3. října 2015

Iluze pro Olive Oylovou

Co teď? Teď? Teď si dáme... špenát!

[]

Zatímco posádka počala jásat - otázkou je zda nad tím, že konečně pochopila, že kapitán jest živ, nebo proto, že kapitán jest živ. Každopádně do vzduchu létaly různé pokrývky hlavy, protézy nohou a rukou nevyjímaje. I jedna flaška vzlétla, aby ji následovalo hrozivé zakletí kuchaře Vínečka, jelikož ten si uvědomil, že těsně před výhozem láhev vítězoslavně odšpuntoval. Takže mezitím, co se všechno tohle událo, papoušek se opět uvelebil na původním místě, tedy na větvi stromu.
Muži po několikerých hoblech postavili Imaginaria na zem a utišili se, neb očekávali první projev jejich znovuzrozeného velitele. Imaginarius se nadechl.
"HURÁÁÁÁ!!!" zaječel Vínečko třímající v rukou nazelenalou skleněnou láhev s archivním čůčem. Z ročníku léta páně šestnácetosumdesát neubyla ani kapka. Kuchař pozvedl svou trofej k nebi, prohlédl si, jak skrz ni proudí sluneční paprsky a pak si řádně zavdal (čti vyzunkl sedmičku na ex).
Ačkoliv posádka se nechala rozptýlit lodním mazavkou a pochvalně bručela, když zhlédla jeho úctyhodný výkon v rámci hydratace těla, kapitán upřel zrak jinam - na papouška. Zdálo se mu to, že papoušek promluvil a četl jeho myšlenky? Nebo to byl ještě sen? Nebyl si už ničím jistý potom, co ocet reality narušil jeho skálopevné přesvědčení o tom, že je mrtev.

Ladies and gentlemen,
jsem velice potěšena, že naše loď se ještě nepotopila, a to je jen a jen vaší zásluhou. Zatleskejte si, prosím. Ještě než začneme s prezentací dnešní Iluze, chtěla bych vám vysvětlit, proč je až dnes, jelikož to má opět svůj důvod. Sobotní den byl zvolen proto, že na tento pátek přišlo vydání Repetitia, takže by se zde kryly dva články a ani z jednoho by nebyl ten pravý užitek. Doufám tedy, že chápete, proč se Imaginarius tento týden odklonil od víceméně tradičního pátečního večera.

Začal nám podzim. Nejenom tedy že se zachumláváme pod peřiny s horkým čajem a stohem knih, ale i začínáme důkladně snít a nejen o pěkných věcech. Nevím, jak u vás, ale u mne vždy podzim vyvolá silně dumající náladu, kdy přemítám o dosti zajímavých filosofických problémech. Copak se rodí na podzim ve vašich hlavinkách?






Dlouhý čas jsme si hráli, snili si o lesních říších, podmořských hlubinách a pompézní minulosti. Máme podzim, a tudíž by to chtělo načnout i jiná, trochu temná témata.



Hernajs od vás, milánkové, chtěl slyšet, že originál písně Klouzačka je Barbie girl od skupiny Aqua a Balónem na vesmír má zase předlohu v písni Bailando (ohledně interpreta je to sporné, pravděpodobně předlohou byla spíše verze Loony, ale Hernajs uznává i Paradisio). Ohledně českých textů postačilo, když jste si vzpomněli na Lou Fanánka Hagena. Karel Vágner je taktéž správně.

Olive Oylová - dozajista vám to něco říká. Aby také ne, když je to dívka drahého maniaka do špenátu.



Dnes bychom si mohli zalovit v makovičkách (nebo jinde) a zkusit si vzpomenout na to, v jakých třech pohádkách z Tisíce a jedné noci si tato chodící reklama na konzervovanou Spinacii zahrála hlavní roli. Napište všechny tři pohádky a jeden bludišťák je váš, pokud máte zájem ještě o bonus pěti limo, pak připište jméno věrného přítele - milovníka hamburgerů a úhlavního nepřítele tohoto idola chlapeckých i dívčích srdcích již od roku 1929.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

3 komentáře:

  1. My bad, neuvědomila jsem si, že jsou dny výdeje článků rezervovány

    OdpovědětVymazat
  2. Pohádky Tisíce a jedné noci bohužel neznám...

    OdpovědětVymazat
  3. NÁPOVĚDA: Pokud si nevíte rady, anglická teta Wiki vám poradí až až.

    OdpovědětVymazat