1. května 2014

Třicátá pátá vzducholoď

Zdravím všechny Snílky,
aby nová vzducholoď mohla vzlétnout včas, tak jsem se o ní přihlásila sama. Ani nevíte, jak jsem vyklepaná, tak mě snad nesníte za moje verdikty. Hodnotím poprvé sama, tak mě nebijte. Bože, jak já se bojím.

Ještě k minulé vzducholodi, kde jeden človíček čekal na verdikt ostatních zasněných cestujících, zda se k nim připojí, nebo nikoliv. Ivišek dostal vstupenku a byl vpuštěn k nám na palubu. Vítej!

Na nástupišti se nám nahromadilo několik nových cestujících, a já tentokrát odbavím deset z nich. Ale kdo nakonec vstoupí na palubu? Tři ode mne dostali zelenou a už s námi poletí, čtyři bohužel zůstanou na zemi a k nám se nepřipojí. A u třech si nejsem jista, zda jsou hodni vstupenky a tak rozhodněte vy, Snílci.

1) Svatovítský tanečník - http://svatovitskytanecnik.blog.cz/ PRO NEEXISTENCI BLOGU, VYŘAZEN Z PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
Co je realita? o.O


Snílek jsem, protože: Mívám sny o řekách Bývaly prameny Mám sny o močálech Do krve raněny Vytrhali mi peří Jinak bych odletěla Za těmi řekami, močály, dávnými sny...
Zdeňka M.: Snílek rozhodně jsi a tvé kresby vypadají velmi dobře, byly by jistě přínosem do Creatia, navíc rád píšeš na Téma týdne a my tady v klubu máme taktéž své téma. Jen bych si dala pozor na kratší články. Chápu, že ne vždy má člověk chuť psát dlouhé slohy, ale určitá délka lze zaplnit. Například toto je nutné? Nešlo by to napsát delší nebo třeba jen jako poznámku do menu? A co je toto? Nemohu se rozhodnout, a tak to nechám na Snílcích, aby rozhodli. ANKETA

ANKETA


3) Černý Drápek - http://maly-cerny-drapek.blog.cz/ NE
Snění patří k mému životu. A nejen v noci! Pomáhá mi brát těžkou realitu s úsměvem, protože tím se vše lépe vyřeší. :) Jinak mě nenapadá, proč bychom tuto úchvatnou vlastnost dostali do vínku.. ;-)
Zdeňka M.: Pro někoho může být tvůj blog jistě zajímavým počtením, jelikož tam máš směsici článků a úvah, ale přiznám se, že mě osobně příliš nezaujal. Videa z Youtube jsou doplněna o text, takže neleží jen tak v prázdnu (za to chválím), ale zvláštní je to se zdroji u obrázků. U některých autora máš, u jiných chybí (třeba tady, tady a tady...), nebo to jsou tvé fotografie? A také si dávej pozor na kratší informační články tu a tu. A co je toto? Nemáš špatný blog a jistě jsi Snílek, ale zatím tě nepřijmu, za čas to však můžeš zkusit znovu. Zatím NE.


Pro mě je snění, něco naprosto úžasného, neuvěřitelně osvobozující od někdy kruté reality, přesněji krutých lidí. Své sny a fantazie neznají hranice a nejkrásnější, co miluji na mých snech a představách je ten pocit, když se mi cokoliv splní a nebo má skutečnost předčí mé představy o milion procent :)
Zdeňka M.: Proč se vlastně hlásíš do KS? U tebe moc nevím, jistě snílek jsi, to nepopírám a tvůj blog je jistě pro někoho zajímavý. Tvé deníčkové záznamy a nebo povídání o koncertech, to je skvělé, ale nějak mě nenapadá, čím bys mohla přispívat do našeho klubu. Navíc ta růžovo-fialová barva odkazů mi drásá oči, ale nejsem tu od toho, abyc ti hodnotila desing. Milý Snílci, já to tentokrát nechám na vás, rozhodně zda Tea do KS patří nebo ne. ANKETA

ANKETA


Znamená snílek odtržení od reality? Pokud ano, tak to budu asi já. Především proto, že mívám často problémy s tím posoudit, co to realita vlastně je. Pakliže se tak stane, nezbývá mi nic jiného, než porovnávat svoje poznatky o nějaké skutečnosti s ostatními lidmi. Jestliže jsou odlišné, tak jsem asi tzv. realitu nevnímala správně. Ale to mi nikdy nevadí, nemám tu realitu ráda.
Zdeňka M.: Dekadentní blog, který nemusí každému sednout, jako je tomu u mě. Snílek jsi, i když trochu temnější, jen si nejsem jistá, jestli patříš k nám. Jistě, básníš a píšeš o všem, co tě zajímá. U článků ovšem používáš neozdrojované obrázky a animace - tady, tady, tady, tady, tady, tady atd., nebo jsi jejich autor? A tohle jsi kreslila ty? Vážně nevím, jistě máš svůj "fanklub", ale já do něho patřit nebudu. Neříkám ne, ale ani ano, raději to nechám na Snílcích. Rozhodněte vy, já nevím. ANKETA

ANKETA


Snění. Báječné slovo a svět, kde se můžu oddělit od reality. Kde sny přeplňuje láska, kresby a knihy. Nemyslím si, že jsem snílek, já to vím. Miluji když si sednu a začtu se do úžasné knihy, nebo když si vezmu do ruky tužku a začnu kreslit. Připadá mi to, jako ráj, který existuje, než se vrátím do reality.
Zdeňka M.: Tvůj blog mi je na první pohled sympatický a snílkem jistě jsi, píšeš příběhy, čteš knihy, snažíš se psát recence, to všechno chválím, ale vidím tu hodně neozdrojovaných ilustračních obrázků u článků (například zde, ale jsou skoro u všech), nebo to jsou snad tvé výtvory? Chápu, máš ráda hudbu, ale videa z Youtube jako tohle nebo tohle nikomu nic neřekne. To samé platí u představení knih, třeba tady, nešlo by kromě anotace přidat i pár slov, jak se na knihu těšíš, co tě na ní zaujalo... A navíc si myslím, že SB do Klubu Snílků prostě nepatří. Co je toto a toto, nebo toto , nešlo to dát jako informaci do menu? Proč zveřejňovat článek o jedné či dvou větách? Za čas se třeba zkus znovu přihlásit, ale momentálně říkám NE.


7) Leslie739 - http://leslie739.blog.cz/ ANO
Jsem lemra líná, a tak sním prakticky pořád, paradox je, že sny ze spaní si nepamatuji, bohužel. Občas se pokouším stvořit nějaké umělecké dílo hodné rovnat se posekané trávě. Zároveň jsem transformovaný pesimista na retardovaného optimistu. A přece s kapkou realisty, což je taky paradox, když se tu pokouším pokořit hranice zástupu snílků. Mým největším snem je najít leprikona střežícího hrnec zlata na konci duhy.
Zdeňka M.: Ty k nám rozhodně patříš, máš plno zájmů jako focení, kreslení, cestování, kulturu a tvoje sbírka peří je originální. A navíc máš ráda Doctora. :-) Pardon, to jsem si nemohla odpustit. K tvému blogu žádné námitky nemám, takže vítej. ANO.


Jsem hodně velký snílek už odmala. Však jen v našich hlavách můžou vznikat kouzelné věci, které se třeba v realitě nikdy nestanou. Pomocí své hlavy unikám někdy z dost kruté reality a sním o tom, jaké by to mohlo být někde jinde. Baví mě se o své myšlenky dělit a proto jsem si založila blog.cz. Místo, kde se moje snění dostává na světlo.
Zdeňka M.: Krásně fotíš, takže doufám, že budeš častým přispěvatelem do Phota. Navíc se umíš zamyslet na různými věcmi, básníš a celkově na mě tvůj blog dělá velmi dobrý dojem. Jen pozor na kratší útvary na TT (například tady, tady nebo tady), i když chápu, že ne vždy má člověk chuť psát předlouhý sloh. A také tady zřejmě chybí zdroj, nebo je to tvá fotografie? Ale jinak se mi tvůj blog líbí, takže vítej. Říkám ANO.


9) BettyLiss♥ - http://bettys-freetime.blog.cz/ NE
Od doby co umím číst a psát něco vymýšlím. Sice to vždy skončilo v koši, ale snaha se cení, ne? Psát příběhy mě prostě baví, jen se někdy nenajde nápad a když už ano, nemůžu se donutit jej zvěčnit. Takovéto literární kluby apod. mi připadají jako dobrá záminka konečně něco dotáhnout do konce. :))
Zdeňka M.: Máš ještě hodně mladý blog, navíc si byla dlouho neaktivní, takže na něm pracuješ celkem jen tři měsíce a to mi přijde málo. Navíc co je toto? Chápu, že ráda fotíš, ale jen jedna osaměla fotografie v článku bez jediného písmenka jako je tomu zde, zde, mi přijde zvláštní. Nešlo by něco připsat, aby návštěvník blogu pochopil, o co jde? A pozor na krátké informační články - tu. Proto zatím říkám NE, ale časem se klidně zkus přilásit znovu.


