30. listopadu 2015

Téma týdne 25 - První sníh

Kdo se minule zapojil?



Zdravím, Snílci,

Máme po první Adventní neděli, na mnoha místech země je sněhový poprašek. Proto jsem se rozhodla pro takové odlehčené a veselé téma, jako je - První sníh.

Ještě není tak hutný a těžký, aby hrozilo proboření střech, ještě nezasypává auta, domy a nepůsobí dopravní kolaps ve městěch. Jsou to první vločky uplívající na větvích stromů, v chomáčcích v trávě kam nikdo nešlape. Jsou krásné, jemné a zračí konečný příchod zimy. Roční období se znovu proměnilo, lezavý mráz náš bude štípat do tváří, boty nám budou klouzat po ledu.

Proto se milí Snílci zasněte, básnětě, kreslete, foťte, piště povídky nebo úvahy, jak krásný /nebo naopak/, je pro vás první letošní sníh. Předzvezt mrazivé zimy, vstup do konečné fázi roku.

Budu se na vaše výtvory těšit.




Minulého tématu se zúčastnili dva Snílci, tímto moc děkuji za aktivitu. Mám tu pro vás ukázku z jejich děl:




Připoutaná k lidu
Poutaná k zemi
Nejspoutanější mezi všemi


V síti pravidel
a taky zákazů
Úsměv jen na příděl
Tak na zlámání vazu


V totálním šílenství...
V totalitě?
"Dyť jsi doma, tak co bulíš dítě?!"


Začínám mít strach
Jo, i já se bojím
Ale nevrhnu se v prach

Dál vzpříma stojím




M. se rozpovídala o snění a RPG hrách, které si člověk sám stvoří a může být sám sebou a mnohem víc. Já vám přináším jen ukázku z dlouhého článku, ale je velmi zajímavý.


Občas snílkovi do života přijde určitá fantazie, určitý svět, který ho už nepustí. Už s ním zůstane, protože se v něm skutečně našel. Tam je doma, tam cítí, že patří, to je jeho vnitřní svět. Láska, kterou pro ten svět pak navenek projevuje, může vypadat povrchně, nezajímavě, nepochopitelně. Možná ani pochopitelná není. Pokud taky nejste snílek a neznáte ten pocit, jeho skutečnou hloubku.

Spousta lidí se třeba takhle našla ve světech Harryho Pottera nebo Pána Prstenů. Jak říkám, navenek se to může projevovat jako poměrně povrchní záležitost - "fanouškovství". Ale co je za tím doopravdy? To, že ten snílek, co ho v sobě nosíte, našel svůj domov a ví, že tohle je ono. Což o to, v HP se vidím taky, ten svět miluju a v tuhle chvíli máme s panem M. konečně po všem tom snění koupené lístky do HP studií ve Watfordu, kam jsme toužili jít už velmi dlouho

Ale jsou i další světy a může jich být mnoho - buď je to tím, že jsem obecně multifokální a nevybírám si nikdy jen jeden šuplíček, nebo je to možná pro snílky normální - zkrátka jeden z mých hlavních světů je ten, který jsme si vytvořili se snílky v jedné dávno zapadlé RPG, o které se tu občas zmiňuju, takže možná je na čase se s tím trochu víc svěřit…


Přeji krásný týden,
Dragita

2 komentáře:

  1. e.Min článek jsem četla. Chjo, pokud napadne sníh, mileráda se zapojím.

    OdpovědětVymazat
  2. U nás momentálně prší a je nad nulou, ale před pár dny napadl malý poprašek a já z toho byla celá happy. http://muj-svet-zdenina.blog.cz/1511/prvni-snih

    OdpovědětVymazat