1. září 2013

Dvacátá devátá vzducholoď se Snílky


Tentokrát máme ve vzducholodi tři ano, tři ankety a čtyři ne. To je velmi pěkné skóre. Jako vždy jen dodám, ať si nepřijatí nezoufají, mohou se přihlásit znovu, až opraví vytknuté nedostatky. A samozřejmě vítám všechny přijaté Snílky, doufám, že od nich brzy něco uvidím ve své literární či v jiných rubrikách! Letu zdar!


1) Mengano - http://mengano.blog.cz - ANO
Nevím, jestli jsem ten správný snílek, většinou stojím nohama pevně na zemi. Ale i obyčejný život může být pro někoho snem.

Berenika:
Tady se mi na první pohled líbí a to jsem ještě ani nezajela pod perex. A ani po rozkliknutí nemám nic, na co bych si mohla stěžovat, perfektní! Za mě ANO.

Anne Eyre:
I mě blog na první pohled zaujal. Čtivé články, originální rubriky a nemám zrovna chuť šťourat, dokud nevyšťourám nějakou malinkou vadu. Takže po otevření několika krásných článků a zajímavých básniček říkám ANO.

2) Viktória - http://phantasya.blog.cz - NE
žijem svoj vlastný život úplne nezávislý od života tam vonku, preto ma niektorí ľudia označujú za snílka, no ja tomu hovorím len vlastná realita, ktorú som si vysnívala

Berenika:
Tak v tomhle mám dokonalý zmatek. Design je sice snový, to bez pochyb, ale nevidím žádné rubriky a abych zjistila, kolik tam toho máš, musela jsem si otevřít archiv. U obrázků v archivu v březnu tohoto roku po přejetí myší vidím nápis "zdroj," ale když na něj kliknu, hodí mě to pouze do článku, ve kterém se obrázek nachází. U obrázků z června už ses nenamáhala ani s tímto. Nelíbí se mi to. Co ty na to, Anne?

Anne Eyre:
Na první pohled blog opravdu zaujme, ale anii já nenašla v menu nic než odkaz na článek o autorovi blogu. Tvorba layoutů viditelně není tvoje parketa. Zkusila jsem tomu dát šanci, z každého měsíce jsem chtěla otevřít alespoň jeden článek. Kdyby mě nějaký zaujal, hledám dál. Ale... Když napíšeš něco kratšího, třeba drabble, článek je na první pohled odfláknutý a zbytečně kratinký. Články se slušnou délkou mi připadají v menšině. A obrázky? Našla jsem 5 ozdrojovaných, bohužel ty zbylé buď zdroj nemají, nebo odkazují na článek. Od března 2013 jen projíždím očima perexy a říkám NE.

3) StarDreamer - http://www.hvezdny-snilek.blog.cz - NE
Opravdu ráda píšu povídky a příběhy ,někdy to ale zajde tak daleko ,že na chvilku uteču od reality :D Sním o tom , že budu spisovatelka ,chci rozvíjet svoje 'spisovatelské' schopnosti a zveřejnit někde svou tvorbu ,trochu se zviditelnit. Také ráda kreslím a chtěla bych se stát grafikem. _Jsem opravdu snílek , což ví i moji přátelé ,kteří mě tedy ani trochu nechápou. Vnímám svět trochu jinak (nejsem blázen :D ) Prostě mám svůj svět ve kterém žiju a sním. I když na to o čem sním nejspíš nemám ,pořád věřím a snad se někde alespoň trochu zviditelním. Také se ráda člením do takových klubů jako je tento :3

Berenika:
Hned první článek se mi nelíbí. Krátká oznámení jsou sice častá, ale ono by je šlo prodloužit? Mnoho věcí v menu nemá odkaz, ale za to se nestřílí. Pouze mi to komplikuje hodnocení blogu, jelikož musím projet celý archiv. Prvního dubna v jednu dobu napíšeš kratičké oznámení o tom, že končíš... a o chvíli později v ten samý den prolog k nové povídce. Rubrika RPC je sice plná obrázků, u kterých píšeš, že jsi dodržela pravidla autorů pro zveřejnění na jiné stránce a tudíž tě nikdo nemůže obvinit z krádeže, ale doplnit je pár větami pro článek hodný Snílka nestačí. Vzhledem k tomu, jak vypadá povídka Děti noci, věřím, že z tebe Snílek jednou bude, ale zatím máš ještě, co zlepšovat. Za mě NE.

