16. září 2015

Photo - Momenty s knihami

Photo je tu pro zasněné fotografy, kteří věčně poletují ve víru fantazie...
Zdravím Snílci,
minulá otázka "Kdo je to Gargamel a jak se jmenuje jeho kocour?" byla zřejmě vážně lehká, protože všichni odpověděli správně. Gargamel je čaroděj, který se snaží lovit (a sníst) Šmouly, ale nikdy mu to nevyjde. A společnost mu dělá kocour Azrael. Všem tleskám a mají o jednoho čajožrouta navíc. Novou otázku hledejte níže.

A kdo se zapojil?

Vlasta, Elizabeth B., Pufflie, Bels, M. Phoenix, Maglaiz, Illienel a Chat Parisien


Photo je pro všechny členy klubu, kteří rádi fotografují a zachycují zajímavé momenty kolem sebe. Máte nějakou zasněnou nebo realistickou fotografii, tak sem s ní. Vůbec se nemusíte stydět, pokud není výborné kvality. Já mám jen mobil a vlastně ani neumím fotit, přesto tu jsem a ráda se s vámi o pár okamžiků podělím.
Tak se nebojte a posílejte cokoliv vás napadne na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.

A do photo výzvy s názvem Knižní momenty můžete stále posílat svá dílka, končíme 30. září! Vemte si třeba příklad z Vlasty, která se už zapojila a poslala haldu fotek. Za coč jí přibude jeden čajožrout.


Ahoj!
Posílám svou várku fotek do Phota, všechny jsou s knižní tématikou. :-)

Vlasta







Dnešní otázka bude za jednoho čajožrouta a bude velmi jednoduchá. Všechny odpovědi budou správné, tak se nebojte a klidně se rozepište.

Jaký je váš oblíbený čaj?

Pijete čaj a máte svou oblíbenou značku nebo druh, tak mi nějaký doporučte.

Info o lovu na čajožrouty kde také najdete přehled vámi ulovených čajožroutů.
Momentálně je přehled mimo, aktualizuji ho o víkendu.

Mějte se krásně,
Zdeňka M.

11 komentářů:

  1. Krásne fotky. :)
    Dalo by sa povedať, že mojou obľúbenou značkou čaju je Pickwick a Loyd. :) Ale mám rada skoro všetky čaje. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zamilovala jsem se do čokoládového čaje, žel neznám značku, neb máti odmítá říci, ve kterém čajem a kávou obloženém pražském obchůdku ten skvost vyčmuchala.
    Příjemné chutě je i mandlový zelený čaj tarlton - nedoporučuji pít při příbězích hemžících se úkladnými vraždami, neb pak zkoumáte, zda to spíše není čaj s cyankáli. Jinak zdatně hltám veškerou čajovou konfekci.

    OdpovědětVymazat
  3. Oblíbený čaj je pro mě téměř jakýkoliv,který je dobrý. A zatím mi chutnaly všechny čaje kromě byliňákůnažaludek apod.,což vlastně není čaj, a podivné směsy z levných potravin, což vlastně taky nebyl čaj a chutnalo to hnusně.
    Jsem beznadějný čajomil, mám ráda černé, zelené i bílé a to, řemu říkáme ovocné a bylinkové čaje, piu skoro jako vodu.
    Když si al emám udělat opravdu radost a pochutnat si, dám si kvalitní černý čaj s mlékem a troškou cukru (je to jediný čaj, který sladím). V čajovně mám nejraději (z toho,co jsem zatím ochutnala) čokoládový assám a massalu. Z kvalitnějších sáčkových čajů to jsou takové ty pyramidkové od Loydu,mívají dobré příchutě a krásně voní, jinak mi moc chutnal "čaj" (nevím značku) limetka a goji a taky bílý čaj s granátovým jablkem. Dalším zajímavým objevem pro mě byly himalájsk sypané čaje,z těch mi chutnal a přišel dost zajímavý antistresový, na kterém mě fascinovalo, že v něm pořád cítím lékořici, ale dle složení v něm vůbec není. No a když jde o levné sáčkové "čaje", tak mám nejraději mátový, meduňkový, zázvor s citronem a jablko se skořicí.
    Ano, jsme beznadějný čajomil. Ale sypané čaje nebo anglický črný čaj s mlékem jsou nejlepší a dobré za všech okolností!

    OdpovědětVymazat
  4. Na čaje jsem hrozně vybíravá. Na každé roční období a náladu mám svého favorita - třeba teď aktuálně tu mám bylinkový, hezky z čerstvých bylinek nasbíraných na naší zahradě, ňach. A poslední dobou neskutečně ujíždím na mléku v čaji, snažím se ho cpát do všech možných černých, u kterých mi přijde, že se to hodí. A ne, rozhodně si nemyslím, že bych tím ten čaj prznila.

    OdpovědětVymazat
  5. Oblíbený čaj. Nutno dodat, že v posledních dnech je čaj nutností, protože se léčím z nachlazení. Zamilovala jsem si lipový čaj s citrónem, heřmánkový čaj se zázvorem a zelený čaj s medem.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty fotky jsou krásný, hlavně ta poslední mě tak nějak zaujala - všechna ta dílka bych si nejradši shrábla domů! :3A čaj? Mé srdce patří klasickému černému English breakfast - jen tak pro meditaci nejlépe s medem a mlékem a v dobách nachlazení s medem, citronem a zázvorem.
    Letos jsme ale ze zahrádky sklidili požehnané množství máty a meduňky, z nichž jsou čaje nesmírně lahodné a uvolňující. Teď si tedy dělám radost těmihle. :3

    OdpovědětVymazat
  7. Nejraději mám čaje sypané, kde jsou celé listy nebo květy. Po ránu miluji žluté kvítky heřmánku. Nejlépe chutnají z hrnečku s beruškami. Večer mi zase nejvíc chutná zářivě oranžový měsíček. A pokud mám špatnou náladu, je úplně nejlepší pelyněk - člověk si uvědomí, že na světě jsou mnohem horší a kyselejší věci než deprese.

    OdpovědětVymazat
  8. Já nejsem náročná na nějaké extra značky, chutnají mi nejvíce od Růženky jahodové, lesní směsy, ale i meduňkový, protože prospívá na spánek a pro klidnou náladu bez stresu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Z černých piju doma zásadně Yellow Label a Zlatý šálek Classic, v Anglii pak hlavně PG tips. V čajovně si dám vždycky Masalu neboli Yogi a podle jeho kvality se pak rozhoduji, zda ji navštívím znovu nebo radši ne A ještě mám už nějakou dobu kolekci čajů (ovo i neovo) Fantastic Tea a můžu říct, že jsou vážně fantastické. Nejradši mám z nich jasmínový a borůvku s rakytníkem, ale všechny jsou podle mě velice kvalitní a skvělé.

    OdpovědětVymazat
  10. Čaje jsou mou velkou láskou. Ze zelených mám ráda čaje senča a mačča - ten obzvlášť. Ráda mám i různé aromatizované - třeba zelený čaj s jasmínem. Ač mi černé čaje velmi chutnají, nevyhledávám tolik jako zelené, ale miluji ranní popíjení Earl Grey a v někdejší Růžové čajovně jsem si ráda dávávala jejich černý čaj s kakaovými boby a mátou. Také mám velmi ráda bílé čaje, ty mi přijdou skutečně delikátní.
    Pochutnám si však i na bylinkách, jako je heřmánek, lípa či máta, na zázvorovém čaji, na rooibosu, na maté či na masale. A celkově si velmi libuji v kořeněných čajích, které v chladném počasí člověka hezky prohřejí

    OdpovědětVymazat