8. srpna 2014

Iluze stá čtyřicátá

Není čas na zbabělost.

[]

Neskutečně děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Dobrý večír vinšuji Vašnostové.
Musím se přiznat, že jsem dosti šokována, že jste neuhádli minulou takl lehkou hádanku a hlavně tak známou. To nevadí, budou jiné zajímavé a zodpověditelné otázky. Kromě toho můžete mimo jiné sbírat i lima z Vaší ledničky za příspěvky k Iluzím. Zajisté. Aby byly nové příspěvky, je třeba polochtat Vaše Múzy. Co třeba dnešní várkou?


Zprostředkovatel/ka: Cortney Harrison

Ano, již i Maglaizíček objevila magii Pinterestu. Není divu. Naše doba je čím dál více vizuální, tudíž se Maglaizíček musela internetově alespoň lehce přizpůsobit. Co myslíte? Je forma důležitější než obsah?

Autor: CGlas


Jaká byla správná odpověď na minulé otázky? Překvapivě odpověď byla pro Vás dosti těžká. Odpověď na hádanku je ručník. Tuto záludnou hádanku položil Felix Holzman Františku Budínovi. Ručník pískal proto, aby hádanka nebyla moc jednoduchá.

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty.


Dnešní otázku budu směřovat na Vaše literární, divadelní a životopisné znalosti. Kdo byl otcem bratrů herců Petra a Martina Štěpánkových? Napovím, že jejich otec také hrál a v naší kinematografii ztvárnil dvě legendární historické osobnosti (jednu z nich si oblíbil i náš fantasy spisovatel Míla Linc; druhá zase musela hledat pro císaře golema) a jednu postavu z povídky Zikmunda Wintera. A kdo byl dědeček tohoto herce? Opět malá nápověda: velký dramatik a herec první třetiny devatenáctého století a velká osobnost Stavovského (tehdy Nosticova) divadla.

Otázka za dva bludišťáky: Řeknete mi, o jakých rolích a filmech jsem to hovořila?



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Jsme u konce, a tak jako každý jiný týden se opět setkáme v páteční večer. Budu se těšit nejen na Vaše příspěvky.


Limonáda!
Vaše tetka Maglaiz

1 komentář:

  1. Hoja hoj,
    opět se hlásím do služby. Otcem zmiňovaných herců je Zdeněk Štěpánek - a jím ztvárněné postavy pak (nemýlím-li se)  Mikuláš Dačický z Heslova (z filmu Cech panen kutnohorských), Maršál Russworm (z pohádek Císařův pekař a Pekařův císař) a nezbedný bakalář Jan (z filmu Nezbedný bakalář).
    Jeho dědem pak byl Jan Nepomuk Štěpánek. Tak snad jsem se v tom nezamotala a odpovědi budou dostačující.

    OdpovědětVymazat