30. října 2015

Iluze pro Chrabroše

Na Chrabroše usměj se na listonoše.

[]

Imaginarius se obřadně uklonil, kdy se dotkl konečky prstů středu čela a hlavou pak pronásledoval prsty téměř až ke kolenům. "Jmenuji se Arcturus Imaginarius, kapitán Arcturus Imaginarius." Na slovo kapitán dal patřičný důraz a přitom se podíval na smotanou plachtu v dívčiných rukou.
Dívka si odfrkla a s ironií v hlase se optala: "A nějakej titul by k tomu nebyl?"
Kapitán velkoryse přehlédl jasnou provokaci a odpověděl. "Myslel jsem si, že se formalitám vyhneme, ale budiž. Arcturus Spica Regulus Imaginarius kníže ze Somnia a Verity. Tohoto času kapitán na lodi Aberratio, jejíž plachtu máš v náručí."
Teď by to chtělo, aby zadul správně vítr, abych vyhlížel ještě majestátněji. Problesklo kapitánovi hlavou a vítězoslavně zkřížil ruce na prsou, nevědě, že je to spíše znakem obranným než útočným. Ale ouha, vítr již nefoukal. Kdy přestal vůbec foukat? Ani jsem si nevšiml. Když jsem otevíral poklop, tak dozajista ještě vítr vál. A pak? Pak?
"Ty asi nechápeš, co je ironie, staříku. Že?" přetrhl dívčí soprán Arcturovo vzpomínání. Děvče si přendalo zmuchlanou plachtu pod levou paži a nyní volnou pravici napřáhlo ke kapitánovi se slovy: "Říkej mi Chilias."
Kapitán přijal podanou ruku, čehož hned v závěsu litoval, jelikož se v tu chvíli stal obětí naprosto zběsilého třesení a tisknutí rukou. Zdálo se, že Chilias celý ten incident přišel velice zábavný, jak Imaginarius usuzoval ze zářících očí a šelmího úsměvu.
"Chilias Prosópon. Žádnej titul. To bych ti asi měla vykat, Arcture, co?" posledním potřesem málem kapitánovi utrhla ruku. "Takže to je tvoje loď támhle ta?" optala se a ukázala za sebe.


Dobrý večer vážení a milí,
vítám vás u další páteční Iluze. Chci se vám omluvit, pokud jste nestihli do dnešního odpoledne hlasovat pro jméno kapitána Imaginaria, ale tak či tak měli jste na to času dost. Jméno již nyní máme odtajněno, tudíž můžeme postoupit i k odtajňování zbytku Iluze. Jste připraveni?

Minule jsme si vyzkoušeli život nomádů - překvapuje mne, že nikoho nenastartoval k nějakým vizím (až částečně na Daletth). Dnes se trochu vezmeme za srdce a podíváme se na odvrácenou stranu lidství.

Autor: rashomike

Druhý výjev taktéž může vypovídat o odvrácené stránce lidství (nebojte se pokládat ve svých textech nevyřčené otázky a ani se nemusíte štítit filosofujícího textu), ale i o jeho nejlepších kvalitách. Je to jen na vás.

Autor: údajně Simon Fetscher (na jeho stránkách nenalezeno/nenačteno)


Pro dnešní den jsem zvolila vskutku epickou (už sám název Epica hovoří za vše) lahůdku z dílny Audiomachine.



Pokud to ještě nikoho nenapadlo, tak vám může sloužit jako inspirační zdroj i malá průpovídka vždy otevírající naše Iluze.



Vaším novým úkolem jest: 1) Jak se jmenuje herec, který nalévá za barem a odpovídá halekající dvojici? Jak se jmenuje hulákající herečka?
2) V jakém filmu z doby válečné se ještě tito herci setkali?
3) Jaké slavné (i vzdálené) příbuzné měli? Prosím uveďte jména a obor, v němž se proslavili.

Odměna: 3 bludišťáci se už smějí (za 2. otázku jsou pouze 4 lima pro její nenáročnost)

Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. 1) Raoul Schránil, Nataša Gollová
    2) Potkali se ještě v Kristiánovi.
    3) Schránil byl bratrancem režiséra Karla Antona, jeho vzdáleným prastrýem byl Bedřich Smetana a strýcem malíř Václav Rabas. Gollová byla vnučnou významného českého historika profesora Jaroslava Golla, jejím otcem byl František Xaver Hodáč, politik, poslanec a publicista.

    OdpovědětVymazat