...Lady Dariel se zdá jako moc milá a zapálená slečna. Mám pocit, že už i na její blog jsem zabloudila na svých cestách. Abych řekla pravdu...tvoje kresby se mi moc líbí...vlastně jsem se do těch plesových šatů zamilovala. Jestli ti mohu poradit, chodím na návrhášskou školu do Holešovic...a jestli v tom budeš chtít pokračovat, pojď k nám na VOŠku. Jsou u nás strašně milí lidi a každý rok alespoň deset přehlídek. Šít tě naučíme, jestli ti to nejde

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: heh díky ale zaím mam do yvskoý čas :d já chodím an střední v lyse, teda budu chodit :) ale děkuji az tip určitě to tam skusím, jesti mi to pujde :))

    OdpovědětVymazat
  3. Dar mám moc ráda, strašně krásně kreslí a má společenského ducha :) děsně mi přirostla k srdci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, už jsem se rozhodla, ty šaty ukradnu její mrtvole a obejde se to bez vraždění...

    OdpovědětVymazat
  5. ty plesové šaty jsou úžasné;)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý rozhovor a opravdu moc povedené návrhy. Především ty šaty jsou krásné, Lady D. máš talent!!!

    OdpovědětVymazat
  7. teda dělat rozhovor s návrhářkou a mít odpor k módě..
    vážně talentovaná slečna, to se musí nechat, už dříve jsem na její blog zabloudila a obdivovala jej.

    OdpovědětVymazat
  8. Další talentovaný milý člověk. Stydím se a zase závidím.

    OdpovědětVymazat
  9. Teda Dar, ty musíš mít skvělou fantazii na oblečení. Ty šaty i kostým z poslední fotky jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  10. díky lidi :))[8]: talentovaný? moc ne, sou zde mnohem lepší věci než mám já :)

    OdpovědětVymazat
  11. na téhle fotce je Dar moc krásná =)

    OdpovědětVymazat
  12. Hehe, taky ráda navrhuju, ale i šiju =)
    Když vidím ty tvoje náčrtky, úplně si vybavuju ten určitý kus oblečení v reálu =) Máš fakt talent, fandím ti, pokračuj v módním návrhářství =) Někdy se potkáme ve světě módního průmyslu ;) =D

    OdpovědětVymazat