27. února 2011

Des a Mon vám osvětlí to "snílkovství"

Tento článek začnu já, jakožto hlavní správce, a ukončí Monica Otmili, jakožto správkyně Repetitia a vyjádří se i někteří ostatní správci.

V poslední době nám do sebe jaksi narážejí vducholodě, blbnou astroláby a jsou zmatky v podpalubí.
Zavedli jsme nový systém přijímání a zatím to vypadá, že z jeho anket projde pouze 50% žadatelů. Je to kruté, ale to byl účel. Máme už členů moc. A s kvantitou se ztrácí co? Správně, kvalita. Dokonce hodláme urychlit Repetitio. Buďme upřímní, spoustu lidí jsme přijali jen proto, že měli autorský blog, definici snílkovství jsme neměli. Ale ptali jse se, co to "snílkovství" vlastně je, takže jsme něco zformulovali.

Moje definice zní:
Snílek je v podstatě takový rebel v reálném životě. Je jedno jestli píše povídky, kreslí nebo jen vede deník. Jeho blog vás okamžitě něčím nadchne, něčím zaujme, chcete se vrátit. Z jeho povídek se vám rozproudí fantazie. Z kreseb dýchá vlastní život. Při čtení deníku se svalíte smíchy. Jeho úvahy vás donutí utvořit si i svůj názor. Snílek je prostě osobnost.

A jelikož nás někteří stále srovnávají s AK, tak si také neodpustím jedno srovnání. AK hledá autorství (pokud Standa nezvolí jinak), čili vlastní obrázky, povídky... zkrátka na vše se vztahuje vaše autorské právo. Ale my žádné autorství nehledáme. My chceme originální blogy lidí, kteří jsou osobnostmi. Je jedno jak dlouho váš blog funguje. Někdo má blog třeba rok a má tam jedno velké ho*no a někdo zase bloguje jen měsíc a je na úrovni, kterou můžete jen závidět.
A proč u lidí, kteří šli do anket, neříkám proč? Protože nechci ovlivnovat váš úsudek, ani žádný jiný správce. Na každého si musíte utvořit vlastní názor. Kdyby bylo třeba vše odůvodňovat, tak bych se moh pomalu všem omlouvat, že sem nějaký klub vůbec zakládal.
A prokecnu ze zákulisí jednu věc. V poslední době přestává KS bavit spoustu správců. Je to popsané v předchozích článcích. Není to tím, že nekomentujete. To jsme nezmiňovali. Je to prostě důvod, že někteří v nás vidí jen "kabelku, co je zrovna v módě", onu vizitku do menu. A to nás vážně unavuje. Když přijedu v pátek domů, kouknu na net a vidím "Tohle je špatně!" nebo "Mám špatně kategorii!" tak prostě vypnu notebook a nemám vůbec chut něco pro KS dělat. Ti, co sem pravidelně chodí, nás jistě jako módní trend neberou. Ale ti, které jsem tu od Adita snad ještě neviděl, a to ani u zařazování do kategorií, u nich si už jist nejsem. Pobavila mne jedna slečna v současném přijímání, která se již automaticky u sebe zapsala jako naším členem (a členství v A-tlupě se mi taky nechce věřit). Pokud si někdo myslí, že členství v KS je samozřejmost, tak ho čeká tvrdé probuzení. Nepotřebuji a hlavně ani NECHCI tři p*dele členů abychom mohli jen říkat "Podívejte kolik máme členů! heč!". Budu radši, když bude málo členů, kteří mají co nabídnout a nevšímání si libere bych jim i s klidem prominul.
Někdy začínám mít KS plné zuby.

Tak a já - Monica Otma si troufnu taky rýpnout.

Jak si někdo všimnul (teda pokud si vlastně někdo všimnul; proč tenhle tón, to z části vysvětlil Des), pomalu ale jistě najíždějí vzducholodě do bouřky. A aby toho nebylo málo, členy bouřka nezajímá a v kabince nám dělají holubník. Piloti toho už začínají mít plné zuby.
Startovalo se s myšlenkou, že založíme klub lidí, jež si budou rozumět a půjdou jaksi proti davu. Jak proti tomu Autorskému (s čím nás pořád srovnávají), tak proti tomu blogískovému a kopírovanému. Došlo to do fáze, že jsou vzducholodě přetížené a je jaksi málo pilotů. Je nás tu kolem 250 a nevypadá to dobře. Proč? Máme tady holubník! Inventor a Aurora jaksi stávkují. Inu Snílkové se sice přihlásili, ale na termíny Aurory se už jaksi zapomíná. A Inventor, ten asi nikoho nezajímá. A přibývá nás tu víc a víc. "Ale tohle je špatně," tvrdí někdo...

