29. června 2014

Průzkumníkem snadno a rychle

Dobrý večer vinšujeme vespolek.
Jak bylo avízováno v představujícím článku, přichází první várka všemožných blogových i webových pochutin ze všech koutů internetu. Je již známo po staletí, že Snílci mají obvzláště mlsné jazýčky a ne jen tak něco jim přijde k chuti. Přesto jsme si dovolili my, správci, a Vy, Snílci, spáchat atentát na internetovou kuchyni, semhle vzíti něco od Snílků, tuhle od blogerů z blog.cz, támdle zasejc z mimo blogových vod, abrakadabra simsalabim a máme tady zajímavý švédský stůl, z něhož si dozajista každý Snílek uzobne. Je libo šunčičku, nebo sýr? Či snad ovoce máčené v čokoládě? Jen se neostýchejte.


Než však přejdeme k této skvostné žranici. Dovolila bych si jménem všech poděkovat za píli V. a za dublovanou píli Dragilii. Děvčata jsou šikovná a věříme, že nezůstanou osamoceny v lovu na čtecí dobroty.

Narazili jste na zajímavý článek? Máte sami zajímavý článek, který by bylo hřích nepředvést ještě většímu obecenstvu? Neváhejte a Vaše oulovky zasílejte buď na klubový e-mail klub.snilku@email.cz, nebo zde do komentářů. Monitorujeme všechno a těšíme se na Vaše příspěvky, neb netoužíme po ničem jiném, než-li si rozšířit obzory.


ZAJÍMAVOSTÍ PLNA JEST SÍŤ:

Lúmenn poodhalí roušku tajemství kol mateřského jazyka a dá Vám možnost načuchnout trochu zvláštní vědní disciplínou etymologií: http://lumenn.blog.cz/1405/miluju-etymologii
Monica Otmili si vzala za úkol blogerskou obec čtenářskou poučit o různých laických mýtech, lžích a polopravdách textilního světa http://me-for-all.blog.cz/1405/pravdy-a-lzi-textilni.
Papája nám zase povypráví, jak to dopadlo v bitvě, v níž se napříč časem utkali vikingové, rytíři, husité i švýcarští gardisté http://kreativity.blog.cz/1405/libusinska-bitva-plna-silencu.
O zkušenostech s novou brigádou se rozmluvila Magdaléna http://house-putking.blog.cz/1405/desatero-uvadecky.


ZTRÁTY A NÁLEZY, HLEDÁM A NABÍZÍM:

Holoubek nabízí zdarma vydařený layout, ujme se toho sirotka někdo? http://i-lagur.blog.cz/1405/panstvo-nabizim-layout


DO KNÍŽKY aneb tam a zpátky:

Lenny své čtenáře zásobila hnedle dvěma zajímavými články motající se okolo literárna. V prvním se podívala, jako správný literární dentista, na zoubek některým laureátům Nobelovy ceny za literaturu a taktéž doporučila nobelovkovské čtivo http://www.tichy-koutek.8u.cz/laureati-nobelovy-ceny-za-literaturu-1901-1905/ a http://www.tichy-koutek.8u.cz/laureati-nobelovy-ceny-za-literaturu-1906-1910/ . Také nám představila současnou českou spisovatelku, držitelku ceny Magnesie Litera, Petru Dvořákovou http://www.tichy-koutek.8u.cz/petra-dvorakova-autorske-cteni/.
To blogerka AD šla na knihu odboku a skrze vlastní literární tvorbu přichází na kloub jemným mechanismům literárního příběhu - vhodné i jen pro čtenáře a studenty, napomůže při chápání knihy - http://useless-fire.blog.cz/1405/konflikty-v-literature.


DOMÁCÍ ŠKRÁBÁNÍ NA HLAVĚ:

M. Phoenix se nám po několika sporech, přenicích, hádek a tahanic rozhodla představit svou koncepci kvalitního autora blogu http://phoenixrise.cz/byti-opravdu-dobrym-blogerem/.
I slečna Catty se drbe za uchem, když si položila palčivou otázku: http://books-parts-of-my-life.blogspot.cz/2013/10/na-temu-podciarkovanie-zaujimavych.html?spref=fb

ČMÁRANDO GRANDO:

Hanyuu-hime jistě dobře známe, hále Maglaizíčkovi se podařilo vyštrachat velice zdařilé malůvky http://t-h-e--s-i-m-s-2.blog.cz/1309/kresby-pirati-z-karibiku.
Za poeticky uchvacující Vílou Lysohlávkou se vydáme pod štětec papáji http://kreativity.blog.cz/1309/kouzelna-lesni-vila. Další plus spatřuji ve faktu, že se autorka nebála ukázat i méně podařenou první verzi a vykřiknout tak do světa, že učení z nebe nepadají, ale vybarvují se pozvolna.
Čekankové "olejovky" naší milé Jehane vždy zvednou náladu http://outy-jehane.blog.cz/1310/olejem-4.


RUČO FUČO:

Ten, kdož nemá levost či lenost v rukou, nechť se inspiruje u zahraniční firmy http://theartgirljackie-tutorials.blogspot.cz/search/label/tutorial. Za velice vyvedený považuji návod na látkový obal na knihu či deník.
Ačkoliv mnohé z následujících nápadů jsou spíše pro keramické dílny, myslím si, že kreslící osoby by zde mohly taktéž nalézt plno inspirace http://www.napadynavody.sk/24-najkreativnejsich-a-najzabavnejsich-napadov-na--p106.


Z PLÁCKU POD OKNY:

V současnosti se line křik a povzbuzování pouze od dvou hráčských stolků. U jednoho se předhání Snílci s plyšem a fotoaparátem v ruce - http://libere.blog.cz/1406/letni-photo-vyzva-plysaci-na-cestach. U druhého zase ve vzduchu létají zmuchlané kuličky papírů a okolí jest zcákáno inkoustem při zběsilé honitbě za blyštivými bludišťáky a syčícími limy z Vaší ledničky - http://libere.blog.cz/1406/specialos-imaginarios.


To je pro dnešní měsíc vše, nesmíme si munici vystřílet hnedle zkraje, uvidíme se až v nedělním červenci.


Klávesnici zdar!
Vaše tetka Maglaiz, V. a Dragilia

3 komentáře:

  1. Tohle je skutečně super nápad! Já tam pro sebe teda určitě pár zajímavých odkazů našla a teď je jdu náležitě prozkoumat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, můj layoutí sirotek! Děkuji za vyhrabání.

    OdpovědětVymazat
  3. Pekny vyber, doma si neco prectu. :) Chystam se vybrat dalsi lahudky za cerven a cervenec.

    OdpovědětVymazat