1. května 2013

Dvacátá pátá vzducholoď se Snílky


Další vzducholoď je tady!
Tentokrát ji doprovází hned dvě ankety. Tři Snílci směli na palubu nastoupit rovnou. Ostatní nezoufejte, vždy je možné se přihlásit znovu po nápravě nedostatků. Snění zdar Snílkům našim i těm, kteří k nám teprve patřit budou v jiných časech i dimenzích.


Znovu připomínám naši literární soutěž v Imaginariu a výtvarnou soutěž v Creatiu o zajímavé ceny!

1) ScarletWitch24758 - Http://brumbalovaarmada.blog.cz - ANO
Již jednou jsem měla čest sem patřit a hodlám o ni bojovat znovu. Bohužel minulý rok jsem snila spíš a zdravý o trochu klidu, a všechny své úvahy si nechávala pro sebe. Teď už jsem ale opět plna sil a mám hlavu plnou snů, co všechno bych si přála se svým mírně zanedbaným blogem udělat. Píšu a píšu, až se ze mě kouří, v básních i povídkách unikám do světů, kde moje problémy neexistují. Moc bych si přála znovu se začlenit mezi snílky a navázat tam, kde jsem kdysi přestala...

Berenika:
Hned při otevření stránky mě uvítal příjemný do zelena laděný design a bylo jasné, že máme tu čest se Snílkem.
Stejně jako kdysi i teď tě samozřejmě uvítáme mezi sebe. Doufám, že něco z tvé poezie či povídek uvidím v Principiu a přeji ti, aby Músy nadále stály po tvém boku. Jediné, co mohu vytknout, jsou de facto krátká oznámení z minulého roku, pozor na ně. Naopak chválím využití Angličtiny a Němčiny pro veršování, ač není nad krásný, mateřský jazyk. Vítej mezi nás!

Proč? Miluju psaní a snění. Sním každý den, je to můj únik z relity. Představuju si třeba jak stojí na vrcholku kopce, kraje nádherná písen a vlasy mi vlají. Prostě můj svět = má realita.♥ 8-)

Berenika:
Blog zrušen, je mi to líto.

3) C.V.O.K. - Http://jednoducho-cvokhaus.blog.cz - ANKETA
prečo si myslím, že by som k vám mohla patriť? pretože podľa názorov dospelých som aj napriek veku ešte stále bezstarostné decko, ktoré má zkreslené predstavy o živote okolo. Som taký malý trubiroh s príliš bujnou fantáziou, ktorý radšej utieka do sveta bájí a mýtov, rozprávok a kníh než aby mal denno denne čeliť tej krutej nudnej realite. Nehovorím o sebe že viem písať, ale baví ma to, a istým spôsobom som nepolepšiteľný snílek, pretože stále naivne dúfam, že sa nájde niekto, komu môj druhý svet učaruje tak, ako mne :)

Berenika:
Jednoznačně obdivuji, kolik toho píšeš. Sci-fi, fantasy, dívčí román a ke spoustě jednorázových povídek i novela! Také chválím velmi pěkné fotky. Když jsem se ale podívala do Archivu, narazila jsem i na video absolutně bez komentáře, které asi tvé nebude, viď? Obrázek "for ponny" je tvůj, či ne? Taktéž některé další obrázky, na které jsem narazila. Není toho ovšem tolik, abych tě nechtěla vzít. Píšeš velmi dobře a jako jedna z mála přidáváš i vcelku dlouhé komentáře k fotkám, to se cení. Proto tvé přijetí bude věcí většiny a rozhodne je anketa. Pokud projdeš, pozor na Repetitium.


4) Verunka - Http://malanikol.blog.cz - NE
Protože umění je víceméně můj život - skrz něj utíkám do snění.
Pozn.: Většina starých článků v archivu- máloco je v rubrikách.

Berenika:
První, co jsem viděla, byl článek o dvou větách, který mne příliš nepotěšil. Druhý pohled už byl příjemnější, protože jsem si všimla projektu 365, který chválím. A ty fotky! Nádhera! Oproti tomu rubrika, do které patřil i již zmíněný příliš krátký článek, je plná podobných. Poslední článek ve střípcích života o šesti řádcích. Kdyby byl alespoň s fotkou. Co s tebou? Jsem na vážkách. Tvá tvorba je bezpochyby kvalitní, ale délka některých článků, které jsou bez fotek, je hluboko pod klubovým průměrem. Je mi líto, ale NE.

