2. června 2014

Kontrola dvacátá první

Měsíc uplynul jako voda a my jsme zpět s dalším Repetitiem. Napravili se hříšníci? V minulé kontrole bylo blogů hodně, navíc dost neprošlo. Sice bylo zvažováno vylosování 3 blogů, ale to bychom vás rozmazlovaly... Zůstaneme u standardních 5.
A stále žádám členy, správce i nové členy, aby se ujistili, že máme jejich aktuální e-mail. Nemůžeme rozesílat hromadné e-maily, když nám mnoho kontaktů chybí. Navíc se k tomu odteď přihlíží v Repetitiu, takže pokud na vás nemáme kontakt a je to s vámi na hraně, může právě absence kontaktu rozhodnout, zda projdete.


Návrat k minulé kontrole
1) Lucerna - http://ciernyhrad.blog.cz - NEZLEPŠENO
Anne Eyre: Stále stejný blog. Dokonce působí, jako by odumřel.
m: Nezaznamenala jsem žádnou změnu.

2) Luné - http://zhasnuta.blog.cz - VENKU
Anne Eyre: Na blogu jedna věta, odpověď na e-mail nepřišla. Myslím, že pokud s námi chce pokračovat, musí se znovu přihlásit.
m: Pokud se neozvala s adresou, jsem proti. Asi po tom členství zase tolik nebaží ;)

3) Ellie von Blanchet - http://ellie.pise.cz - VENKU
Anne Eyre: Ellie se nám neozvala. Myslím, že nemá smysl nechávat si v seznamu členů ty, kterým by ublížilo pár vět.
m: Pokud se ozve s novým blogem a zájmem o členství, proč to s ní nezkusit?

4) Aki Mitsuko - http://mitsukin.blog.cz/ - VENKU
Anne Eyre: Beze změny, bez reakce, žádný nový článek.
m: Vůbec nic se nezměnilo.

5) Dyamirity - http://shi-t.blog.cz/ - VENKU
Anne Eyre: Nic nepřibylo, žádný článek, žádná změna. Není co řešit.
m: Také žádná změna. Blog is dead už od listopadu.

Náhodně vybraní
1) Ruppert Rupp Puppet - http://thousandyears.blog.cz - OPATRNĚ
Anne Eyre: Design zajímavý, jen ty okraje mě maličko ruší. Hned na začátku musím podotknout, že napsat do menu, že obrázky jsou z Deviantartu nebo Photobucket nestačí. To můžeš rovnou říct, že jsou z Googlu... U žádného z těch obrovských obrázků, co máš v článcích, jsem nenašla pořádný zdroj, i když v menu tvrdíš, že "udáváš zdroje". Příliš nechápu, proč má blog nastavenou angličtinu, když je navíc zbytek ve slovenštině. V archivu jako první vidím obrovskou mezeru mezi dubnem a lednem 2014, ale co já vím, třeba mě Tvé články oslní. Ale asi ne. Blog textu míváš pomalu kratší než gigantický obrázek, který mu předchází, to se mi také moc nelíbí. Tohle tak nějak nechápu, nepřipadá mi to zrovna snílkovské. E-mail na tebe nemáme. Takže i když se mi samotné články líbí, vidím příliš mnoho přitěžovacíh okolností. Za mě ne.
m: Tady se mi poměrně líbí, je tu barevno, příjemno a útulno. Nechápu potřebu anglické navigace. Máš zahraniční publikum, které by bez toho nenašlo, kde přidat komentář nebo je to jen z potřeby být víc cool? Pokud je to ten první případ, divím se, že nejsou v AJ rovněž názvy rubrik a další popisky. Obsahově blog vypadá takhle na první pohled dobře, snílkovsky a zajímavě, jen škoda, že cizí obrázky nejsou ozdrojované. To je hrozně roztomilé, že ve sloupku píšeš, že je hledáš na Photobucketu a Deviantartu. Ani jedno z toho ovšem není konkrétní zdroj té které věci, ani jedno z toho mě nenasměruje na konkrétního autora toho kterého gifu či malůvky a výpovědní hodnotu to tak má asi tak stejnou jako "Obrázky hledám na Googlu". Říkám přesto ano, blog se mi líbí, ale je to něco k zamyšlení.

