26. února 2011

Snílkům

Naši milí snílci,
poslali jste nám už spoustu milých komentářů, na které jsme hrdí.
My správci. Ani netušíte, jak lahodně to zní mezi tím negativním zbytkem.
Pořád jsme tvrdili, že s Ak nechceme mít nic společného.
Snažili jsme se naše ,,Rebelství" které nás jako první spojilo trochu zkrotit a nakonec jste to právě VY, kdo nás s Ak spojují. Není to tím, že bysme byli srovnáváni, i když víme, že tomu se asi nevyhneme tak lehce, ale kvůli tomu, že to, co nás může nejdříve zničit bude hromada členů. Členů, které máme takřka jen na okrasu. Dám vám příklad.


Představte si ovocný sad. Na první pohled má lahodné plody a ti, kdo ho založili se o něj ve většině dobře starají. Na každém stromu je zdánlivě nekonečné množství plodů. A pak někdo příjde a plod utrhne. Nikdo proti tomu nic nemá. Zakladatelé mu tedy dají do ruky konev s vodou. Neřeknou to, ale je třeba, aby i on za ten plod alespoň dodal stromům trochu vláhy. Bez ní uschnou a přestanou rodit. A on to neudělá. A pak příjdou další a další. Jeden dá stromu sílu růst, ale dalších deset konev jen odhodí a ještě pošlape trávu.

A takhle to chodí. Někteří příjdou a zajímají se jen o to, jestli už mají kategorii. Jestli jí mají správně hned. Kategorie dělá Des. Chcete mu vyčítat, že studuje a nemůže být přes týden s námi? Chcete nám vyčíst, že máme i své povinnosti a své zájmy? Bylo jasně řečeno, že přijímání členů a starání se o celé naše členstvo má na starosti náš ,,šéf" a to pouze o víkendu. A někteří z vás - netvrdím, že všichni, jsou tu i ti, díky jejichž komentářům a příspěvkům tu ještě jsme - se na nás zkrátka vykašlali. I přesto, že my jsme tu pro vás a máme vás rádi. Baví nás to a obětujeme tomu volný čas. I přesto, že jsme se celou dobu snažili. I přesto, že jsme si naložili na záda ten těžký náklad jen abychom tu byli pro vás, jste se na nás vykašlali. Zamyslete se nad tím slovem.

A pokud jste tu jen díky momentálním internetovým trendům, či kvůli svému egu a nebo vám připadá, že když je tu tolik blogerů, je samozřejmostí, abyste tu byli i vy, buďte té laskavosti a nenechávejte nás v mylném zdání, že to děláme pro někoho, kdo sní. Nejsme tu proto, abysme vymýšleli aktivity pro někoho, kdo si jen krátí dlouhou chvíli a nebo je tu jen z legrace. My nejsme namyšlení. Jen unavení, proto doufám, že to tak nevypadá. Hodně unavení a zklamaní z Aurory a dalších. Inventor a Aurora stávkují jen díky vám. Ten, kdo se přihlásí, nevyplní a ještě nepošle omluvný e-mail (krom potíží s počítačem a podobným technickým chybám) by podle mne - a to nezastírám - měl být rovnou vyhozen. Ani mě do Principia mnoho věcí nechodí. Je tu k propagaci vašich literárních děl, takže to nechápu. Máme tu tolik skvělých spisovatelů a já mám teď udělat dvoje otázky k rozhovorům. Ano. Ale jediný, kdo mi napsal o svém dílku byla Atyiya, které tímto ještě jednou děkuji, že měla odvahu se zapojit i touto cestou.

K tomuto vám něco vzkázal i Des. Doufám, že jsem tento článek nepsala nadarmo.

Já jsem KS zakládal s myšlenkou, že budeme hlavně rebelská parta přátel, co si nenechá kecat do blogování. A nepotřebuju tady tři p*dele lidí, kteří v KS vidí jen nějakou vizitku do menu. To, že sem půlka lidí ani jednou nezajde mě trochu štve. Kdybychom byli jako AK na titulce, tak to plně chápu a neřeším. Ale my tam nejsme a proto bych možná uvítal nějakou spolupráci. Já chtěl klub spřátelených blogerů.

