14. března 2014

Iluze stá devatenáctá

Klid na vesnici nezaručen.

[]


Dobrý večír vinšuji, Vašnostové.
Kurýrování, kurýrování. To mi řeknou, čím to je, že když je člověk starší, potřebuje na sejmutí nachlazení či chřipky dvojnásobek času. A jak se se zdravím mají Oni? Doufám, že Jsou na tom lépe.

Musím říci, že Jim všem pěkně děkuji za všechny zatím zaslané krasotinky Iluze. Každá jiná a každá má své kouzlo. Inu, už se velice těším, čím mne opět překvapějí. Snad Jim dnešní Iluzí nevyšmáknu mnoho času. Ačkoliv pro povinnosti by se nemělo zapomínati i na radosti všednodenní. Čímž se dostávám k dnešní Iluzi.

Co naši Snílci a vesnické ráno? Je poklidné? Energické? Děsivé?

Autor: EgilSterkr

Netuším proč, ale občas mám chvíle, kdy se navracím k českému folklóru. Tedy sice nešroubuji pomyslnou žárovku a nepěji s opařeným jazykem "vínečko bíué", ale poslechnu si pár oblíbených písní.




Nu, a Jsou u konce čtení. No, nic jiného již nebude. Oni by toho na jednu Iluzi chtěli nějak moc, ne? Ovšem pokud mají návrh, jak zatraktivnit tuto rubriku či cizí, jen se vrhejte a komentujte či pište emailem na ostrakony.

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru, uctivě prosím, ráčí vkládati do:

Tak se mějí. Hezky si snějí a znamenají si vše iluzivní.

Perun!
Jejich tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. To mi totálně připomnělo jednu RPG, co jsem hrála :) Byla to jen povídací hra, ale přesně takhle si představuju vesnici, v níž se odehrávala. Bylo by asi zajímavé porovnat, jak si ji představovali jiní hráči.Jinak moje dnešní vesnické ráno je trochu napjaté, v půl jedenácté nám šéfová slibovala přivézt koťata na týdenní hlídání, zatímco bude na dovolené, je jedenáct a ona pořád nikde. Což by nevadilo, kdybychom neměli plány jet ráno do města. Čekání na ni nás připravilo o několik hodin brouzdání a notně nám ten výlet zkrátí.

    OdpovědětVymazat