12. září 2014

Iluze stá čtyřicátá čtvrtá

Světší kráčí světem. Co vidí?

[]

Neskutečně děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Již je to mnoho prosněných let, co Pán Iluzí, kapitán Imaginarius, vyplul se vzducholodí, nesoucí přízračné jméno Aberratio, mezi neprobádaná souhvězdí, aby nalezl místo svých snů, jež střežil ve svých myšlenkách jako největší tajemství.
Na výpravu nepřizval žádné snílky a v době slavností v přístavu Aditu vyplul to temnoty nebes. Ovšem u hvězdy Aurory si s ním osud pohrál a jeho astroláb postihla porucha, která nemůže být opravena rukama lidí. Imaginarius už dlouho bloudí ztracen mezi hvězdami snaže se najít správný kurz.
U Aurory se na jeho počest konají klání ve snění. Snílkové s neutuchající snahou hledí k nebi v naději, že naleznou bájného kapitána. Řídí se dle stop, jež za sebou zanechal Imaginariův hvězdný koráb Aberratio. Tyto stopy se zovou Iluze, které každého snílka polapí jako siréna svým zpěvem a nutí ho tak dlouho snít a fantazírovat až k umdlení. Každý příběh odhaluje střípek toho, kam Imaginarius mířil.

Dobrý večír vespolek.
Čas radovánek sice neskončil, leč je také čas se na chvíli zastavit a zapřemýšlet. Dnes jsem z vlaku zahlédla šapitó slovutného pana Berouska. Překvapilo mne, jak je onen cirkusový stan malý. Dala bych krk za to, že kdysi býval byl dvojnásobně větším. Nebo si snad se mnou pohrála optika dětských očí a vzpomínek? Každopádně se mi zdá, že toto umění tak obletované poetismem, poněkud upadá. Co myslíte?

Autorka: JMXD


Jaká byla správná odpověď na minulé otázky? Správná či špatná odpověď v tomto případku neexistuje. Jsme rádi, že jste se odhodlali sdělit nám svůj názor. Neskutečně si toho vážíme a proto každému z Vás uděluji dva bludišťáky a limo k tomu.

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty.


Na co bych se tak mohla zeptat? Už vím, budete řešit hádanku.

Do neznáma vydal se,
bez bázně a hany.
Na cestě životem ztratil se.
Teď líže si rány?
Astroláb zradil vzduchoplavce.
V slzách teď brodí se?
Skolil příšeru i dravce,
poslouchá, jak sny rodí se.
Kdo to jest?


Jsme Klub Snílků, proto není divu, pokud tíhneme k hudbě a zvláště hudebním interpretům, kteří mají na obalu alba létající plachetnici.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Konec článku, konec Iluze, ovšem Imaginaria není konce. Příští pátek tedy naviděnou! 

Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. Díky hvězdné nápovědě jsem vyluštila, že odpovědí na hádanku by mohl být sám velký kapitán Imaginarius.

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda, hádanka, to je zrada...
    Já bych si to ale vzhledem k prvnímu odstavci tipla na Pána Iluzí, kapitána Imaginaria...

    OdpovědětVymazat