Na závěr bych uvedla jednu větu, kterou už Lenny zmínila dříve a skvěle se hodí k tomuto článku: "Být snílkem je výsada, ne povinnost nebo samozřejmost"

37 komentářů:

  1. Svatá pravda, abych tak řekla... Myslím, že je dobrý nápad, že se Snílci budou smět vyjádřit k přijímání nových blogů. Rozhodně se mi ten nápad líbí a pokud se správcům jakkoli ulehčí jejich nesnadný úkol, bude to jen dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to smutné.
    Já osobně se snažím být aktivní a plnit sliby, které vám dám.
    Chápu, že když to napíšu zrovna teď a tady, nebudete mi nejspíš věřit, ale po administraci mého blogu jste mým nejnavštěvovanějším blogem. Vždycky se těším na nové příspěvky do Aurory, Creatia, Inventoru na nové Rozhovory, Vzducholodě a Kontroly.A ačkoli netrpělivě čekám na zařazení do příslušných kategorií, neříkám nic, protože jsem už v minulosti měla zkušenost s vedením 'malého blogového společentví' ve svém volném čase, taže vím, že máte na práci spoustu důležitějších věcí a neustálé nedočkavé komentáře vás jen zdržují.

    OdpovědětVymazat
  3. Máte úplnou pravdu... já si myslím, že vaše pocity jsou oprávněné. To co tady popisujete, mi připadá něco jako SB. Všichni se spřátelují jen proto, aby měli vizitku pro svůj blog a jak říkáte vy reklamu v menu. Já a Teffy jsme se také přihlásily do vašeho klubu snílků, ale s jiným záměrem, ne si zvětšovat návštěvnost či tak něco, vlastně ani nevíme, zda nás vezmete. A víte co, po tom co jsem si přečetla právě teď, bych možná i pochopila, že byste nás nevzali. Vůbec... divím se, že jste s tím ještě nesekli, mít takové "snílky" je opravdu "úžasné" když je většina taková, jak říkáte. No držím vám palce, doufám, že se to nějak změní k lepšímu.

    OdpovědětVymazat
  4. chápu Vás, snažím se zapojovat do dění, ale se základními pojmy v próze moc nepomohu a do inventoru mohu nabídnout jen návody na šité šperky. Doufám, že se více lidí probere, chodím sem každý den a nedočkavě vyhlížím každý nový článek

    OdpovědětVymazat
  5. Amen. Já nevím, co všichni řeší s těma kategoriema. Pokud jde o mě, žádný kategorie nepotřebuju, však si mě každý zařadí podle toho, jak píšu, ne? A tak by to mělo být. Mělo by tu být jen tolik blogů, kolik jich stačíte vnímat, a patřit by sem měli jen ti opravdoví snílci, opravdoví doufající, romantičtí, blázniví nebo prostě jinak patřící lidi, a ne každý, kdo se přihlásí. O prezentaci vlastní poezie přemýšlím, ale zatím jsem nenašla dost odvahy a krom toho mám sama spoustu jiné práce, ale asi se kvůli vám hecnu Aspoň mi to přinese další čtenáře, vždyť těch není nikdy dost

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, nevěděla jsem, že se můžu jako "spisovatelka" přihlásit. Jde to tedy? Já bych se přihlásila ráda... Bude jen dobře, pokud někoho moje literární pokusy zaujmou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je to pěkně napsáno, ale zároveň z toho jde vidět cit - cítím z toho lítost nad tím, že vaši práci kdekdo neoceňuje tak, jak by oceněna být měla. Já si vás vážím. Klub snílků je útočiště, ačkoliv s novým blogem ještě přijata nejsem. Však jsem taky stála při jeho zrodu, účastnila se mnoha diskuzí na FB. Můj účet už neexistuje a tak určitá pouta byla trochu zpřetrhána.
    Klub snílků 4ever :) Mám vás ráda

