2. května 2014

Kontrola dvacátá - plná překvapení

A tak, po téměř tříměsíční odmlce, se vracím s dalším Repetitiem. V minulé kontrole neprošel jeden jediný člověk, adresa starého blogu byla nahrazena novou a snad se vše vyřešilo.
Ti, kteří poctivě čtou vše u titulku článku si všimli, že je dnes něco jinak. Co? Inu, m. se mi přihlásila jako výpomoc pro Repetitio, kterou opravdu potřebuji jako sůl. Přihlásila se jako jediná a já jsem moc ráda, že tu budu mít někoho, kdo vyváží má hodnocení.
A co nás dnes čeká? Kontrola většího množství blogů, než je zvykem, a jeden dobrovolník. Většina těch, kterým minule svítila oranžová, se polepšila, a to snad stačí, nemusíme to dále pitvat. I když je článek vydán s datem, který je pro Repetitio běžný (2. v měsíci), poslední hodnocení proběhla 22. dubna 2014. Pokud je někde nějaká nesrovnalost, které jsme si nevšimly (třeba nějaký blog ožil), rozhodně nás nakopněte v komentářích a vše bude napraveno.

A stále žádám členy, správce i nové členy, aby se ujistili, že máme jejich aktuální e-mail. Nemůžeme rozesílat hromadné e-maily, když nám mnoho kontaktů chybí. Navíc se k tomu odteď přihlíží v Repetitiu, takže pokud na vás nemáme kontakt a je to s vámi na hraně, může právě absence kontaktu rozhodnout, zda projdete.


Náhodně vybraní
1) Dell Folchartová - http://inkideas.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Doctor Who! Trochu mě zaráží, že musím níž, abych vůbec viděla stránku, ale dobré, stačí, že se v designu vyznám. Rozcestník tvorby s tím střídáním malého a velkého písma je poněkud nevzhledný a příliš nerozumím, proč je tak (na rozdíl od zbytku blogu) udělaný. Chtělo by to pohlídat si češtinu a překlepy (např. "Kamarádka už mě přes tři týdny tlačí do toho, abych ji sem honila... no, tady jí máš" u nějaké povídky). Nebo alespoň ty překlepy kdyby nebyly. Obrázky si možná zasloužily delší komentář. Na druhou stranu u cizích ilustrací většinou vidím zdroje, tvoříš a viditelně jsi Snílek. U mě dobré. Jedna jediná věc: Nemáme na tebe v kontaktech (seznam v e-mailu) uložený žádný e-mail. Dodáš?
m: Blog vypadá v pořádku, celkem přehledně, příjemně, aktivně a Doctorovsky a harrypotterovsky zasněně. Zdroje tam taky vidím, u mě dobrý.

2) Opti-Mystique - http://opti-mystique.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Můj první dojem: "Kde je stránka? Aha, vpravo." Na druhou stranu s tímto designem to vypadá velmi dobře. Zaujaly mě i ikonky v menu a antirevoluční myšlenka, ke které se dá tolik říct... Ale ne v Repetitiu. Blog patří k méně aktivním, ale nezdá se mi, že by umíral. Články velmi příjemné na čtení, místy dokonce opravdu tvořivé. Tak jsem se začetla, že jsem málem zapomněla, že k tomu mám něco napsat. Není co vytknout, máme i mail, snad aktuální. Snílek. Ano. Tečka. Stačí?
m: Příjemně barevný a Opti-Mystický první dojem. Přehledná, originálně ztvárněná navigace, obsah vypadá dobře, většina fotek z vlastního foťáku, snílkovsky to působí taky - už ten magický šálek čaje nebo ty kouzelné vlastní ikonky členství, ty mi učarovaly :) Vynikající.

3) Lucerna - http://ciernyhrad.blog.cz - OPATRNĚ
Anne Eyre: Moc hezký snivý design. Mám jen jednu otázku. Je nutné tak dlouhé menu? Trochu jsem se lekla toho spřátelování, ale nakonec u mě vyvolalo jen úsměv. Nejde o úplně nejaktivnější blog a vidím velkou mezeru mezi březnem a říjnem 2013. Chtělo by to tak nějak sjednotit zarovnání a oddělování odstavců. Na druhou stranu tvoříš, píšeš a když máš něco odjinud, je to se zdrojem. Přesto mi tam kousek toho snílkovství chybí a nejsem zrovna nadšená. Možná bych ti dala i ne, ale v e-mailu jsem vyhrabala (snad) aktuální kontakt, takže malé bezvýznamné plus a opatrně.
m: Wow, design rozhodně na první pohled ozáří. Začínám si na tyhle designy od Dincie celkem zvykat, moje káva to úplně není, ale něco snového v tom je, to potvrzuje i citát pod (pro mě z nepochopitelného důvodu anglicky psaným) názvem blogu. Navigace je vcelku přehledná, ovšem ten seznam oblíbených blogů je nekonečný, nešlo by to někam uklidit? Profilová hláška kolem originality ani neproběhla a autorka není moc konzistentní, pokud jde o typografii (tu dvě mezery mezi odstavci, tu žádná, obrázky, jak tam padnou, zarovnání žádné, jako by to flákala do Poznámkového bloku a ne do blogu s editorem). Blogová aktivita je všelijaká, velmi nespolehlivá. Nějaká zasněnost a romantičnost je z toho občas cítit (třeba tady), ale mě osobně blog nezaujme, jeho obsah ani prezentace mi nepřipadají nijak převratné, spíš plno much a nedotaženost. A hlavně ta nízká aktivita, které kvalita článků neodpovídá. Podle mě opatrně...