Anna Eyre:
Zdá se mi, že blog je dílem více osob, budu tak psát. Už jméno blogu křičí, že tady píší Snílci. Když si blog otevřu, přidává se ke jménu i layout. Píšete povídky, to je fajn. Mrzí mě ta krátká oznámení a nábory do povídek, ale nemůžu vám rozkazovat, jak psát. Působíte na mě sice jako Snílci, ale podle těch náborů do povídek hádám, že se necháváte hodně ovlivňovat ostatními. Co zkusit něco jen z vašich hlaviček s vámi vymyšlenými postavami? Řečeno stručně, do zdravého rozumu se mi u vás hodně motá špatný dojem. Ale po další chvíli strávené na blogu, kdy jsem našla totéž co Berenika, musím přece jen říci NE.

4) Divecchi - http://osudova-cesta.blog.cz - NE
Myslím si to preto, lebo často sa pri hudbe alebo niekde, keď som vonku, zasnívam. Rada tak utekám pred realitou, ktorú neberem vážne. Taktiež verím v kúzla, posmrtný život, magické bytosti, i keď sa ich nebojím. V tých svojich predstavách často žijem vlastný život, do ktorého nedovolím nikomu, aby mi siahal, ak to myslí zle. Vytvorila som si ten svet, respektívne také predstavy, preto, lebo často chcem byť niekým iným a zaskakuje ma okolitý svet mnohými zlými veciami, prevažne vlastnosťami. Často viem aj v obyčajných veciach vidieť niečo úžasného.

Berenika:
Potěšilo mě, že u tebe již vidím ikonku našeho klubu mezi oblíbenými stránkami. Navíc píšeš pěkně, nekopíruješ obrázky... Jen kdybys měla víc, než čtyři články, že? NE.

Anne Eyre:
Sama píšeš, že blog je nový. Při jeho otevření na mě vybafne layout, který je asi nastavený pro třikrát takovou obrazovku. Záhlaví přes celý monitor, obrovské nadpisy na stránce i v menu… Dobře, budu dělat, že mi to nevadí. V menu funguje jen jeden z nápisů, které mají podle všeho fungovat jako názvy rubrik. 4 články z června 2013, od té doby nic. První je kratinký úvod. Další dva jsou nejspíš rozcestníky. Zbývá jeden, který je k tématu týdne: Dva odstavce o Romech. Krátké, nesnílkovské články. Rozhodně NE, zatím mi jako Snílek nepřipadáš. Zkus to, až budeš mít blog déle.

5) Lily Marks - http://lili-marks.blog.cz - ANKETA
Ahoj, má přezdívka je Lili. Když poslouchám jakoukoliv hudbu, začnu si představovat svůj vymyšlený svět. Představuji si jaké by to mohlo všechno být a tak různě. Ráda píšu vymyšlené fantasy povídky, kde můžu nechat řádit svou fantazii. Jestli jsem tím pravým snílkem, to musíte posoudit jen vy. :)

Berenika:
Mám pocit, že za rubriky "Informace o blogu" začnu blogery vraždit. Ačkoli je v ní jen jeden článek, je nesmyslně krátký. Snílkovský design je ale perfektní a tak budu hledat dál a nad tím jedním přimhouřím oko. Podívala jsem se na rubriku pro Téma Týdne, které je přece jen na hlavní stránce a tak by články v něm měly blog reprezentovat. Bohužel, článek o Miloši Zemanovi mě svou délkou a informační hodnotou přesvědčil říci tentokrát Za mě NE. Máš blog teprve tři měsíce a píšeš lépe, než někteří po roce, ale zkus trochu zapracovat na délce článků.

