18. dubna 2011

Inventor - Ozdoby do vlasů


Moji Snílci, dnes mám pro vás návod, který nám poslala Papája (http://pajussska.blog.cz/).
´
Ahoj
chtěla bych se podělit o svůj výtvor, sponku do vlasů. Nejdřív jsem chtěla poslat návod na náramky přátelství, ale nebyla jsem dost rychlá. Dnes mě napadlo, že když už tedy v Inventoru návod na náramek máme, můžu poslat návod na různé ozdoby vytvořené touto technikou :)
Doufám, že je návod dost srozumitelný :D

Potřebuju dvě bavlnky, nejlépe nějaké kontrastní barvy, kuchyňskou svorku, zavírací špendlík, nůžky, vteřinové lepidlo a sponky do vlasů.



Bavlnku, kterou chci jako pozadí si ustřihnu pořádně dlouhou (a když říkám pořádně, tak pořádně!), ostatní bavlky, které budou použity na obrázek nebo vzor si rozstříhám na cca 40cm dlohé nitě, v tomhle vzoru je 14 světlemodrých + 1 tmavěmodrá). Nitě nahoře svážu a sepnu kuchyňskou svorkou, aby uzlíky nešly šikmo dolů, ale rovně.

Tady máte schéma vzoru. Začnu dělat uzlíky doprava dlouhou (šedou) bavnkou. Až dojdu na konec řady, začnu další řadu uzlíky doleva. Když chci mít jeden uzlík červenou bavlnkou, vezmu ji a udělám s ní uzlík doprava kolem šedé bavlnky. Do konce druhé řady jsou pak jenom uzlíky doleva šedou nití. Další řada má šedé uzlíky doprava a červené doleva. Prostě to, co chceme jinou barvou děláme vždy v protisměru. V prvních 5 ředách jsem vyznačila směr bavlnek, dál už si snad poradíte.

Aby byl obrázek dostatečně dlouhý, lze ho dozdobit nebo na okrajích přidat pár volných řad.

"Náramek" nalepím na sponku vteřinovým lepidlem. Přebytečné bavlnky přilepím na spod sponky, zastřihnu na potřebnou délku, aby nepřekážely. V téhle části nedokážu popsat přesný postup, prostě zalarmujte všechny svoje kreativní mozkové buňky a nějak to přetvořte, aby ty balvnky nikde netrčely.

A hotovo :)


Piště do komentů, jestli jste to pochopili. Kdyby měl někdo problém se samotným drháním, zadejtě si do vyhledávače náramky přátelství ve čtvercové síťi nebo klikněte na tenhle zázračný odkaz , kde máte podrobnější návod. Mimochodem, ta stránka je skvělá, doporučuju si ji pořádně prohlédnout :)
***
Chcete se s námi také o něco podělit? Juk sem! =)

10 komentářů:

  1. Moc hezké :) A návod je dobrý, pochopila jsem to

    OdpovědětVymazat
  2. tento návod som si už všimol aj na tom konkrétnom blogu a je naozaj výbornýsuper, krásny sloník

    OdpovědětVymazat
  3. Se Slonem?
    Bwahahahaá...já to říkala, Sloni jednou ovládnou svět!

    OdpovědětVymazat
  4. Originální, i když slona bych asi ve vlasech nenosila.[3]: Sloni a veverky.

    OdpovědětVymazat
  5. zdravím! chcela by som sa opýtať, kde sa tu dá zaregistrovať? pretože som si prezrela tento blog ( a je vážne skvelý) a rada by som sa stala členkou tohto clubu... vopred ďakujem za odpoveď....
    Casion
        

    OdpovědětVymazat
  6. Je to pěkné.
    Hlavní je, že to nebyla veverka.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: neděs! Dost dobré, zajímalo by mě, jestli se tam dá udělat i mrkev..

    OdpovědětVymazat