5. září 2014

Třicátá šestá vzducholoď

Zdravím,
přijímání nováčků se poněkud zašprajclo. Ono se nedá divit, když všechny tři Grácie jsou na roztrhání povinnostmi klubovými, školními i osobními. Inu, stalo se, že jsme se absolutně nemohly sejít. Ovšem vše bude napraveno a my bychom snad mohly tento měsíc vypustit hnedle dvě vzducholodě jako náhradu za tak dlouhou prodlevu. Ovšem s jednou menší změnou. Na scénu přichází M. Phoenix jako nová Grácie.

Ostatně celý Správcovský tým by chtěl připomenout, že pokud máte vůči přijetí či nepřijetí určitého adepta pochybnosti a máte dojem, že jsme rozhodly špatně, pak se nebojte ozvat. Vše lze vysvětlit, vyřešit. V žádném případě nevylučujeme z přijímání hlas snílkovské obce. Pokud máte cokoliv na srdci, rády Vás vyslyšíme.

Z minulé vzducholodi nepochodili u Snílků všichni tři anketovaní, tedy Norrora, Tea a Pražský poděs. Je nám líto, avšak neznamená to, že jsou pro Vás brány klubu zavřeny do konce časů. Dejte si vše do pořádku a zkuste štěstí znova. Ostatně v mnoha kulturách bývá zájemce třikrát odmítnut, aby dokázal své chtění náležet ke skupině a vytrvalost.


1) Alžbeta Šedá - alzbetaseda.blog.cz NE
Proč si myslím, že bych k vám mohla do "party"? :-? Snad pro dostatek humoru, dostatek kreativity, neutuchající múzu, bezbřehou fantazii, chuť vymýšlet stále nové a nové věci. Psát různé styly, legrační, vážné, k zamyšlení a hlavně má nejoblíbenější kategorie a tou je lechtivé psaní. ;-)
Zdeňka M.: Na první pohled se mi zdá nápad tvého psaní velmi originální, v blogovém světě nevídaný. Romantické a erotické příběhy dnes obvykle patří na stránky knižních "bestsellerů", ale na blogu jsem se s tím ještě nesetkala. Tuhle literaturu čtu docela ráda jako nenáročnou oddychovku. Dokonce skládáš básně a píšeš zajímavě, jen bych doporučila používat oddělovače, protože takhle to vypadá nevzhledně a předlouhé články mohou někoho hned na začátku odradit. Ale co mi vadí nejvíce, jsou neozdrojované obrázky, které slouží jako ilustrace u každého článku. Takže zatím říkám NE, ale klidně to v budoucnu zkus znovu.
Maglaiz: Ze vzhledu blogu nejsem dvakrát nadšená, ale není všechno zlato, co se třpytí. Osobitý styl dští téměř z každého článku, jenomže jsou zde věci, které mne značně znepokojují. Ku příkladu volně přístupné erotické povídky. Zajisté, jsme ve věku internetu, v němž lze stáhnout cokoliv a hlavně si to může stáhnout kdokoliv, přesto mi nějak nejde přes prsty, že bychom měli v Klubu Snílků někoho, kdo neumí využít funkce blog.cz s upozorněním na erotický obsah. Ke struktuře textů se již vyjádřila Zdeňka M., já jen připomenu absenci zdrojů u obrázků, které evidentně nejsou autorčiny. Také se mi jeví v rámci zdrojů značně pofidérní rubrika Pictures of Life. Sečteno a podtrženo: zatím raději NE.
M. Phoenix: Povídky lechtivého charakteru by mi nevadily, celkem jsem se i začetla a jsem pro, aby se snílek i s takovým typem psavcovství prezentoval - aspoň dostane zpětnou vazbu. Mám ale pocit, že nevyvěsit na takovém blogu upozornění pro 18+ je proti pravidlům blog.cz, rovněž se mi nelíbí neozdrojované obrázky a v neposlední řadě bych měla pár výtek detailních. Třeba design je takový dost neumělý - není to něco přednastaveného? Jsem si jistá, že tenhle blog jsem už jednou hodnotila a přesně tyhle věci už vytýkala, takže teď je jen otázka, kde, a mám pocit, jestli to náhodou nebylo osobně po mailu? Každopádně mě netankuje představa, že někomu něco ohodnotím a on s tím nic neudělá. Pak je tu "problém" těch fakt brutálně dlouhých článků. Aby to vůbec někdo četl, doporučovala bych je dělit na víc částí, protože na tohle prostě většina lidí nemá, a to ti říkám jako letitý psavec fakt dlouhých slátanin. Pokud tě ten někdo už vyloženě nesleduje, tak do toho nepůjde. Dál by to chtělo používat perexy, protože takhle je blog děsně nepřehledný a neuklizený a nikdo neví, co má od kterého článku čekat. Mimoto by to chtělo sjednotit používání avatarů/ilustrací v článcích. Myslím, že by měly být ideálně někde na začátku, v patě článku moc parády neudělají, a nebylo by na škodu je umět zarovnat aspoň na střed, když je to jediná věc na řádku. Pictures of Life je fakt poněkud pofidérní rubrika, to má být vlastní psaní? A vlastní fotky? Nebo co je to za tvorbu? Říkám NE. A jestli ten blog budu muset někde hodnotit potřetí a pořád se stejnými připomínkami, tak asi nebudu milá.