Prosím vás, ačkoliv se vám to jaksi nezdá, my jsme taky obyčejní lidé, co chodí do školy/práce, občas se jim porouchá počítač a mají taky svoje zájmy. Myslelo se, že takhle najdeme pár lidí, co jsou na tom podobně. Ale stalo se něco jiného. Máme tady kopu lidí, co jsou přijatí, umístní si button na blog a šmitec. Je víkend a správci se sejdou na Facebooku. A celý dny mají co řešit, furt něco. A je to fakt vyčerpávající. My jsme začínali s tím, že jsme to dělali i pro sebe. Teď se nám zdá, že to děláme pro vás a mnohdy zbytečně.

Asi máme co dočinění s AK, se kterým nás pořád srovnáváte. Víte, to Repetitio je tady k něčemu, i když nehledáme autorství. Ona halda dvouřádkových článků se zkopírovanýma obrázkama nevypovídá o člověkovy, že by "snil", ale spíš o tom, že se nudí.
Argument, že jsme tohle museli čekat, že nás tu bude moc, a bude to bráno za samozřejmost neberu, protože kdybyste vy začínali s něčím podobným, tak máte jinou přestavu.
Vážení, nevím, jak naše plavba vzduchem dopadne, ale dávejte si ve vlastním zájmu pozor na to, abychom neskončili jako Hindenburg - největší a nejslavnější vzducholoď, co se stala Titanikem nebes.

Já věřím, že jsou tady i tací, co se o chod klubu opravdu zajímají, ale mrzí mě, že je to 1/4 ze všech členů. (Aneb aby vám někdo ten bazén v hale nevypustil a vy se divili i přesto, že o tom pilot hlásil.)

Tak a ještě já, Sussanah de Silva
Na jednu stranu se tu zmiňuje Inventor, který stávkuje, ale na druhé straně je tu rubrika Photo, která má příspěvky až do května. Je tedy problém u nás? Nemyslím si. Každý někdy něco vytvořil, cokoliv. Takže nevidím problém v tom svou fotku poslat místo do Phota do Inventoru. Samozřejmě nechci, abyste zapomínali na ostatní rubriky. Je mi jasné, že každý má vlohy pro něco jiného. Konejte podle svého nejlepšího vědomí =)
Toliko k tomu.
A teď proč je ta bouře. Protože jsme se unavili. Zkuste nás podpořit. Někteří z vás si opravdu myslí, že členství u nás je samozřejmost. Ale ono není. Není a nemělo být. Bohužel jsme ze začátku byli moc mírní při přijímání. Takže milí zlatí, čekejte nečekané. Repetio teď posviští jak drak! A ano. Je tu i možnost vyloučení některých z vás.

42 komentářů:

  1. Jen tak pro pořádek, mám problémy s pamětí, tak ráda píšu v bodech, abych nezapomínala...
    1. Chápu přesně na co si stěžujete, co vytýkáte a co chcete změnit
    2. Tenhle klub mi přijde báječný právě tím, že vy se neustále snažíte, čehož si moc vážím, a proto sem i pravidelně docházím a zajímám se
    3. Proč je nejvíce příspěvků do Phota je jasné- zmáčknout spoušť umí každý. Málokterá fotka se nelíbí a ke každé se dá napsat "hezké". To u Inventoru není tak jasné, proto o něj není takový zájem.
    4. Pilotujete bezvadně, nevěřím že bychom se mohli vybourat
    5. mám strach o své členství. Podle Desovi definice snílka si vůbec nejsem jistá. Pochybuji o zajímavosti mého blogu pro jiné.
    6. Věřím vám

    OdpovědětVymazat
  2. KS je něco, co vzniklo po lidi kteří sní, Možná se tu příliš mnoho lidí probudilo. Možná že spoustu jich ani nikdy neusnulo. Jen doufám, že já nejsem jedna z nich. Hodně se zmiňujeet o Inevntoru, tak mě napadlo, že vlastně mám jeden "návod" jak si vyrobit sešit. Takže, komu bych se měla ozvat?

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych se pod to mohla jen podepsat. Snílci by měli držet spolu, létat na stejné vlně a blog snílka by měl být k poznání ne podle nějaké ikonky, ale podle obsahu jeho blogu. Desova definice nemá chybu, cítím to stejně ale asi bych to nedokázala tak hezky říct :) Nač je blog starý pět let, čistě jen s prací autorovou, bez zkopírovaných článků když bude naprosto nudný? Psaný z dlouhé chvíle? Není to k ničemu?V tomhle případě asi souhlasím s tím co řekl Standa. O kvalitě blogu vypovídají jeho stálí čtenáři. Je to běh na dlouhou trať takové najít, naučit se psát a taky i matlat design, aby se návštěvníkům zalíbil a neopouštěli váš milovaný bložínek jen kvůli šoku ze záhlaví Myslím že snílkovský základ máme silný. Ať tedy promluví hlas většiny u sporných blogů :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to trochu smutné, že to začalo takhle drhnout, ale není to žádný nenapravitelný problém. A ano, souhlasím s vyhazováním, je to sice spousta práce a někomu to může připadat "krutý", ale pochybuji, že byste někoho vyhodili neprávem. A když vyhodíte i mě, tak se stejně přihlásim znova

    OdpovědětVymazat
  5. Tá samozrejmosť toho prijatia určite súvisí s tým, že KS nemalo nijaké striktné pravidlá ako AK, obmedzenie  napr. v tom, aký starý má byť blog a tak a potom je jasné, že väčšina prihlásených si automaticky myslí, že bude prijatá. A ja len aby som zase vyčnievala z radu, tak som si všimla, že som prijatá až o týždeň neskôr :)
    Ale zase nedajte sa znechutiť, lebo ľudí, čo sa do niečoho prihlásia a potom to nechajú tak bolo vždy veľa a aj veľa bude, ale človek sa musí cez to povzniesť aj nad tie komentáre, že hele to do akej kategórie ste ma zaradili?. Ja viem, je to ťažké, lebo potom má z toho človek pocit, že nás to tu nebaví, ale baví a dovolím si hovoriť v mene tej 1/4 snílkov, ktorí to tu majú naozaj radi a chodia sem.

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, zda se mohu zapojovat do diskuze, třebaže nejsem členem a po tomhle obsáhlém článku se již svého přijmutí do klubu obávám. Jeden z důvodů, proč jsem se sem přihlásila je ten, abych mohla psát i někam jinam, než na svůj málo navštěvovaný blog. Avšak ejhle. Můj komentář s přihláškou zaostal a teď se rozhoduje, zda se k vám vůbec budu moct přidat. Hrozně by mě mrzelo, kdyby ne, avšak realita je krutá a já s tím musím počítat. Vaše úsudky chápu, jelikož s tím malé zkušenosti mám. Nikdo není aktivní, tak proč bych mu měla strkat něco rovnou pod nos, jen aby si toho všiml a ještě v mém volném čase? Hmmm... Já ale správcům věřím. Jistě se vše opět vrátí do dřívějších kolejí. Billie Jean.

    OdpovědětVymazat
  7. [2]: u každé rubriky je to v úvodím článku napsané a protože jsme zavedli jednotný mail (klub.snilu@email.cz), tak je teď lehký nám psát =)[1]: myslíš jako že je nejasné, o čem Inventor je? Mohla bych kdyžtak napsat nějaký článek...[4]: dobře ty takový přístup se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  8. Na KS se mi líbí to, že si vlastně můžu přidávat co chci, někdy si dám na blog jako přílohu nějaký obrázek, který mám v počítači dlouho uložený, můžu si vést Affs a hlavně, nemusím mít blog starý tři měsíce . KS je lepší než AK .

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Jak jsem se tak mrkla do toho Inventoru, tak jediné, čím bych mohla přispět, je ta úprava fotek, je sice pravda, že čím déle fotím, tim míň upravuju...ále, takový převod do ČB, to neni jenom stáhnout barvy a nazdar (pokud se teda někomu chce s tím patlat . Je nějaký speciální mail, kam bych mohla svoje chytrácký kecy poslat, nebo stačí ten nový, klubový?