Anne Eyre:
Na blogu mě uvítal krásný snivý layout, který se mi opravdu líbí. Našla jsem příliš krátké oznámení o stěhování, ale líbí se mi, žes přednastavila články a k blogu se tedy podle všeho chystáš vrátit. Pár krátkých článků na téma týdne, které se mi nelíbí délkou, obsahem, ani způsobem psaní. Doporučuji s nimi něco udělat, je to pro mě velké mínus. Krásně kreslíš a u obrázků je vždy nějaký text, většinou slušné délky. Jen kdyby se častěji týkal obrázků. Básníš… Zkus něco trochu zjistit o rytmu a možnostech rýmů (sdružený, střídavý) a bude to ještě lepší. U básně Znáš máš neozdrojovaný obrázek, mohla bys dohledat zdroj. A co povídky? Trochu nechápu, proč má Prokletí měsíce extra rubriku, zatímco Světlo budoucnosti je nastrčené do rubriky Povídky… Náhodně jsem otevřela pár kapitol, abych se ujistila, že tam není nic strašného. Jen dohledej, čí jsou fotky, ze kterých jsou obrázky v perexu, dobře? Podle mě jsi Snílek, ale je hodně co zlepšovat. Zkusila bych anketu. Za mě ANO, ale pokud se k nám opravdu dostaneš, posvítím si na tebe v Repetitiu.


6) Kaucus - http://one-eye.blog.cz - NE
Ahoj :) má přezdívka je kaucus.. ráda si představuju různá stvoření nebo věci které vidím (někdy i místa) v něco úplně jíného.. snažím se najít v místech věcěch a lidech krásu... ovšem věřím v paranormální věci a v bílou magii :).. píšu ráda příběhy o tom co si dokážu vybavit... ale jestli mám na to být pravým snílkem.. to už řekněte vy :)

Berenika:
Když jsem otevřela blog, tak jsem... se lekla. Upřímně. Rubrika módy, rubrika mini-info článků, všechny ostatní mini-články ve všech ostatních rubrikách... Obě autorky jsou ještě podle fotek věkově na úrovni, která jim takové články dovoluje a věřím, že nezačaly až tak špatně, ale ještě to bude chtít hodně práce, než budu nakloněna jejich přijetí. NE.

Anne Eyre:
Uvítal mě podivný layout, který křičí, ať jdu pryč, následně články o pozastavení blogu. To mě hodně odradilo, ale zkusím tomu dát ještě šanci. Jenže nemůžu najít vůbec nic snílkovského. Rozhodně NE.

7) Smoke - http://lan-ell.blog.cz - ANKETA
Inu, nastane jistá doba, kdy jedinec hledá útěchu v náruči nějaké organizace či uskupení. Pak, přirozeně, hledá skupinu svému srdci nejbližší, své duši nejmilejší. I já hledám. Snít je kouzelné. Mohla bych tohle pavučinkové kouzlo, lehké jak dech, sdílet s Vámi? Nutno dodat, že blog je stále v "rozpuku", vše se míchá, utváří, ještě doznívají otřesy Velkého třesku, a proto žádám o shovívavost, jistě se časem ještě zlepší :)

Berenika:
Blog na mě udělal hned od prvního pohledu dobrý dojem. Po přečtení vět v záhlaví ještě lepší. Toto se pokazilo, když jsem se podívala pod perexy. Články jsou opravdu krátké, až příliš krátké. Jistě jsi zajímavá osobnost a jistě jsi i Snílek. Délka článků je pro mě jednou vadou na kráse. Ani povídky nejsou nijak zvlášť dlouhé. Na druhou stranu se mi zdá, že cosi kouřově snílkovského je vpleteno alespoň do jedné věty v každém příspěvku. Navrhovala bych anketu.

Anne Eyre:
Uvítal mě název článku, který ukazuje bohatý slovník autorky. Ale blog působí snílkovsky, nějaký tichý šepot Snílka je schován snad v každém článku, i když jsou kratší, než se zdají na první pohled. Moc ráda bych řekla ano, jenže myslím, že k tobě by se měli vyjádřit všichni. Ale v té anketě si ráda zahlasuji.