2) Schmetti - blumensprache.blog.cz NE
Protože sním s otevřenýma očima, představuji si různé věci, někdy aniž bych chtěla. Miluji psaní, fantazie je má kamarádka.
Zdeňka M.: Blog vedeš již dlouho a povídky máš velme zajímavé. Němčinu sice příliš nemusím, ale obdivuji tě, že v ní dokážeš psát. Jenže jsou tu velké problémy se zdroji u obrázků, prtože nevěřím, že například v rubrice Pics, jsou tvoje. A co tva videa z youtube? Takže říkám NE.
Maglaiz: Stejný případ jako Alžběta. Autorka zpracovává skutečně originální téma. V povídkách se objevují postižení lidé a řeší své problémy. Skutečně ojedinělá literární tvorba. Za to dávám ohromné plus stejně jako Alžbětě. Jak by mi plesalo srdce, kdyby nebylo těch skvrn na kráse! Mám dojem, že nikdo nečte Zlobišárny, které nepromíjíme. Zdroje, zdroje, zdroje. Rubrika Pics rozhodně nemůže být akceptována. Totéž platí pro Schmetti´s music. Videa bez kouska textu jsou neodpustitelná. Máš můj obdiv za psaní v němčině. I přes všechna nej, nemohu přivřít oči nad ignorací. Oprav vyčítané a přijmeme tě s otevřenou náručí. ZATÍM NE.
M. Phoenix: Ať se propadnu, ale tenhle blog taky nevidím a nekomentuji poprvé. Jakkoli podporuji povídkovou tvorbu a jakkoli se mi líbí vzhled blogu, nemám dost dobře pochopení pro blogy, stojící převážně na sdílení cizí tvorby. Mám za to, že k něčemu takovému má sloužit tak maximálně facebook, ale ne blog - pokud tedy chcete, aby k něčemu byl. Ne, kopírování už opravdu nefrčí a celé složky cizích obrázků - bez zdroje, to jako vážně?? co si takhle přečíst pravidla klubu, než se do něj přihlásím? - nebo cizích videí, to prostě není cool a nemyslím si, že by to tu mělo co dělat. Možná nejsme Autorský Klub, ale autorskou tvorbu máme rádi a nevidím důvod propagovat blog, který není tak docela tvůj. Takže NE.

Protože, když jsem se před dvěma měsíci zeptala kamarádů, jak by mě popsali jedním slovem 8/11 řeklo Snílek. :)
Zdeňka M.: Přiznám se, že mi tvůj blog rve oči. Modré pozadí a na to růžové písmo...no, určitě bys mohla brát více ohledu na návštěvníky, protože za chvíli budu slepá. Naštěstí nemáš ještě moc článků, od února tohoto roku jen sedm a poslední je z června. Navíc většina z nich jsou jen na pár řádků. Až blog více rozjedeš, tak se klidně zkus přihlásit znovu, ale momentálně říkám NE.
Maglaiz: První chyba - nečitelný vzhled; druhá chyba - krátkost článků; třetí chyba - jen sedm článků za víc jak půl roku existence. Sice umím vařit z vody, ale tohle je jako poušť Góbi. Jediné, co mohu konstatovat je, že v současné době rozhodně NE.
M. Phoenix: Trošku nešikovně zvolená barevnost by mi až tak nevadila, nízká aktivita taky ne, pokud vyloženě nepřekračuje tříměsíční hranici, ale myslím si, že Mia se potřebuje rozepsat. Myšlenky jsou takové dětské, nedotažené, pro mě nezáživně podané. Snílkovský nádech to má, ale jsou to taková drabblátka neopeřená. Nicméně nevidím vyloženě důvod proti přijmutí. Byla jsem přehlasována, ale stejně za sebe říkám ANO.

