11. dubna 2014

Iluze stá dvacátá třetí

Horkým pískem... pod žhnoucím sluncem

[]

Předem bych chtěla poděkovat všem, kteří se aktivně podílí na chodu blogu. Jste naším větrem v plachtách.


Dobrý večír vinšuji, Vašnostové.
Když se dějí nepříjemnosti tak ve velkém. Maglaizíček nejen že nestíhá, ale ještě k tomu její rodinu zasáhl smutek. Naštěstí i v tomto krušném dni plane pár sluncí. Ku příkladu má nová posedlost soundtrackem Prince of Persia, zářivý korálkový had, jenž se vine kol zápěstí a hřeje u srdce či dnešní Iluzí, kdy si dovolím Jich odvést od těch deštivých dnů do pouště, krásných oáz plných křišťálových vod a honosných aglomerací již dávno zaniklých říší. Nechají se strhnout?


Autorka: depingo

Z písečné bouře přichází. Dobrý či zlý? Jen bohové či Alláh ví a ve hvězdách snad napoví.

Autor: glazyrin


Milí, drazí, Oni si musí poslechnout onen soundtrack, pokud tak ještě neučinili, tahle hudba je stejně dobrou cestovní kanceláří jako kniha či vůně čaje.



Mimochodem, filmoví nadšenci, povšimli si, že i hrané filmy pocházející z dílny Disney fungují na stejném principu zobrazování postav jako kreslené pohádky? Uvědomila jsem si až na třetí zhlédnutí, že strýček Nizam je stejně jako negativní postavy v pohádkách tmavší než ostatní (tmavý oděv, tmavý make-up, tmavší orámování očí). Všimnuli si toho?

Výzva všem:

Pokud mají nějaký návrh, připomínku, jsou s něčím nespokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dají nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru, uctivě prosím, ráčí vkládati do:

Tak se mějí. Hezky si snějí a znamenají si vše iluzivní.

Hakuna Matata!
Jejich tetka Maglaiz

Žádné komentáře:

Okomentovat