24. dubna 2014

Creatio - vyhodnocení soutěže - 1. téma Na křídlech kormorána

Kdo získal poklad kapitána Imaginaria?
Zdravím Snílci,
6. března jsem vyhlásila soutěž "O poklad kapitána Imaginaria" a vždy po dvou týdnech jste měli odevzdat výtvor na dané téma. Původně se mělo konat jedno velké hlasování, ale jelikož se do soutěže zapojili jen tři Snílci - Jehane O´Tee, Ellnesa, Dragita a do posledního úkolu jen dva z nich, proto jsem se rozhodla udělat změnu. Hlasovat se nebude, prostě vám postupně ukážu došlé výtvory na dané téma a všechny tři soutěžící budou oceneni.

Jehane O´Tee a Ellnesa se zapojili do všech tří kol, a tak dostanou hlavní cenu - balíček snílkovských záložek.
Dragita zaslala díla jen do dvou kol, proto dostane je část pokladu, tedy několik záložek.

Jehane O´Tee
Zavřela jsem oči a představila si prázdný list papíru, závan křídy a lehký dotek tužky. Když fantazie roztáhne řídla, tak letí. Ta moje dnes létá na křídlech kormorána...


Ellnesa
Vím, že to nevypadá moc jako kormorán. Ale já nejsem realista, já jsem snílek...


Dragita
Svatební dar
Na obrázku je kormorán, který nese poupě, ukrývající vzácnou perlu, jako dar pro princeznu víl, od jejího nápadníka k zásnubám. Ptačí kurýr je zachycen ve vzduchu - mraky jsou jednodušší, jsem ráda, že jsem stihla termín :) Je to první pták, kterého jsem nakreslila, tak ho berte s rezervou.


Moc děkuji, že jste se zapojili do soutěže, sice jsem původně očekávala větší účast, ale co se dá dělat. Odvážlivce musím ocenit, že se zůčastnili. A zároveň bych je chtěla požádat, aby mi zaslali na email: literarnikoutek@centrum.cz svoji poštovní adresu, abych vám mohla poklad poslat.

Děkuji za vaši pozornost. Příští a ten další týden se tu uvidíme s vašimi soutěžními výtvory.
Mějte se krásně,
Zdeňka M.

9 komentářů:

  1. Nic proti ostatním autorkám, ale Dragita je fakt dobrá.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem si tak nějak myslela, že nás bude víc, ale jsem moc ráda, že jsem se mohla zapojit :)
    Dragito, můžu se zeptat, čím jsi obrázek malovala? Má úžasné barvy!

    OdpovědětVymazat
  3. Dragitin obrázek mi opravdu učaroval. Nádherné barvy, nebývalá jasnost, je to jako živé, jen se začít hýbat, a taky mi připadá, že se ten pták usmívá, což mě baví

    OdpovědětVymazat
  4. I mě nejvíce zaujal příspěvek Dragity. Asi pro svou barevnost a živost. Přijde mi, že pták musí každou chvíli z obrázku vyletět. Velmi zajímavou myšlenku má i dílo od Jehane O´Tee. Jen mu v mých očích trochu ublížil malý prostor pro křídla (soudím, že zde je na vině i formát papíru).A obrázek Ellnesy má, podle mého, pěknou kompozici. Jen by se mi asi zalíbil více, kdyby byl pták více vystínovaný. Takhle totiž zůstává jen ve 2D světě papíru.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za pochvalu, těší mě. :) Je to teprve mé druhé dílo malované na tabletu v Photoshopu (digitální malba) a trvala mi něco přes osm hodin. Dala jsem si dost záležet na detailech, ale stejně bych ještě překopala křídla, která jsem trochu odflákla.
    Moc mě mrzí, že jsem se nezapojila do třetího kola, které mělo úžasné téma, ale zrovna ty dva týdny jsem měla jaksi psací i malovací blok (prakticky jsem ani moc nečetla a nálada panovala na bodu mrazu). Druhé téma se mi na tabletu nepovedlo podle představ, proto bude jen pastelkama (trochu propastný rozdíl).

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Máš pravdu, chtělo to větší papír, ale malovala jsem to narychlo až v ten poslední den večer, takže nebyl čas na úpravy. Jinak bych pořídila A3 a namalovala to znova. Zkoušela jsem i zmenšit celou kompozici, ale to už se křídou nedalo detailně namalovat. To mám z toho, že maluju až na poslední chvíli a dobře mi tak!

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Máš pravdu, příště to tak zkusím

    OdpovědětVymazat
  8. Viem, ze to sem nepatri.. Kedy bude nova sutaz?
    Som po operaci a nudim sa. Alebo len dajte mesacne tema v kresbe, foto alebo basni. Basne poslednej dobe, ale uz akosi nepisem. PLS

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Měsíční téma kresby? To mi trochu připomíná Projekt ilustrace.

    OdpovědětVymazat