1. června 2013

Dvacátá šestá vzducholoď se Snílky


Je to smutné, ale z deseti zájemců lístek na 26. vzducholoď získává pouze jeden.
Aby nebyly statistiky až tak děsivé, máme tu i tři ankety, ve kterých můžete rozhodnout o přijetí dalších Snílků. Doufejme, že příště už bude mít vzducholoď příznivější vítr a bude moct vzlétnout s početnější posádkou. Přesto i dnes - Letu zdar!


Ačkoliv líšu články z reality, jsem nenapravitelná holka s hlavou v oblacích, co moc neví, co chce. Moc ráda sním a uvažuji, takže bych ráda byla mezi vámi. Díky za pozornost..

Berenika:
Eh, nejsem si jistá, zda je tvůj blog tím "Snílkovským," který by mezi nás patřil. Samozřejmě nemáme nic proti deníčkovým blogům, ale nedovedu si představit, že bys teď byla schopná účastnit se některých klubových aktivit, snad jen Phota. Články jsou často příliš krátké a naprosto typické pro většinu blogerek ve tvém věku. Nicméně nepíšeš, neveršuješ, nedáváš zdroje. Jednoznačně NE. Mimo jiné, zarazilo mne, že má dvanáctiletá slečna v seznamu cílů napsáno: "Stát se single." Nepředbíháš trošičku? Asi jsem nějak pozadu...

Maglaiz dí:
Ačkoliv LÍŠEŠ (z toho překlepu jsem nadšená!) články z reality, věř, já proti tomu nic nemám, jen ta krátkost, ta neoriginalita. Jak jsi v jednom článku napsala: "kecy, kecy, kecy". Ano, píšeš si blog jako další "milion" jiných Tvého věku. Neříkám, že nejsi Snílek, určitě tam někde hluboko v Tobě dříme, ale my si raději počkáme, až se vylíhne ze své kukly. Kromě toho neuváděním zdrojů k obrázkům porušuješ autorská práva, čím automaticky porušuješ i regule Klubu Snílku. Je mi líto.

2) Ruppert Rupp Puppet - http://thousandyears.blog.cz - ANKETA
Neviem či som snílek alebo nie, mám teda cítim sa lepšie vo svojom svete. Milujem čítanie, či písanie básní alebo esejí... mám rada keď môžem snívať... snívanie je pre mňa forma úteku z reality, ktorá je vo vätšine prípadov krutá a studená... V mojom svete to tak ale nie je :)

Berenika:
Přes kvalitní psaní tě už kvůli rubrice "Galéria" vzít nemohu. Kdyby bylo neozdrojovaných obrázků méně, váhala bych, ale takto...

A teď Maglaiz:
A víš co, Ber, když jsi mi sebrala zlého poldu, tak já budu ten hodný (Žárovko, pomoz mi, tohle bude chtít hodně přemáhání). Nechceš cigaretu, Rupperte Rupp Puppete? Dobře, konec srand. A já bych Tě podmínečně vzala. S tím, že máš dva měsíce na opravu zdrojů u obrázků. Paradoxní je, že u rubriky Galéria máš napsáno obrázky z internetu, níže máš napsáno, že mají všichni obrázky z Tvého blogu kopírovat se zdrojem (ironie osudu), dále, že obrázky stahuješ z deviantartu nebo z photobucket a nakonec jako perličku cituji: "Nekradnem obrázky, udávam zdroje a jednoznačne nekopírujem či nesťahujem obrázky ktoré autor nechce zverejniť na iných weboch.". Máš od autorů písemné svolení s jejich vlastnoručním podpisem, že chtějí své obrázky zveřejnit na jiných webech? Navrhuji anketu, ať si Snílci zvolí, koho chtějí a nechtějí ve svých řadách.

Berenika zakončuje:
Zlý polda (ave já) se tedy přestane mračit a zakládá anketu.


3) Shaymin - http://omneoshaymin.blog.cz - ANKETA
Mám asi stejné důvody jako ostatní. Ve škole, v autobuse, všude sedím s hlavou opřenou a přemýšlím, co jak v tom světě pracuje. A jsem si jistá, že tento klub je plný podobně žijících lidí. Jen potřebuji nějakou oporu, abych tento styl přežívání neopustila a dál rozvíjela své pisatelské střevo...

Berenika:
Och, jak nápadité záhlaví! Nejsem si ovšem jistá, co bych mohla pochválit dál. Píšeš, veršuješ, dáváš zdroje, ale tolik příliš krátkých článků jsem už dlouho nikde neviděla. Škoda, že jsem narazila i na rubriku o citátech. Poté už nebylo nad čím přemýšlet. Jsem spíš pro NE...

Tak pravila Maglaiz:
Ber, mám Ti připomenout můj blog? Myslím, že na délce článků nezáleží, ale spíše na jejich obsahu. Nu, je pravdou, že kdyby někdo udělal blog alá twitter ze samých mouder, tak by to nebylo ideální, ale tyto články jsou relativně v normě. Autorka je teprve patnáctileté pískle, když nad ní bude viset Repetiův meč, tak se články prodlouží dozajista. Sice také nejsem zrovna nadšená rubrikou s pouhými citáty, ale to se dá napravit. Sem odstaveček s úvahou, tak zase odstaveček s osobním názorem, tuhle pár vět alá máma říká a voilà aspoň trochu originální článek je na světě. Vše jde se špetkou uvažování. Co kdybychom hlasovali?


Berenika podruhé:
Ale ty citáty budou muset pryč, hned jak si na ně posvítí kapitán Repetitia (a nejlépe ještě dřív). Anketka!

4) Viktória - http://phantasya.blog.cz - NE
žijem svoj vlastný život úplne nezávislý od života tam vonku, preto ma niektorí ľudia označujú za snílka, no ja tomu hovorím len vlastná realita, ktorú som si vysnívala

Berenika:
Jejda, copak se stalo, že tu vidím článek o jediné tečce, po kterém více než deset dní nic nepřibylo? Žádné vysvětlení, žádné komentáře. Některé články jsou příliš krátké, jiné víc než hodně dlouhé. Na zdroje jsem nikde nenarazila a některé fotky/obrázky nemají žádný (či skoro žádný) popis, což je například u obrázku s "anglickým čímsi" pro některé značně nevýhodné. Po přečtení některých tvých článků je mi to líto, ale nemohu tě vzít.

Maglaiz říká:
Hodnému poldovi byla z části sebrána munice. Ano, skvělé články, pozoruhodné myšlenky, vskutku snílkovské, ALE. Ano, přiznám se, že bazíruji na zdrojích a to jen pro dobro všech, protože pak přijdete na střední a vysoké školy a budete na profesory zírat jako čočka v hráchu, co to po Vás chce u seminárních či bakalářských prací. Uvádět zdroje se musí, neb byste jinak mohli být zažalováni za plagiátorství a věřte mi, takovou pokutu byste platit nechtěli. Nebo snad máte tisíce na rozhazování? Osobně bych Ti, milá Viktórie, poradila, abys napravila zdroje a pak se přihlásila znova, sama máš napsáno, že ostatní od Tebe musí kopírovat se zdrojem. Čímž odchází k neblahému efektu: "Hej ona má napsáno, ale sama to nedělá, tak já taky ne." A máme tady lavinu.
Další věcí je onen neblahý článek s tečkou. Budiž, může se jednat o nějaký umělecký experiment, třeba zkoumáš z psychologického hlediska, jak na to ostatní zareagují, ale nebylo by na škodu to třeba vysvětlit v nějakém článku či k té tečce se více rozepsat. Ono i hloupé: Co na to říkáte? Jaký dojem to ve Vás vzbuzuje? Mi se zdá, že... a už z toho máme úvahu.
Shrnuto a podtrženo. Tady s verdiktem zlého poldy souhlasím. Mimochodem v "anglickém cosi" jsou hrubky.

5) Sisi/Siska - http://sisisiska37.blog.cz - NE
tak... jestli berete za snílka někoho, kdo po nocích nemůže spát, protože pořád sní o elfech a nadpřirozených bytostech, potom vstává o půl šesté ráno, aby něco napsal na blog... celý den ve škole by nejradši psál básničky nebo zamilované příběhy, tak ano, jsem snílek.. a ne jen v ohledu psaní... jelikož jsem dva roky slepě zamilovaná a sním o něm každým dnem, tak jsem extrémní případ naivní holky, která si myslí, že když nebude nic dělat, tak ji přiletí princ na bílým koni... :-D :-D

Berenika:
Tak tady toho mám na procházení opravdu hodně. Obdivuji množství povídek a ani veršů nemáš zrovna málo! Nicméně, když jsem viděla rubriku "Hudba," vyděsila jsem se. Všechny mé obavy z jejího rozkliknutí se projevily jako oprávněné. Každý z náhodně otevřených článků s minimem popisu by stačil k Repetitiu a to jich máš šest stránek a jedno video zveřejněné dokonce v den, kdy jsem hodnotila (tj. 1. 5. 2013). Lituji, ale NE.

