26. září 2015

Iluze pro Cypriána

Šmoula rád je šmoula. Rád, že léto střídá zimy, léto střídá zimy.

[]

Z papouška zbylo jen pár barevných pírek a šedý kámen dopadl do trávy pod stromem.

"Kapitáne!" vrhl se na kapitána Ole Jmazal, který byl z důvodů (má dvě) svých krátkých nohou co nejblíže kapitánovi, ale co nejdále od papouška. Vrhl se na svého velitele s takovou náruživostí (bodejď, dyk mu byl dlužnej nejmíň tisíc dvě stě vosumdesát pětkrát za kejhák - sdělil nám mistr Sádlo mezi dvěma lahvemi zajdru), až drahého Imaginaria opět povalil na zem.
Posádka celá ztupachovělá se nyní jako zrezlí rytíři obtížně, tudíž pomalu, v pomyslném brnění otáčela směrem k naší přátelské dvojici a ani se nesnažila přemýšlet nad faktem, že trpaslík zlátil statného muže. Ačkoliv takový Hernajs, jemuž to při pádu od někud pěkně chrouplo v hlavě, když narazil do kmene stromu, mohlo zapalovat i dosti nežádoucím směrem. Takovým tím směrem, kterým se rády ubírají moderní dívky jistého věku, zamilované do konkrétní upírské nebo čarodějnické ságy (či hudební skupiny), mající povětšinou internetový deníček a nevybouřenou pudovou, rozmnožovací potřebu. Ještě že Hernajs byl v té chvíli ještě pomalejší než obvykle!

Dobrý večer dámy a pánové,
mysleli jste si, že na vás Maglaiz zapomněla. I ne! Jen jsem chtěla vyčkat svatého Cypriána. Že dnes žádného Cypriána není? Že v kalendáři je Andrea? Človíčkové, ne vždy se v dnešní den oslavovala Andrea. Ostatně jako důkaz, že dnes je opravdu Cypriánův den, vám mohu říci jednu milou pranostiku vztahující se na 26. září.

"Na svatého Cypriána bývá chladno časně z rána."


Trochu jsem si vás rozmlsala a proto dnes budeme mít půst a spokojíme se s jedním milým obrázkem. Přesto se domnívám, že máte dosti podkladů k snění. Alespoň mně už nyní míhá v mysli několikero otázek. Hlavně si říkám: Proč se ten muž směje? Takový záhadný úsměv jako od Mony Lisy. Co se skrývá za úsměvem? Ví snad ten muž, že souboj vyhraje? Ví, že žena nevystřelí? Co vlastně ví?


Minule waltz. Vím, že by to chtělo od klasiky upustit, jenomže nemohu. K Cypriánovi se zkrátka klasická hudba hodí a při pohledu na dramatem nabité foto mi v hlavě zazněla známá dramatická melodie Tance rytířů (teď si nejsem jistá, zda se to tak překládá, znám jen anglický název) z Prokofjevova Romea a Julie.



Vivienne ulovila celého bludišťáka, Dragilia se Zdeňkou pět limo. Gratuluji, děvčata!

Ajajajaj, to je hrůza! To je hrůza, to je hrůza! Představte si, co mi dneska přišlo s psaním od Imaginaria. Hernajs byl pověřen, aby vymyslel dnešní zapeklitou otázku. Horší už to být nemůže! Považte, on po vás chce, abyste mu napsali, jak se jmenují originální písně a jejich interpreti, které přezpívali Šmoulové. Prý za jednoho bludišťáka a prý, kdo mu ještě řekne, která chytrá hlava tomu dala český šmoulí text, ten dostane 3 limo! Hrůza hrůz! Už se smiřuji s tím, že nebudete znát originály těchto dvou písní:




Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

3 komentáře:

  1. Jé, tak tyhle jsem zrovna poznala. Je to Barbie Girl (od skupiny Aqua) a  Bailando (od Paradisio). Druhá otázka je zapeklitější. Wikipedie radí, že na těchto albech měl texty na svědomí Lou Fanánek Hagen nebo Karel Vágner. Který z nich to byl u těchto dvou konkrétních mi však strýček Google odmítá prozradit. :-/ Tak snad to bude Hernajsovi stačit.

    OdpovědětVymazat
  2. Šmoulí song, jako úvodní r
    prodlouženou písničku nazpívali tito umělci:Hana Zagorová, Jiří Korn,Iveta Bartošová,Michal Penk,Linda Finková, Josef Laufer,Dáša Patrasová,Stanislav Hložek,Karel Gott,Dara Rolins,Michal David a Petra Janů.
    Původní text písniček napsal Miloš Skalka.

    OdpovědětVymazat
  3. Barbie Girl od Aquy a Bailando od Paradisa. Texty na těchto albech mají na svědomí Lou Fanánek Hagen nebo Karel Vagner, ale nedaří se mi dohledat, kdo přesně tyhle dvě písničky. Nevím, proč s tím Google dělá takové cavyky :P

    OdpovědětVymazat