    OdpovědětVymazat
  8. počkat principia slouží k propagaci literárních děl? já myslela, že se tam dávají články se základními pojmy v próze a poezii    nebo že bych to špatně pochopila? jinak bych klidně přispěla

    OdpovědětVymazat
  9. Já vás ráda mám a ráda sem chodím :(
    Do Inventoru jsem nedávno přispěla a co se týče Principia, tak tam jsem asi nepochopila, oč jde - nevěděla jsem, že je to na literární dílka.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem chodím a chodím sem ráda. Jenom nepíšu komentáře. Bohužel se mi porouchal notebook, takže kontroluju info jen přes mobil. Doufám, že pochopíte, že mě nebaví zdlouhavě psát komentáře. Jenom toto mi trvalo napsat několik minut... Ale čtu vás!

    OdpovědětVymazat
  11. [1]:[2]:[3]:[4]: Vaše jména znám. Jak ze vzducholodí, tak z komentářů a děkuju za ně.[7]: My tebe taky, děkujeme.[5]: Výborně. Určitě mi napiš na klubový e-mail, případně i na můj, který je uvedený v Principiu.[6]:[9]:[8]: Stejná odpověď jako u předcházejícího komentáře. Klubový e-mail, případně i můj. Zkusím upřesnit smysl své rubriky. Přece jen jsem ji ještě měnila, jelikož vysvělování nemělo tu oblibu jako samotná dílka. Můžete mi napsat něco o svém oblíbeném žánru, svoje dílko a případně samozřejmě rozhovory.

    OdpovědětVymazat
  12. Přečetla jsem si článek a musím říct že se stydím. I když sem chodím pravidelně, vím, že komentáře příliš často  nezanechávám a jednou dvakrát týdně opravdu nestačí. Člověk si to neuvědomuje, ale ony ty komentáře dodávají lidem chuť pokračovat ve své práci. Je to pozitivní motivace a ta je potřeba ze všeho nejvíc.
    Jsem velký snílek a jsem ráda, že jsem tu narazila na další snílky. díky tomuhle rebelskému klubu, jsem poznala spoustu další úžasných spisálků a jedinců, kteří mají neuvěřitelné nadání. Ráda si přečtu soutěžní práce. Ráda si prohlédnu výtvory ostatních snílků. Sama se ale soutěží a aktivit příliš neúčastním. Je to proto že opravdu nemám mnoho času. Na svůj blok sama přispívám jednou, dvakrát týdně. A tak bych právě nerada způsobila situaci, že se do něčeho přihlásím a nakonec se z časových důvodů nebudu moct zúčastnit. a tak se účastním jen věcí, u kterých mám jistotu, že to stihnu nebo, že na to nezapomenu...
    Tímto ale slibuje, že se budu snažit více zapojit do dění snílkovského světa!

    OdpovědětVymazat
  13. já souhlasím, že pokud někdo něco nesplní (třeba nepošle do duelu) a neomluví se, měl by být vyhozen. není to kamarádské, není to ani slušné, není to vůbec dobré.
    opravdu si myslím, že mnoho lidí to nebere jako přátelský klub. ale je to těžké, tomu se zabránit asi nedá :(

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: To sice je, ale nakonec jsme se shodli, že pokud to nebude opravdu poněkolikáté, vyhazovat nebudeme. Bohužel. Aurora mne naštvala asi nejvíc. Na to, že do Principia si lidi hledám většinou sama jsem si zvykla XD[13]: U tebe to momentálně nevadí, protože tě už mám uloženou v oblíbených jako adeptku na další rozhovor nebo dílko do Principia. Adresu mi sice poslala Suss, ale rozhodla jsem se, že si to nenechám ujít.

    OdpovědětVymazat
  15. Naprosto souhlasím. Já sama mám pramálo času a líbí se mi jak to Des vede. Obdivuji, že to zvládá, protože já jsem ráda, když stihnu TT a i tak jsem hotová...

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Tebe jsem zrovna nemyslela. O tobě vím, že ten čas nemáš. A hlavně ti to věřím. Spíš ti, co jsou tu kvůli té reklamě a už sem nejdou.