Maglaizíček hovoří:
Tento blog už jsem kdysi podrobovala mému kritickému oku. Mladá dívka hodně píšící a veršující. Tvůj blog je příjemný na první i druhý pohled, ale opravdu rubriku Hudba jsi si mohla v tomto stylu odpustit, také mi je poněkud trnem v oku článek na Téma týdne ...? Ano, máš fantazii a právě jsi ji měla projevit, nakonec jsi však odtajnila spíše sklon ke stádovosti a to vůbec nemluvím o neozdrojovaných obrázcích, ale nad tím se dá přimhouřit očko na punčoše. Co s Tebou, děvče? Snad příště, až napravíš hříchy.

Nevěřím na elfy ani si nemyslím, že by si mě jednou mohla všimnout nějaká slavná hvězda bydlící v dívčích srdcích a projevit o mě zájem. Věřím na optimismus. Že je svět hezčí, když se na něj usmíváte. Na kamarádství, protože je vždycky krásné chytnout někoho za ruku a vědět, že vás nikdy neopustí. A na lásku, protože pro každého někde existuje ten, kdo při pohledu do očí pozná, že právě našel tu nejúžasnější osobu.(:

Berenika:
Bony! Projela jsem hlavní stránku a hned mne napadlo, že dnes budeš má záchrana. Konečně někdo, koho mohu bez výčitek přijmout! Články dlouhé a zajímavé, pěkně kreslíš, máš šikovné ruce a i z jednoho článku, který jsem z rubriky "Mozaika myšlenek" četla, je jasné, že patříš k nám a že jsi Snílek, samozřejmě. Vítej na vzducholodi!

A co Maglaiz?
Radostně plácá. Rukama. Konečně posila do Creatia a Phota! Myslím, Zdenino, že tuto slečnu nebudeme muset dvakrát pobízet a že sama se bude ráda zviditelňovat na našem klubovém blogu. Přijmi mou otevřenou vítací náruč, dvakrát za život se pro jednoho člověka neotvírá.

7) Dell Folchartová - http://inkideas.blog.cz - ANKETA
Můj blog je mladý. Velice mladý, ale jak se říká, někdy to začít musí ;). Jsem vcelku citlivá a chápavá duše, a ve společnosti jsem prakticky zbytečná. Moje typická aktivita je sezení s podepřenou hlavou,snění, snění, psaní psaní psaní a nekonečné hodiny čtení, jež mne provází neskutečnými kraji, a alespoň ve své mysli se mohu stát Alenkou, Frodem, nebo Prašprstem... Od mala jsem až do zoufalství v oblacích. Já při tělocviku nehraju vybíjenou, já jsem ve válce proti Mortdoru. Já neprocházím po chodnících moderního města, ale uličkami Ombry... Jak jste si již jistě všimly, typické pro mne je také toto:... Čímž následuje zasněná chvilka :-) Děkuji za přečtení a zhodnocení přihlášky :D

Berenika:
Skvěle fotíš, skvěle píšeš... Přesto, bohužel, mohu něco vytknout a to rubriku "Ostatní." Poslední článek, který dnes (tj. 1. 5. 2013) vidím, je na úplně jiné úrovni než-li ty starší. Vadí mi tu inspirační hudba, kratinké recenze a článek o příjemní. Články v rubrice "Zamyšlení, názory, myšlenky" jsou často až příliš krátké. Copak s tebou? Nechť rozhodnou Snílci, ale pozor, pokud projdeš přijímáním a chyby nebudou napraveny, pak sotva projdeš Repetitiem.

Maglaiz bručí:
Takhle zajímavý blog a zničí to jedna rubrika a hrubky v textech, kde je jasné, že byly způsobeny neznovupřečtením článku před publikací, ovšem to je kosmetická vada. Holt u studenta češtiny podstatná. Ačkoliv budu dělat, že hrubky nevidím, tak stále mě profackovává ona neblahá rubrika Ostatní. Máme dostatek fantazie, neustále píšeme, ale takovéhle trouboviny ozvláštnit neumíme? C, c, c. Do ankety s Tebou a pak hned do prvního Repetitia!


