1. června 2013

Imaginarius VELKÉ KLÁNÍ

Již je to mnoho prosněných let, co Pán Iluzí, kapitán Imaginarius, vyplul se vzducholodí, nesoucí přízračné jméno Aberratio, mezi neprobádaná souhvězdí, aby nalezl místo svých snů, jež střežil ve svých myšlenkách jako největší tajemství.
Na výpravu nepřizval žádné snílky a v době slavností v přístavu Aditu vyplul to temnoty nebes. Ovšem u hvězdy Aurory si s ním osud pohrál a jeho astroláb postihla porucha, která nemůže být opravena rukama lidí. Imaginarius už dlouho bloudí ztracen mezi hvězdami snaže se najít správný kurz.
U Aurory se na jeho počest konají klání ve snění. Snílkové s neutuchající snahou hledí k nebi v naději, že naleznou bájného kapitána. Řídí se dle stop, jež za sebou zanechal Imaginariův hvězdný koráb Aberratio. Tyto stopy se zovou Iluze, které každého snílka polapí jako siréna svým zpěvem a nutí ho tak dlouho snít a fantazírovat až k umdlení. Každý příběh odhaluje střípek toho, kam Imaginarius mířil.
Avšak jak hledat někoho, když není známa jeho podoba?

HLASOVÁNÍ UKONČENO, VÝSLEDKY SE ZPRACOVÁVAJÍ.


Milí Snílci,
dnes přišel ten den, kdy se utkají hrdinní Snílci na poli prozaickém a poetickém. Jedná se spíše o střet přátelský, kde jedinou zbraní je ostře seříznutý brk a jediná tekutina, jež může býti rozlita, jest inkoust. Nebuďmež plémě rasistické a řekněme, že na barvě inkoustu nezáleží, vždy budeme lkáti, pokud se jen kapka rozlije. Ovšem dnes ne! Dnes je den plný radosti a oslavy slova.

Pojďme Snílci, poklonit se bardům a odměnit je za jejich úsilí potleskem. Neb dnes ještě není vítěze či poraženého. Ale zanedlouho bude.

TÍMTO PROHLAŠUJI KLÁNÍ ZA ZAPOČATÉ! HLASOVAT SE BUDE MOCT OD DNEŠNÍHO DNE DĚTÍ PO DVA TÝDNY, ČILI DO SVATÉHO VÍTA OSMÉ HODINY VEČERNÍ.


KLÁNÍ PROZAICKÉ
(seřazeno dle data přijítí soutěžního příspěvku)

FANTAGHIRA a její Kapitán

FAB a její Kde končí sny

J.T. a její hybridní Kapitán Imaginarius


DRAGILIA a její Loď tvých snů

OPTI-MYSTIQUE a její Kapitán Imaginarius





KLÁNÍ POETICKÉ
(seřazeno dle data přijítí soutěžního příspěvku)

BERENIKA a její Muž ze vzducholodě

DENNYS a její Zrození Kapitána

ZDENINA a její Kapitán Imaginarius





VŠEM ZÚČASTNĚNÝM VINŠUJI HODNĚ ŠTĚSTÍ A NECHŤ ZVÍTĚZÍ TEN NEJZDAŘILEJŠÍ "PORTRÉT" BÁJNÉHO KAPITÁNA.

A co teď? Nyní si já osobně dám deli. Co si dáte Vy, je putna, ale pevně věřím, že to bude také nezdravé, jelikož pravidlo správného hubnutí říká: "Nechte víc ztloustnout ty okolo".

Mějte se krásně a sněte! A nezapomeňte spravedlivě hlasovat.
S teal´covskou úklonou
Vaše tetka Maglaiz ;-)

15. 6. 2013 20:00 HLASOVÁNÍ UKONČENO, VÝSLEDKY SE ZPRACOVÁVAJÍ.

3 komentáře:

  1. Tak jsem se pustila do čtení prozaických děl a přemýšlím, jak je postupně komentovat. Je vidět, že k nám všichni autoři mají důvod patřit.J.T. předvedla neuvěřitelnou fantazii a schopnost vložit do textu pěkné jinotaje.Z povídky Vivienne mám rozporuplné pocity, vidím v ní nestálost snů, jak se dotýkají a vrací. Mrazí z ní a zároveň hřeje.Fab je pro mě odteď sběratelkou snů. Jen škoda, jak krátké je její dílko, když je přitom tak dokonale zasněné.Dílko Dragi mi připomíná Petra Pana. Vidím v něm, jak se děti usmívají a fascinuje mě ta závist, kterou by jistě při pohledu na takovou vzducholoď cítila většina Snílků.Opti-Mystique má podle mého dílko nejpropracovanější a pojala ho tak, jak bych si to nedokázala překvapit. Každý Snílek musí mít vlastního kapitána vzducholodi, ne? A to, co udrží naše drahé naživu, mohou být zcela jistě, jako sny.Povídku od Fantaghiry jsem četla těsně potom, co ji odeslala a když jsem si ji teď pročítala znovu, zjistila jsem, že jsem z ní stále stejně nadšená. Kapitán musí mít sourozence, na kterého může myslet. Možná právě to je pohon jeho snů.Výběr je zkrátka neskutečně těžký. Mými favoritkami jsou Fantaghira, Vivienne a Opti-Mystique. ... Těžko vybírat. Nejvíc na mě zřejmě zapůsobilo Viviennino dílo, možná si dokážu představit sebe v roli její hlavní postavy. Jednou. Snad ne, ale ta představa je neskutečně živá a pro tu představu má můj hlas.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Co se týká veršů, hlasovat nemohu, jelikož se sama účastním, ale Dennys bych chtěla pochválit tu iluzi příběhu vetkaného do veršů a Zdenině nevšední rýmy. Jonatán byl nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně mi mrazilo v zádech, když jsem si pročítala všechny ty básničky a příběhy. Kapitán Imaginarius se určitě musí tetelit blahem :)

    OdpovědětVymazat