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: stačí ten klubový =) a zrovna úprava fotek je věc, co mě zajímá hodně! =)

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: No, tak to abych se do toho pustila. Ale teď se mi nechce, až zejtra

    OdpovědětVymazat
  12. Já se o chod KS zajímám (tedy, alespoň tak, jak mohu). Řešení problémů bohužel nemám, ale jen chci říci. Všechny problémy jsou od toho, aby se vyřešily a bez nich to prostě nejde. Tak hodně odvahy, vyřešte je!
    Jinak. Pokusím se vytvořit něco do inventoru, aby to nestálo + ještě už jsem mluvila i s jinými správci ohledně jejich rubrik. Tak snad....
    Věřím, že problémy překonáte a vše zase bude v pořádku

    OdpovědětVymazat
  13. Zatím jsem na Klubu snílků nebyla, jen jsem o něm slyšela. Napřed si to tu musím prohlédnout, v názvech se moc nevyznám, Aditum, Repetitio, je to latinsky?
    Líbí se mi ty vaše "vzducholodě".

    OdpovědětVymazat
  14. Tak teď jdu i sama proti sobě, ale jsem huba nevymáchaná a  napíšu to
    Po bouřce je vždycky čerstvější vzduch, všechno je zelenější živější zdravější. Prostě to nečinné kamení vyhoďte a hned se vzducholoď dostane nad oblačnost a může plout dál.
    Souhlasím s tím, že snílci by měli ostatní snílky obohacovat. Ten kdo se nevznáší a nepomáhá s pracemi na vzducholodi, je jen zátěž a mělo by se s ním jako se zátěží jednat (a ano klidně mě teď ukamenujte, nebo mě jako zátěž odhoďte, ale neříkejte mi že nemám pravdu)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak zkuste třeba tak nějak to tu protřídit (členy), já nevím :)
    Jinak dkyž toho máte nad hlavu, co takhle to nachvilku třeba předat někomu jinému, komu tady v KS věříte?
    A ihned jdu zase něco poslat do Inventoru :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já bylo od začátku pro malé společenství. Jen se z toho stalo TOHLE.

    OdpovědětVymazat
  17. Amen.Ne, popravdě máte pravdu. S kvantitou klesá kvalita. Malé společenství by bylo fajn, nejspíš. xD
    Eh, ačkoliv to se ozvala ta pravá. xD Dobrovolně a bez mučení se přiznám, že - ačkoliv články sleduju a čtu - komentář se dokopu napsat jenom málokdy. Vlastně skoro vůbec. :( :) Ach, ta lenost. :)
    Nicméně věřím, že Snílci bouřku přestojí. Přece jenom, jak už bylo řečeno výše, pilotujete výborně. ;)

    OdpovědětVymazat
  18. [15]: Malé společenství nebo větší, myslím, žena tom nezáleží, kdyby to všichni chápali jako skupinu lidí, kteří mají k sobě v nějakém ohledu blízko, mají podobné zájmy. Jako zájmový kroužek/společnost, řeknu-li to blbě. A ne, aby to bylo o tom být v nějakém klubu...
    Tak a teď si všichni sáhněte do svědomí a vy, co by jste měli, tak se styďte!

    OdpovědětVymazat
  19. Pravdu díte. Je mi jasný, že správcování není sranda a snad se nikdy neuslyším stěžovat si tu na něco:)
    KS mám v oblíbených, tudíž na hlavní stránce vždy kontroluju nové články a většinu jich čtu. Pravda, neměla jsem čas a odvahu na několik posledních vzducholodí. Taky mě trochu vyděsilo jak se klub stal populární a rozrůstající, chápu, že někteří z nás budou muset jít.
    Ráda bych pomohla s udržováním správného kurzu, ale až na konci týdne(nový semestr) uvidím, jestli budu mít čas. Jestli, určitě se ozvu:)
    A co se Inventoru týká, musím přiznat, že si taky nejsem jistá, co tam posílat. Spadají tam třeba věci jako šití nebo tvoření šperků?
    Ať se děje cokoli, budu vás podporovat v letu. Něco tak originálního a rebelského přeci nesmí ztroskotat;)

    OdpovědětVymazat
  20. [7]: to né, jen že člověk si svými vynálezy není tolik jistý, a nevěří si tolik jako v oblasti fotek. Každý chce slyšet že se mu to povedlo a to Inventor nezaručuje(dle mého skromného soudu)

    OdpovědětVymazat
  21. Asi budu patřit mezi ty, kterým se to musí polopaticky vysvětlit - ohledně dohadů o tom, co a jak, ještě k tomu s autorkou, která v té chvíli měla povážlivě málo hlasů (což mi přišlo jako škoda). Nu, což... Kadého zaujme něco jiného, tak to je a jinak to nebude. Ale tahle "definice" mi naprosto stačí a rýpat už nebudu
    Co se kategorií týče nebo těchhle ostatních "blbin", ani jednou  jsem se tam nekoukla a moc mě nezajímá, jestli tam jsem nebo ne, protože si radši projdu články a objevím desítkyy nových a neznámých svěklých autorů, grafiků a hlavně tedy kreslířů (ach, jak bych se chlubila, něco umět )Věřím, že počty stoupaly, protože to bylo jiné, nemělo to daná pevná pravidla jako AK (ještě kk tomu v době rozpadu) a nakonec i populární (narážim na ikonku KS skoro všude), ale to přejde... počty lidí se sníží a za chvíli to všechny přestane zajímat, a pak bude ten správný čas na doopravdy "zájmový klub".

    OdpovědětVymazat
  22. Přiznám svidelně okukuji, že ačkoli pravidelně okukuji, co se ve světě snílků děje, stále zápasím s časem. Mám co dělat abych stihla napsat alespoň smysluplný komentář natož článek a tak jsem poměrně neaktivní a to už minimálně čtvrt roku.. napravit se to snažím, jenže teď to z jistých důvodů nelze.. Ikonku taky ještě na blogu nemám ze stejných důvodů.. A v klubu rozhodně nejsem protože je to zrovna v módě.. ráda se řadím mezi snílky a doufám, že mezi nimi i setrvám..Ale dost o mě Všimla jsem si, že je nás hodně, ale že až tolik? Potom se kvalita opravdu pomalinku vytrácí. Jenže jak posoudit kdo snílek je a kdo není? Vkus máme přecijen každý trochu jiný. Chápu, že pilotovat tuhle obrovskou vzducholoď dá spousty práce a ne vždy příjemné práce a upřímně obdivuji ty zodpovědné, jenže faktem je, že těžké to bude asi vždycky bez ohledu na to jak jednoduše to ze začátku vypadalo. Celkem souhlasím, že celé to "šílenství" okolo KS časem opadne a vytvoří se komunita lidí s relativně stejným cílem, ale rozhodně to nebude hned. A stejně tady stále budou spory a nebude to ve všem ideální.. Klub snílků měl být klub reativních lidí s vlastním názorem a osobitým pohledem na svět. Klub silných, ale různých osobností. A o to těžší je a bude jej zkorigovat. Tedy to je můj názor..

    OdpovědětVymazat
  23. Já mám co říkat,(protože nepíšu komentáře, možná vám ani jako snílek podle blogu nepřipadám) ale plně s vámi souhlasím. Kdybych měla něco podobného, nějaký klub jako KS, určitě by mě to taky štvalo, že je tu přes 250 členů a půlka z nich nikdy nenapíše komentář (jo, to jsem i já - snad všechny vaše články čtu, ale napsat komentář, na to jsem moc líná..a mrzí mě to. Věřte, že mi to trvalo dlouho, než jsem vymyslela tenhle komentář, aby to taky dávalo trochu smysl), čtvrtka si stěžuje že je něco špatně. A to jak Des popisuje snílka..ehm..no možná ano, možná ne. Každý na to má svůj názor, každý si snílka představuje jinak. Já si o sobě myslím, že snílek jsem (namyšlená jak prase, že), ale (asi) ne takový, jako tu je popsaný. V reálném životě jsem možná rebel, ale myslím, že moje deníkovské články nejsou taky skvělé, aby se u nich každý řehnil, povídky radši už nepíšu a tak skvěle nekreslím, aby z toho dýchal ten "vlastní život". Takže počítám s tím, že mě vyhodíte, jak kvůli tomuhle, tak i kvůli tomu že nepíšu komentáře. Jinak, s tou mou změnou adresy blogu to zatím nechám jak to je, kdyby náhodou jsem se ocitla z klubu "fuč". A jak jsem tu někde četla v komentáři - po bouřce příjde klid, klidné nebe. Asi by to opravdu chtělo pečlivě protřídit členy (i když, co to melu, vy se na to už určitě chystáte). Doufám, že i když mě vyhodíte, klub snílků pořád bude, a já se sem budu moct vracet, abych si mohla číst články, návody, prohlížet fotky a tak dále. Mějte se PS: Neberte to nijak zle, jen jsem se chtěla nějak vyjádřit. A taky jsem zapoměla napsat to, že KS neberu jako něco, co je v módě, tak že tu musím být taky. Ahoj

    OdpovědětVymazat
  24. Naprosto chápu, že správce unavuje a otravuje starat se o členy, kteří si prostě jen připlácnou odkaz na KS na hlavní stranu blogu a víc se nestarají. To je nespravedlivé a zbytečně namáhavé pro správce. Proč tedy seznam snílků neprojet a trochu nepročistit? Zdá se mi to jako rozumné řešení...

    OdpovědětVymazat
  25. Mrzí mě že se k tomu stavíte takhle,ale chápu vás..Komu by se chtělo dělat něco pro ostatní když to nemá žádnou odezvu..KS mám taky v oblíbených takže většinu článků čtu,ale s komentováním už je to se mnou marné..Většinou mě nenapadne nějaký smysluplný komentář,tak radši mlčím...A myslím že nejsem jediná kdo to tak má...
    Ale jinak jsem v KS moc ráda,a neberu to jako nějakou modní záležitost..Nechápu lidi kteří to tak mají .. Možná že to promazání členů je dobrý nápad a sama se bojím jestli v klubu zůstanu,nevím jestli odpovídám vaší definici snílka...

    OdpovědětVymazat
  26. V tomto směru vás chápu. Všechny mé pocity byly vyřčeny někým jiným v komentářích nad tím mým. U mě je problém, že nefotím a když už něco vyfotím tak to je kvalita o které se ani nedá mluvit, protože jsem neměla foťák po ruce. Mě těší se koukat na lidi, které toto baví a jsou opravdu talentovaní.. snad jich přibude více .. a budou aktivnější.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak to nevím, jestli splňuji definici snílkovství a repetitio vidím bledě...ne, že bych kradla u cizích jak straka, ale než jsem se přidala ke KS tak jsem k moc obrázkům zdroj nedávala...k těm záběrům z filmů, jak už jsem psala, doteď. No neva.
    Řešení AK mě už taky unavuje...zajímá mě o tom si sem tam přečíst, ale už je toho moc, možná kdybych byla na stejném serveru tak by mě to zajímalo víc
    Rozdělení do kategorií je povinné? Pokud ano, tak se tedy přihlásím, ale zatím nevím, jakou si vlastně vybrat
    Jinak souhlas s Dark Angel.

    OdpovědětVymazat
  28. [11]: stačí i pozejtří, jen když to nezapadne [12]: děkuju! =)[13]: máš pravdu, je to latinsky, a pod každým je pěkně napsáno, co rubrika obsahuje =)[14]: neříkám, že nemáš pravdu pěkné přirovnání [16]: zbláznila ses něco takového nikdy nedopustím! a děkuju za Inventor a pro ostatní - snad ani nezáleží na tom, jestli pravidelně komentujete, protože když se vyjádříte k  důležitým článkům, dáváte tím najevo, že se o chod klubu zajímáte
    do Inventoru se může poslat cokoliv, co člověk sám vyrobil, ať už s návodem nebo bez něj, ale aby bylo jasno a mohl si to kdokoliv najít, napíšu o tom článek
    probírání členů bude, ještě nemáme dohodnuto jak a jak intenzivně, ale bude
    kategorie povinné nejspíš nejsou, ale pomůže to při hledání třeba fotografů, aspoň tak jsem to pochopila já
    článek na kategorie je zde http://libere.blog.cz/1102/kategorie-clenu-zapiste-se

    OdpovědětVymazat
  29. Věřím, že to máte hodně těžké. A všechny vás, co se staráte o chod tohodle blogu obdivuju...
    A ta "definice" se mi líbí... Tak nějak jsem si to pokaždé představovala ^^

