10. dubna 2011

Patnáctý týden - Duše

články na téma minulého týdne - Domov:

Milí Snílci, minulý týden jsme měli téma Domov. Zvláštní... když jsem to zadávala, ještě jsem netušila, že to pro mě bude tento týden doslova téma číslo jedna. V úterý jsem se rozhodla, že si předělám trvalý bydliště zpátky do mé rodné vesničky, a v pátek jsem to provedla, takže mám nový "domov", i když jenom na papíře. Ten skutečný pořád ještě hledám, tak jsem ráda, že si můžu přečíst o tom, jak si ten domov představujete vy...
... i když jste se zase moc nevytáhli, teda na to, kolik z vás psalo, že se vám téma líbí, a že něco stvoříte. Proto chválím těch pár statečných a zapálených: Lily, která poslala svou fotku "všude dobře, v postýlce nejlíp", Illian a její docela krutou povídku o domově, Destiny, která se s náma podělila o ten její "domov", Tajemnou M a opravdu nádherné povídání o vysněném domově, a taky marieke, která napsala další povídání o tom, kde má domov ona. A pak ještě Mrs. Kakao a její krátké zamyšlení, a Mňoukla&Vymňoukla, která ke svému povídání přidala i fotku.
Nové téma mě napadlo na výletě na jižní Moravu. Duše. Píchla jsem totiž a najednou jsem se cítila stejně prázdná jako to moje kolo. Doufám, že je to dostatečně mnohoznačné a inspirativní. Pokud se budete rozhodovat mezi žánry, tak tentokrát dáváme přednost povídce, ale samozřejmě zase můžete psát nebo i malovat, fotit, jak chcete. Hlavně tvořte!

Odkazy na vaše dílka i případné dotazy dávejte prosím opět pod tento článek. Další možnost kontaktu je na našem klubovém mailu klub.snilku(a)email.cz, do předmětu pište TT (ale používejte to jenom vyjímečně, na delší vzkazy a otázky).
Posílejte i návrhy na další témata, o kterých byste třeba v budoucnu chtěli něco napsat, nebo jakékoliv další nápady...
A ještě něco: pokud si projdete starší TT a napíšete něco, co by se k tématu hodilo, klidně sem (sem, pod tento článek, starší články neprocházím) ten odkaz hoďte taky a já to doplním.

Odkazy na vaše výtvory posílejte opět do neděle.

vaše Lenny

a ještě opakuju: ODKAZY DÁVEJTE SEM DO KOMENTÁŘŮ, PROSÍM!!!

14 komentářů:

  1. Duše zní jako zajímavý námět na kreslení, snad bude chvilka času a nápad Rovnou přidám jednu starší povídku, kde po celou dobu jde o duši jedné mladé slečny http://blog.veruce.cz/moje-tvorba/povidky/ostatni/pet-kamenu/

    OdpovědětVymazat
  2. Vám ještě nepřišel odkaz na můj článek o Domově? Řeklo mi to, že byl vyhodnocen jako spam, ale myslela jsem, že ho objevíte. Posílala jsem ho už v pátek.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že k tématu duše by se hodila tato povídka: http://maglaiz.blog.cz/1010/dejte-mi-ruzeJe to příběh jedné duše, která se stala obětí schizofrenie.

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám, že brzo ten svůj domov najdeš.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: nekoukám tam každý den, takže je lepší napsat mi sem upozornění, já to pak napravím[4]: děkuju, moc :)

    OdpovědětVymazat
  6. [8]:omlouvám se, přezdívka je jen Zdenina.

    OdpovědětVymazat
  7. Všimla jsem si, že ještě nebylo uzavření TT, tak zkusím též něco přihodit. Snad nevadí, že je to starší
    http://marieke.pise.cz/43592-duse-a-karma-vsveda.html

    OdpovědětVymazat