11. listopadu 2015

Photo - Knižní momenty

Zdravím Snílci,
populace čajožroutů je stále přemnožená a jsou schopni čmajznout cokoliv, proto si na svůj čaj dávejte pozor. Včera před mým zrakem jedna z těch malých potvůrek odnesla celou krabici čaje a další pospíchal pryč s hrnkem horkého čaje, div, že se ten pidižvík neopařil. Proto se nebojte a lovte další čajožrouty!

Minule jsem vám zadala, abyste napsali deset knih, které napsal Jules Verne. Tento spisovatel jich napsal opravdu hodně, a tak nějaké uvedu jako příklad - Děti kapitána Granta, Dvacet tisíc mil pod mořem, Tajuplný ostrov, Patnáctiletý kapitán, Zemí šelem, Pět neděl v balóně, Cesta kolem světa za 80 dní, Cesta do středu Země, Ze Země na Měsíc, Na kometě, Vynález zkázy, Ocelové město, Tajemný hrad v Karpatech...
Byl to úkol za dva čajožrouty, všem zúčastněným je připisuji, pouze Pufflie dostene jen jednoho, jelikož napsala pouze pěk knih.

A komu zazvoní kouzelný zvoneček?

m. Phoenix, veruce, Bels, Illienel.

Jako obvykle opakuji, že Photo je tu pro všechny členy Klubu Snílků, kteří rádi fotí. Nezáleží na tom čím nebo co, hlavně abyste měli nápady, a také aby vás to bavilo. To je to nejdůležitější. Do Phota tedy můžete posílat cokoliv - krajinky, zvířata, lidi (klidně i akty) nebo svět kolem nás.
Pro zpestření tu pro vás mám photo výzvu, což je focení na téma, kterou zadávám obvykle na dva měsíce. Momentálně se můžete zapojit do 30. listopadu a poslat fotografie na téma "Magické okamžiky podzimu".

Takže se nebojte a posílejte cokoliv vás napadne na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.

A nyní je řada na slova a fotky dvou Snílků, kteří se zapojili do výzvy "Knižní momenty"...


Původně jsem plánovala zapojit se mnohem dříve a i s více fotkami, ale jak už to tak u mě bývá, plány mi zrovna moc dobře nevycházejí. Ale tak alespoň trošku.
Přeji všem snílkům mnoho krásných čtecích chvil. :)
S pozdravem,

Vivienne

Kniha mocnější počítače… :)
Na fotce to sice není vidět, ale tato kniha měla strašně tenoučké stránky, až jsem se bála je obracet.



"Nech tu knihu být! Já jsem tady."
Naše zrzavé kotě poněkud nerado vidělo, že dělím pozornost mezi něj a knihu a tak mi ji takto zabralo :D




Nejspíše se podivujete, co se to děje, že tu máme dalšího Snílka. Potřebuji pohnout s těmi knihami, které jste mi posílaly na poslední chvíli, a tak se mi na emailu nahromadily fotografie. Tak doufám, že vám nevadí se pokochat ještě dalšími fotografiemi s knihami.


Milí Snílci,
tak už tu máme podzim v plném proudu. Nevím, jak vás, ale mě velmi inspiruje. Trochu více tvořím a píšu na blog a taky relaxuji u hrnku čerstvé kávy a neodmyslitelné knihy. Právě čtu pátý díl Harryho Pottera. Konkrétně ten můj je opravdu často čtený a taky párkrát půjčovaný, na knize je to tedy na pohled znát - je ohmataná, odřená a špinavá. Ale z celé série nejspíše má nejoblíbenější. Četla jsem, popíjela a pak mi svitlo, že na Klubu již brzy skončí Knižní momenty. A já přece slíbila, že přispěji nějakou tou čerstvější fotografií! Vzala jsem tedy foťák a cvakla pár snímků ze svého podzimního odpoledne. Snad potěší oko snílkovo. :)

Bels






Dneska pro vás mám hodně těžký úkol, proto bude opět za dva čajožrouty. Budete totiž poznávat knihu podle úrývku. Domnívám se ovšem, že se to zvládnout dá, jinak bych to nezadávala. Ale abyste neřekli, že jsem na vás zlá, tak vám dám nápovědu. V názvu knihy je obsaženo jmého hlavní postavy a kniha byla zfilmovaná.

"Jak je to smutné! Já budu jednou starý, strašný, příšerný. Ale tenhle obraz zůstane vždycky mladý. Nikdy nebude starší než v tento pamětihodném červnovém dni... Kdyby to tak mohlo být opačně! Kdybych tak já mohl zůstat vždycky mladý a stárnout mohl ten obraz. Za to bych dal všechno! Ano, na celém světě není pranic, co bych za to nedal. Dal bych za to svou vlastní duši."

Vaším úkolem je napsat název knihy a jméno autora.

Užívejte si podzimu,
Zdeňka M.

6 komentářů:

  1. Tralala! ♥Úryvek je z knihy Obraz Doriana Graye (Oscar Wilde), jedné z nejlepších knížek, které jsem kdy četla. :3

    OdpovědětVymazat
  2. Jedná se o Obraz Doriana Graye od Oscara Wilde. Knihu jsem sice ještě nečetla, ale anotaci mnohokrát, tak snad tipuji správně.

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha se jmenuje Obraz doriana graye a napsal ji Oscar Wilde. Tento úkol s emi moc líbí, víc takových knižně poznávacích. Jinak zaslané fotky od obou Snílků jsou moc pěkné, u toho zrzavého kotěte to vypadá na nějakou učebnici, příručku ču populárně naučnou knihu, je to tak? A Harry Potter - vždy mě potěší, když je něčí kniha tak oblíbená a tolikrát čtená, že je to na ní znát, aiž by byla zničená. A u mé té snad nejbolbíenější knihy této série mě to na těch fotkách potěšilo obzvláště. I když v mé knihovničce podobně vypadá spíš Vězeň z Azkabanu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty Belsiny fotky! <3
    My právě s panem M. sjíždíme filmy, aby si připomněl, o co jde, a měl něco z toho, že se v prosinci chystáme do HP studií. Já trpím, filmy mi připadají příšerné a o ničem, v porovnání s knihami. Ale k tomu ho nikdy nepřiměju, on knihy vůbec nečte, bohužel.Dílo je Obraz Doriana Graye od Oscara Wildea.

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee moje TOP maturitní kniha a nejlepší úžasný film :) Oscar Wilde a Obraz Doriana Graye :33

    OdpovědětVymazat
  6. Že by to byl Obraz Doriana Graye, jehož autorem je Oscar Wilde?

    OdpovědětVymazat