25. listopadu 2015

Photo - Podzim

Zdravím Snílci,
minule jsem vám zadala tři krátké úryvky, podle kterých jste měli určit knihu a autora. Asi to bylo více než jednoduché, protože všichni uhodli a odměna v podobě jednoho čajožrouta je nemine. Strávná odpověď totiž zněla Harry Potter a Kámen mudrců od J.K.Rowling.

Komu zazvoní kouzelný zvoneček?

Bels, Vlasta, m. Phoenix, Dragilia, Opti-Mystique, Ver., Illienel, Tea.

Těšíte se na Vánoce? Nebo je vůbec neřešíte? Brzy bude první adventní neděle a lidé zapálí svíčku na věnci. No, a já se dnes pustím do pečení cukroví - pracny potřebují uležet, aby byly na Vánoce ty nejlepší. :-) Pečete, nebo se to nechává na maminkách? Co kdyby se Snílci pochlubili svým cukrovím? :-)

Photo je tady pro všechny členy Klubu Snílků, kteří rádi fotí. Takže pokud máte nějakou fotku, kterou chcete ukázat Snílkům, tak neváhejte a pošlete mi ji. Do Phota tedy můžete posílat cokoliv - krajinky, zvířata, lidi (klidně i akty) nebo svět kolem nás.
Pro zpestření tu pro vás mám photo výzvu, což je focení na téma, kterou zadávám obvykle na dva měsíce. Momentálně se můžete zapojit do 30. listopadu a poslat fotografie na téma "Magické okamžiky podzimu".
Takže se nebojte a posílejte cokoliv vás napadne na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.


Milí Snílci,
přicházím s dávkou tématických fotek do podzimní výzvy. S posíláním mailu jsem si dala trochu na čas, chtěla jsem mít nastřádaných fotografií alespoň menší zásobu, abych se vůbec měla s čím pochlubit. Nějaké fotky už jste na mém blogu vidět mohli, tak snad nevadí, že se o ně dělím znovu i tady. První čtyři fotografie jsou foceny na procházce poblíž mého bydliště, další čtyři pochází z dokumentární složky z babiččiny chalupy.

Bels



Vánoční čas se blíží, a tak tu pro vás mám otázku za jednoho čajožrouta. Každá odpověď je správná, takže se nebojte zapojit.

Máte nějakou knihu spojenou s Vánocemi?


Moje nejoblíbenější vánoční knížka už od dětství je Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy. Dostala jsem jí jako malá a od té doby si ty tři krátké příběhy musím každý rok přečíst, jinak by to nebyly Vánoce. :-) A loni jsem objevila v klatovské knihovně knížku Dopisy Děda Mráze od J. R. R. Tolkiena.








Mějte se krásně,
Zdeňka M.

6 komentářů:

  1. Podzimní fotky jsou opravdu překrásné! Ta červená barva na první fotce je naprosto dokonalá a na polévku jsme dostala velkou chut. Těší mě, že se tu v podzimní tématice objevilo i jídlo a plody země (nebo spíš stromů). Nejvíc se mi líbí fotka s houbama (to asi nebylo focené letos, že?) a ta s hrníčkem. Moc pěkné. Škoda, že ten zlatý podzim vždy tak rychle uteče...
    S Vánocemi mám už řadu let neodmyslitelně spojenou Vánoční koledu od charlese Dickense, ale nečtu ji jako knížku, nýbrž od listopadu vždy každý týdne znovu a znovu poslouchám tento úžasný příběh jako audioknížku, namluvenou hlasem pana Somra. Je to snad má nejoblíbenější audiokniha vůbec a nedovedu si bez ní předvánoční usínání představit. Čas od času pak několirktá zkouknu i filmová zpracování ohoto příběhu, především to  hrané. Další mou "vánoční knížkou" je audiokniha Co si vyprávějí andělé. Krásné příběhy, kouzelné vyprávění a hlas Aleše Procházky (český dabér Severuse Snapea) - co víc si přát? No a abych nejmenovala pořád jenom audio podoby, tak milovaná váoční knížka z dětství je útlé Štědrovečerní koťátko, kde jsou překrásné ilustrace a ač je ta knížka docela smutná, k Vánocům prostě patří. No a potom Adventní pohádky pro dospělé od Laisi Finwen - má láska posledních 3 let. Ještě pak dětská knížka od Betty MacDonaldové Nanynka a Málinka, která není vánoční, ale její příběh o Vánocích končí a mám ji s nimi spojenou a pak takový krásně ilustrovaná knížka vánočních příběhů, kde byly děti a andlíci, měla ji moje sestřička a nepamatuji si název. Obrázky byly ale opravdu krásné a příběhy velmi milé a úsměvné.

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že nějakou vyloženě vánoční knížku nemám. Ale několikrát jsem o vánočních prázdninách četla Harryho Pottera, koneckonců, dostala jsem ho v roce 2009 k Vánocům (celý box). Od té doby jsem to alespoň třikrát právě během Vánoc nebo léta přečetla, takže to by mohlo být takové mé vánoční guilty pleasure. A fotky jsou úžasné, Bels umí fakt fotit!
    No, snad něco stihnu poslat.

    OdpovědětVymazat
  3. V první chvíli mě napadly hlavně Nanynka a Málinka od Betty MacDonaldové :)

    OdpovědětVymazat
  4. I mě napadl hlavně Harry Potter, jako malá jsem ho vždycky co vydání dostávala postupně k Vánocům.

    OdpovědětVymazat
  5. Fotky od milé Bels, ty vždycky zvednou náladu. A jak lahodí oku! ♥
    Jako menší jsem dostala vánoční knížku pohádek. Nebo, vánoční, bylo jich tam 24 a nedostala jsem je na Vánoce ale hezky prvního prosince, takže jejich cílem bylo fungovat jako adventní kalendář. A tak mi z ní každý večer mamka četla, ňach. Nejsem si jistá, co za knížku to bylo. Příběhy se střídaly jak tématikou, tak i postavami nebo světem, ale jedno měly společné - vždycky se motaly kolem zimy, období Vánoc a hlavně lásky, která by v tuto dobu měla mezi lidmi pamatovat. A tu atmosféru a "poselství" si pamatuji doteď. ♥

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Chci si tu knížku přečíst! ♥

    OdpovědětVymazat