7. října 2015

Photo - Knižní momentky

Zdravím Snílci,
minule jsem vám zadala úkol vyfotit jednu fotografii na téma "čajový okamžik", za který můžete dostat dva čajožrouty. Zatím se zapojili čtyři Snílci, a proto jsem se rozhodla, že na vás budu hodná. Takže pokud ještě někdo chce zaslat svou fotografii, tak má ještě jeden týden - tedy do půlnoce 13. října!
Sedím u stolu, dívám se z okna a upíjím horký čaj. Celý den u nás prší, z lesů se zvedá "pára" a na všem leží podzimní mlžný opar. Stromy se pomalu už začínají přebarvovat na žlutou, oranžovou a hnědou barvu. Toto roční období je velmi inspirativní, tak proč se nevydat do přírody a nezachytit "magické okamžiky podzimu"? Nebo můžete klidně zůstat doma v teple a fotit z okna.

Všechny své fotografie můžete posílat na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.

Dnes nám své fotografie ukáže Tea, která se zapojila do předchozí photo výzvy "Knižní momenty". S knižní tematikou se budeme ještě několikrát setkávat, jelikož několik Snílků se zapojilo na poslední chvíli. Tedy pokud jste zaslali své fotky a ještě zde nebyly, tak se na ně v příštích týdnech podíváme.

Tea

1. Přesně rok jsem musela netrpělivě čekat na druhý díl úžasné knihy Jen jeden den od paní spisovatelky Formanové.
Ale dočkala jsem se a s nadšením můžu všem doporučit. Neobyčejný příběh, kde nechybí překvapení, výzva, osudové momenty dvou lidí, kteří se znali jen jeden den, ale ani jeden to nevzdal, aby toho druhého opět našel.


2. Hromádka knížek od mé nejoblíbenější české spisovatelky, které si nesmírně vážím Lenky Lanczové.
Její knížky čtu od dětství, kdy jsem se naučila číst, její romány mají vždy své osobní kouzlo. Jelikož mi bylo už líto, že jsem všechny její romány už přečetla, rozhodla jsem se pro svou osobní výzvu, opět si všechny vypůjčit v knihovně (nebo dokoupit) a ponořit se do starších i novějších titulů znovu :).


3. Co se nevejde pod stůl musí čekat na svou chvíli v igelitce.


4.Takhle to vypadá pod mým stolečkem.



5. Celá naše knihovna všech možných knih, většinou ještě po mamce, které mě osobně nikdy moc nezaujaly, ale už tam má svou sbírku i mladší ségra.

Malé opakování minulého úkolu jistě nikomu neuškodí. Nebojte, příště už bude zase nová otázka, ale tentokrát dám ještě šanci všem opozdilcům, kteří neměli minulý týden čas se zapojit.

Vaším úkolem je zachytit na jednu fotografii:

"Čajový okamžik"

Co si pod tímto názvem představíte je pouze na vás. Fantazii se meze nekladou.

- Vyfoťte jednu fotografii na zadané téma a pošlete mi ji na emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo - Čajový okamžik a k fotografii připište nějaký komentář, hlavně se nezapomeňte podepsat a přiložit odkaz na svůj blog.
- Tento úkol je za dva čajožrouty!
- Fotografii posílejte do půlnoci 13. října 2015! A příští středu vám tu ukážu všechny vaše fotografie na téma "čajový okamžik".

Mějte se krásně,
Zdeňka M.

4 komentáře:

  1. Snad se ještě někdo zapojí.

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, Lenku Lanzovou jsem v nějakých asi třinácti letech taky četla Pamatuji si, že asi dvakrát ve svých knihách zmínila město, kde žiji. Jednou o něm napsala, že tam máme zoo (nemáme! ) a pak o množství internetových kaváren (a není tu ani jedna).

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: Že by Bakov? Nebo Nížany Jasně já její knížky začala číst taky už někdy od 10 let, ale není nad to je číst znovu :)

    OdpovědětVymazat