    OdpovědětVymazat
  30. Naprosto s vámi souhlasím. Já jsem tak trochu specifický druh snílka, jak bylo řečeno už u mého palubního lístku. Sem chodím pravidelně, čtu všechno, ale nekomentuju. Teda většinou.
    Osobně bych navrhovala nějaká ustálená pravidla. Vím že Snílek se těžko definuje, ale byla by obrovská škoda, aby tohle společenství ztroskotalo na neschopnosti členů. A ano, píšu to i přes to, že bych pravděpodobně při nově nastolených pravidlech neprošla

    OdpovědětVymazat
  31. Chápu vás, nemáte to lehké. Já jsem za vaši práci a hlavně péči velmi vděčná a přeji vám hodně štěstí, aby se vše v dobré obrátilo.
    Je pravda, že moc často nekomentuju, ale snažím se pročítat každý článek.

    OdpovědětVymazat
  32. Chápu vaše pocity, na druhou stranu vážně se snažíte stěžovat si na množství členů nám? Vždyť přece kdo je přijímal? My snad? Na vašem místě bych zastavila přijímání, prošla všechny stávající členy a nechala si tu jen ty, které tu opravdu chcete mít. A je jedno, proč. Je jedno, proč někoho vyhodíte - pakliže se bude cítit dotčen, nechte mu možnost obhájit se mailem a být třeba znovu přijat, ale úplně jednoduše - tenhle klub je váš. Vy jste SI ho založili, nezakládali jste ho pro nás. Tak se neomlouvejte a nehledejte způsoby, jak omluvit něčí vyhazov, prostě to tu proházejte a jestli si tu necháte deset lidí nebo padesát, to už bude vaše věc. A taky se neptejte nás, nedělejte ankety - určitě ne takové, jaké byly v minulém hlasování, protože se mi to hrozně dlouho načítalo. Dejte raději klasickou vyřazovac, když už chcete slyšet náš názor - pět blogerů do ankety - dejte hlas tomu, kdo si podle vás opravdu zaslouží být v klubu.Navrhuji vám prostě všechno ostatní pozastavit a udělat čistku. A kategorie bych úplně zrušila, podle mě je to zbytečné, je s tím akorát s*aní, a když mě bude zajímat, co má kdo na blogu, no tak se tam sakra podívám, ne?Nepleťte si na sebe bič a nepleťte ho ani na nás. A nezoufejte si, když se v některých kategoriích nebude nic dít. Přece sami říkáte, že nezáleží na kvantitě, tak proč skučet, že je tu a tam málo článků? Ty, které tam jsou, jsou zajímavé, a my, kteří máme vlastní blogy a vlastní životy, tu nepotřebujeme mít denně kvanta nových článků. A na ty ostatní se můžete vykašlat, vždyť jestli si někdo stěžuje, že se tu nic neděje, no tak ať sám něco dodá, kdo mu brání? A všechny ty stěžovače bych povyházela přednostně.

    OdpovědětVymazat
  33. [14]: AmenJinak dodám, že podle mě důvod přijímání spousty lidí nespočívá v tom, že by tu nebyla daná nějaká pravidla pro přijímání, jako spíš že si je nestanovili sami přijímající a nabrali kdekoho. Podle mě, když máte svůj vlastní klubík, nemáte hned povinnost stanovit, koho budete nebo nebudete brát. Berte jen ty, které se vám brát chce. To je přeci vaše svaté právo a kdo vám to může vyčítat? Nikdo.

    OdpovědětVymazat
  34. Já osobně jsem upřímně řečeno spíš asi tichý člen... Ale snažím se zapojovat! Do Aurory jsem teď přihlášená podruhé a úkol mám splněný, jen jej do konce týdne odešlu, předtím jsem taky stihla všechno v termínu. Do "Photo" jsem nic zatím neposlala, přestože fotím, už jen proto, že mi bylo jasné, že zrovna o fotografie nouzi nemáte :) Nad Inventorem uvažuju, ale nejsem nijak zručná a nic moc zajímavého neumím. Možná... Náramky přátelství? Ale každopádně se hodlám přihlásit i do jiných projektů tady. Souhlasím s 'čistkou' členů, spousta jich to má opravdu jen jako módní doplněk. Nejsem si jistá, že je můj blog zajímavý a na vracení se, ale od začátku jsem ho zakládala hlavně pro sebe, jako soukromé vykecávadlo. Vážím si vás, správců, za to, co děláte. Už jen proto, že KS se narozdíl od AK vědomě hýbe!

