23. září 2013

Týden osmdesátý první - Ani za zlámanou grešli

[Livien] spadla z nebe hvězda, tak mi ji štědře svěřila do rukou. Samozřejmě nevadí, že je trochu staršího data. Naopak jsem ráda, že mne napadají obdobná témata, jako ostatní snílky. :)

Tímto vás ostatní také nabádám, ať mi posíláte i svá stará dílka, týkají-li se některého z témat. V případě, že není téma aktuální bych prosila o zaslání odkazu, nebo samotného díla na klubový mail (klub.snilku@email.cz) s patřičným označením v předmětu. :)

Kolik vlastně stojí zlámaná grešle?
Má třeba historickou hodnotu?

A proč mi grešle zní jako žemle?


Až bude padat hvězda...

od Livien

Sny, ty jsou má země.
Fantazie, to je má vlast.
To vše je lepší než cíga, partička a chlast….
Dívka a chlapec. Seděli na schodech a dívali se na oblohu posázenou hvězdami. Skoro nemuseli mluvit, aby si rozuměli. Vyrostli spolu.
"Jednou, jednou až uvidím padat hvězdu, vím, co si budu přát," promluvila zastřeným hlasem Ida.
"Co to bude? Že by kompletně novej šatník? Nebo si snad pořídíš nový fáro," pronese sarkastickým tónem Patrik a z úst pomalu vypustí malý obláček kouře, potom podá cigaretu Idě. Ida jí přijme, ale šťouchne ho lehce do žeber.
"No tak, nedělej si ze mě furt srandu, víš, že taková zase nejsem," zasměje se, než dodá, "nebo alespoň ne tak moc."
"Dobře, dobře, a co si teda budeš přát?" naoko rezignovaně rozhodí rukama, ale v jeho očích je vidět zájem. Měl rád její sny, i když nikdy nežila v realitě. Z jejích snů se stávaly jejich společné. Byla jeho sestřičkou. Ne pokrevní, ale daleko daleko cennější.
"Pojedem do Irska, vlakem, stopem nebo seženeme letenky, to je fuk a tam si koupíme chatu. Ochutnáme spolu tu jejich pálenku a nesmíme nestihnout ty známý slavnosti. Taky budeš fotit úplně všechno a upravovat ty fotografie, jak to umíš jen ty, a já ti budu pomáhat, vydáme spolu knihu. Budem žít volně jako dneska," utichne, popotáhne z cigarety a zadívá se mu do očí.
"A nikdo a nic nás nebude omezovat, budem volný," zašeptá Patrik a usměje se na ní. Chytí její ruku s cigaretou a nasaje do svých plic ten tolik známý kouř.
O pár měsíců později….

...

Žádné komentáře:

Okomentovat