2) Litzy - http://a-dream-world.blog.cz - NEPROŠLA (neaktivní blog)
Anne Eyre: Úžasně aktivní blog jasného Snílka! Prostě ne.
m: Poslední článek z loňského srpna? Ok, jak často že ty kontroly děláte/děláme? :D

3) Metteorwa - http://metteorwa.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Přehledný, nekřiklavý design, to byl můj první dojem. Podle čísílek v archivu blog sice neumírá, ale ani není přehnaně aktivní. Tvoříš, úžasně fotíš, píšeš, všechno okomentuješ, asi máš i odvahu. Názor dokážeš sepsat, Snílek jsi a já Ti nemám to vytknout. Dokonce i e-mail máme... Myslím, že tady není co řešit.
m: Blog, jak má být. Koukatelný, přehledný, perfektně čitelný (a hlavně i příjemný na to čtení a koukání), autorský, umělecký, fotografický, se stylem a názorem. Když se řekne "snílek", Metteorwa nejspíš nebude první bloger, kdo mě napadne, spíš ji znám jako fotografku, modelku a opravdu dobrou blogerku, která má dost zajímavý a pestrý reálný život na to, aby si ho měla potřebu kompenzovat fantazírováním a básničkami. Snílci oproti tomu bývají spíš básníci, deníčkáři, obecně poetické osoby se snahou uniknout do vymyšlených světů. Ale když se Mett občas vyjadřuje úvahově, deníčkově či názorově k nějakému aktuálnímu tématu, tak je v tom vidět nejen, že umí psát, ale i že má pro ty věci vášeň a zápal a že umí snít o tom, jak by to mělo na světě vypadat správně, a umí se za to bít a nenechat si ničit ideály. A to je pro mě víc než dostatečná snílkovská kvalita.

4) Vivienne - http://vivienne.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Zasněný design, i když pro mě trochu tmavý a s křičíčím záhlavím, mě uvítal docela hezky na blogu Snílka. Jenže v zápatí, co to vidím? Google není zdroj a DeviantArt také ne. Někdo by to měl té Dincii vysvětlit. Ovšem na blog sis to dala Ty a jde to i na Tvou hlavu. Těch pár anglických slov v menu, když je zbytek blogu česky, to je pro mě ovšem nepochopitelné. Na oblíbené stránky odkazuješ v menu 2x - asi aby si jich každý všiml. Tvoříš a jsi aktivní, takže to menu Ti snad mohu odpustit. Mírně nepochopitelné pro mě je, proč vídáme název článku vždy dvakrát - poprvé jako odkaz na celý článek, podruhé jako první větu článku. Je to nutné? Když píšu recenzi na knihu, jako první si desetkrát ověřuji, jak se píše autorovo jméno. Děláš to taky? (A znovu je to zde. Asi bych si toho nevšimla, ale máš tu smůlu, že Quo Vadis mám právě teď na stole.) Češtin nebýt tvůj přítel, soudě dle množství překlepů a drobných chybiček. Máš navíc dost nesjednocené formátování článků - dokonce i v rámci jednoho jediného volíš různý přístup. Ale přivřu jedno očko, neboť jinak jsi Snílek a žádné obrovské problémy tu nevidím. A druhé přivírám, protože máme e-mail. Ano.
m: Zasněný "dinciózní" design snílka určitě napovídá. Půl napůl čj/aj menu je ovšem na mlácení hlavou do zdi - nevím, jestli autorčinou, ale mou určitě. Vážně, lidi, co to má za smysl? Jste čeští blogeři a máte české publikum, herdek. V zápatí zase stejný nesmysl jako výš - Google NENÍ zdroj, je to vyhledávač, dobrý den. Já vím, že to je hlavně neznalost autorky designu, ale vy si ten design vybíráte, vy s ním souhlasíte a vy se jím honosíte. A ikonky blogu, na to se ještě dneska hraje? K obsahu ale nic nemám, připadá mi to velice zasněné, knižní výzva, focení, povídkaření a hudba, všechno indikuje snílkův blog. Myslím, že by mu hodně pomohlo, kdyby sis Vivienne zkusila udělat design sama, hezky česky a z vlastní ruky. Jinak ale proti členství určitě výhrady nemám, to jen tak hnidopiším.

5) Chloë Noir - http://sinister-death.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Uvítal mě zajímavý, nekřiklavý design. Obsahem dobrý blog, autorský, Snílek jsi, tvoříš hezky, umíš napsat článek, který se dobře čte a e-mail máme. Myslím, že není co řešit.
m: Osobitý design, temné sice nemusím, ale tenhle mi vždycky přišel dobře čitelný a ta fotka na okraji je rozhodně něco navíc, co jen tak někde nemají. Obsahem dobrý blog, autorský a plný myšlenek. Chloe určitě umí snít, když fotí svoje dárk panenky jako modelky, hlásí se do Miss Blogu (a uvažuje, zda to může vyhrát), kutí, vymýšlí outfity a grafiku a vůbec umělcuje ;) Určitě ano.

Dobrovolníci a ti ostatní
1) V. - http://vysvobozena.blogspot.cz/ - PROŠLA
V seznamu členů bývala jako Kariol, ale dorazil k nám e-mail se žádostí o změnu adresy. A jelikož jde stále o toho stejného člena, jen na jiném blogu, rozhodne o dalším postupu Repetitio. Pokud projde, pouze se vše přepíše v seznamu členů, pokud ne, bude se muset znovu přihlásit.
Anne Eyre:
Uvítal mě docela příjemný vzhled. To nahoře je... Extra rubrika pro Snílky? Jé! V "knihovničce", když vyjede další menu, máš jakýsi prázdný řádek, je to maličko nevzhledné, ale to jistě dokážeš upravit. Blog je funkční teprve od května, ale už 16 článků.. Tvoříš, sníš a zdrojuješ. Není co řešit. Ano. (A taky mi zalichotilo to menu.)
m: Zdá se mi v pořádku, blog je čitelný, přehledný, obsah autorský, snílkovská aktivita už skrz Imaginarius, k tomu takový tradičně snílkovský zájem o literaturu a taky ten název... :) Určitě ano.

2) Leslie739 - http://leslie739.blog.cz/ - ANO
"Přihlašuju se proto, že si chci budovat blogovou kariéru a proto, že chci znát názor ostatních. Navíc chci něco dalšího, co mě utvrdí v přesvědčení, že sem patřím. Protože jsem sem v podstatě byla přijatá jen na základě toho, protože Doctor. Což mě na jednu stranu mrzí."
Anne Eyre: Ach, ta křiklavá zelená... Ale budiž, blog se číst dá a o nic víc tu nejde. Zabrousila jsem do srpnových článků a jakožto koňák jsem asi 10x četla "Pak to tam uvedl ze sedla ředitel Ptýrova, ale na koni seděl tak všelijak.". A musím přiznat, že i podesáté mě to pobavilo (a máš pravdu, sedí všelijak). Ale když to vezmu celkově: Tvoříš, psát umíš, Snílek rozhodně jsi... Jen u té sbírky bych ráda viděla trochu větší rozepsání, je-li to možné. Za mě ano.
m: Blog na mě svým obsahem rozhodně působí jako blog snílka. Lukostřelba se dá určitě počítat za snílkovskou zálibu, stejně tak tomu napovídá schopnost v článcích uvažovat nad různými tématy od cestování časem přes esoteriku až po samotné uvažování o uvažování a jak to lidstvu jde. Prohřešky tam žádné nevidím, blog se zdá být autorský a poctivý.
Ale pokud se chce Leslie jako blogerka zlepšovat, pak určitě přihodím pár námětů k zamyšlení. Předně mě uhodí do očí design, který sice není špatný, ale nepůsobí moc snílkovsky, naopak spíš trochu agresivně, ostře a technicky, asi jako typicky klučičí blog. Zelená není špatná barva, ale tento odstín na tak velké, ničím "nerozbité" ploše, nepůsobí dobře, spíš jako zelené plátno za hercem, které je jen provizorní a čeká, až ho někdo vyplní něčím úžasným. Taky záhlaví není nic moc. Anglické popisky na českém blogu - proč? A písmo je roztřesené. Navíc záhlaví není ani přes celou stránku, ani vlevo, ani uprostřed, je takové nedomyšlené. Že naznačuje lukostřeleckou zálibu, je super. Ale asi by to šlo ztvárnit líp. Jako bloger-fotograf na sobě taky potřebuješ pracovat. Třeba v dubnovém pofocení jsou mnohé fotky špatně osvětlené, rostliny či louky na nich jsou velmi tmavé a pes rozmazaný nebo je ho tam jenom kus. Také je vůči čtenářovi dost neuctivé nabádat ho, ať nakloní hlavu, protože jsi byla líná obrázek obracet ;) Chceš-li si jako bloger budovat nějakou úctu u čtenářů, musíš hodně pracovat a dát do toho veškerou snahu a píli. Být k sobě kritická, nepublikovat všechno, jen to nejlepší, hodně trénovat a naučit se trochu pracovat s úpravami fotek. I s mnohými špatně osvětlenými fotkami se dá něco udělat v počítači, aby vypadaly lépe (sama jsem v tomhle fotograf na houby, takže si musím se světelnými úpravami hodně rozumět :D). Doporučuji vyzkoušet BeFunky.com nebo Picmonkey.com. Ve sbírce peří je u jednotlivých kousků tak málo textu, že bych zauvažovala, jestli z toho raději neudělat galerii s náhledy. Bylo by to přehlednější i víc "košér", vzhledem k té délce. A nebo to popsat víc, ale zase co jako napíšeš o jednom pírku :) U hejtovacích a naopak milovnických příspěvků bych pro přehlednost všechna klíčová slova (nebo aspoň prvních pár) z toho kterého článku dala do názvu namísto nicneříkajících čísel, například Nenávidím: pavučiny, slaďáky, přežírání se... Nebo třídit na články od určitého písmene, Nenávidím: P...". Články mívají občas hned na začátku dvě mezery mezi některými odstavci. U dlouhých článků doporučuji opepřit fotkou a používat tučné zvýrazňování nebo kurzivu pro vypíchnutí klíčových slov. Už dělání odstavců samozřejmě hodně pomáhá, ale tyhle věci ještě více usnadňují čtenářovi orientaci a s malou pěknou fotkou k věci se článek stává vizuálně zajímavějším a nutí lidi si ho přečíst a taky zapamatovat. Stejně tak když třeba někam doprostřed hodíš nějakou zvýrazněnou hlášku. Budou se chtít dozvědět, o co jde, a přečtou si to celé. Jinak na blogu oceňuji přehlednou navigaci, je taková klasická, nic originálního v ní nenajdu (jakože třeba nějaké zajímavé grafické prvky nebo zvláštní písmo), ale je to dobře čitelné. Celkově na blogu taky můžeš zvážit zarovnávání do bloku, ale to je na tobě. Text zarovnaný do bloku působí učesaněji. Tak, tolik ode mě a přijďte zas někdy na kafe, ráda jsem si poklábosila :)

