15. září 2014

Týden sto dvacátý čtvrtý - Plyšový medvěd

Kdo se minule zapojil?

Zdravím Snílci,
začal nám nový týden, skrz na skrz podzimní, takže je pravé počasí si zalézt pod peřinu s notebookem a psát. Co myslíte? Nejlépe si k tomu udělat čaj či kávu, vzít si něco na zakousnutí, zapálit solnou lampu a hned je člověku i v takovém počasí příjemněji.

Minulý týden byl jistě pro mnohé z Vás náročný - školní rok začíná a s ním povinnosti. Musím říct, že tohle mi opravdu nechybí. Mám povětšinou v práci měsíce stejné, jen přes prázdniny klidnější a ještě to trvá.
Přece jen se ale našel jeden odvážný a chrabrý Snílek, co vzal Téma do vlastních rukou. Je jím Illienel se svou básní Nezabíjejte sen a já jí moc děkuji za účast. Báseň je to krásná :)

Tématem na tento týden je Plyšový medvěd. Nápad to byl zčistajasna, jen jsem se podívala na svého chlupáče, kterého jsem si před týdnem dovezla z dovolené. Nikdy jsem neměla plyšového medvěda a myslím, že nikdy není pozdě to napravit :)
Můžete psát básně nebo povídky, třeba i pohádkové. Ať nám to počasí venku prosvětlí náš úsměv. Nebráním se jakýmkoliv úvahám, třebas o důležitosti plyšových medvídků v našich životech.

Je to na Vás, Snílci, těším se na Vaše výtvory.

Ukázka z díla:


Cíl mizí v bílých dálkách
zář sněhové pláně oslepuje zrak
Už nevidím svůj sen,
z Panovy lodi zbyl jen vrak.
Nezabíjejte sen!
My potřebujem plout...
Z křišťálového paláce zbyl jenom klíč
Odemkl jsem dveře do Říše divů,
pod troskami našel Orákulum...
Bylo prázdné, až šel z toho strach
Cesta i cíl, k němuž chtěla jsem jít,
přání a sny, zámky, klíče, lodě...
Zmizely pod přílivem reality,
zaplaveny tmou, beznadějí, slzami...

Příjemné tvoření, Vám přeje Dragita

1 komentář: