18. listopadu 2015

Photo - Pár momentů s knihami

Zdravím Snílci,
v předchozím Photu jsem vám zadala knižní ukázku a vy jste měli určit, z jaké knihy pochází a kdo je autorem. Musím vás pochválit, všichni se trefili přímo do cíle.

"Jak je to smutné! Já budu jednou starý, strašný, příšerný. Ale tenhle obraz zůstane vždycky mladý. Nikdy nebude starší než v tento pamětihodném červnovém dni... Kdyby to tak mohlo být opačně! Kdybych tak já mohl zůstat vždycky mladý a stárnout mohl ten obraz. Za to bych dal všechno! Ano, na celém světě není pranic, co bych za to nedal. Dal bych za to svou vlastní duši."

Asi to nakonec nebylo tak těžké, jak jsem si myslela. Správná odpověď zněla Obraz Doriana Graye a autorem je Oscar Wilde. Takže i dnes zadám ukázku k poznání, ale tu najdete jako obvykle níže.

A komu zazvoní kouzelný zvoneček?

Bels, Vlasta, Illienel, m. Phoenix, Tea, veruce.

Photo je tady pro všechny členy Klubu Snílků, kteří rádi fotí. Takže pokud máte nějakou fotku, kterou chcete ukázat Snílkům, tak neváhejte a pošlete mi ji. Do Phota tedy můžete posílat cokoliv - krajinky, zvířata, lidi (klidně i akty) nebo svět kolem nás.

Pro zpestření tu pro vás mám photo výzvu, což je focení na téma, kterou zadávám obvykle na dva měsíce. Momentálně se můžete zapojit do 30. listopadu a poslat fotografie na téma "Magické okamžiky podzimu".

Takže se nebojte a posílejte cokoliv vás napadne na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.

Abyste se příliš nenudili, tak se stále můžete zapojit do lovu na čajožroty, kde na vás čeká odměna za aktivitu.Stačí do Phota poslat fotku nebo splnit zadaný úkol. Dnešní najdete jako obvykle na konci článku.


Zdarec,
posílám pár momentů s knihami :)

Ver.








Jak jsem řekla, tak také činím. I dnes vám zadám úryvek z knihy a vy máte za úkol určit název a autora, to vše tentokrát za jednoho čajožrouta. Přestože se domnívám, že to bude jednoduché, tak na vás budu hodná a tentokrát si můžete přečíst několik ukázet z jedné knihy. Věřím, že přesně určíte díl ze série. ;-)

"Hmm," ozval se tichý hlásek v jeho uchu. "Tohle je těžké, velice těžké. Máš velkou odvahu, to ano. A nemáš špatnou hlavu. Nadání ti také nechybí, přísámbůh, to tedy ne - a máš opravdovou chuť předvést, co všechno dokážeš, ano, to je zajímavé... Takže kam tě mám poslat?"
Harry se přidržel hran stoličky a říkal si v duchu: "Jenom ne do Zmijozelu, tam ne."
"Říkáš, že do Zmijozelu ne?" pronesl tichý hlásek. "Víš to určitě? Mohl by z tebe být veliký kouzelník, tady v hlavě to všechno máš, a Zmijozel by ti pomohl na cestě k velikosti, o tom nepochybuj - takže ne? Jestli to víš určitě, ať je to tedy - NEBELVÍR!"
.
"Měli byste být opatrnější," řekl Snape. "Když se tu budete takhle potloukat, leckdo si ještě pomyslí, že asi máte něco za lubem. A Nebelvír si už opravdu nemůže dovolit ztrácet další body, co říkáte?"
.
"Ano, Severus na to vypadá, že? Vždycky mi bylo velmi vhod, když obcházel kolem jako přerostlý netopýr. Kdo by při pohledu na něj ještě podezříval u-ubohého k-koktavého p-profesora Quirrella?"

Podle úryvků určete název knihy a autorku.

Mějte se krásně, užívejte si podzimu a těšte se na Vánoce.

8 komentářů:

  1. veruce to vzala stručně a efektivně. Fotky jsou krásné. :3A úryvky sou z Harryho Pottera a kamene mudrců od paní Rowling! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Harry Potter a kámen mudrců (Joanne Kathleen Rowlingová! )
    Fotky jsou fakt moc pěkné!
    Musím poslat nějaké podzimní.

    OdpovědětVymazat
  3. Harry Potter a Kámen Mudrců, J.K. Rowlingová. Tohle bylo vážně až moc jednoduché :)

    OdpovědětVymazat
  4. Snape a Quirrell? Zmijozel a Nebelvír? Copak by to asi mohlo být? 0Harry Potter a kámen mudrců od Joanne Kathleen Rowlingové.

    OdpovědětVymazat
  5. Vrrrr, to by bylo snad za facku, abych sem nenapsala odpověď. Samozřejmě, že Harry Potter a Kámen mudrců od ó-velké-úžasné J.K.Rowlingové. ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle musí poznat všichni, kdo na tom vyrůstali Harry Potter a Kámen mudrců od Joanne Kathleen Rowling

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné, moc krásné fotky! Dýchá z nich krásná atmosféra. K čajožroutové otázce - Harry Potter a Kámen mudrců od Joanne Rowlingové. Krásný výběr, knížka mého dětství. Těším se, až přijde i něco těžšího...

    OdpovědětVymazat
  8. Harry Potter a Kámen mudrců od Joanne Kathleen Rowlingové

    OdpovědětVymazat