12. ledna 2015

Velká lednová kontrola 2015

(aneb pro velký úspěch ještě jednou)

Milí snílci,

jak si pravděpodobně pamatujete, na podzim roku 2013 (to to letí!) proběhla pod taktovkou svědomité Anne Eyre v seznamu členů větší nárazová čistka nad rámec obvyklého Repetitia, zaměřená čistě jen na neaktivní blogery (plus na ty, na něž nemáme e-mail). A já si při přípravě nového dílu uvědomila, že od chvíle, kdy jsem po Anne převzala funkci kontrolora palubních lístků (což bylo v listopadu 2014), jsem vlastně ještě neprošla ten seznam celý, hromadně, abych se ujistila, nekoná-li se tu nějaká rozsáhlejší neaktivní neplecha. Přiznám se, že jsem hlavně měla předchozí Velkou kontrolu v tak živé paměti, že mě vůbec nenapadlo, že už je to vlastně docela dlouho a že by to možná chtělo podívat se tomu na zoubek znovu.

Dělat to po jednom (nebo po pěti) prostě nestačí. Tímhle tempem bych se neaktivním blogům věnovala ještě ve třiceti (a to nejspíš ani nepřeháním), a to opravdu nechci, a proto si na ně posvítíme hromadně v rámci tohoto speciálu.



Jak to probíhá?

Hlavní bod, který tu tentokrát sleduji, je aktivita nebo spíš její nedostatek. Běžně máme stanovenou hranici tři měsíce, takže se toho budu držet. Blogy, které jsou s aktivitou blízko této hranice, beru v tomto seznamu samozřejmě trochu s rezervou - je mi jasné, že to může být náhoda, nedostatek času, cokoli, chápu. Blogy, které byly zrušeny nebo opuštěny už před delší dobou (například v srpnu loňského roku), jsou asi celkem jasné. V obou případech ale platí to, co platilo při předchozí velké kontrole a co vlastně platí vždycky - tohle rozhodně není konečná.

Pokud se tu vaše jméno objevilo, dejte nám co nejdřív vědět - buď rovnou tady do komentářů nebo na klubový e-mail klub.snilku@email.cz - máte samozřejmě možnost se obhájit a svou neaktivitu vysvětlit/okomentovat. Pokud jde o nějaký momentální úlet, samozřejmě přivřeme očko a občanku nikomu trhat nebudeme. Vždy je možnost se normálně lidsky domluvit. Pokud jste se přestěhovali na jinou adresu a jen jste zapomněli napsat o změnu na novou, ani to není problém, jen nám musíte dát vědět.

Všichni vyhmátnutí blogeři mají standardně měsíc na nápravu či aspoň reakci, teprve poté dojde k finálnímu vyhodnocení a případnému vyškrtávání ze seznamu. A stejně jako minule, i tuto kontrolu provádí jeden člověk, jelikož jde pouze o neaktivitu a na to druhý názor nepotřebuju.

P.S.: pč = poslední článek

Takže:
  • Abyss - abyss-mystery.blog.cz - pč červenec 2014 - NE (ale byla by to škoda, takže upřímně doufám v reakci)
  • Anne Eyre - anne-eyre.blog.cz - blog byl z osobních důvodů pozastaven, a protože to víme, pobude si zatím v karanténě, tzn. bude odstavena mimo seznam s vysvětlivkou, ale mazat ji nebudeme
  • Babe - ynynos.blog.cz - pč sice listopad, ale blog byl zjevně nárazově smazán/skryt z dohledu, tak nevím. Zatím OPATRNĚ
  • Clare - moony-soul.blog.cz - pč červen - NE
  • Elnessa - ellnesin-blog.blog.cz - řeší se v rámci běžného Repetitia
  • Evžen Hurikán - jen-sen.blog.cz - pč červenec - NE
  • Gabriella - gabriella15.blog.cz - pč září - NE
  • Gilandhel - gilandhel.blog.cz - řeší se v rámci běžného Repetitia
  • Jey - svetfantasia.blog.cz - pč červenec - NE
  • Katuš - macestavlakemfantazie.blog.cz - nenalezen - NE
  • Lady Dariel - ladydariel.blogspot.cz - nenalezen - NE
  • Lenny - tichy-koutek.8u.cz - adresa byla změněna.Vážení, takové změny nám musíte hlásit, nejsme schopni pravidelně sledovat, co se kde šustne, a pokud v seznamu vaše jméno odkazuje na neaktuální místo, škodíte přeci hlavně sami sobě a takové členství vám pak k ničemu není. Abychom mohli do seznamu zařadit novou adresu, je třeba, aby se autorka přihlásila jako dobrovolník do Repetitia s novým blogem, který musí dokázat, že je hoden. Nemám povinnost odvádět tuto práci za ni a odvádět ji nebudu, tolik času nemám. Chcete být členem? Tak se, prosím, trochu snažte a spolupracujte. NE
  • Long - fantazieaja.blog.cz - pč srpen - NE
  • Mavis - abracadabra.blog.cz - totéž co výš, blog ukončen bez oznámení. Chceš-li v klubu pokračovat s novým, přihlaš se do Repetitia. NE
  • Mňoukla - vy-mnouk.blog.cz - pč srpen - NE
  • Říjnová - born-in-october.blog.cz - pč červen - NE

To je naštěstí pro dnešek vše. Trochu se stydím, že jsem se k tomu nedostala dřív, trochu mě mrzí, že odpadlíci si nejsou schopni dát tu práci oznámit, že s blogem skončili, ale řekla bych, že to k tomu odpadnutí asi holt ve spoustě případů patří. Když není chuť blogovat, není chuť vůbec řešit věci okolo.

Mimochodem, taky mi přijde trochu zarážející a smutné, jak málo členů si na svůj blog vystavilo naši klubovou ikonku. Ale i to asi souvisí s přístupem člověka ke klubovému družení. Já jsem třeba na Klub Snílků hrdá a jsem jeho hrdým členem, tak ať to všichni vědí :) (Nehledě na to, že tu pěknou vzducholoďku naprosto zbožňuji. Ať žije náš dvorní designér Destinateus, který to tak krásně vybral :))

Upřímně doufám, že se většina zlobílků ozve a svou aktivitu znovu rozjede, ale narozdíl od našeho legendárního kapitána Imaginaria si iluze nedělám... (haha, pun intended). Mějte se famfárově a naviděnou v běžném pokračování Repetitia.

Vaše M. Phoenix

11 komentářů:

  1. Je to trochu smutný, že má klub tolik členů a tak málo z nich do něj přispívá. Přiznávám, ani já zrovna svou aktivitou nezářím, ale aspoň se pokouším o sledování...

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Je, ale já to beru tak, že by to mohlo být horší :) Dřív jsem tenhle klub hodně srovnávala s AK, a z toho samozřejmě nelze vyjít jinak, než zklamaně. Ale když se na to podívám z druhé strany, je to vlastně úplně samostatný blogerský klubík, který i bez benefitů á la zobrazování na titulce funguje už přes čtyři roky, a to je prostě boží.I když to třeba děláš "jen" pro deset lidí, má to smysl, a i klubově neaktivní snílci jsou celkem fajn členy, pokud dobře podporují a šíří klubovou myšlenku snílkovství Pak nemám velký problém je vidět v seznamu, i když tu nepřispívají.Kdyby ale každý alespoň občas hodil nějaký ten komentář... není vyloženě nutné přispívat do rubrik, ale celkem mě mrzí ta nízká komentovanost.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Řekla bych, že když vidím stav AK teď, s tím zklamáním se úplně ztotožňovat nemohu. Oproti uzamknutému a opuštěnému sídlu jsme na tom velmi dobře. 0S dalším však souhlasím. Má to smysl i pro hrstku - dokud to baví je i nás.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: No právě, teď se to ještě víc otáčí. V jednu chvíli mě napadlo, jestli se nám sem lidi nezačnou nějak víc hlásit, protože jiný klub už fungovat nebude (aspoň o žádném nevím, leda pisatelé, fotografové a podobné konkrétně zaměřené věci)... Ale to je samozřejmě asi hodně naivní představa.Ale bylo by fajn, kdyby si tu toho víc lidí všimlo - ovšem hlavně těch, co se chtějí opravdu účastnit. Bylo by super oživit umřelé rubriky a začít třeba i něco nového, kdyby měl někdo nápad. Víc hlav víc ví.

    OdpovědětVymazat
  5. Já před několika dny posílala na klubový mail jeden svůj šílený nápad... A i když nepatřím k těm, co by měli ikonku na hlavní straně (mám tam narcisticky pouze věci související čistě s mou tvorbou...) mám ji aspoň v seznamu oblíbených stránek...
    Ale abych vás trochu povzbudila, dám si ji i na hlavní stránku

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Tak si na stránky žel nedám nic... Přes obrázek (všechny typy) mi běhá nápis "Klikni zde pro plné rozlišení" (Tento se objevuje i po stažení obrázku do počítače). Byl najednou i na obrázku, který jsem měla na stránkách předtím...
    Nějaká rada?

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, a když se omluvím a slíbím, že už se stěhovat nebudu, vezmete mě zpátky? Nebo se mám zase znovu hlásit?

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Já si budu muset vyžebrat přístup ke klubovému mailu nebo někoho zaobtěžovat, ať mě zasvětí, cos posílala. Bohužel tam zatím nechodím a tuhle část administrativy nechávám na ostatních.To je tím, že nejsi na blog.cz doméně, blog.cz si takhle chrání obrázky svých uživatelů.Použij kód <img src="http://nd06.jxs.cz/863/831/202c8a6c1b_93248457_o2.png" alt="" width="226" height="106" />
    nebo (pokud chceš mít obrázek zároveň jako odkaz na KS) <a title="Klub Snílků" href="http://libere.blog.cz"><img src="http://nd06.jxs.cz/863/831/202c8a6c1b_93248457_o2.png" alt="" width="226" height="106" /></a>Velikosti si samozřejmě můžeš měnit. Mělo by to fungovat, kdyby ne, tak se ozvi znovu, zkusíme to ještě jinak.

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Za tu rychlou reakci určitě není problém :) Ale platí to, že tvůj nový blog, pokud chceš tedy změnit adresu, musí projít Repetitiem. To platí u každé změny adresy.Do toho příštího tě asi nevmáčknu, takže si tě napíšu do pořadníku.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Jop, už je to v pohodě, děkuji
    (Nojo, blog prostě musí prudit )

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Jako nějakou celkem rozumnou myšlenku to má, ale myslím, že většinou to akorát lidem komplikuje život. To jsem ráda, že to fachá :)

    OdpovědětVymazat