10) MissNeverFree - http://missneverfree.blog.cz/ ANO
Baví mě vyjadřovat se netradičně, tak, aby to nutilo čtenáře přemýšlet, hledat skryté významy a snít. Nejsem ten typ snílka, který se vznáší kdesi mimo, i když do mimorealit občas zavítám. Spíš vnímám náš svět a příběhy, které jsou v něm skryty.
Zdeňka M.: Bloj je jen tři měsíce starý, ale přesto dokáže návštěvníka oslovit. Básníš, píšeš různé útvary, vše zasněně. Jen pozor na kratší články - tu. A tato fotka u článku je tvoje? Jinak jsem vcelku spokojená, takže tě vítám do klubu a doufám, že se s námi o své sny podělíš, přesto by se na tebe Repetitio mohlo podívat pod lupou. Říkám ANO.


Chcete patřit k nám? Přečtěte si prvě toto. Myslíte, že na to máte? Nuže, stačí jen kliknout zde a podat přihlášku.

Chcete vědět o čerstvých zprávách v klubu? Nezapomeňte se stát fanoušky naší facebookové stránky.

9 komentářů:

  1. Budu hodně zlá. Ale jinak kvalitu neukuješ. Hlasy jsem přidala do anket, ale chtěla jsem to i okomentovat (nojo, to jsem celá já).Norrora: Ne, ty vytípnuté "články" opravdu nejsou něco, co by měl mít dobrý bloger na svém kontě a čím by se měl honosit. Pokud KS chce přijímat dobré a zajímavé blogery a ne jen každého, kdo občas sní, pak tohle nemůže projít.Tea: Ne. Je to spíš blogísek než blog, čte se mi to velmi špatně, protože autorka neumí ani česky, ani anglicky, a mixuje to bůhvíproč oboje dohromady. Zarovnání textu na střed taky není moje oblíbenost a vůbec typografie autorce moc neříká, jako bloger se má ještě hodně, hodně co učit. Není to samozřejmě až taková tragédie, body za to, že píše z vlastní hlavy, ale vyspělé psaní to taky není.Poděs: Ne. Proti dekadentnímu obsahu toho až tolik, ačkoli si snílka představuji jinak, tak nějak něžně, zasněně, spíš optimisticky, ale ten blog se mi prostě nelíbí na pohled. Comic Sans, pohyblivé záhlaví, kombinace nesourodých pozadí - naprostý designový neumětelismus. Občasná moucha v něčem se dá prominout, když má bloger snahu udělat svůj blog čitelný a alespoň dodržovat nějaké základy estetiky, ale tady tu snahu nevidím.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: toho až tolik nemám (mi uteklo)

    OdpovědětVymazat
  3. Vítam nových členov a takisto som hlasovala v anketách... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že jsem u vás, a doufám, že budu užitečným členem klubu.
    Jinak fotky, pokud neuvádím jinak, jsou moje, myslím, že zatím je tam jen ta, na kterou jsi poukázala. Pokud budu přidávat více fotek, tak časem dořeším nějaký vodoznak, aby to bylo vidět na první pohled.
    Kratší článek mazat nebudu, ale beru tvou radu na vědomí.
    Gratuluji ostatním přijatým.

    OdpovědětVymazat
  5. No páni, čekala jsem naprosto něco jiného, výtky a tak, ale vzít mě jen protože Doctor?
    Vážně jsi mě překvapila a díky za přijmutí. :)
    Taktéž blahopřeji Nice a MissNeverFree k přijetí. :)Co se blogů v anketě týče, do noty mi nekápl ani jeden, nemusí to být špatné blogy, to ne, jen mi nejsou blízké. Každopádně celý blog psaný kurzívou, či přeplněné menu bez okrajů, aji ten Comic Sans mě moc neoslovuje, ale to je už spíš grafická stránka a každý holduje něčemu jinému.Ještě jednou díky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji Vám za přijetí a blahopřeji všem nově příchozím.

    OdpovědětVymazat
  7. Designe mi udělala kamarádka a taky neříkám, že bych ho měla další rok, změnit designe není problém, spíš chci designem ukázat můj hudební život a když byla otázka, čím bych přispívala, tak určitě do Principii a hodně píšu na Témata týdne, kde můžu projevit své úvahy a tak dále.. A  opravdu jsem si nemyslela, že snílek musí mít designe podle nějakých pravidel snad.. Záleží přeci nejvíc na psaní, o své fantazii a píšu povídky a nejsem si vědoma, že bych neuměla psát česky, jak tady bylo jedním uživatelem okomentováno.. Ale jinak předem děkuji těm, kteří jsou pro můj vstup mezi snílky.Vážím si toho.

    OdpovědětVymazat