8) Paulette - http://abracadabra.blog.cz - NE
Pretože mám svoj vlastný svet, plný neskutočných vecí, ktoré tvoria MOJU realitu. Túto skutočnú z duše nenávidím a dala by som čokoľvek za to, aby som mohla prežiť čo i len jeden deň v tom svojom svete. Na svoj blog takéto veci nepíšem, nakoľko si tieto veci radšej nechávam pre seba. Celkovo som dosť uzatvorená a nemám ani príliš veľa kamarátov, no neprekáža mi to, že pretože v mojom vlastnom svete mám všetko :) Milujem fantasy veci, fantasy literatúru a fantasy tvorbu. Milujem čokoľvek, čo nesúvisí s realitou. Preto by som bola veľmi rada, keby ste ma prijali medzi seba :) Ďakujem veľmi pekne za Váš čas a ochotu :)

Berenika:
Blog ukončen, škoda!

Simsalabim Maglaiz:
Hokus pokus zakroužení čarovnou hůlkou a blog je v ř... řepě. Paulette, nehraj si s neviditelným pláštěm a koukej vytáhnout z klobouku blogspot!

9) Elleo - http://mygun.blog.cz - NE
Pretože milujem tvorivosť a tvorivých ľudí. A sny mám až príliš často o tvorivosti :-) Okrem toho sa snažím, aby bolo všetko (no takmer všetko) na blogu autorské. A tvorivosti + fantázii sa medze nekladú. takže milujem jak čítanie, tak písanie, jak kreslenie, tak handmade a fotenie :-) Proste všetko.. Od začiatku po koniec. Som snílek a túžim po tvorivosti a po tom, stať sa členom ;-)

Berenika:
Další bloger, který se mezi nás hodí, ale je třeba brát v potaz, že jsem hodnotila blog se 30 články. Problém je, že deset z toho jsou krátké články pro projekt "10 dní," která obvykle toleruji, ač by se určitě daly víc rozepsat. Nicméně na to, že je ti čtrnáct a jsi chlapec (ohrožený druh blogerů!), je tvé psaní více než skvělé! Oproti tomu zase články s filmy, které chceš vidět a tvými sny... Ach. Prozatím říkám NE, ale určitě by ses měl přihlásit znovu, až toho budeš mít na blogu trochu víc, aby příliš krátké články zanikly mezi mnohem větším množstvím těch kvalitních.

Skuhrající Maglaiz:
Elleo, kluku ušatá, prosím Tě, piš, piš a piš. Tohle chce přijít za měsíc znova na přetřes, protože mužského elementu není v blogovém světě nikdy dost!

10) Malá A'Tuin - http://maglajz.wordpress.com - NE
Protože nevím, jakým jiným výrazem než "snílek" lze popsat osobu, která věří, že se jí nikdy nemůže stát nic zlého, chce mít sloní farmu, miluje proužkovanou zubní a pastu a brambory, má imaginární kamarády, občas sesmolí nějákou šílenost v podobě povídek, nebo obrázků, umí nazpamět Hobita a Pána prstenů a snaží se naučit čarovat s kusem klacku obotaným modrou bavlnkou :-)

Berenika:
Rubrika o tom, co posloucháš, se mi vůbec nelíbí. (Až na toho modrého slona, ten je úžasný!) Spousta článků je až příliš krátká. Co teď? Popravdě si u tebe nevím rady, padesát na padesát. Inu, vzhledem k rubrice plné videí s příliš krátkými popisy říkám NE, ale určitě to naprav a přihlaš se znovu. Fantazii máš a Snílek určitě jsi, bylo by smutné tě tu nemít.

DOHNALA MAGLAIZ K PLÁČI!
Žárovcežel se musím vzdát nároku na hodnocení tohoto blogera, neb Želvička bez Zeměplošky patří mezi Maglaiziny parťáky do debaty, což zbavuje Maglaizíčka objektivity, natož predikátivity, atributivity či adverbiality (pardon, už mi ze syntax hrabe). Ale co na A´Tuinku říkají ostatní? NO?

Sussanah
Byla jsem Maglaiz požádána o objektivní pohled na A´Tuin. Pracovala jsem na svém článku, tak jsem jí požádala o poslání adresy. A nejdřív jsem se vážně divila, proč mi posílá svou. A proč si ji tak divně změnila. Došlo mi to až po chvíli. Z blogu nejsem úplně nadšená. Když článek začne tím, že bude o ničem. Nebo že dotyčná neví o čem psát, tak tam dá TyTubní písničku... Já říkám NE. Nemám z blogu ten správný pocit...


Přihlásit se do Klubu Snílků můžete ZDE.
A to je pro dnešek vše, vítr do plachet!

