29. srpna 2014

Iluze stá čtyřicátá druhá

Za mnou?


Neskutečně děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Dobrý večír vinšuji Vašnostové.
Milá Snílčata, musela jsem minulý týden vynechat Iluzi a to z důvodů státnicových. Šprting byl na nejvyšších obrátkách, ovšem výsledek stojí za to. Mám odstátnicováno a v pondělí podávám přihlášku k promoci. Jelikož tedy na mé martyrium jste doplatili i Vy, rozhodla jsem se Vám dnes dát vskutku velký výběr. Co na něj říkáte? Bude to co k čemu nebo jsem se opět přehmátla a Vaše hlavinky v posledním prázdninovém víkendu nebudou schopny nic kloudného sepsati?

Autor: DisposableD

Pokud byste neradi zabředli do fantasy hororu, mám pro Vás také možnost postapo či sci-fi drámo. Copak se to asi děje? Snad operace v polních podmínkách? Okrádání nemohoucího? Nebo dokonce příprava na nenávratnou operaci - přece jen obchod s orgány bude stejně živý jako dnes.


Pro vskutku snílčí duše zde mám výjev slibující jak poklid, tak také dramatično. Co to vlaje kol těla a ocasní ploutve?
Autor: Antoshines

Jaká byla správná odpověď na minulé otázky? Nu, nebudeme zde ubírat místa seznamem písní a filmů. To by bylo na příliš dlouhého lokte. Každopádně všechny zúčastněné získávají plný počet bludišťáků (8) a jelikož jsem ve velice dobrém rozmaru, všem dosud zúčastněným přičítám jednoho bludišťáka k dobru.

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty.


Dnes se Vás táži takto: Kdo všechno byl pánem Imaginaria? Kolik celkem Iluzí daný ctihodný lord či lordka uveřejnil/a?





Kdybyste mi dnes ráno řekli, že se v dnešní Iluzi zaseknu u výběru hudby, smála bych se. Brečela bych smíchy, popadala se za břicho, pak zvážněla, přátelsky Vás poplácala po paži a počastovala pohledem vyjadřujícím lítost nad Vašim údělem slabomyslného. Jenomže ráno není noc.
Nakonec mne však při zoufalém brouzdání youtube cvrnknul do ucha opět kytarový genius Mike Oldfield. Zprvu jsem váhala mezi melodií a zpívanou písní, ovšem záhy po spuštění skvostu níže bylo vymalováno.




Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Jsme u konce, a tak jako každý jiný týden se opět setkáme v páteční večer. Budu se těšit nejen na Vaše příspěvky.


Rum!
Vaše tetka Maglaiz

3 komentáře:

  1. Tak jsem trochu rozvířila galaxii a vyšlo mi to asi takto:
    Maglaiz 120 iluzí
    Berenika 12 iluzí
    Venom 6 iluzí
    Destinaetus 3 iluze (a nevím, jestli započítáváme i úvodní článek nebo jen samotné iluze? Jinak bych ještě připočetla číslo 1 za ten úvodní článek.)
    Venom and Destinaetus společně 1 iluze
    Doufám, že se mi při počítání zákeřně nepopletly prsty a neudělám si ostudu, ale celkový součet mi až k dnešku vychází na 142 iluzí.
    Jehane :)

    OdpovědětVymazat
  2. V panství Iluzí původně vládli Destinaetus (úvodní článek a 3 iluze samostatně) a Venom (6 iluzí samostatně a 1 společně s Destinaetem).Poté jejich trůn převzala Berenika, která vydržela po 12 iluzí.Po ní (a do dnešního dne) nám iluze předkládala... kdo jiný, než Maglaiz. Její "snivý účet" již obsahuje 120 iluzí, doplněných ještě o střípky jako bylo Imagináriovo klání, Honba za pokladem kapitána Imaginária či Lovení blodišťáků. Hodně štěstí a inspirace i do dní budoucích.

    OdpovědětVymazat
  3. On už je zase čtvrtek? A to jsem si říkala, že se na tuto otázku vrhnu dřív a s klidem vše spočítám, ale chytla mě chřipajzna a tak jen těžko říci, co mozkové závity ochromené nemocí vyhodí…
    Ó slovutná, krásná, vševědoucí a božská bakalářka Maglaiz  120
    Berenika 12
    Destinaetus 3 + 1/2
    Venom 6 +1/2
    Dva naposledy zmínění vytvořili jednu společnou iluzi, proto „+1/2“

    OdpovědětVymazat