12. ledna 2015

Téma týdne 2 - Zatímco svět spí

Kdo se minule zapojil?



Zdravím, Snílci,

nastal nám nový týden plný netušených možností. Předem chci poděkovat za hojnou účast minulý týden, takhle by měl vypadat začátek nového roku - plný energie a nadšení.

Tím chci hned navázat na nové téma, které bylo v poslední prosincové anketě zvoleno : zatímco svět spí.

Je to takové mystické, snové a možná i magické téma. Stačí jen zavřít oči a nechat příběhy plynout, slova básně psát na papír, nebo že by mohla vzniknout i kresba? Nu, to nechám na vás, milí Snílci. Přeci jen jsme tvořivá komunita, určitě se najde pár odvážlivců, kteří nám ukáží část svou fantazii.

Nebráním se ničemu, pište úvahy, povídky, básně, drabble, kreslete, foťte, co vás jen napadne. Můžete psát o nočním životě, o snech, nebo i o zimě, kdy přece příroda spí.
Budu se těšit, co pilně stvoříte :)

Dragita



A teď tu máme krátké ukázky z příspěvků :)


Konec roku se přese mě přehnal jako buřina, ani jsem se nestihla rozkoukat. Najednou byly Vánoce a Štědrý den neprobíhal úplně podle mých představ - bolela mě hlava a bylo mi všelijak. Nebavilo mě zdobení stromku. Událost, kterou si každý rok nejvíc užívám, můj tajný rituál plný dojímání se, pouštění příjemné hudby, věšení pěkných třpytivých kuliček na voňavý stromek - tentokrát to šlo všechno kolem mě, na hudbu jsem neměla chuť, zdobení mi přišlo bezduché a o ničem, k ozdobám jsem si nedokázala najít vztah a na stromek jsem jen tupě čučela, neschopna přenést se přes to, že mi není dobře, plná vzteku. Večer to nebylo o moc lepší. S prášky v sobě jsem se snažila si to maximálně užít, ale nebylo to ono, a druhý den ráno už jsem věděla, že je to chřipka.


Byla jsem poměrně často v kině, ale loni mě ta kinematografie nějak nenadchla. Našlo se sice dost snímků, které se mi líbily - například 300: Vzestup říše, Divergence, X-Men: Days of future past, Úsvit planety opic, Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil nebo Hunger Games: Mockingjay part 1. Ale až na výjimky to není nic, co bych musela mít doma. Nemluvě o třech zklamáních / hrozných zážitcích roku 2014. Na pomyslném prvním místě žebříčku stoji nová Godzilla (Za co?!?), druhou pozici obhájil třetí Hobbit (Musela jsem si pak spravit chuť rozšířenými verzemi Pána prstenů) a na třetím místě je Dracula: Untold (To byla taková zhůvěřilost…).


Od ledna jsem se bála, co nový rok přinese, přála jsem si vymazat z hlavy a ze srdce vzpomínky na ty, které jsem ztratila a kteří mi ublížili.
Rozhodně jsem, ale nečekala, co všechno přišlo.
Předposlední den v lednu přijeli kluci sem do Ostravy kvůli natáčení nového klipu, tři hodiny jsme stáli v zimě v podchodě a koukali na záběry pořád dokola, ale byl to první větší zážitek.
Když jsem před čtyřmi lety každou neděli jezdívala autobusem přes Bruntál na intr do Šumperku, ani v nejbláznivějším snu bych netušila, že tam o čtyři roky později, v únoru pojedu na další část natáčení, dále na křest celého videoklipu a častěji a častěji.
Na výletech jsme letos nachodili kolem 400 km. To není moc, hodláme se polepšit. Pravda, počítám do toho jen ty společné, má dražší polovička si dala ještě cestu Praha - Říp (54 km) a noční pochod Praha - Srbsko (38 km). Společný dálkový pochod jsme šli jen jeden, a to 38 km přes Brdské Hřebeny. Ty si hodláme po roce zopakovat, nejspíše na trase Příbram - Praha (Zbraslav) a protáhnout to tak na něco přes 50 km :) Potom už si dám pochod na Říp i já sama.
a druhý článek V. Knihy přečtené za rok 2014
A je to tu, nový rok se nám překulil a nastal leden - docela mrazivý leden, na to, jak bylo o Vánocích teplo. Jistě jste si všimli, že jsem dlouho nic nenapsala, vlastně ani nic nesdílela - nějak 6 týdnů bojuji s virem/bakterií? - doktorka si neví rady - a dneska se konečně zdá, že to vede ke zdárnému konci :) Dokonce jsem i málo četla, ale v roční bilanci to ještě vypadá dobře. Zvládla jsem krásných 50 knih a k tomu mám ještě asi 10 rozečtených a dvě nebo tři jsem nedočetla vůbec a tři mě totálně zklamaly (Anna, krví oděná, Dveře do prádznoty a Nevítaní)

2 komentáře: