9. září 2015

Photo - Čmeláci

Do photo výzvy s názvem Knižní momenty můžete stále posílat svá dílka, končíme 30. září!

Čaj v lodní kuchyni je stále ohrožen, takže lov na čajožrouty pokračuje... Otázku najdete níže.
Drazí Snílci,
po týdnu se tu opět shledáváme a já vám mohu prozradit správnou odpověď na otázku za dva čajožrouty - "V které novele se objevují postavy: profesor Preobraženskij, soudruh Švonder, pes Baryk a Barykov?" (pro úplnost bylo potřeba uvést název díla a jméno autora). Ano, správně, jde o Psí srdce od Michaila Bulgakova.

Dva čajožrouty získává...

Vlasta a Illienel

Jen Pufflie napsala pouze název díla, takže té jsem připsala jednoho čajožrouta...

Photo je tu pro všechny členy klubu, kteří rádi fotografují a zachycují zajímavé momenty kolem sebe. A tato náplň zůstává stále stejná. Máte nějakou zasněnou nebo realistickou fotografii, tak sem s ní. Vůbec se nemusíte stydět, pokud není výborné kvality. Já mám jen mobil a vlastně ani neumím fotit, přesto tu jsem a ráda se s vámi o pár okamžiků podělím.
Tak se nebojte a posílejte cokoliv vás napadne na náš klubovém emailu klub.snilku@email.cz, do předmětu piště Photo a k fotografii připojte název s popisem, nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog.


Zdravím :)
Musím se pochlubit, že se stalo něco neuvěřitelného. Já, největší bzukofóbik (člověk, jež při zaslechnutí bzukotu křičí a utíká na míle daleko od jeho zdroje) na světě jsem sebrala veškerou odvahu a vyfotila čmeláky, kterým se nějak zalíbila slunečnice, co nám kvete před domem. Té odvahy to chtělo opravdu hodně, ale nakonec se to podařilo.

Pufflie




Další otázka je tady. Domnívám se, že je docela jednoduchá, takže bude pouze za jednoho čajožrouta. Uvidíme, kolik z vás se zapojí. :-)

Kdo je to Gargamel a jak se jmenuje jeho kocour?


Info o lovu na čajožrouty kde také najdete přehled vámi ulovených příšerek.

Jen připomínám, že pokud jste zaslali své fotografii, ale čajožrouti vám ještě nepřibyli, tak je to proto, že je připíšů až po zveřejnění vašeho dílka. Tak vyčkejte. :-)
Mějte se krásně,
Zdeňka M.

7 komentářů:

  1. Jé, Gargamel. To je přece zlý čaroděj, který chytá šmouly. Jeho kocour se jmenuje Azrael (Asrael).

    OdpovědětVymazat
  2. Jéj, aká pekná otázka (Šmolkovia bola moja obľúbená rozprávka).
    No a k odpovedi: Gargamel bol zlý čarodejník, ktorý sa za každú cenu snaží získať Šmolkov. A jeho kocúr sa volal Azrael. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, Gargamel Nepřítel šmoulů, konkrétně je to zlý čaroděj. A jeho číčan se jmenuje Azrael.
    A děkuji za zveřejnění fotek

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné barevné fotky, myslím, že už jsem zahlédla na blogu autorky
    K otázce: Gargamel je ten zloun ze Šmoulů a kocour se (myslím) jemnuje Azrael

    OdpovědětVymazat
  5. Gargamel je zlý černokněžník, co kuje neustále pikle proti šmoulům. K smrti je nesnáší a chce je všechny zničit 8) Naštěstí je to ňouma a každý pokus dopadne dobře pro šmouly. Jeho kocour je Azrael.

    OdpovědětVymazat
  6. Sím já bych chtěla také čajožrouta.Gargamel je ten nejsmůlovatější zlý čaroděj, jaký kdy žil, také zapřísáhlý nepřítel malých Šmoulů velkých na dva couly, a jeho společník je černý kocour Asrael (Azrael chceš-li).
    Zbožňuji Císlerův dabing: "Šmouly nechci ani vidět!"

    OdpovědětVymazat
  7. 4meláčci jsou úžasně optimističtí, tolik zářivé, teplé žluté jsme dlouho na fotce neviděla.
    Jestli máme na mysli stejného Gargamela, tak je to postava ze Šmoulů - zlý čaroděj (nebo něco takového), který se snaží neustále lovit šmouly a nejradši by je všechny pochytal a snědl. Jeho kocour se jmenuje myslím Azrael? Ale nejsem si jistá...

    OdpovědětVymazat