13. listopadu 2015

Iluze pro Tiburcia

Sne blahý, naděje! Ti vše se koří,
Co v smutku jest, co radost požívá,
Ač mnohého jen stín tvůj kojívá,
Ač mnohý tvrze v povětří si tvoří.
Jan z Hvězdy - Naděje (Písně i jiné drobné básně)

[]

Poslední chrápající Dalekozraký byl vytáhnut zbylým mužstvem na nadlesní cestu. Jste překvapení, že se Chilias nesměje? Inu, ačkoliv už byla jakkoliv svérázná, jednu zásadu měla. Co slíbí - to dodrží. A jelikož Imaginariovi slíbila, že se jeho posádce, ač by se jí zdála sebevíc k smíchu, smát nebude, musela se tedy milá Chilias spokojit s pouhými přihlouplými úsměvy.
"Poslušně hlásím, že posádka Aberratio je kompletní. Z toho jedenáct neschopných další cesty."
Kapitán se zarazil. "Jedenáct? Dalekozrakých je přece deset."
"Tož felčar! Aspoň loka špiritusu!" ŠKYT.
Arcturus si pozdě uvědomil, že nechal kuchaře bez dozoru. Povzdechl si a pak vydal patřičné rozkazy. Odvázali z plachty lano a propojili jím celou posádku. Vždy mezi dva chůzeschopné byl připoután buď Dalekozraký, nebo sám kuchař. Cesta mohla začít.

Dobrý večer vážení a milí,
opět je mi neskutečným potěšením vás uvítat u této dnešní Iluze plné pohodlí, poklidu, přívětivých tváří, heboučkých kožíšků, čaje, medíku a milých knih na zimoumřivé večery. Krb s praskajícím ohněm je v ceně.

S odpuštěním vám rovnou vnutím svou myšlenku. Opilý měsíc... nepřipomíná vám to Opilý koráb? Co takhle nechat propuknout noc plnou rýmů, veršů, strof, metafor, anafor, oxymorónů a dalších poetických prvků?

Autor: Pinterest odkazuje na něco jiného a google na tom není o moc lépe.

Jelikož první obrázek v nás dozajista vyvolává klid, pocit pohodlí a mírumilovnost, zůstaneme v tom biedermeierovském zaprďánkově ještě malou chvilku.

Autor: Sussan Wheeler

Netuším, jak jste na tom s Debussym, ale já ho mám ráda, takže si od něj dáme dvojitou nálož.




Dámy, mou otázku jste odpověděly správně. Spojitost s minulou nedělí vám odpouštím, ale neprozradím vám ji. Musíte si ji najít a věřte mi, je to jen o jeden klik navíc ve wikipedii - angličtina v českém textu vám ukáže cestu.

Dnes se vás ptám: Proč se Stanislav Kostka Neumann jmenuje Kostka?




Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Krásné snění vinšuje
Vaše tetka Maglaiz

Žádné komentáře:

Okomentovat