4) Berenika - http://poetia.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Tato blogerka se zapojuje do mnoha projektů a je vidět víc než dost, snaží se a bojuje. Pro mě něco jako češtná členka, i když pro ostatní možná ne. Uvítal mě přehledný design s vlastní tvorbou. Měsíce s několika málo články jsou občas v archivu přerušené měsícem, ve kterém vydala článků třeba i dvacet, takže aktivita je taková, no... Nepředvídatelná. Berenika na mě působí jako úžasná talentovaná blogerka, která se nebojí jít za tím, co chce. Samozřejmě ano.
m: Aktivní blogerka, která se nebojí zapojit do x blogově komunitních aktivit a blogu dává, co to jde - to je jasné minimálně z její současné tvorby tak dva měsíce zpátky. Tmavý design sice trochu unavuje oči, ale díky vhodně zvoleným kontrastním barvám se to dá číst, což je hlavní, a taky se v tom dá velice dobře orientovat, což je taky hlavní. Blog je autorský, pěkně se čte a je plný zasněné poezie a článků poeticky bojujících za ideály. U mě pohodový, akční a právoplatný snílek.

5) Any - http://elusion.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Přivítal mě velmi zajímavý a přehledný design, na kterém se dá číst. Aktivita blogu je velmi nízká, na druhou stranu takové kreslení, případně malování, to také chvilku zabere. Obrázky jsou úžasné, navíc je vždy dobře popíšeš. A tak, i když z nich snílkovství přímo nesálá, musím říci, že podle mě k nám patříš.
m: Poměrně nezvykle originální vzhled blogu, co se rozmístění prvků týče, což je příjemná změna. Aktivita blogu je bohužel nizoučká a jedná se spíš o galerii (ovšem výborných) kreseb, takže není moc podle čeho hodnotit autorčino snílkovství, na druhou stranu ale člověk musí umět snít, aby si dovedl vymyslet portrét sebe sama s Jamesem Hetfieldem nebo jakési slečny á la anděl á la Victoria Francés, ne? Blog je rozhodně kreativně autorský a orientovat se tam dá taky, jen škoda té nízké aktivity a taky by bylo fajn si víc počíst. Ale jinak pohoda, bez problémů procházející blog.

6) Luné - http://zhasnuta.blog.cz - NEHODNOCENA
Anne Eyre: Jaká náhoda nám přihrála do cesty právě tento blog? Luné mi psala na e-mail a prosila o změnu adresy. Nebudeme tedy hodnotit. Pohlídáme ji a uvidíme, v jakém stavu bude její nový blog za měsíc. Chtěla jsem přepsat adresu v seznamu členů, ale místo toho ode mě Luné dostala e-mail a uvidíme, jaká bude nakonec dohoda.
m: Zase ta Dincie... souhlasím, teď tam není jaksi o čem, tak snad za ten měsíc bude.

7) Ellie von Blanchet - http://ellie.pise.cz - NEPROŠLA (nehodnoceno, neaktivní blog)
Anne Eyre: Copak to vidím? Článek oznamující návrat ke starému blogu. Prohledala jsem e-mail a nic tam o tom není. Chce Ellie zůstat v Klubu Snílků, nebo ji můžeme škrtnout? Pokud ano, musí počítat s tím, že jakmile se ozve, bude v dalším Repetitiu.
m: Myslím, že nemá smysl se zabývat blogerem, který si nedá práci se o to zajímat sám. Není naše povinnost dohledávat na lidi kontakty a doptávat se jich, jestli je tu jako máme milostivě přepsat nebo co... Starý blog bych škrtla a jestli se bude chtít přihlásit s novým, tak ať to udělá, verdikt dostane potom.

8) Aki Mitsuko - http://mitsukin.blog.cz - NEPROŠLA
Anne Eyre: Vzhled sice na první pohled příjemný, ale přečíst nápisy v menu je pro mě velká výzva. Co takhle barva, která bude, inu... Viditelná? Aktivita nizoučká, ale pokud jde o hezký snílkovský blog, ničemu to vadit nebude. I nedokončené skici je jistě možné více okomentovat, mám pravdu? Totéž platí i zde. A zas. A když už se rozepíšeš, je to článek sice zajímavý, ale překlepy a gify beze zdrojů to zase shodí. Je to zvláštní. Na tvém blogu vidím občas nějaký článek s trochou textu doplněným buď o videa z YouTube, nebo o jeden obrázek. To pro mě není dobrý snílkovský blog. Možná bych ti dala opatrně, ale kontakt na tebe jsem v e-mailu uložený nenašla, takže za mě ne.
m: Velmi příjemný minimalistický design, vcelku originálně provedená a jasná navigace a hle, kreativní duše-kreslířka! Škoda těch velmi krátkých článků-nečlánků o jednom obrázku a ubohé větičce k tomu. Aktivita blogu sotva jednou měsíčně je dost málo, a pokud ten jeden článek měsíčně vypadá takto, přijde mi to velmi nedostačující. Tady zas chybí zdroje gifů, stejně jako i na jiných místech. Tímto blogem si nejsem jistá. Přemýšlím, hodně přemýšlím, a nakonec říkám ne. Až bude blog aktivnější a články obsažnější, ať se přihlásí znova.