8) Magdaléna - http://house-putking.blog.cz - ANO
Zdravím všechny z říše snílků. Když jsem byla ještě drobek vysnívala jsem si imaginární kamarády, byla jsem nejlepší rádiová moderátorka celého mého světa, mé cihlové polévky byly vyhlášené, ... Dnes jsem už jsem asi velká, nic z toho bych na veřejnosti dělat neměla... ale... Svou snílkovskou stránku tajím a odtajňuji jen těm, kteří ji se mnou dokáží sdílet. V autobuse sním, že jednou vylétnu někam daleko, občas mám chuť udělat něco šíleného, co předčí i mé sny a konečně - pátrám po všech, kteří se nebojí svých představ a snů... Moc takových není, ale snažím se... a tady mi to přijde jako super místo pro jejich výskyt :)

Berenika:
Originální a vkusný design mě příjemně naladil na veškeré články, které jsem stihla prohlédnout. Škoda, že dva z odkazů v horním menu nefungují. Objevila jsem i články, které jsou trochu kratší, než by být mohly, ale vždy je doplňuje alespoň jedna fotografie a plně je vynahradí články jiné a kvalitní. I ty recepty se mi líbí, za mě ANO.

Anne Eyre:
Blog mě na první pohled zaujal, i když layout není zrovna můj šálek čaje. Už po otevření se tedy někde v koutku dušičky ozývalo tiché "ano". Pravda, blog mě nezaujal tolik, ale něco snílkovského v sobě máš. Věřím, že k nám patříš, rozhodně ANO.

9) Gabriela & Shis - http://fabula-ficta.blog.cz - ANO
A čo je to snívať? Spať a pritom prehrávať obrázky, deje či zvuky? Alebo to znamená mať vlastnú fantáziu? Tú ma predsa každý, nie? Každý má istú dávku fantázie. V každej poviedke, príbehu, filmu, komixu či obrázku... Vo všetkom, čo sme stvorili my, je niečo naše. Stojím si za tým, že každý, kto chce, kto to dokáže priznať, je snílkom. Rovnako vy, ja či Shis :)

Berenika:
Na to, jak krátce blog existuje, je na něm článků požehnaně. Mnoho pěkných povídek, žádné informační články, dokonce i obrázky k povídkám mají v rozcestnících odkaz na autory. Chválím! Jsem rozhodně pro přijetí, ANO.

Anne Eyre:
Hned po otevření blogu jsem křičela ANO. Spousta povídek, zdroje obrázků stručně už v menu, pak zase v článcích. Blog funguje krátce a já chci vytknout aspoň něco, ale nemůžu nic najít. Vítejte mezi Snílky.

10) Evik - http://novelette.blog.cz - ANKETA
Píšu o své duši a píšu to s duší. Jsem nohama na zemi, ale hlavou v oblacích. Sním o životě a žiji ve snu. Můj blog jsem já.

Berenika:
Písmo velikosti XXL mě zarazilo a odradilo od čtení. Na druhou stranu kdyby bylo menší, určitě by většina článků vypadala mnohem kratší (nebo by bylo jednodušší najít jejich konec). Chválím originálně zařízené menu. Tvé psaní se mi líbí, dokonce i radší se zajímavými literárními pojmy a tvůj blog má název literárního žánru, ale nejsem ochotná říct rovnou ano pro tu délku článků. Za mě anketa.

Anne Eyre:
Obrovský layout mě odrazuje a říká, ať blog rovnou zavřu. Ale překonala jsem to a zkoumám dál. Články se zdají dlouhé, ale to je spíše velikostí písma. Po chvíli blog zavírám. Bohužel, články se opravdu nedají číst, vše na blogu je obří, oddálení zase zničí nastavení layoutu. I když možná jsi Snílek, píšeš recenze na knihy i své povídky, musím říct NE a i v anketě navržené Berenikou se toho budu držet.


To je pro dnešní přijímání vše, další vzducholoď připluje již brzy.
Přihlásit se do ní můžete ZDE.

10 komentářů:

  1. Gratuluji všem přijatým snílkům A jdu zahlasovat do ankety

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju všem přijatým. Vítejte mezi nás.

