23. února 2011

Kontrola sedmá

Moji milí Snílci!
V článku se dočtete důležitou věc pro klub a také náš nový klubový e-mail.
Protože je vás v klubu už velké množství a Repetitio by dál nefungovalo stylem "jedna kontrola - jeden článek", nyní budou v každé kontrole blogy tři.
A jakéže jsou ty dnešní?
Představují se vám Venom, Šílená Bruneta P a slečna S, tedy Sea. :)

.
Venom
Zaprvé, blogerka Venom a její sídlo, my-pathetic-romance.blog.cz.
The tvrdí: Kdo by neznal proslulou Venom, že? Když jsem zjistila, že je na řadě, mohla jsem být jenom ráda, že už nikoho nevyhodím a to se také stalo pravdou. Jediné, čeho jsem se bála, byly ty avatary u každého článku jako zpestření, ale nic se nestalo. Přemíra jich není a vždycky jen doprovází nějaký kvalitní článek.
Ozdrojované sice nejsou, ale většina z nich je z webů, kde jsou avatary a podobné doplňky volně ke stažení a autor na autorských právech nelpí. A ty ostatní? Těch je málo. Takže bez chybky.
Pár slov k designu? Jednoduše skvělý, hodí se k atmosféře blogu a je krásně sladěný i nastavením zvládnutý.
A k obsahu. Skvělé úvahy, které promluví do duše a zanechají velký dojem. Deníčkovité články, které jsou poutavě psány a každý si je rád přečte. A nakonec literární tvorba Venom - paměti pana Joana nebo slečna Top-InQa za každého okamžiku pobaví a ostatní (třeba haiku či jiné) ve vás zase zanechají chuť číst dál a dál.
Monica Otmili doplňuje: Tak, další z mých oblíbenců. K Venom zajdu moc ráda, ten rýpavý tón v některých článcích nemá chybu. A chyby jsem nenašla skoro žádné. Je vidět, že tady někdo hodně dlouho pracoval (a zatraceně se mu to vyplatilo). Mimochodem, konečně mi došlo, kdo je to slečna Top-InQa. Co se týče kontroly, že bych našla nějakou spoustu nevlastních obrázků, to ne a články? To je jasné, že jsou tvoje.
Tomu, komu jméno Venom nic neříká, vřele doporučuju.
Thein verdikt: Bez chybičky, štít čistý jako nově zrozená lile. A ještě se tam ráda vracím. Bravo, Venom (i Joane), vycházíš s Repetitia celá zelená. :)
Moničin verdikt: Hříchy nejsou žádné, tak vzhůru k nebesům.
Konečný verdikt: Jedeme na zelenou!
.
Šílená Bruneta P
Zadruhé, Šílená Bruneta P, jež má na starosti Auroru, a její blogodoupě crazygirl-forever.blog.cz. :)
The tvrdí: Správkyně na řadě? Nu, tak se podívejme, zda tu jsou nějaké chyby. :)
Ach, nevypadá to špatně, skutečně ne. Jediné, co by se dalo "vytknout" (spíš je to taková otázka) - ví o tomhle -http://crazygirl-forever.blog.cz/1009/sada-01 - ta tvá kamarádka, která návrhy kreslila? Doufám že ano a myslím si to, ale člověk nikdy neví. Kromě tohoto nemůžu najít něco, co bych mohla vytknout :)
Layout na jejím blogu je něžně fialový, LadyDariel se design povedl, je to pěkně přehledné. Jediné, co se mi na tom maličko nelíbí je moc vysoké záhlaví...můj subjektivní názor. Jinak pěkné.
A k obsahu blogu se mých poznámek také dočkáte. Bruneta píše povídky, úvahy, deníček i básničky. O povídkách musím říct, že jsou rozhodně povedené, totéž o jejích básních i úvahách. Úvahy se mi líbí obzvlášť, přímo mě nutí k tomu, abych se vyjádřila k danému tématu.
Jediné, co se mi moc nelíbí, je kvalita některých fotek. Ale s tím už já nemůžu nic dělat a navíc za to ani tak Bruneta nemůže. :)
A pak jsou tu módní návrhy z Looklet.com a ve většině případů velmi povedené. Už jsem vám říkala, že proti lookletu rozhodně nebrojím, protože je to více méně autorské? :)
Monica Otmili doplňuje: Blog naší správkyně Šílené brunety mi byl až do nedávna zahalen tajemstvím. Můžu říct, že při čtení blogové adresy jsem se trochu lekla, avšak byla jsem mile překvapena. Po mém šmejdění je mi jasné, že budu jedním z návštěvníků. Máš u mě velké plus za úvahy (no jo, moje oblíbená parketa), jež doslova nutí ke komentářům díky svým dobře vybraným tématům.
Žádných nedostatků, jež by mohly způsobit nějaký problém při kontrole jsem si nevšimla, není tedy co vytknout.
Thein verdikt: Samozřejmě, že tu naše správkyně Aurory zůstává! Nic není špatně a ještě k tomu si tam i ráda počtu. :)
Moničin verdikt: Přesně, jak píše The, je u tebe dobré počteníčko a žádné problémy. :D
Konečný verdikt: A další zelená na semaforu.
.
Sea
Sea, S, Geluška či Gel-chan, to všechno je Sea z blogu ariwa-sea.blog.cz.
The tvrdí: Sea píše svůj internetový deník skutečně dobře a čtivě. Je to takový ten styl, který vás baví číst od začátku až do konce. Ale přesto, chybička se vloudila - ach, ty obrázky!
Za pár zkopírovaných obrázků bych ti hlavu neutrhla a ostatně to neudělám ani teď, ale málo jich tam není a jsou samy, opuštěné, zdroj je v nedohlednu. Chtěla bych totiž říct, že "google.com" nebo "deviantart" jako zdroje neberu. Hodí tě to snad na stránku, kde jsi ten obrázek vzala? Ne? Tak to není zdroj.
Toť vše k chybám, dále následuje poklona u vzhledu. Líbí se mi ladění do tmavších barev, dodává to takovou "domáckou" atmosféru, jestli víš, jak to myslím. Navíc mě, unavenou po celém dni s hlavou jako střep, rozesmála hned první dvě slova v záhlaví. "Uke! Co?" Asi to bude mnou, ale já to subjektivně považuji za plus, ještě k tobě někdy zabrousím.
A obsahově? Tlesky tlesk, její články se mi čtou dobře a na takový blog bych se ráda i vrátila. :)
Monica Otmili doplňuje: Jak se zdá, tak tady nám sídlí další otaku. Nikdy bych nevěřila, kolik takových lidí objevím za celkem krátkou dobu. Japonsko mě zajímalo vždy spíše z hlediska origami. A ani těch skládaček moc neumím...:) Mimochodem, když už jsem u toho Japonska, jedna rubrika o "normálním" anime existuje od srpna a pořád je prázdná. Bude se naplňovat? Všimla jsem si, že Sea má ráda upravování obrázků a grafickou tvorbu. (Píšu to dobře, nebo mám halucinace?) Jejej, já a grafika, to by nešlo nikdy dohromady.
Ach, ty obrázky. Sice je ostříháváš apod. pěkně, jenže čí byl ten původní? Google nám toho moc neřekne a autora na Deviantartu bychom hledali týden.
Thein verdikt: Oprav ty zdroje (alespoň některé) a za měsíc už neřeknu ani popel. Teď bude tvou barvou oranžová, protože vyhodit tě rozhodně nechci, za měsíc čekám nápravu. Ovšem kvalita se nezapře, někdy se ještě mrknu. :)
Moničin verdikt: Doplnit bližší zdroje. V březnu - 22. k tobě opět zavítáme a zjistíme, jestli si naše upozornění nevzala na lehkou váhu.
Konečný verdikt: Naprosto celý oranžový. Oprav a budeš zelená.
.
LadyDariel a její napravení z minulého Repetitia
The tvrdí: Taky vám ten nadpis zněl optimisticky? Tak zahoďte veškerou naději, nic krásného tu nebude. LadyDariel byla kontrolována před měsícem - vlastně víc jak měsícem, daly jsme jí kdobru ještě deset dní - a opraveno nebylo nic. Všichni asi víte, že Dariel je správkyní Creatia. Pamatujete si ještě, když jsem psala, že správci nebudou mít žádnou protekci? Tak tady je živý důkaz, protože oprava se nekonala.
Ale. Když teď kliknete na její blog, nic neautorského tam nenajdete. A proč že? Začala jsem řešit post správce Creatia o den dříve, než byl zveřejněn tento článek. A jako zázrakem to opravovat náhle šlo...jenže už po lhůtě.
S Monikou jsme se dohodly na vyhazovu, protože jinak by to byla skutečně protekce a nefér vůči ostatních členům. Navíc, měla ještě deset dní k dobru a nic. Takže mrzí mě, Dar, udělat jsem to nechtěla a je mi líto, že to tu teď píšu.
Ale mávám ti šátečkem s přáním velkého štěstí - a stejně se můžeš do Klubu Snílků přihlásit znovu. :)
Monica Otmili doplňuje: Jak bylo napsáno, přesto, že je blog už očištěn, bylo by to vůči ostatním Snílkům nefér. To bychom rovnou mohly každého Snílka, den před článkem po jeho měsíční lhůtě upozornit na to, že zítra může být vyhozen. A protože člen by se zděsil, všechno by ještě ten večer vymazal v domění, že se zítra nic nestane. Repetitio a kontroly slouží k tomu, aby si případný chybičkář prohlédnul svůj blog ve vlastním zájmu, pokud myslí, že má smysl, být členem Klubu Snílků. Pokud by si to někdo vzal hodně k srdci a chtěl by být členem čisťounkým jak miminko, našel by chyby klidně do dvou dnů a pokusil by se s nimi něco udělat. Ano, člověk může zapomenout, ale kdyby se tohle stalo mě, pořád by mi v hlavě hučelo, že mám něco udělat. Fakt je, že se jedná o správkyni, ale nadržování není dobrým chováním. Dar je na druhou stranu kreativním člověkem, její návrhy jsou moc pěkné (osobně se mi moc líbí Plesové šaty). Také nad tvorbou layoutů skláním klobouk dolů. Avšak i tady platí určitá pravidla, jinak by bylo repetitio zbytečné.
Thein verdikt: Neopraveno, takže zdravím. Svítí červená.
Moničin verdikt: Je mi líto, nebýt včerejšího upozornění bychom chyby našly i nyní. Vy možná kulíte očka, že tam nic proti pravidlům není, ale bylo. Včera, deset dní po termínu. A za tohle bude červená stopka.
Konečný verdikt: Červená svítí, nemůže se jet dál. Vyhazov.
.
Takže, moji milí Snílci, teď je řada na vás. Jaký je váš názor na Venom, Šílenou Brunetu P a Seu? Prokartáčujte je a prošmejděte jejich blogy také vy! Nelíbí -li se vám i přes argumenty vyhazov Lady Dariel, klidně zanechte komentář s vysvětlením, proč nesouhlasíte. Na vaše komentáře se budeme těšit a věřím, že i autorky dotyčných blogů na tom budou stejně.
.
Tak, vzhledem k tomu, že LadyDariel z klubu půjde pryč, brzy bude vypsaán konkurz na nového správce Creatia. Takže se těšte - jaká nová tvář mezi námi bude?
A méně optimisticky, bude se o svojí práci starat stejně dobře jako Dar?
.
A na závěr, pokud se chce přihlásit* do Repetitia, pište na e-mail klub.snilku@email.cz!
*(Nutno podotknout, že Repetitiem bude muset jednou projít každý Snílek, fronta je stavěna podle data přihlášek. Ale chcete-li se přihlásit dobrovolně...Podrobnosti zde: http://libere.blog.cz/1101/par-slov-na-vysvetlenou-co-se-repetitia-tyce)
Vaše správkyně Repetitia,
The & Monica Otmili

12 komentářů:

  1. Chtěla jsem se zeptat, jestli je nutné uvádět i zdroj u "neuměleckých" obrázků jako jsou třeba fotky z filmu Myslím, že v tomto případě jsou autoři stejně neznámí, ne? Protože když třeba píšu recenzi na film a dám k tomu ilustračně 5 obrázků z filmu, tak se mi nechce ke každému dávat přímo stránku, když to není "umělecká" fotka, ale jen záběr z filmu a předpokládám, že takové fotky si někdo nenárokuje.
    Proto v tomto případě vždy píšu, že zdroj je google a stačí zadat název daného filmu, aby mu ony obrázky vyjely.
    Ale kdyby to byl problém, tak teda ke každému dám i konkrétní stránku, no
    U DA dávám odkaz na celou galerii autora.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni... příjemně jste mě překvapily... ne, vy jste dokonalé! Děkuju moc :) Celkem jsem se bála že rupnu :) Ještě jednou děkuji :)
    Venom je úžasná, to se musí uznat :) Jen je mi trochu líto Dariel, ale jak jste řekly - měla na to měsíc.
    Ještě jednou dík ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ke zkontrolovaným blogerkám sem tam nahlídnu, mají zajímavá doupata...
    Je mi trochu líto Dar, ale co, přihlásí se znovu...
    Ačkoli by mě práce správce lákala, nepůjdu do toho, protože nechci, aby se nějak omezil chod mého blogu...
    A na konec: můžu se přihásit?

    OdpovědětVymazat
  4. Já to poslední dobou všechno nestíhám, takže se nedivte že tu není moc komentářů. Ve škole se to na mne valí..vrrr..

    OdpovědětVymazat
  5. K znovupřihlášení-nebylo by dobré dát nějakou lhůtu? Třeba dva měsíce?

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: o tom taky debatujeme a na nějakou lhůtu pravděpodobně dojde

    OdpovědětVymazat
  7. Už se třesu, až dojde na mě, mám pocit, že jsem se i dobrovolně hlásila, ale už je to dýl, nepamatuju si vůbec kdy. Dariel je mi líto, ale na druhou stranu musím říct, že jste rozhodly správně a Dar bude zase za nějakou dobu zase mezi námi.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se normálně červenám. Děkuju za tak krásný slova :)Co se týče avatarů, už mě moc nebaví a myslím, že vytvořím pár vlastních, který budu používat. Nebýt mého prvního blogu na atlasu, tak mě to vlastně vůbec nenapadlo.Prošmejděné blogy Brunety, Sea a Dar se mi moc líbí. Proto koukám jak zjara za ten vyhazov. Ale nesledovala jsem co se dělo, takže věřím, že vaše rozhodnutí bylo fér, a taky že se Dar brzo vrátí.

    OdpovědětVymazat
  9. Já si myslím, že jste LadyDariel vyhazovat neměli. Připomíná mi to bývalý AK. Vím, že vám jde o princip, ale opravila všechny nedostatky, byť po termínu. Pár dní sem, pár dní tam ... hoďte to za hlavu a jede se dál.

    OdpovědětVymazat
  10. Taktéž děkuji za kvalitní ohodnocení :). Pokusím se obrázky napravit - snad se to povede v nejlepším možném měřítku. Docela by mi pomohlo aspoň pár článků ve kterých je překvapivě hodně obrázků jiných autorů. Abych se třeba mohla bránit zda li náhodou není můj :).
    Ještě jendou děkuji.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkně ohodnocené :)
    Myslím, že je fajn brát víc lidí najednou, Lady Dariel je mi líto, ale alespoň si každý uvědomí, že KS není holubník!
    Jé, já bych chtěla být správce.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: No, je jasné, že autor by se hledal zatraceně těžko. Co takhle uvést někam na konec článku malinkými písmeny stránku, odkud si obrázek našla?[2]:[8]: Děkovat není za co. [3]: Můžeš, zapiš se nám pod tenhle článek: http://libere.blog.cz/1101/par-slov-na-vysvetlenou-co-se-repetitia-tyce  [9]: Tady nejde o termín. The sdělila, že budeme potřebovat nového správce. protože Dar na svojí kontrolu zapooměla. A po přečtení toho upozornění všechno promazala.
    Víš, to bychom taky mohli napsat upozornění blogerovi, jemuž se stalo něco podobného. A on by se zděsil, všecko by se vymazalo a druhý den by bylo všechno v pohodě.Kdyby to mělo fungovat takhle, celé Repetitio by tady bylo zbytečně. Jde o to, aby si člověk blog zkontroloval hlavně ve vlastním zájmu. Mimo to, Lady dariel se bude moct přihlásit znovu a myslím, že toho využije.

    OdpovědětVymazat