15. srpna 2014

Iluze stá čtyřicátá první

Temnota plodí jen temnotu?


Neskutečně děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Dobrý večír vinšuji Vašnostové.
Ani tento týden se nikdo neposnažil o bludišťáky. Co to? Děje se snad něco neobvyklého? Příliš těžké otázky? Nebo snad honitba již unavuje? Milí zlatí, Vy byste chtěli všechno hned a nejlépe zadarmo. Tak to ale nemůže chodit. Za vše se vždy musí bojovat, a myslím si, že boj, který Vám nabízím není nikdy ztrátový. Rozšíříte si obzory, pohladíte své ego, že znalo správnou odpověď, dostanete bludišťáka či více a jste blíže vysněné odměně. Dobrá, už Vás nechám. On ten ruměnec jednou na Vaše tváře padne.

Autorka: cornacchia-art

Něco modrého a poetického již máme na seznamu odškrtnuto, nyní bychom měli vybalit krabici s nápisem NĚCO AKČNÍHO. A heleďme se! Hnedle tady nahoře je pěkný kousek. Co na něj říkáte?



Jaká byla správná odpověď na minulé otázky? Stačilo jen si zadat na wikipedii a měli byste bludišťáky doma. Otcem bratří Štěpánkových byl Zdeněk Štěpánek (role: Mikuláš Dačický z Heslova ve filmu Cech panen kutnohorských; maršál Russworm z Císařova pekaře a Pekařova císaře; bakalář Jan v Nezbedném bakaláři natočeném dle stejnojmenné povídky Zikmunda Wintera). Dědečkem Zdeňka Štěpánka byl Jan Nepomuk Štěpánek, autor her Čech a Němec, Berounské koláče, Břetislav První, Pivovar v Sojkově, Nápoj lásky, Tlachač, Bruncvik,...

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty.

Dodatek: Dragilii byla uznána odpověď, tudíž jsou jí připočítáni tři bludišťáci (1+2) a jeden bonusový za aktivitu.


Když jsme tohle neuhodli, budeme se muset poohlédnout jinam a optat se na něco méně složitého. Položím Vám otázku za pět bludišťáků. Vyjmenujte mi alespoň deset písní, jejichž spoluautorem je Jan Werich.
Bonusová otázka za další tři bludišťáky: Vyjmenujte mi alespoň deset filmů, v nichž mistr klaunství, Jan Werich, hrál.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Jsme u konce, a tak jako každý jiný týden se opět setkáme v páteční večer. Budu se těšit nejen na Vaše příspěvky.


Čaj!
Vaše tetka Maglaiz

8 komentářů:

  1. Huhů, tak jsem to minule (na poslední chvíli) stihla. Deset písní, hmm hmm. Tak tedy - David a Goliáš, Ezop a brabenec, Klobouk ve křoví, Život je jen náhoda, Babička Mary, Nebe na zemi, Stonožka, Země, Tři strážníci a Tmavomodrý svět. A deset filmů? No, doufám, že to zvládnu. Pekařův císař, Císařův pekař, Svět patří nám, Byl jednou jeden král, Až přijde kocour, Hej rup, Uspořená libra, U nás v Kocourkově, Pan Tau a cesta kolem světa, Král a žena a (pro jistotu jedenáctý) Drahý zesnulý. Snad to bude stačit.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky vám přijde, že o prázdninách máte na všechno paradoxně méně času než přes školní rok? Nicméně jsem se i přesto rozhodla, že se pokusím najít čas aspoň na to, abych se zapojila do boje o bludišťáky. Písně se spoluautorstvím Jana Wericha -Hodné Štěně,Kočka na okně,Ten umí to, David a Goliáš,Trojský kůň, Babička Mary, Stonožka, Potopa, Kat a blázen, Ezop a brabenec,Hej pane králi (a spousta dalších). A filmy -Křik, Fimfárum,Až přijde kocour,Drahý zesnulý,Uspořená libra,Pštros,Magnetické vlny léčí,Pražská strašidla, 25.hodina,Král a žena,Královna Koloběžka první (ani jsem netušila, že má tak bohatou filmografii, člověk se pořád učí!!!)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejsem si jistá, jak přesně tady to vkládání odkazů funguje, takže výplod své fantazie(inspirovala jsem se obrázkem s mořskou pannou a tak trochu i tou krásnou keltskou hudbou) přikládám na následující adrese:
    http://outy-jehane.blog.cz/1408/kdybych-byla-kralovnou-vsech-vod

    OdpovědětVymazat
  4. Já se omluvuju za neaktivitu, ale už asi dva týdny jsem de facto bez netu. Takže to nedávám. Ale až naskočí, tak snad zase dávat budu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Písně by byly třeba: Civilizace, Divotvorný hrnec, David a Goliáš, Ezop a brabenec, Kalná řeka, Klobouk ve křoví, Babička Mary, Nebe na zemi, Nikdy nic nikdo nemá, Píseň strašlivá o Golemovi, Potopa, Stonožka, Tmavomodrý svět, Život je jen náhoda.Filmy: Medvěd, Šťastný lev, Tragédie vodníkova, Stvoření světa, Byl jednou jeden král..., Dobrý voják Švejk, Císařův pekař a pekařův císař, Svět patří nám, Hej-Rup!, U nás v Kocourkově, Peníze nebo život, Pudr a benzín, Peníze nebo život, Až přijde kocour.

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Iluze se vkládají do Sbírky iluzí (odkaz je ten stejně pojmenovaný banner na konci článku). Tam vyplníš přezdívku a bezpečnostní kód proti spamu a do textu vložíš svůj odkaz a číslo iluze. Prosté ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Písně : David a Goliáš, Ezop a brabenec, Život je jen náhoda, Stonožka, Babička Mary, Potopa, Svět patří nám,  Nebe na zemi, Tmavomodrý svět,  ZeměkouleFilmy: Hej rup!, Svět patří nám, Císařův pekař a pekařův císař, Byl jednou jeden král, Pudr a benzín, Peníze nebo život, U nás v Kocourkově, Až přijde kocour, Baron Prášil, Psohlavci

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Díky, zařídím se podle toho

    OdpovědětVymazat