18. září 2015

Iluze pro Kryštofa

Tanečním krokem na velkou výpravu.


V tu chvíli zaječela uměle vytvořená fistule z Kurňajsova tenoru "Hrrr na něj!" a v dopoledním slunci se zablyštělo stříbrné ostří Kurňajsovy dýky.
Papoušek stále zíral na ležícího Imaginaria a kapitán zase hypnotizoval opeřence. Bez ohledu na okolní rámus oni dva zůstali na svých místech. To už bylo i na kapitána moc a musel uznat, že asi zas tak mrtvý nebude, což mělo za následek, že začal o celé vzniklé situaci uvažovat jako o reálné. Na chvíli se zamyslel, proč onen papouch zobákem v tvář smrtelnému nebezpečí nic nedělá. Ovšem to už nebyl čas na spřádání hypotéz, jelikož papoušek se ocitl v obklíčení hladových vesmírných vlků. Imaginarius nahmatal pod pravou dlaní něco tvrdého a relativně oblého.
Barevný pták poprvé přenesl svou pozornost z kapitána na okolí. Evidentně se mu nelíbila blízkost tolika mužů se zbraněmi v ruce, přešlápl si a pozvedl křídla.
Kurňajs dal chlapům znamení - tři prsty - tři vteřiny dělící posádku od možné svačiny. První prst se vrátil k dlani - muži postoupili o krok blíže ke stromu. Druhý prst zmizel - chlapi se nakrčili a napřáhli paže, připraveni vrhnout své zbraně na nebohého opeřence. Třetí prst. BUM!
Z papouška zbylo jen pár barevných pírek a šedý kámen dopadl do trávy pod stromem.



Dobrý večer pánové a dámy,
jak to asi dopadne s papouškem? Nu, vy jste si nadiktovali (jen s rozdílem jednoho hlasu), že papagáj unikne osudu pečínky. Ale skutečně unikl? Co když není v pořádku? Co když jej Imaginarius trefil dříve než jeho muži?

Autorka: Kali Ciesemier


Jen tak skočit do příběhu. Proč ne?



Dozajista všichni znáte Anthonyho Hopkinse jako herce. Víte, že je i hudebním skladatelem? Ne? Pak si poslechněte jeho milý waltz.



Nikdo se nepřihlásil o zlaté bludišťáky, proto tyto bludišťáky adoptuji a uvidíme, co se s nimi nakonec stane.

Dnes po vás Imaginarius žádá účast na dnešní Iluzi + příspěvek ještě k jedné libovolné Iluzi. Nabízí za to bludišťáka, pokud dojde ke splnění pouze poloviny úkolu, pak se můžete těšit na 5 limo.





Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

4 komentáře:

  1. Jé, ten druhý obrázek je naprosto boží!

    OdpovědětVymazat
  2. ***komentář může být po vyřešení bez zaváhání smazán***Obrázky jsou nádherně inspirativní (odolat snad ani nelze ), ale... (A je to tady, tohle neoblíbené slovíčko.)Nemohu se zbavit dojmu, že autorem druhého z nich je dle odkazovaných stránek Marc Simonetti. Michael Ende je u něj pak dle mého uveden jako autor Nekonečného příběhu, ke kterému tato ilustrace byla vytvořena. 0

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Čárky! Jednoho dne mě zabijí...

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Jsem ráda, že jsem uhodila na správnou notu, snad z toho i bude nějaká ta Iluzička, ne?[2]: Ha, díky! Já jela jenom po jméni a ani jsem nepřemýšlela nad tím, zda je autor autorem obrázku či něčeho jiného. Neřád Maglaiz, neřád Maglaiz!

    OdpovědětVymazat