    OdpovědětVymazat
  17. přiznám se rovnou - články si čtu ovšem pramálo zanechám komentáře, vím to. Ale poslední dobou nějak nestíhám. Nebudu se tady ospravedlňovat protože ty mě přeci "neznáš" jako předchozí komentující. Aach..

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Nejde o to, že někoho neznám, omlouvám se, jestli to tak vyznělo. Jen, že o Illian vím, co teď má za práci a plně ji chápu. Nebudu říkat, že ji neznám, ale pamatuju si i tvé jméno a vím, že už jsem ho viděla a to nejen ve vzducholodi. O tebe tu také nejde. Snad minulý komentář nevyzněl jako protekce... Pamatuju si tě i z Repetitia a už to, že jsi byla v něm znamená, že jsi snílek, že k nám patříš, a že nejde o to, jestli tě znám lépe nebo jsem na tvůj blog zabloudila méně než třeba k Illian, kterou znám dva roky, ale o to, že teď tu tvůj komentář je. A to je pro nás důkaz, že sem i ty zabloudíš a my ti za to děkujeme.

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Já nechtěla aby to vyznělo až tak.. ostře (?), nakrkle nebo kdo ví jak. Možná jsi to tak pochopila ale tahle jsem to ani nemyslela. O protekci jsem ani nepřemýšlela :)). Je to vaše věc a můžeme být všichni rádi když si Illian udělá čas. Tak bych to uzavřela.

    OdpovědětVymazat
  20. S tím příhlášením se a následným neposláním dílka je to hlavně velká škoda a naprosto chápu ty pocity frustrace.Chodím sem pravidelně, ale asi nepatřím mezi nejvíce komentující (kaju se). Ráda se někdy přihlásím např. do duelu, zatím mi to vždy uniklo a bohužel s časem na tom nejsem moc dobře, tak snad to brzo napravím... Já hlavně píšu, když dostanu nápad, no a to je pak těžké, těch moc není...

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: To nevadí. Když píšeš jen když máš nápad, ničemu to nevadí. Můžeš se přihlásit třeba zrovna do Principia a poslat mi na klubový nebo můj e-mail poslat nějaké své dílko.

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: a to dílko má být úryvek, nebo jen nějaká krátká povídka, jak já bych potřebovala nějakou konstruktivní kritiku,nebo třeba jen názor líbí/nelíbí  protože mám tolik nápadů a chyby sama nepoznám

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: Může to být i dlouhá povídka, ale jen jedna kapitola. Můžu tam dopsat i, že si přeješ náležitě zkritizovat Jakkékoli dílko budeš chtít, jen když bude slušné a vejde se do 22 000 znaků

    OdpovědětVymazat
  24. [23]: náležitě zkritizovat, měla bych se bát?    popřemýšlím co vydat vlkům napospas   

    OdpovědětVymazat
  25. K auroře-napadlo mě, že by to nebylo pouze o tom kdo se přihlásí jako první, ale kdo to jako první zašle.. Víte co myslím, že by se nehlásilo, ale rovnou posílalo... Protože takhle spousta lidí by klidně tvořila, ale když se přihlásí až později...

    OdpovědětVymazat
  26. suhlasim, stu auroru to aj mna stve.. hlavne ked sa nestiham vcas prihlasit
    ja som sem sla stym, ze spoznam zaujmavych ludi a bude tu sranda, teraz vsak skor vydim ze mnozia pripady ked iba stvu adminov, ktory venuju nam svoj cas a trpezlivost nemyslim si ze by ste mali byt priam prisny, ale tresty za nevhodne spravanie, ci robenia si srandy z aurory a podobne.. by urcite mali byt

    OdpovědětVymazat
  27. Pod tohle bych se klidně podepsala... I když, já sem nepřispívám. Ale chtěla bych. Problém je v tom, že jsem členkou krátce a než si na to zvyknu...
    A ano, s aurorou je to špatné. Když ze čtyř lidí zašle výtvor jen jeden... Co se dá dělat, doufejme v lepší zítřky... Jinak, přeji vám i nadále výdrž, práci odvádíte skvělou. A věřte mi, neříkám to jen tak.