5) Argonna - Http://misty-veils.blog.cz - ANO
Pretože svet snov uprednostňujem pred realitou a to sa odzrkadluje aj v mojej tvorbe, v mojich poviedkach a basniach. Snivanie povazujem za nieco krasne...

Berenika:
Okouzlující podmořský svět! Již při zběžném procházení bylo jasné, že autorka má mnoho fantazie a to se mezi námi cení. A záhlaví blogu je opravdu nápadité! Také chválím množství veršů a povídek a znovu připomínám zdejší literární rubriku. Myslím, že nemám, co vytknout, vítej na palubě!

6) Sisy - Http://windshades.blog.cz - ANKETA
utíkám do vlastního světa. Přátelé nejsou jen lidé. Mijuju psaní, malování, poezii a Aztéky, studuji runy a mluvím se stromy."Jsou dva světy... ale jen jeden je ten správný. Je to ten druhý.

"V duši vlka,
v kráse ptáků,
uvězněna jsem,
je to pro mě jasná páka,
vždyť vlk taky jsem..."

Berenika:
Och, vlčice! Chválím uvádění zdrojů, které mne upoutalo hned na úvodní stránce. Verše (jako například ty v přihlášce do klubu), se mi líbí také. Ale rubriku se články jako je tento chválit nemohu. Takže, jak to uděláme? Některé krátké popisy (jako je tento) nestačí, ale vyhazovat tě kvůli jedné rubrice, jejíž stav můžeš lehce napravit, nechci. Nuže, necháme rozhodnout ostatní Snílky.


7) Jehane O´Tee - Http://outy-jehane.blog.cz - ANO
Kde bychom v dnešní uspěchané a hektické době byli bez snění!? To nejlepší na snění je, že se dá provozovat vždy a všude :)

Berenika:
Další básnířka v našich řadách, skvěle! Pěkně kreslíš, pěkně píšeš, vytknout není co. Vítej na vzducholodi!

8) Brisingr - Http://algaesia.blog.cz - NE
v mojom vysnívanom svete sa cítim najlepšie. A fantázia nemá hranice, takže ak by ste do mojej fantázie chceli vstúpiť tak vám odkazujem: "Nech zostanú vaše meče ostré a nech vás na konci prehliadky nebolia nohy!"

Berenika:
Na tříměsíční blog je to dobré! O to víc, že se mezi nás konečně odhodlal vstoupit další chlapec. Chválím, že si vše děláš sám. Blog má navíc ušlechtilé cíle, svět fantasy by se opravdu měl přiblížit všem, vždyť je tak skvělý! Podívala jsem se náhodně na tři ze šesti dubnových článků. Jsi dál, než je mnoho čtrnáctiletých blogerů, ale ke klubu máš pořád vcelku dlouhou cestu. Krátké články o jednom odstavci k nám nikdy nepatřily, stejně jako kopírování obrázků (např. v článku o Slendermanovi). Věřím, že se k nám jednou připojíš, ale je třeba se nejdřív trochu vypsat. Zatím jednoznačně NE.

9) Luné - http://polarni-lunne.blog.cz/ - ANKETA
Přála bych si být copánky vrby, vnášet se ve vlnách vánku.Přála bych si být lůnem májové přírody, splynout s vůní šeříků a přinášet více lásky do náručí zamilovaných.Přála bych si napořád usnout, abych mohla zůstat v přístavu snů.Snění je má jediná, nejkrásnější a nejkonejšivější medicína, která mě drží v existování :)PS: Podávala jsem přihlášku ještě jako Šeříková, ale protože bylo moje království objevené, musela jsem na jinou internetovou stránkou. Netuším, jestli můžu prosit o vstoupení dvakrát. Avšak moc bych mezi vás chtěla patřit, takže se hlásím znovu :)

Berenika:
Po malém nedorozumění s adresou mě čekalo krásné, snílkovské prostředí, skvěle! Už si vzpomínám i na tvůj předchozí blog a stejně jako tenkrát i teď váhám. Zdroj "Deviantart.com" je neplatný, protože DA je místem pro mnoho autorů. Uvést ho jako zdroj je totéž jako zkopírovat dílko ze zdejší klubové stránky a uvést jako autora KS. Na druhou stranu má vše tak úžasný, romanticky pohádkový nádech, že nelze o Snílkovství pochybovat. A k tomu máš články dlouhé, přímo jako kdyby většina z nich sálala pozitivní energií... Tvůj blog je tuze tvrdý oříšek, u kterého znovu dám na radu ostatních Snílků, protože mé hodnocení je z padesáti procentech zaseklé na zdrojích a z dalších padesáti na tom, že je přece nemožné nepřijmout jen kvůli nim takového Snílka.


10) Lilly Blake - Http://anesdiren.blog.cz - NE
Už hodně dlouho se považuji za snílka. Nevím, zda mě tak ohodnotíte taky, no řeknu k tomu asi tolik.Únik do mých světů je asi nejlepším lékem na bolest, kterou mi způsobuje realita.Jako snílek, co neví o realitě nic moc víc než nějaký ň bych chtěla někam patřit. Aspoň tady, na blogu.Děkuji za pozornost :)

Berenika:
Páni, ty toho máš rozepsaného! Zaujaly mě obzvláště tvé verše. Co se týká zdrojů, pozor na ně. Zdroj obrázku opravdu není jeho HTML adresa ani "deviantart.com. Jsem zmatená z toho, že u jednoho obrázku máš alespoň takový zdroj a u druhého žádný. Obzvláště pro ony verše bych tě ráda viděla na palubě vzducholodě, ale jelikož máš takové obrázky téměř u každého článku (minimálně u poezie a to včetně rozcestníku pro ni), nemohu tě nyní vzít. Určitě to zkus napravit a přihlaš se k nám znovu.

To je pro dnešní přijímání vše, další vzducholoď připluje již brzy.
Přihlásit se do ní můžete ZDE.

20 komentářů:

  1. Dakujem za prijatie medzi snilkov Literarna rubrika je Principia, vsak? Chcela by som sa opytat, ako to funguje - posielaju sa tam poviedky a basne k nejakej konkretnej teme, alebo len tak?

    OdpovědětVymazat
  2. k přihlášce číslo 9: tento blog existuje - pravidelně jej čtu - ale je tu omylem napsána špatná adresa, asi překlep v přihlášce.
    polarni-lunne.blog.czjinak všem přijatým snílkům moc gratuluji

    OdpovědětVymazat
  3. :) Som poctená toľkou chválou. :) Ďakujem :) No a čo sa týka videa... Robila mi ho jedna blogerka na želanie, pod videom bolo jej meno ;) A Ak ste našli kurzorom mišky na obrázok For Ponny, nabehol vám odkaz na komix ;)Uvedomujem si že za moju existenciu na blogu som spravila aj pár prešľapov kedy som zdroj nechcene nevedomky vynechala, no je tam toho toľko, že neviem kde to bolo.... No čo sa vecí na hlavnej stránke týka, tie sa snažím mať vždy ako sa patrí ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Pro C.V.O.K. hlasuji ano s tím, že opraví ony staré resty (ono, když se omluvíš, že už nemůžeš dohledat zdroj obrázku, je lepší, než zaryté mlčení), se stejnou podmínkou jsem hlasovala pro ano i u Sisy (ono články s videi se dá i přepracovat, stačí se jen rozplynout nad hudbou a zauvažovat nad ní, věřím, že si poradíš, Vlčice).Co se týče blogu Brisingru, ráda podám pomocnou pac, jelikož tento mladý muž má budoucnost a chce to jen dril, dril, dril a za pár (skutečně pár) měsíců by mohl být právoplatným členem Klubu Snílků.Ostatní vítám s otevřenou náručí do klubu a doufám, že jsme získali tvůrčí Snílky přispívající do klubových projektů a soutěží. Každý chceme přece růst a nezakrnět

    OdpovědětVymazat
  5. Já se ze sebe nejspíš zblázním! Nejdříve se přestěhuji na jiný blog, potom zadám špatně adresu. Ne, já už vážně nevím, jakou cestičkou bych se k vám snílkům dostala

    OdpovědětVymazat
  6. Před několika měsíci jsem sem posílala přihlášku, která doted' nebyla vyřízena, ale už je smazána. Smím se zeptat, jestli jste na mě nezapomněli? Díky. (:

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Ano, jde o Principiu. Když na obrázek s jejím jménem klikneš v Projektech, tak se ti zobrazí úvodní článek i s tím, co vše se v ní smí objevit.[2]: a [5]: Ajta krajta! V takovém případě samozřejmě přihlášku vyřídím teď, dodatečně k této vzducholodi.[3]: Na krititce videa musím přesto trvat nadále, ani jako věnované si nezaslouží článek samo pro sebe. U zmíněného komixu se omlouvám, má chyba, můj notebook má někdy stagnovací období a popisy obrázků nezobrazí ani kdybych ho prosila na kolenou. A jak jsem řekla, mě se tvůj blog líbí a ráda bych ho viděla mezi námi.[4]: Ano, ano! Přesně to mi probíhalo hlavou, když jsem se začetla do Brisingrova blogu. Přece jen, všichni jsme začínali (nebo alespoň většina) přesně takto.[6]: Mažeme vyřízené žádosti o vstup, tudíž pokud se přihláška zveřejní a zmizí, můžeš ji považovat za vyřízenou - zařazenou do jedné ze vzducholodí, již plujících Aetherem, či na jedné z těch, které čekají v přístavu.Tvé jméno bude uvedeno pod šestým číslem ve dvacáté šesté vzducholodi. Vyhodnoceno ještě nemám, teprve něco po dnešní půlnoci jsem se pouštěla do kontroly přihlášek a "osnovy" dvacet šestky.

    OdpovědětVymazat
  8. [2]: a [5]: Hotovo, napraveno.

    OdpovědětVymazat
  9. Asi budu dneska za kafemlejnek, ale pro Luné bych měla také podmínku opravení zdrojů, protože si také potrpím na neporušování autorských práv. Snad to bude i tím, že na vysoké se nesmí nechat neocitováno ani slovíčko, které není z vaší hlavy.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuju za překrásná slova, která si snad ani nezasloužím :)[9]: Snažím se všechno dohledat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za víru ve mě, na přepracování celé rubriky se pracuje :)

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Za kafemlejnek budeme obě, jelikož naprosto souhlasím. [10]: a [11]: Skvěle, skvěle, těší mne to. Necháme ten týden doběhnout anketu a pak vás přidám do seznamu členů. Předpokládám, že ani u jedné už se to k "NE" s tímhle počtem hlasů nezvrtne.

    OdpovědětVymazat
  13. no ok ďakujem blog prerábam a onedlho by v ňom mala nastať nová éra a po dlhšom čase sa úrčite znova raz ozvem a ďakujem za pochvalu

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: Možná by sis měl přečíst ještě komentář číslo čtyři. Neradi si necháváme utéct nadějné Snílky.

    OdpovědětVymazat
  15. Kapitánka Nemo02 května, 2013 23:39

    Vítám všechny nové snílky :) A v obou anketách jsem hlasovala pro příjetí :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mám za to, že na těch zdrojích se až moc bazíruje. je-li těch zkopírovaných věcí hodně, nemám námitek, ale čím dál víc cítím tu náladu starého AK, kdy se za jeden neozdrojovaný obrázek vyhazovalo.Nemít tady někoho jako Luné by byl hřích, hlasuju pro ano. Navíc slečna sama píše, že se zdroje snaží dohledat, tudíž z ní bude zodpovědná členka. :)

    OdpovědětVymazat
  17. [17]: Na zdrojích jsem nikdy až tak nebazírovala, když je obrázků plná dejme tomu jen jedna rubrika, dávám anketu. Dřív by to bylo oranžové ANO, tedy ANO s Repetitiem, které ale je již zrušené, takže nemám jinou možnost. Zase uznej, že když to máme v pravidlech pro vstup, tak nemohu vzít někoho, kdo má v sedmi článcích sedm neozdrojovaných obrázků (nemyslím nikoho určitého, jde jen o příklad) stejně lehce, jako někoho, kdo na zdrojování lpí. To by bylo vůči mnohým značně neférové. Proto existují ankety.Pokud je neozdrojovaných obrázků pár, tak to vytknu, ale nebrání to přijetí. Všichni, kterým jsem to vytkla a šli do ankety měli neozdrojované obrázky cca u jedné rubriky, plus minus, jde mi o to, aby bylo víc než padesát procent blogu v pořádku. To NENÍ bazírování na zdrojích. Ti, kterým jsem to vytkla a dostali NE měli neozdrojované obrázky všude, všude a ještě jednou všude.

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Mon, hele tady jde o to lidi připravit, že po nich takovouhle normu budou vyžadovat na středních a vysokých školách, kde je neozdrojování, tedy neocitování, posuzováno jako trestný čin, ono vlastně je to trestný čin i tady na internetu, takže to není tmářství z Autorského klubu, ale pouze ochrana blogerů před soudem či rovnou před basou.
    Tím, že to někteří nehodlají akceptovat poškozují dobré jméno klubu.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc děkuji za přijetí :) Nějak se mi stalo, že jsem si toho všimla až teď...

    OdpovědětVymazat