2. září 2015

Photo - Čas podzimu

Photo je přístav pro každého Snílka,
pevné místo pro zasněného fotografa,
zachytit okamžik rodících se snů,
to je cíl všech našich členů...
Zdravím Snílci,
snad nic nezakřiknu, když vám poděkuji, že zasíláte své fotografie do Phota a doufám, že ve svém snažení setrváte co nejdéle, aby se nám to tady trochu oživilo. Věřím, že tak nečiníte jen pro zisk čajožroutů (o těch se dozvíte více tady), ale pro dobrý pocit a pro blaho Phota. :-)

Jak je vidět, blíží se podzim, což je období, které má většina lidí rádo. A podle vašich odpovědí nejraději fotíte podzimní přírodu, barevné listy (popřípadě kočky v listí), kaštany, čaje a knihy. Je to vážně krásný čas. Děkuji za vaše inspirativní odpovědi u minulé otázky. Dnešní hádanku naleznete níže.

Jinak, jak už jsem se zmínila minule, tak do photo výzvy na téma "Knižní momenty" můžete posílat své fotografie až do 30. září.

Photo je tu pro všechny členy Klubu Snílků, kteří mají vždy po ruce fotoaparát (nebo mobil) a rádi zachycují okamžiky kolem sebe. Fantazii se meze nekladou, a tak můžete na klubový email klub.snilku@email.cz zasílat fotografie na jakékoliv téma. Do předmětu pište Photo a k fotografii můžete připojit název s popisem, ale hlavně se nezapomeňte podepsat a přiložit odkaz na váš blog.


Milí snílci,
po dlouhé předlouhé době jsem se rozhodla nejen pozorovat, ale taky se zapojit do dění na vzducholodi a zaslat do Phota něco z mého objektivu. Múza přichází zřídkakdy a nějaké ty bezcenné momentky si Photo nezaslouží, proto jsem vybírala opravdu pečlivě. Nechala jsem se inspirovat prostředím, počasím a tetelením se uvnitř sebe sama, neboť dnes na pochůzkách za věcmi každodenními dostalo se mi veliké inspirace. Brzy přijde to úžasné období, ten ČAS, kdy omotáme své krčky hřejivými šálami a těla nacpeme do teplejších svršků. Kdy přijde na místo horký čaj a okna se zabední před prudkým větrem pohrávajícím si s opadanými listy. PODZIM! Bels se v těchto dnes nevýslovně těší! A proto si dovolila vyhrabat pro Photo trochu starší, ale svůj oblíbený, kousek s podzimními motivy. Sad potěší snílkovo citlivé oko.

Bels
clamor.blog.cz



Tentokrát už půjde do tuhého a položím vám velmi těžkou otázku za dva čajožrouty. Snad nikomu nebude vadit, že půjde o literaturu. Přesto věřím, že tato hádanka není zase tak obtížná a odpovědi, lze najít na internetu, pokud je nemáte v hlavě.

V které novele se objevují postavy: profesor Preobraženskij, soudruh Švonder, pes Baryk a Barykov?

Pro správnost odpovědi uveďte název novely a jméno autora.


Jen připomínám, že pokud jste zaslali své fotografii, ale čajožrouti vám ještě nepřibyli, tak je to proto, že je připíšů až po zveřejnění vašeho dílka. Tak vyčkejte. :-)

Mějte se krásně,
Zdeňka M.

3 komentáře:

  1. Moc krásná fotka :))K otázce - Psí srdce

    OdpovědětVymazat
  2. Psí srdce - Michail Bulgakov? Nejsem si tím stoprocentně jistá, ale proč to nezkusit.

    OdpovědětVymazat
  3. Jedná se o novelu Psí srdce od Bulgakova?
    Zaslané foto od Bels je neuvěřitlně kouzelné, velmi potěšilo mé oko i duši, přesně jak autorka předpokládala.

    OdpovědětVymazat