25. května 2014

Nový seriál: aRTIUM

Zdravím všechny snílky (i nesnílky Usmívající se),

po dlouhé době se opět ozývám s novým bojovým plánem na oživení artia. Po předchozích pokusech mi došlo, že v klubu není tolik grafiků, což trochu zamrzí, ale nedá se nic dělat. V každém případě jsem dostal nápad udělat cca roční seriál aRTIUM (velikost písmenek je správná Úžasný), ve kterém se každý měsíc budeme dopodrobna zabývat určitým grafickým prvkem a samozřejmě i jeho tvorbou.



Samozřejmě bez Vaší odezvy se to neobejde. Proto zde budete mít možnost vytvořit podle návodu tento prvek a poslat mi ho s tím, že vám případně poradím či přímo uveřejním na tomto blogu.

Na blogu však budou jen výtvory snílkou, ale v případě vynikajícího díla od "nečlena" klubu, snad nikdo nebude mít problém s tím, když ho zde vyvěsím (případně i doporučím na člena Mrkající ).

jAKÁ budou témata?
- Inu přemýšlel jsem o tom a kdyby byl opravdu velký zájem, tak se pokusím sepsat nějaký ten článek o tvorbě designu Mrkající. Samozřejmě využijte komentářů a napište jaký grafický prvek by jste tu chtěli řešit...

Záverem chci ještě upozornit, že pokud nebude od vás odezva, budu muset seriál zrušit...
První článek do seriálu aRTIUM se zde objeví příští neděli 1.6.!

4 komentáře:

  1. Je to skvělý nápad a myslím, že ti, kteří se o grafiku zajímají, ho nadšeně uvítají. Já bohužel nejsem nijak tvůrčí v tomto směru, ale pokud tu budou návody, ráda se budu pokoušet něco vymýšlet.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak za zkoušku by to určitě stálo. Uvidím, jak by mi to sedlo, protože já nevím proč, ale vždycky, když dělám něco podle návodu, a to hlavně v oblasti grafiky a designu, tak mě to mimořádně nebaví

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem upřímně zvědavá, já a grafika nejsme nejlepší kámošky, ono v hlavě to vždy vypadá jinak než na papíře/monitoru, že?
    Takže se snad i něco přiučím!

    OdpovědětVymazat
  4. Zní to jako moc zajímavý a užitečný nápad. Grafika mě velmi láká, leč zatím ji vůbec neovládám. Možná je načase to konečně zkusit. Určitě uvítám rady na výběr programů (především v češtině) a potom na základní prvky, nejvíc by mě zajímala tvorba obrázků k povídkám, takovým těm "nadpisovým", kde bývá nějaká směs obrázků a název povídky...

    OdpovědětVymazat