    OdpovědětVymazat
  3. S politováním musím říci, že z nově přijatých mne zaujal pouze blog megano, nepochybně pro vtipný protestčlánek o MHD.
    Magdaléna má velice zajímavý blog, avšak obávám se, že jsem zatím přišla na chuť jen inspiracím kulinářským.
    Gabriela & Shis si mne asi nikdy nezískají, jelikož FF je již poněkud vyčichlé a nějak jsem k tomuto žánru nikdy necítila velké sympatie. Ovšem tím autorkám neupírám jejich místo v klubu.U prvních dvou anketovaných blogů jsem hlasovala pro ne.
    Lili Marks je mladičká, jako Berenice i mé osobě se nelíbí rubrika s informacemi o blogu. A tak nějak i z toho důvodu, že literárně činných blogů máme přehršle, ovšem již přispívajících málo. Chtělo by to umělce jiných druhů. Dle mého nedostatek grafiků, fotografů, malířů a jánevímčehoještě přisuzuji právě tomu, že se nejčastěji berou literární blogy, nic proti Vám, ale prostě v tomhle rybníku je až moc pisálků, chtělo by to prosvětlit jiným umem.
    Drahá Smoke si vysloužila mé ne jednou prostou větičkou v zápatí, cituji: "Fotka v záhlaví není má a autor může zajásat, že jsem tímto způsobem poctila jeho tvorbu i jeho samotného. Hell, yeah." A co takhle vložit někam odkaz na daného autora, či napsat jeho jméno, aby mohl být dohledán? Zajisté, blog má kvalitní články, ale já bych ho nechala projet Repetitiem, když už by ho Snílci chtěli mít mezi sebou.A posledním anketovaným jest Evik, kterou bych ráda mezi námi přivítala pro nápaditost. Ovšem otázkou je, zda si neprotiřečím s tím, co jsem napsala u Lili Marks, zda již nemáme dosti ukecaných blogů.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Ty ses do nich tedy pustila. A já se cítila tak strašně zlá, když jsem hlasovala v anketách. U blogu Magdalény se přiznám, že to asi nebude můj šálek čaje (až na pár čestných výjimek). Ale co, být Snílek neznamená jen, že se to musí líbit mně. A FF je u mě trochu srdeční záležitost. Na tom jsem kdysi začínala. Je pravda, že většina "veleděl" z té doby skončila v koši pro děsivou úroveň, ale... U většiny FF mě přepadne taková nostalgická nálada, že pokud jsou pěkně napsané, jsem ochotna jim lecos odpustit.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Právě proto říkám, že nic proti a zdůrazňuji, že je to můj subjektivní pohled. Nikomu nevnucuji.Nechtěla jsem být kousavá, jen je mi líto toho, že se neustále přijímají noví a noví členové, kteří píší, ale do rubrik přispívají pořád ti stejní "staří pardálové". Upřímně byla bych spíše pro čistku ne nečinnosti blogu, ale nečinnosti v klubu.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Rudnu až za ušima a jdu konečně odeslat příspěvek na 91. iluzi.

    OdpovědětVymazat
  7. Nič nemôže potešiť deň pred školou viacej ako prijatie sem. Rozhodne ja i Shis ďakujeme! :)[3]: Nikdy sa nedá vyhovieť všetkým, že :) Tvoj názor rešpektujem, neodcudzujem ho ani nič. Len keď sa už rozprávate o nás, prišlo mi neslušné neodpovedať :)

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Já jsem ráda, žes našla odvahu Respektu si vážím a oplatím. Nu, přeji příjemnou plavbu a málo vlnobití na oné dlouhé cestě. Všimla jsem si, že je tam i vlastní tvorba. Ještě na to detailně mrknu, kdo ví, možná, že to mne osloví.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za přijetí, ani jsem nedoufala

    OdpovědětVymazat
  10. [4]: Opravuji. Těch čestných výjimek už jsem našla tolik, že je s čistým svědomým nemůžu nazývat výjimkami... Příště budu muset nový snílčí blog nejdřív podrobit mnohem důkladnějšímu prohrabání než doteď. Málem jsem přišla o některé poměrně zajímavé články.

    OdpovědětVymazat