26. června 2013

Photo - Odtiene šedej

Šedá vládne světu...
Zdravím Snílci,
dnes tu pro vás mám hned tři nádherné fotografie, které prostě nešlo rozdělit a "šetřit" si je na další týdny. Tvoří úchvatný celek, který bere dech a tak se na to prostě musíte podívat... A já se těším na další fotofrafie...

Nebojte se, já nekoušu, nebo jen občas, hlavně pokud nemám co v Photu ukazovat, to pak ukusuju celé hlavy...proto mě příliš neprovokujte a honem mi na klubový email klub.snilku@email.cz pošlete nějaké vaše fotografie, i kdybyste je vylovili ve svých archívech, tak to rozhodně nevadí. Do předmětu pište Photo a k fotografii připojte název a popis (hlavně se nezapomeňte podepsat a přiložit odkaz na blog)?

Co byste řekli na letní soutěž s Photo? Pokud vše dobře dopadne, tak až se tu příští týden sejdeme, tak by tady mohlo na vás čekat zadání, ale uvidím.


Pekný Deň detí želám všetkým malo-veľkým, ale aj tým dospelejším, v ktorých dušička nezbedníka aj napriek pokročilému veku ešte stále podriemkáva :)
Som v klube nováčik a iba sa zorientuvávam ako to u vás všetko chodí. Neviem kde, AKO či na akú tému môžem prispievať... No z posledného článku v rubrike Photo som zachytila, že tu stačí prosto zaslať fotku s popisom :D Nuž... Tak to skúšam :)

Zasielam výcuc s veľmi neumeleckým názvom :
Odtiene šedej

Nie, nemá to nič spoločné so svetoznámym, rovnomenným románom. Naopak, je to iba jedna mala prírodná séria z poslednej podvečernej prechádzky, keď ma ovládla pesimistická nálada a ja som nakoniec všetky zábery toho dňa hodila do čierno-biela.
Bolo po daždi (takom tom poriadnom, s veľmi výbojným elektrickým divadlom), vzduch nádherne voňal... Jednoducho som nedokázala zostať doma. Schmatla som Šrotík, parizol a pustila sa na vandry.

Prvá zastávka bola už na medzischodisku. Ako ma neskôr známy, čo sa do rastliniek vyznajú oveľa lepšie ako ja, poučili, na prvom zábere môžete vidieť "Mračnák". Sympatický kvietok so zvláštnou červenooranžovou farbou, ktorý s tou svojou sklonenou hlavičkou dokonale odrážal moje vtedajšie pocity.

Druhé čo vidíte, nie je stom. Ak mi neveríte tak si fotku zväčšite, ale naozaj to nie žiadna fotomanipulácia. Je to nejaká burina, veľká skoro tak ako ja... Odfotená na rašelinisku za dedinou.


No a to posledné, "zmoknuté kura" je nejaká burinka z mamičkinej záhradky. Osamotená a upršaná... Bohužiaľ aj mierne rozmazaná, pretože to sa už pracovná pauza skončila a príroda sa zvesela pustila do ďalšieho zalievania. No mne sa to strapaté čudo aj tak veľmi pozdával.Čo na neho hovoríte vy? :)

S pozdravom pekného dňa vaša CVOčKa z jednoducho-cvokhaus.blog.cz




Těším se na všechny vaše fotografie a hlavně si pamatujte, že fantazii se meze nekladou, tak posílejte všechno, co vás jen napadne.
S pozdravem,
Zdeňka M.

5 komentářů:

  1. Při pohladu na fotografie mě napadá jediné slovo. Fantazie.

    OdpovědětVymazat
  2. C.V.O.K je dobrá fotografka už několikrát jsem měla možnost její fotky obdivovat. A myslím že do klubu se hodí, bývají takové snové.....

    OdpovědětVymazat
  3. Umím ocenit dobrou fotografii a myslím, že ta první je úplně úžasná

    OdpovědětVymazat
  4. CVOček je vskutku mistr ve svém oboru. Djó, kéž bych něco podobného mohla tvrdit i o své Velikosti, neb amatérství z mých děl jen čiší, ať jsou kreslené, fotografické či inkoustové povahy.

    OdpovědětVymazat
  5. Strom nestrom je ako starý záber zo vzdialenej exotickej krajiny, nádherné :)

    OdpovědětVymazat