    OdpovědětVymazat
  28. já se snad snažím aspoń do témat se zapojovat malovat neumím jen s grafikou si hraju tak trochu to je celé

    OdpovědětVymazat
  29. Nejste pro mě "vizitkou v menu", přestože jsem vás za některé věci kritizovala. Mám vás v oblíbených, aby mi nic neuniklo. Ale občas nemám, co bych řekla.
    Dělám i milion dalších věcí a na to, abych posílala příspěvky do každého projektu, prostě nemám. Nezlobte se, ale pro mě je pořád prioritou můj osobní blog. :)
    Něčemu velet je hrozně těžké, ale věřím, že to ustojíte. :)

    OdpovědětVymazat
  30. já ani nenapsala článek, že bych byla jsem přijata, jen jsem chtěla s počátku reprezentovat tuhle stránku aniž bych musela v ní být až na jednu vaší adminku, která mi napsala ať se přidám, že mám šance a mrzí mě že to něktěří berou jako vizitku

    OdpovědětVymazat
  31. Také pro mě nejste pouhou vizitkou do menu, také se snažím zapojit. Ovšem můj volný čas také není nafukovací, takže to může vypadat, že sem přijdu jednou za uherský rok. Tak to však není. Přijdu jednou za 2 dny, pročtu si články, vyberu si to, co mě zaujme a pokud se budu mít čas do něčeho, co mě zaujalo, zapojit, udělám to. Snad si o mě nemyslíte nic špatného.

    OdpovědětVymazat
  32. Snažím se, co to jde... také mám v poslední době "únavový syndrom", stávkuje i můj vlastní blog...
    Potřebuju načerpat síly, snad se to s příchodem jara podaří...
    Ta Aurora mě štve, doufala jsem, že se dočkám i svého duelu...

    OdpovědětVymazat
  33. no dobrá, omlouvám se. Chodím sem sice poctivě a alespoň 4x týdně, ale příliš nekomentuju. Jsem líná. Tak já se budu snažit, přece svojí leností nehodím do kytek něco, čeho si vážím. Chápu zcela vaše rozhořčení a budu se snažit být lepším snílkem :)
    Btw, do Invetnoru nepřispěju, protože jsem levá, do principia protože nejsem nadaná a do aurory, protože jsem zbabělá Ale do Creatia už jsem vám něco poslala

    OdpovědětVymazat
  34. No, musím přiznat že nejsem zrovna aktivní člen a hlasím se tu jen občas, ale rozhodně neberu KS jako vizitku do menu. Taky studuju, mám své jiné zájmy atd. ale najít si pár minut v týdnu čas a mrknout se sem, to přece nic nestojí.

    OdpovědětVymazat
  35. Mě se hrozně líbí váš přístup k celému klubu, na rozdíl od AK (omlouvám se za to porovnávání). Denně a ráda sem chodím. Dáváte členům větší šanci něco ukázat než  AK. Jsem ráda, že mohu být členem, vážím si toho..

    OdpovědětVymazat
  36. Nevím, ale mě přišlo že tady je to takové pohodové. Že tu snad všichni chápeme že to správci dělají ve volném čase a hlavně že přeci není důvod nikam v ničem spěchat. To jestli bude mít u sebe člověk správnou kategorii v pátek nebo až v neděli snad nehraje takovou zásadní roli.
    Do Aurory si nehlásím, protože jsem spisovatelka na baterky. Když nemám nápad, tak nic nevyplodím, ani kdybych se postavila na uši.
    A vzhledem k tomu že o slashi už v Pricipie bylo, tak taky nevím co bych mohla poskytnout. Snad jen svou Mařenku (MS) jinak nemám nic zajímavého.

    OdpovědětVymazat
  37. Teď se trochu stydím. Sice rozhodně neberu KS pouze jako kolonku v menu, ale i tak... Komentuju totiž vážně hrozně sporadicky... A teď mám navíc omezený přístup k počítači... Takže se omlouvám za neaktivitu. Jen co to bude možné, pokusím se s tím něco dělat...

    OdpovědětVymazat