4) MeiAri - red-rose-lady.blog.cz NE
Protože moji kamarádi řekli, že moje fantazie překračuje hranice. :D Fantazie je v mém srdci :-)
Zdeňka M.: Přiznám se, že tohle není zrovna můj šálek čaje, ale blog jsem si článek po článku prošla. Některé obrázky u článků (třeba tady, tady, tady nebo třeba tady) jsou tvé, nebo zkopírované? Zdroje jsem nikde nenašla, tak nevím. A domnívám se, že Affs nebo spřátelování k nám příliš nepatří, i když jsi to pěkně napsala. Jinak ovšem jsi všestranná, píšeš básně, povídky, zajímáš se o hudbu... Ale pořád nevím. Nakonec říkám NE.
Maglaiz: Jsem v rozpacích. Prohřešky nejsou velké, ovšem děsí mne kultura projevu. Autorská tvorba je mnohdy dehonestována právě projevem autorky. Ano, v postmoderně existuje všechno možné a dokonce obstojně vydělává. Ostatně již Egon Bondy se svým absolutním realismem započal éru bezprostředního, neautocenzurovaného projevu. Přesto se nemohu ubránit tomu svíravému pocitu. Chvílemi mám dojem, že se autorka snaží stylizovat do Julie, jenomže na to nestačí jen být vulgární, chce to vymýtit překlepy a hrubky. Dávám NE.
M. Phoenix: Asi je to předsudek, že snílka vnímám jako takovou éterickou, něžnou bytost, ale nemůžu si pomoct, ta vulgarita to zabíjí. Nic proti občasné prdeli či kurvě, když to má říz a je to nějak opodstatněné, tak to tam často pasuje a blogu to může i dělat image, když se to umí používat. Ale tady mi to přijde nadbytečné a agresivní a nemyslím si, že by někdo takhle se vyjadřující měl své místo na Vzducholodi. To, že umíš utíkat před realitou do Fantazie, z tebe ještě vhodného kandidáta nedělá, Snílci by se taky měli umět chovat slušně. Přitom některé míň vulgární články jsou úplně normálně čitelné. Ovšem ty víc vulgární, pokud si u nich pomyslně vyškrtám všechna sprostá slova, pak mám mnohdy pocit, že ten článek vůbec o ničem není, jen vzteklá snůška sprosťáren. Pak je tu otázka autorství obrázků, jímž si fakt nejsem jistá. Celkově je zjevné, že jde o hodně nevyrovnanou osobu s problémy, které si fakt musí vyřešit, než se bude moct skutečně postavit na nohy, a ačkoli plně podporuju ventilování se blogem, ventilovací blog není zrovna něco, co bych chtěla mít v tomhle klubu a čím bych se jen tak báj d vej jako bloger chtěla v jakémkoli blogerském klubu chlubit. Takže za mě NE.

5) Barunka - colors-of-world.blog.cz NE
Protože jsem nenapravitelný snílek, který se neustále ztrácí ve vlastním světě/světech, protože můj svět není jen jeden. Žiji tisíce životů a procházím nespočtem existencí. A to nejen ve své hlavě. Často se mi stává, že moje fantazie doslova překročí hranice a přetváří moje okolí, když chci. (Je vtipné, když váš matikář vipadá jako velký růžový krokodýl :-D .)
Zdeňka M.: Knižní blog, ten vždy ráda vidím, jenže je u nich velmi často problém se zdroji u obrázku. Ty ses sice znažila, ale nemyslím, že třeba deviantart.com jako zdroj je dostatečné odkázání na autora. Obálky knih se pochopitelně dají sehnat v každém e-shopu, ty bych nehrotila, jenže v recenzích máš plno ilustračních obrázků, u kterých mám jako zdroj uvedeno pouze google.com nebo oblíbený deviantart.com. A například tohle by šlo řešit odkazem v menu a ne samostatným článkem o jedné větě. Navíc si nejsem jistá, čím bys do našeho klubu přispívala. Proto za mne NE.
Maglaiz: Na knižní blogy začínám být alergická. Člověk by očekával, že tyto blogy budou inspirativní, nabídnou knihy, které nikdo nezná a doporučí nebo naopak nedoporučí je. Jenomže blogosvětu vládnou YA a tudíž veškeré knižní blogy působí tuctově a jako novodobé kopírky. Design blogu je snový, menu už je velice chaotické a nepřiměřené k celkovému vzhledu blogu. Další "lahůdkou" knižních blogů jsou seznamoidní nic neříkající články, které mohly být klidně někde v PC, a samozřejmě všemi zbožňované knižní výzvy. Opět zcela zbytečné seznamoidní články. Neupírám slečně osobní originalitu, leč koncept blogu je zcela dle šablon. Zdrojům autorka také moc nedala. Zajisté jsem si i všimla autorčiny originální tvorby, avšak v záplavě recenzí na jedno brdo se tato originalita ztrácí. Za mou osobu je to razantní a jednoznačné NE.
M. Phoenix: V té záplavě fontů, barev, velikostí a neozdrojovaných obrázků je strašně těžké ocenit - a vůbec jen najít - nějaké vlastní kvalitní jádro. Tenhle blog potřebuje jarní úklid jako já stopangin (chjo, už mám zase angínu...), Barunka to naprosto neumí s nastavováním designu ani nerozumí estetické stránce článků (jestli s tím chceš pomoct, ozvi se mi na em@phoenixrise.cz a vynasnažím se poskytnout co nejlepší pomocnou ruku). Ty jsou do editoru naflákané, jak to tam padlo, a ne, tumblr nebo deviantart nejsou zdroje! S takovým blogem je úplně jedno, jestli budeš své čtenáře vybízet k reakcím červeně nebo puntíčkovaně, tučně nebo gigantickým capslockem s padesáti vykřičníky, problém je totiž v tom, že žádné čtenáře nemáš a mít nebudeš. Pokud s tím máš zájem něco dělat, zase, ozvi se. Ale na členství v KS to momentálně fakt není. NE.

6) Sarah - trtrtre.blog.cz NE
Kolikrát ve škole se zahledím z okna a je mi celkem jedno, co se děje okolo mě. Hlavně že já jsem ve svém světě a jsem někdo jiný a zároveň já. Mám svojí planetu a někdy mívám pocit, že je skutečná :) Říkám své názory a je mi šumafuk, že ostatní si zacpou uši.
Zdeňka M.: Nějak tu prostrádám nějaké rubriky nebo nějaké orientační body. Docela jsem se lekla tvého posledního článku, ale v předposledním píšeš o stěhování na novou adresu, takže se pak zkus přihlásit znovu... NE.
Maglaiz: Blog přestěhován - nehodnotím - automatické NE.
M. Phoenix: Mrtvo, twittropříspěvky mě fakt neberou a pokud došlo k přestěhování, očekávám, že se regulérně přihlásíš s novou adresou. Ta stávající dostává i ode mě NE.

7) Katy, Aranis a MedelinMedy - mybuterfly.blog.cz ANKETA - hlasují pouze členové klubu
Jsme dlouholeté kamarádky a protože se známe už dost dlouhou dobu, tak o sobě dost víme. Třeba to, že máme rády fantasy knihy a spoustu věcí co souvisí s tímto žánrem. Na našem blogu píšeme fantasy příběhy, každá píše svůj. Snažíme se nechodit v houfu, tedy nepsat příběhy s upíry, vlkodlaky a podobnými bytostmi o kterých píše mnoho lidí, my se raději ponoříme do svojí fantasie a vymýšlíme něco o čem jsme ještě neslyšely. Potom to rozebíráme mezi sebou a o těch nejlepších námětech začneme psát.
Nejsme sice snílci na plný úvazek, ale když chceme tak se dokážeme na dlouho zasnít.
Zdeňka M.: Píšete povídky, poezii nebo něco na TT, to bych viděla slibně. Je hezké, že Katy upravuje fotky, ale ty originální jsou tvoje, nebo bys měla uvést zdroje, kdes je vzala. A tohle bylo nutné sdělit? Jinak ovšem nemám více méně žádné námitky. Ráda bych řekla ANO, ale raději bych to nechala na Snílcích, takže ANKETA.
Maglaiz: Tři tvořivá děvčata. Přiznejme si hned na počátku, že několik škraloupů by zde bylo. Rozhodně jedním z nich je poněkud značně nevyvážený design - mám na mysli především menu a zápatí. Uchází mi význam rubriky Zprávy od nás pro vás. Je skutečně důležité upozornit na neaktivitu celým článkem? Nestačila by poznámka do volitelného horního boxu? Podobný problém mám s rubrikou Akce známá firma - postačil by jen článek, nebo máte v plánu zveřejňovat fotografie účastníků? Jako zbytečné a de facto nic neříkající se mi jeví dva březnové články: dobrý den a Info. Musím pochválit za snahu zdrojovat, ačkoliv bych uvítala zdroje i u upravených fotografiích. Co s tímto blogem? ANKETA.
M. Phoenix: Blog má fakt nevychytaný design, to vám řeknu rovnou. Je to přeplácané a nesourodé, vypadá to asi jako takové ty kolážičky s kočičkami a růžemi, co vyrábí obvykle ženské kolem padesátky, co nemají co lepšího na práci a objevily PhotoFiltre. Jo, moje máma je dělá taky.
Jako grammar nácka mě do očí štípe ta chyba v adrese a názvu blogu. S adresou asi nic neuděláte, pokud vyloženě nebudete ochotné se stěhovat, ale aspoň v tom názvu by to mohlo být správně - butterfly se píše se dvěma t a tak nějak bych očekávala, že někdo, kdo si chce pojmenovávat blog anglicky, si to zjistí. Proti povídkám a obrázkům nic nemám (až na to, že u koláží by bylo na místě uvést autora originálů, z nichž jsi vycházela), ale dál mi to přijde jako takový dost nevyspělý blog, v čemž mě utvrzuje ona Akce Známá firma, což není nic jiného než jinak pojmenovaní affíci s obíhačkou. Hrozně ráda bych tomu dala šanci, líbí se mi ten pozitivní přístup, ale myslím,že tu je na čem pracovat a že je to takové dost tuctové. Takže říkám NE.

8) Lucia - crazynewdays.blog.cz BLOG NENALEZEN, TUDÍŽ AUTOMATICKY VYŘAZEN Z PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ.
Od malička jsem seděla u knížek. Když jsem došla do puberty a ostatní chodili do hospod, kouřili trávu a pařili na diskotékách, já seděla u knížek a do notýsků jsem si psala všemožné poznámky,připomínky a kritika ke knížkám, které jsem zrovna přečetla. Později se to překlenulo na psaní příběhů, básniček a recenzí. V tuto dobu píšu recenze jako divá, spolupracuji se dvěma nakladatelstvími a neustále nosím hlavu oblacích a sním,sním a sním :)

9) Aerosol - in-air.blog.cz ANO
Prečo? Spýtajte sa mojej mamy, ak túžite po kvetnatej odpovedi :D Za seba vravím len toľko, že do sveta snov a fantázie som odhodlaná ponoriť sa kedykoľvek, vyzbrojená úsmevom, foťákom a niekoľkými zápisníkmi.
Zdeňka M.: Blog vedeš už dlouho a máš různorodé zájmy. Nenašla jsem nic, co by bránilo tvému vstupu do řad Snílků. Takže ANO.
Maglaiz: Pozoruhodná autorka s mnoha zájmy. Neskutečně se mi líbí první článek na blogu, vskutku neotřelé představení, které jsem si nazvala "Prichádzam" - ostatně tento název by k článku seděl daleko více. Slovo prichádzam v sobě nese esenci očekávání a váhání. Přichází dobré či zlé? Být tebou nezahazovala bych slovenštinu v rámci názvů článků a rubrik. Ostatně to je má jediná výtka vůči blogu. Taktéž se mi líbí, jak pracuješ, Aerosol, s grafickou stránkou textu. Prošla jsem blog křížem krážem a nic špatného nenalezla, proto spoléhám, že nějaké pochybení objeví sami Snílci. Dávám tomuto blogu zelenou. ANO. Mimochodem jsem ráda, že nepadl argument "protože Doctor".
M. Phoenix: Takhle nějak může vypadat blog, kterému dám zelenou. Příjemný jednoduchý design, relativně přehledná navigace, usměvavá profilovka, perexy a zajímavá vizuální stránka článků, a ke všemu mi to nejspíš nedá, abych si aspoň trochu nepočetla, protože Doctor (:D) a Irsko... což samozřejmě neznamená, že to beru jako argument k přijetí. Jedinou nepochopitelností jsou pro mě anglické názvy rubrik - protože jako proč proboha, když je to blog na české platformě pro české a slovenské čtenáře?? Ten blog ti sledují asi tak čtyři lidi a všichni mluví česky. Tak co to má za smysl mít navigaci v aj? Nicméně i tak dávám ANO, protože je to zase jednou někdo, kdo ví, jak to udělat přehledné a pěkné.

10) Sarah Delwans - possible-impossible.blog.cz NE
Snění je ráj, z kterého nás nikdo nemůže vytrhnout! :-)
Zdeňka M.: Během prohlídky menu mě upoutal seznam SB a nabídka k SB, což k nám nepatří. Píšeš povídky a básně, ale některé tvé úvahy (například tady a jiné) jsou dost krátké, to by ovšem nemusel být problém. Nechceme po nikom, aby ze sebe vypotil slohovou práci. Ale co je tohle? Velikán Antonín Dvořák by si zasloužil trochu delší povídání. A co znamená tohle osamělé video? Proti citátům nic nemám, ale tohle řešení se mi zdá velmi nešťastné. Ale v posledních měsících už je vše dobré, ale nevím. Proto bych to nechala na Snílcích. ANKETA
Maglaiz: Milá Snílčata, troufám si říci, že blog jako takový začíná až červnem 2014. Veškerý obsah před (tedy až do října 2012) by mohlo klidně skončit v koši nebo alespoň v rozepsaných. Články o dvou videiích skladeb Antonína Dvořáka, citátech či krátkém nijak podstatném infu?! A co rubriky Úvahy ostatních a Básně ostatních? Pevně věřím, že to autorka blogu nemyslela vážně. NE.
M. Phoenix: Přiznám se, že na první pohled se trochu lekám layoutu. Obrázek je to pěkný, ale děsivě veliký a řešit jeho použití za pomoci statických okrajů a pohyblivého jádra mi nepřijde nejlepší. Další věc, co mi nesedí, jsou dva různé fonty, pak tu jsou sbénka a ta úžasně světoborná anketa... no, ehm, myslím, že pokud chceš slyšet zpětnou vazbu na svůj blog, dalo by se to udělat lépe než nicneříkajícím hlasováním. Dál mě dost zaráží ikona Klubu Snílků, kterou bys na blogu mít neměla, dokud nejsi členem - a to nejsi. Je to ikonka, kterou má buď člen dát najevo, že je členem, a nebo ji může mít v Oblíbených, aby bylo jasné, že KS podporuje a má rád. Ty ji ale v Oblíbených nemáš, máš ji přímo pod menu a to je zavádějící. Nejsem si úplně jistá, jestli má na blogu co dělat rubrika plná cizích děl. Upřímně si myslím, že nemá. Není to tvá tvorba, a pokud k ní nejsi schopná dodat něco ze sebe, nemá podle mě vůbec smysl ji sdílet, neboť tím do světa nic nepřidáváš, jen kopíruješ. Pokud bys třeba k cizí básni byla schopná něco nakreslit nebo vyfotit, nějak se jí inspirovat, pak by to působilo jinak, podobně kdybys k cizí úvaze dokázala přidat úvahu vlastní - nebo si jen vypůjčit její téma a jakoby na ni reagovat. U spousty cizích věcí navíc vůbec nemáš zdroj (třeba tady, a mimochodem ten článek by potřeboval změnit barvu) nebo ho máš uveden špatně (jako tady. Název webovky fakt není zdroj. Zdroj = autor, ideálně tedy autorovo jméno nebo konkrétní url stránky, kterou když rozkliknu, okamžitě vidím originál té věci). Taky nejsem fanoušek velmi kratičkých bezobsažných příspěvků jako je tohle, tvé básně jsou plné hrubek, chyb a překlepů ("ruce ji objali", "na mě by si nikdy nepohlédl", "dobré umysly" atd.), tady taky totálně chybí autor citátu a tohle je nejevidentnější příklad věci, která nemá na blogu co dělat, jaký jsem kdy viděla - ten obrázek byl zcela zjevně míněný pro Facebook, takže mi vysvětli, proč ho dáváš na blog? Tam ho asi těžko někdo nasdílí na svém profilu, že? Zase - pokud bys k tomu uměla něco říct, něco svého napsat, nemusel by to být problém, ale takhle blogový příspěvek vypadat nemá, nemá to hlavu ani patu a není v tom vůbec nic z tebe. Blog přijímáme celý tak, jak je, takže ani náhodou. Kdyby snad došlo k promazání či úpravě blogu tak, aby tam tyhle blázniviny nebyly a abys mohla fakt s čistým svědomím prohlásit, že je to tvůj tvůrčí blog, s tvými básněmi a vlastními úvahami, tak neřeknu, ale takhle rozhodně NE.

11) Tea - teubujackova.blog.cz ANO s Repetitiem za měsíc - v říjnu se přihlas jako dobrovolník
Má poslední snaha dostat se mezi Snílky nedopadla nejlíp a já bych tímto ráda se pokusila opět dostat šanci dokázat, že celých 19 let jsem snílek, miluju svou fantazii, své představy, které vkládám do mých povídek a příběhů, které bych ráda psala i zde do klubu. Ponaučila jsem se z designu, který je změněn a budu psát víc povídek a víc příběhů a úvah na Témata Týdne, abych dostala šanci být Snílkem i tady pro Vás.
Zdeňka M.: Obdivuji tvou vytrvalost, s jakým zápalem chceš patřit k nám, Snílkům. Náprava oproti minule proběhla, je tam sice ještě pár maličkostí, které by potřebovaly doladit, např. se podívej do menu, některé rubriky odkazují na rubriku Koncerty, přestože má jít o TT, Movies a Books. Píšeš pěkné povídky a deníčkové záznamy. Takže říkám ANO.
Maglaiz: Zamlouvá se mi tvá neodbytnost. Prostě chceš k Snílkům patřit a zapojovat se do projektů a uděláš pro to všechno. Jsem z tebe nadšená! A ne, není to tím, že jsi Ostravak. Na blogu jako takovém jsem chyby nenašla, vše spíše je formálního, vzhledového rázu. Projeď si odkazy rubrik, v drtivé většině odkazují na jednu rubriku (Koncerty), nebo blog vůbec takovou rubriku nezná. Druhá věc v rámci menu, která poněkud bije do očí, je česko-anglické menu. Když jsem Čech, píši česky. Kdybys psala celý blog v angličtině neřeknu ani popel vůči anglickým názvům rubrik. Poslední zlobišárna je asi nejhorší. Vždy jsem si myslela, že největším zlem je nechat text bez zarovnání do bloku, pak se ale objevili v mém životě lidé, kteří se zamilovali do centru. Ty k nim evidentně patříš. Prosím, zbav se toho zlozvyku! Každopádně nevidím důvod, proč bych neměla říci ANO.
M. Phoenix: No. Design by to chtělo doladit. Ten posunutý sloupek vypadá podivně, myslím, že by blogu víc slušelo, kdyby byl zarovnaný podle záhlaví. Mix čj/aj prostě nechápu, není pro to jediný rozumný důvod, a tudíž se mi to nelíbí. Neumíš zarovnávat. Názvy oddílů ve sloupku jsou doprava, rubriky a další věci v nich jsou někdy doleva, někdy na střed. Text blogu je většinou doleva, fotky na střídačku, jak ti to tam padne. Umět věci zarovnat by měla být základní blogerova schopnost a měla bysis v tom utvořit jednotný systém, protože takhle tvůj blog vypadá jako by nastala v systému nějaká chyba a všechno se ti rozhodilo. Taky pozor na odsazení odstavců, někdy tam máš zbytečně moc enterů. To adresování pod obrázky je sice roztomilé, ale celkem k ničemu. Pokud chceš své obrázky označit svým jménem, dej ho do popisu obrázku, ať je to přímo součástí toho obrázku, nebo si do fotek přímo dělej nějaký nenápadný vodoznak, co je nebude rušit, psát to pod obrázek naprosto nedává smysl, jelikož pokud si ho někdo stáhne: 1) on ví dost dobře, odkud ho stáhl, děkuji pěkně, nemusíš mu to říkat, 2) pokud ten obrázek potom někde publikuje, tu adresu tam fakt nikdo neuvidí. Jediný způsob, jak si fotky opravdu chránit a dát světu vědět, že jsou tvoje, je vodoznak. Nicméně pokud mám být brutálně upřímná, tvé fotky jsou vesměs úplně obyčejného ilustračního typu. Nejsou nijak vychytané, nejsou umělecké, a i když svou funkci coby ilustrace v článku plní, nejsou nijak originální. To neříkám, abych tě shazovala, ale opravdu si myslíš, že ti je někdo bude chtít vykrást?? V téhle době, kdy si každý může vyhledat miliony krásně upravených obrázků na tuctech fotobank, Pinterestů, Deviantartů a všeho? Bitch, please...
Myslím, že obsahově ten blog špatný není, ale formou to vypadá, jako bys k tomu blogování sedla poprvé a neměla nejmenší představu, jak čtenářovi usnadnit a zpříjemnit pobyt na tvé stránce. To na mě nepůsobí dobře ani jako na čtenáře, ani jako na příručí, a jako správce tu hledám blogy, které budou příjemné na koukání, kde mě nic nebude rušit od čtení a kde se můžu zasnít. V tomhle stavu tomu zelenou nedám. Věřím, že na tom pracovat chceš, a pokud si něco odneseš ze zpětné vazby, tak nevidím důvod, proč by to v budoucnu nemělo jít - však už jsi upustila od centrování, tak jen tak dál a zabrat víc. Ale zatím NE.

A tím dnes končíme, milí zlatí. Doufáme, že jste s verdikty spokojeni. Pochopitelně přijímáme reklamace a seriózně se jimi zabýváme.

Nováčkům gratulujeme k přijetí a srdečně je vítáme, odmítnutým děkujeme, že projevili zájem.

Krásný den přejí
Tři nové Grácie

Chcete patřit k nám? PŘEČTĚTE SI PRVNĚ TOTO. Myslíte, že na to máte? Nuže, stačí jen kliknout zde a podat přihlášku.

Chcete vědět o čerstvých zprávách v klubu? Nezapomeňte se stát fanoušky naší facebookové stránky.

4 komentáře:

  1. Gratuluji přijatým. Je jich dnes sice jako šafránu, ale o to jim snad pozitivní vyjádření přinese větší radost. Ostatním snad jen doporučím - nevěšte hlavy a vezměte si příklad z Tey. Jen ten, kdo na sobě nepřestane pracovat, totiž dosáhne svých snů.

    OdpovědětVymazat
  2. U blogu z ankety mi vadí nejen nečitelnost textu ve vzhledu, ale i nepoužívání perexu u dlouhých článků. Po literární stránce si myslím, že to není úplně k zahození. Nečetla jsem sice všechno.

    OdpovědětVymazat
  3. Záhlaví menu mi dělala blogerka Raina, jako celý vzhled, protože pčes grafiku nejsem, to přiznat musím, ale text už píšu na levo, odkazy dávám doprostřed, to je pravda, příjde mi to hezčí, než vše na levé straně.. Vážím si vesměs pozitivních názorů na mé přijetí a v říjnu se určitě ozvu a ano změním ty anglické názvy Rubrik a vložím znovu nové odkazy na články :) Děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni! Skutočne ďakujem za pozitívne ohlasy a prijatie do klubu, som nadšená! :)
    Čo sa týka pripomienok k angličtine... Už nejaký čas prehodnocujem, či nedám navigáciu po slovensky a prestanem striktne dávať názvy článkov v angličtine, takže sa blížim k zmene. Avšak v prvom rade je môj blog osobný a tá angličtina by tam nebola, keby pre mňa nemala nejaký význam :) Rozhodne mi nejde o to "byť cool"
    Vaše názory si však vážim a pokúsim sa spraviť to tak, aby boli spokojné obe strany.

    OdpovědětVymazat