Uvažujete o podání přihlášky, ať už jen ze zvědavosti, nebo protože si chcete ověřit, že je s vaším blogem vše v pořádku? Směle do toho! Informace k sebeobětování ZDE.

12 komentářů:

  1. To s tou knihovničkou určitě opravím, stejně jako v příslušných rubrikách časem přibudou články. Políbila mě teď nějaká múza, ale na tu mou aktivitu bych si až tak nezvykala.
    Jinak je mi líto, že od snílků odchází Luné a Lucerna, ale nedá se svítit...

    OdpovědětVymazat
  2. U mna bola kontrola? On neodumrel, len si dal maleho slofika :) Mam vaznejsie problemi, ako nieco vypisovat.
    Len si myslim, ze je to moja osobna vec a tento klub, ked zacinal bol o niecom inom. O tvorbe, nie o cvikacke ako v praci. Ale ako chcete, vlastne je to jedno.
    Tak som venku? Potrebujem to vedet, aby som uz sa nezucastnovala snilkovych sutazi atd. Na konci duhy som sice uz poslala, ale potrebujem vediet ci dokreslit tu divku v Parizi. Dik za odpoved

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Jistěže aktivita blogu je věc osobní a pokud teď řešíš něco důležitého, je "odmlka" pochopitalná. (Přeju ti v té věci alespoň hodně síly, ať už je to cokoli).Na druhou stranu zkus chápat i správce klubu. Ne každý bloger má takový morální kodex, aby nám oznámil, že s blogem končí, stěhuje se jinam... A potom je seznam členů dlouhý jak týden před výplatou a není to nikde vidět.Pravděpodobně proto je v kontrolách brán zřetel i na aktivitu (a na to, jestli si bloger povšiml, že byl zmíněn v kontrole). Díky tomu lze totiž často poznat, kdo jen momentálně "nemá o čem psát" a kdo prchl z blogových vod.Nicméně to, jak to s tebou vypadá, se ti pokusím zjistit. Neb k tomu jsou tu kompetentnější než já.