16 komentářů:

  1. Děkuju holky..    snad se napravím...   

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za alespoň anketu :) dobře to chápu, nemám zatím tolik zkušeností,  ale mám tomu rozumět tak,z mám "ostatní" smazat?  Budu vděčná za radu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju a gratuluju ostatním. (:

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: No, to úplně ne. Například chatování s papírem a knihou je skvělý článek, avšak například článek Příjmení, není nijak přínosný (tedy aspoň já v těch pár větách nevidím přínos). Chce to onu rubriku přebrat. Také článek o strašidlech je nic moc, jelikož jen opisuješ z nějaké knihy. Co kdybys zavedla definice z vlatsní zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Také doufám, byla by škoda, kdyby ses časem nepřihlásila znovu![2]: Jak už napsala Maglaiz, chce to probírat, probírat, probírat. Ale byla by škoda nedat ti šanci. Za měsíc nebo dva se na tvůj blog kouknu v Repetitiu.[3]: To my děkujeme, za tvou chuť patřit k nám! Všem se omlouvám za zveřejnění bez anket, úplně jsem na ně zapomněla, ale teď už jsou odkazy tam, kde mají být.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]:  no tak to moment,  to se musím obhájit. Z žádné knihy jsem to neopsala :'(
    Uvedla bych zdroj, ale nechci se hádat... jen mi to přijde jako křivé obvinění

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Pardón, ale měla jsem dojem, že tam byl napsán titul knihy. Má hlava je stejně děravá jako cedník, zvláště o zkouškovém, takže přiznávám mea culpa. Uvést zdroj je možné. K hádce nedojde, nemám důvod se hádat.

    OdpovědětVymazat
  8. Prijatej slecne gratulujem a v anketach som hlasovala pre prijatie - vsetky tri blogy poznam, dokonca dva mam v oblubencoch. Dufam, ze odstrania vytknute nedostatky, lebo ich clanky sa mi pacia a bola by skoda ich tu nemat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jenom jeden snílek na celé vzducholodi! Oh, božínku, co se to děje? (DD)V prvních dvou anketách jsem hlasovala pro "NE", blogy mě jednoduše nezaujaly... Ale ten třetí.. ten vypadá velmi dobře :))

    OdpovědětVymazat
  10. Přijaté gratuluji =D
    Jediný hlas pro "ano" jsem dala Dell, ostatní mi přišli záhadným způsobem nesympatičtí =P
    Popravdě, byla jsem dosti zvědavá jak dopadne Sisisiska (můj názor - ještě potřebuje vycválat a procvičit češtinu), a upřímně jsem čekala anketu (stejně bych já sobec řekla ne) =D
    Každopádně všem v anketě good look.

    OdpovědětVymazat
  11. Jak jsem již v článku řekla: Byla mi vzata role zlého poldy, pročež jsem k tomu pustila nechutně mírné já, které by Vám odpustilo i vraždu. Za mé první kritické já by také postoupili asi jen oni dva favorité. Na svou obranu mohu říci: To Berenika! Zdálo se jí,že máme málo přijatých

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: s gramatikou mám problémy jen co je pravda... snad mně střední škola pořádně vycvičí...    to mě těší, že by si mi tak přála...   

    OdpovědětVymazat
  13. Novopečené snílky vítám na palubě. Mají překrásné říše, jako kdyby ještě více rozsvěceli souhvězdí přístavu snění a majáky spánku lákali k dalším procházkám světem fantazie.
    U všech anket jsem jednoznačně pro přijetí :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem za vytvorenie ankety, potešilo ma, ale hlavne som prekvapená že sa tu moje meno vôbec ukázalo.
    Ehm, áno, mám napísané zdroje v bočnom menu a áno žiadam si o súhlasy k obrázkom/fotkám ktoré zverejňujem... ale nechcem vyvolávať rozbroje...Ďakujem aj tým ktorý hlasovali v ankete, či už pre áno alebo nie :)
    Rupp~

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Ne, nebudeme kolem toho dělat vlny Jen, jestli dovolíš, bych ráda za nás správce vysvětlila, co se rozumí pod pojmem udávat zdroje. Když máš v článku obrázek a není Tvůj, sluší se dát přímo k němu (či vytvořit obrázek alá odkaz, viz. Imaginarius) jméno autora a místo, odkud jej máš. Deviantart a jim podobné jsou velké pojmy, přece DA není autor, autor pouze svůj výtvor vložil na onen server.

    OdpovědětVymazat