9) Dyamirity - http://shi-t.blog.cz - NEPROŠLA
Anne Eyre: Velmi originální adresa a zvláštní design. Tvořivý, ano, a možná by mi nevadilo, že poslední článek je z listopadu... Kdyby nebyl o návratu k blogu. A pod záhlavím se skví cosi o tom, že se snažíš udržovat blog při životě, což je v obrovském kontrastu se skutečností. Kdybych na tebe v seznamu kontaktů aspoň našla e-mail, ale takhle prostě ne.
m: Blog je od listopadu neaktivní, takže... asi jako že ne.

10) Gura-chan - http://kore-wa-monogatari-ka.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Zajímavý blog s hezkým designem, byť se mi zdá dosti nesjednovený. A hlavně aktivní. Články se mi čtou velmi dobře, i když jde o téma, kterému se normálně vyhýbám. Tvoříš a snílek, zdá se mi, jsi. Za mě rozhodně ano, ale dodej aktuální e-mail, prosím.
m: Vcelku autorský, kreativní blog, který se nečte úplně špatně a ani zle nevypadá. Zálibou v literatuře a japonštině, hudbě a sledování filmů a seriálů tam vidím snílkovský zájem uniknout na chvilku realitě všedního dne. Nevidím žádné prohřešky, takže u mě prochází, ovšem menu je pro mě příšerně nepřehledné, to si neodpustím. V tom aby se králík vyznal.

Dobrovolník
Zdeňka M. - http://muj-svet-zdenina.blog.cz - PROŠLA
Anne Eyre: Velmi zajímavý a navíc přehledný design. Dala bych si trochu pozor na překlepy (byť, jak na to tak koukám, bych mohla použít i výraz "chyby"), ale jinak jde o velmi zajímavý blog Snílka. Snad jen to přeplněné menu kdyby nebylo. Je pravda, že se občas hůře čte, když je hned po textem nalepený obrázek, ale nejde o nic tragického. Výsledkem je stále moc hezký blog. U mě v pořádku.
m: S Whoviany se roztrhl pytel, a to je na tomto místě dobrou zprávou, protože kdo není z pořádné části snílek, tomu DW nemůže učarovat, ten by to nevydržel sledovat :D Blog má originální (vlastnoruční?) design, navigace je přehledná, působí to na mě sice trochu moc zaplněně, až zabordeleně, promiňte mi ten výraz, ale v podstatě se to dá číst. Radila bych jen odsazovat obrázky od textu, tam, kde je to nalepené jedno na druhé, čitelnost silně klesá. Aktivita je naprosto v pořádku a taky je to kreativní, ilustrované a autorské. Nemám větších výtek.

Uvažujete o podání přihlášky, ať už jen ze zvědavosti, nebo protože si chcete ověřit, že je s vaším blogem vše v pořádku? Směle do toho! Informace k sebeobětování ZDE.

11 komentářů:

  1. Ahoj, omlouvám se za reklamu, ale dáš mi prosím hlas do soutěže pod jménem xoEll? Děkuji předem :)http://mkunis-ndobrev.blog.cz/1404/3-kolo-souteze-o-hmotne-ceny

    OdpovědětVymazat
  2. [4]: Myslím, že zrovna tvůj je nám k dispozici. Ale stejně bych na tu neměnnost raději nespoléhala. Některé kontakty totiž ze zcela neznámých důvodů pohltí černá díra internetová...Takže je lepší se raději opakovat.

    OdpovědětVymazat
  3. [4]: No... Neměnný nevím, nezměněný možná. O
    [2]:,[3]: Oběma děkuju, urovnám

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:[3]:[4]: Tak jsem se na vás všechny podívala. Obě máme, chyběla jen Gura-chan. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jůůů, až teď jsem si všimla tohoto příznivého hodnocení. Děkuji mnohokrát. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja NESPRIATELUJEM, ja tam mam blogy na ktore nechcem zabudnut a ked budem mat cas znova na ne ist pozret.
    Skratit? No to snad nie.. :) mne sa to tak paci

    OdpovědětVymazat
  7. [9]: Však to tam vidíme, proto u mě "vyvolalo ten úsměv". :)
    Ale to menu je opravdu příšerně dlouhé (a zároveň ne úplně ideálně seřazené). Než doscrolluji ke zprávě autorovi nebo odběru novinek, jdu skoro do důchodu. :)

    OdpovědětVymazat
  8. [10]: Jeej, mne nikto nepise.., kebyze viem ze niekto ma zaujem dam to hned na zaciatok

    OdpovědětVymazat