    OdpovědětVymazat
  4. Dik, akoze ja sa hnevat nebudem ak ste ma vykopli. Uz existuje velmi malinko veci co ma dokaze rozhodit. Len by som rada to vedela.
    Tu silu budem potrebovat, len neviem ci ju mam. Jedine co ma vlastne este bavi je kresba i ked neni ktovie aka.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Není třeba cosi vypisovat, ale alespoň štěk (klidně na Snílkovský mail nebo do komentářů), že žiješ... Jestli je problém jednou za měsíc zkontrolovat Repetitio a případně krátce štěknout, že žiješ a nestíháš, asi není něco špatně jen u nás. (Neplatí jen pro tebe, ale všeobecně pro spící blogy.)
    Repetitio běží už dosti dlouho na to, aby si lidé všimli, jak to zhruba funguje, nebo aby se zeptali. Něco ve stylu "osobní problémy, nemám čas ani včas štěknout do komentářů "svého" Repetitia, že žiju" nebereme.Ale ne, nejsi venku. Pokud už dost dlouho běžící Repetitio sleduješ, víš, jak funguje oranžové "opatrně".
    A závěrem se ještě omlouvám, v záplavě červené jsem tě omylem škrtla ze seznamu členů také. Okamžitě běžím napravit.(A Dragilie děkuji za nakopnutí, jinak by se Lucerna mohla také dočkat odpovědi až koncem června/začátkem července.)

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:: Priznam, ze Repetitio nesledujem vobec. Zaujmala ma tvorba ostatnych, nove temy na tvorbu.. (co s nezmeni) V zivote by ma nenapadlo, ze potrebujem kontrolovat mesacne Repetitia, koli tomu ze nemam cas na blog. To, ze som si toho vsimla je zazrak. Vazne.
    Stymi osobnymi problemami stebou nesuhlasim. Niekto mohol prave pred tym ist na operaciu a mat dlhodobo problemi, alebo pohreb v rodine, ci oboje. A malo by stacit ked povie, ze ma problemi.
    Vzdy som si myslela, ze je to zdruzenie ludi co rado tvori. Momentalne sa snazim vstrebat nove poznatky co sa dozvedam. Holt, ak som ta dobre pochopila, mylila som sa. Ok.
    Jo a to steknout sa mi nepaci. Nie som stena. Nabuduce si to isto odpusti, inak pojdem prec dobrovolne.Ja som tu inak napisana cervenou, len som nevedela co znamena nezlepseno. Repetitio sledovat nebudem, pride mi to ako cvikacka a terminov, povinnosti, problemov mam dost aj bez toho.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Ono Repetito není jen "vyhubování" či "vyhazování". Já osobně bych v něm viděla hlavně zpětnou vazbu na celý blog. Případně cenné rady, které jeho části by šly ještě vylepšit (a jak). Proto si myslím, že i tahle rubrika stojí za sledování. I když přiznávám, že zamýšlet se nad celým blogem a jeho budoucností není činnost vhodná na doby časové nouze. Jinak - Anna Eyre má v tomhle dosti nevděčnou úlohu. Upozorňuje na chybky (o kterých málokdo - včetně mě - rád slyší), vyhledává "mrtvé" blogy a před "převelením" bylo na ní i sehnat aktuální kontakty na Snílky (aby se důležité věci dostaly až k nim). Ani jedna z těchto věcí není snadná, natož časově nenáročná. Zvláště, když se jí nedostává pomoci "z druhé strany".Chápu, že někdy není čas vážně na nic (sama občas ani neodpovídám na e-maily. ), ale když se takových Snílků najednou objeví víc, tak to už vážně nejde zvládnout. V seznamu je 125 lidí.Klub Snílků samozřejmě i nadále zůstává hlavně místem pro lidi / tvory s tvořivou duší. Ale i do tvůrčího chaosu je čas od času (bohužel )nutné vnésti trochu toho (ne)řádu. Ale snad se nám to podaří nějak vyvážit.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Nj kludne, mne kritika vobec nevadi. Mas pravdu, treba aby tu bol trochu poriadok. Eyre to v tom nema isto lahke a mne osobne sa moje hodnotenie pacilo, pisala cistu pravdu. Klobuk dole. Mam dlhe menu a zoznam blogov, ktore nastevujem, aj som momentalne neaktivna.. to akoze uplne fajn vystihla.
    Len sa mi nepaci to ako to napisala tu v komentari. Ale co uz.

    OdpovědětVymazat
  9. Pro začátek se omlouvám, nefunguje mi přihlášení, píšu bez něj.[8]: Ono ve chvíli, kdy mě štve zákulisí, a ještě se ozve ukřivděný bloger s "osobními problémy", jako bych to nutně musela sama od sebe vědět, a že jako nemám právo ho kontrolovat, nebo tak vyzní... Tak to pardon, ale nebudu příjemná.
    Nikoho nenutím celé Repetitio číst. Ale jednou za měsíc ho otevřít a kouknout se, jestli tam nejsem... To snad nevyžaduje tolik času a energie."Mam vaznejsie problemi, ako nieco vypisovat.
    Len si myslim, ze je to moja osobna vec a tento klub, ked zacinal bol o niecom inom. O tvorbe, nie o cvikacke ako v praci. Ale ako chcete, vlastne je to jedno."
    Také jsi byla velmi milá, že ano?Pokud je někdo dlouhodobě pryč a po členství touží i dál:
    a) to se mnou pořeší mailem a můžeme to zkusit nějak domluvit
    b) se přihlásí znovu
    Připadá ti to nějak hrozně náročné nebo komplikované, že to je tak "špatně"?Zdůvodni mi uchovávání neaktivních, smazaných a nekvalitních blogů (kopírující, nerespektující základní slušnost, nesnící) v seznamu členů. Zdůvodni tyto osobní věci blogerů (stejně jako to, co jsi nazvala "moja osobna vec"). Zdůvodni je hezky. A zruším Repetitio...
    Mimochodem, nerada vyhazuji za drobnosti lidi, kteří jinak jsou Snílky. Právě proto jsem zavedla "opatrně".A omlouvám se, jestli jsem nabroušená, ale dráždí mě zákulisí KS a když do toho přijdou ještě další "osobní problémy", které jsou úžasnou omluvou neaktivního blogu, který tím pádem nesmím vyhodit, i kdyby už nikdy neožil... Ne. Prostě ne.

    OdpovědětVymazat
  10. Já myslím, že pokud se snílek aktivně účastní chodu Klubu přispíváním do zdejších rubrik, tak se dočasná neaktivita na jeho vlastním blogu dá omluvit. Kdybychom byli v AK, kde každého děsně zajímá, kdo je vlastně v tom klubu, a každý je vidět na titulce, dbala bych víc i na to, jak ten který blog reprezentuje náš klub. Ale my žádnou titulku nemáme, a že je někdo zrovna neaktivní, toho si asi moc lidí nevšimne.Mně tam trnem v oku bylo víc věcí než jen neaktivita, ale pokud přispíváš do projektů, nevidím důvod se ohledně nich ježit a okamžitě vyhazovat. Teď nevím, zda jsou rubriky vlastně otevřené případně i nečlenům. V takovém případě by bylo možno prostě blog momentálně vyloučit (samozřejmě s možností návratu) a dál si Lucernu ponechat jako přispěvatele zvenčí.Nicméně taky mě nabrušují hlášky typu:"Mám důležitější věci na práci než psát blog nebo kontrolovat vaše Repetitio". Důležitější věci máme všichni a všichni máme svoje problémy. Nicméně pokud jako bloger vstoupím do nějakého klubu, tak je mou povinností se seznámit s jeho podmínkami a nehemzat, pokud se jeho správci rozhodnou, že se podmínkám vymykám a zmíní se o tom při své kontrole. Všechno se dá řešit rozumnou domluvou, jsme lidi a nikdo nikomu neurve hlavu, že nemá čas na blog, když to prostě normálně vysvětlí. Ale nemám ráda, když mi někdo naznačuje, že tu ztrácím čas blbostma, zatímco on má vážnější věci k řešení - ty máme všichni. Jedinej rozdíl je v tom, kdo si jak srovná priority a kdo si při svých problémech najde čas i na tohle.Ani já nechci znít nějak nabroušeně. Ale každej máme něco.

    OdpovědětVymazat
  11. Nj tiez pravda. Nechcela som aby to vyznelo, ze je to blbost. Ma to svoj vyznam, ok, akurat ja momentalne nemamala som moznost casovo ani pristupom (v nemocnici nebol net) sa tomu venovat. Ak som vyznela podrazdene tak sorry, to ta unava.
    Je to vlastne cele jedno berem ako rozhodnete a uz sa v tom nebudem zamotavat, lebo zas asi mam nejaky ten problem a asi zas budem mimo, tak urobte ako uznate za vhodne... mozno sa zas prihlasim, ked budem ok.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Tak znovu. "Opatrně" není vyhazov. N e n í . Pochopeno?

    OdpovědětVymazat