    OdpovědětVymazat
  35. Vše již bylo řečeno. Mohla bych se pod to klidně podepsat.
    Hlavně vám přeji hodně štěstí a pevné nervy...

    OdpovědětVymazat
  36. Tak to sa už začínam báť. Snílkov mám moc rada a to preto, lebo je to tu také aktívne a živé vždy mám čo okomentovať. Ešte som vás neporovnával s AK a ani sa veľmi hlavnou ideológiou nepodobáte. Páči sa mi to tu a hneď ako som tento klub našla sa mi zapáčil. Vtedy tu bol ten krásny démonický červený vzhľad, ktorý ma presvedčil, že tu to bude asi iné. Je mi ľúto, že adminov to prestáva baviť.
    Ja mám vašu ikonku na blogu lebo som sa chcela pochváliť, že sem patrím! A ak by to tu aj upadlo na 60 členov bola by som veľmi šťastná, keby som medzi nich patrila.

    OdpovědětVymazat
  37. Myslím, že vám rozumím. Jsem tady sice jen chvíli ale členství si vážím a je mi líto, co se s klubem děje. Ale prosím vás, neskončetes  tím, je tady mnoho lidí, které by ste zklamali a byli by z toho smutní. Já a mnoho dalších skutečných snílků jsme vám za vaši práci vděční a vážíme si toho. Takže držím palce a stejně jako další začnu makat abych byla více aktivní.

    OdpovědětVymazat
  38. Musím se přiznat, že já články čtu, na blog klubu chodím asi denně, ale komentáře moc často nepíšu. Obvykle proto, že ostatní jiř k danému tématu vyjádřili podobný názor, jaký mám já, ale tentokrát se tak nestalo. Nechápu, jaktože jsem ještě nenarazila na nikoho, komu by přišly (stejně jako měú povědomé krize KS a AK. Přestože Ak je úplně jiný, problémy jsou stejné. Ani jeden klub na začátku nečekal takový nárůst členů. AK to řeší tak, že vyhodí nekvalitní blogy a odteď bude přijímat jen kvalitní. A definice těchto kvalitních blogů mi zas velmi připomíná definici Sníklovských blogů. PRavděpodobně by oběma blogům prospělo, kdyby členů bylo méně. Ale jak dopředu již při přijímání poznat, zda chce blog do klubu kvůli vizitce nebo vážně proto, že se mu klub líbí a že chce být členem? To je těžké. Možná by bylo dobré, že dejme tomu 2 týdny po auditu by se vždy kouklo, jak se přijatí blogeři zajímají o chod klubu atd. ..

    OdpovědětVymazat
  39. Když je někde až moc lidí, vždycky se to tam začně tak nějak bortit a mlátit...
    Všechny správce obdivuju, že jsou vůbec schopní to tu táhnout, aniž by je z toho dávno kleplo...
    Na tento blog chodím každý den a čtu všechny články... co se týče inventoru, nezdá se mi, že bych uměla něco výjimečného, takže tak...
    Přeju vám hodně štěstí, ať to tu utáhnete bez nějaké újmy :)

    OdpovědětVymazat
  40. Já ani nevím jestli má cenu něco psát...
      protože nevím jestli si to přečtete...
      protože já být váma bych to nečetla...
      protože těch komentářů je tady MOC ...
    vážně moc...
    fuck it..

    OdpovědětVymazat
  41. [35]: Děkujem Je vidět, teda spoň podle komentářů, že nás chápete, čehož si vážíme.
    Nejde o to, zachovat komentář, nejsme stíhačky, ale jde o to, aby se naši členové o klub zajímali. Je přece mnohem veselejší, když víme, že tady nepracujeme pro nic za nic. Myslím, že zas tak velký důvod k obavám není, ale s přístupem "jsem přujatý, supr, mám propagaci, dám si sem button a šmitec" se fakt nepracuje dobře. netvrdíme, že tohle jsou všichni nai členové. My jsme rádi, že je tu ta skupinka, kterou to tady zajímá.

    OdpovědětVymazat
  42. Práce s více lidmi chce pevný nervy, zvlášť když donutit někoho k činnosti stojí takové úsilí. Tímto se červenám a slibuju, že se polepším a něčím také přispěju . Správcům držím pěsti .

    OdpovědětVymazat