4. července 2014

Kontrola dvacátá druhá

Zdravíme s dalším Repetitiem, tentokrát mírně opožděným. (A s malým překvápkem.) Všichni se svorně omlouváme, bohužel jsme se dostali do časové tísně (někteří i do zdravotní).
A stále žádám členy, správce i nové členy, aby se ujistili, že máme jejich aktuální e-mail. Nemůžeme rozesílat hromadné e-maily, když nám mnoho kontaktů chybí. Navíc se k tomu odteď v Repetitiu, takže pokud na vás nemáme kontakt a je to s vámi na hraně, může právě absence kontaktu rozhodnout, zda projdete.
A ještě jedna drobnost. Leslie739 je velmi aktivní človíček, nabídla mi pomoc a já jí svěřila mravenčí práci, která začínala být nad mé síly. Prošla blogy a hledala na nich právě ty mé vytoužené e-maily. Brzy se zde objeví článek se seznamem členů, na které stále nemáme e-mail. Mockrát děkuji Leslie739 za vynaložené úsilí. Udělala mnohem více, než jen vypátrání e-mailů. Vypsala mi, zda je blog aktivní (i když aktivitu si asi představujeme každá jinak), dokonce vyprátrala i změny adres! Moc šikovný človíček.


Pro začátek drobné změny
Akiko požádala o škrtnutí, neboť končí s blogováním. (Škrtnuta 4. června)

Návrat k minulé kontrole
1) Ruppert Rupp Puppet - http://thousandyears.blog.cz - NEZLEPŠENO
Anne Eyre: Já žádnou změnu nevidím... A vlastně ani aktivitu.
m.: Ani já ne. Škoda.

2) Litzy - http://a-dream-world.blog.cz - VENKU
Anne Eyre: Ani písmenko navíc. Litzy je venku.
m.: Tak, tak.

Náhodně vybraní
1) Kevin "Wulfric" Scherrer - http://wulfrion.blog.cz/ - OPATRNĚ
Anne Eyre: Blog byl v době výběru neaktivní, ale naštěstí včas ožil. I tak ale nejde o nějak aktivní blog. Nevidím sice extrémně tvořivý blog, ale je přehledný, píše šikovně, bez chyb. Mám jen jediný maličký problém: U recenzí mi chybí zdroje obrázků, stejně tak u přehledů... I když tam lze asi počítat ty odkazy na ediční plán. E-mail jsem v hlubinách blogu vylovila. Za mě je to opatrně.
m.: Jelikož ožil a v záhlaví slibuje větší nadcházející aktivitu, dala bych tomu šanci. Reporty o mangách plných cákající krve tak úplně nejsou to, co si představuji pod pojmem "snílek", na druhou stranu vášeň v čtení sem určitě patří, recenze jsou taky v pořádku a poslední článek O blogování..., byť je trochu nešikovně pojmenovaný (název tak úplně neodpovídá tomu, co je uvnitř, respektive zavádí jinam) by se mohl někomu hodit - a za užitečné články dávám malé významné plus. Autory obálek u recenzí bych nutně nevyžadovala, tam je jasné, že to není vlastní tvorba. Bylo by to ale takové plus, co do obsahu článků, uvést k ostatnímu infu i autora obálky. Zabiješ tím dvě mouchy jednou ranou. Celkově bych blogu řekla ano, ale chci si dát pozor na tu slíbenou budoucí aktivitu a příští články, takže se přikláním k opatrně.

2) Annie - http://riddiculus.blog.cz/ - NEPROŠLA
Anne Eyre: Poslední článek z prosince, takže není co řešit. Ne.
m.: Poslední článek z prosince? To jako vážně? To je fakt dost riddiculous :D

3) Fantaghira - http://fantaghira.blog.cz/ - PROŠLA
Anne Eyre: Hned zezačátku musím podotknout, že blog je aktivní, přehledný a máme e-mail. To je spousta malých plus. Píše hezky a slušnou češtinou, uvádí zdroje, články jsou občas kratší, ale stále mají myšlenku. Za mě jedno obrovské blikající ano. A navíc ta vytrvalost (kterou bych hrozně chtěla zkusit se svojí/sestřinou kobylkou). :)
m.: Příjemné, uklizené, přehledné, obsahově vlastní, čím jdu dál do archivu, tím víc stoupá aktivita, ale v kvalitě rozdíl nevidím, i články z roku 2012 a dřív jsou poctivé, s tu a tamní nevlastní ilustrací řádně ozdrojovanou, takže dřív asi prostě jen bylo víc času na publikování :) Snílkovské to je taky, tak není co vytknout. Ano.

4) Mavis Eveline Strix - http://abracadabra.blog.cz/ - OPATRNĚ
Anne Eyre: Design blogu na mě zapůsobil takovým hezky uklidňujícím dojmem, navíc vypadá dost přehledně. Náhodně jsem otevřela jeden článek a co vidím: Hezky a jasně napsaný zdroj obrázku. První dojem špičkový. Archiv za poslední blog nepatří k těm přeplněným, ale stále jsi aktivní a to samozřejmě oceňuji. A jak tak listuji dál, raduji se. Hezky píšeš, máš vše hezké a přehledné, zdroje také existuje. Až na ty knihy (i zde). Odkud je obrázek obálky? A nešlo to trochu... Rozvést? Je to dost kratičký článek, o samotné knize jde napsat více než anotace. I ta asi odněkud je, že? Občas bych uvítala zdroje a přece chybí (například tady a tady). Takže proběhni zdroje (aspoň do srpna, není toho moc), dodej nám e-mail, a bude to. Za mě oranžová.
m.: Musím říct, že to je podle mě jeden z nejkrásnějších designů osobních blogů, co jsem viděla za hodně dlouhou dobu, ne-li vůbec. Je čistý, svěží, esteticky naprosto dokonalý, perfektní písmově, obrázkově i svou jasností a uklizeností. Květiny, (bá)snění a magické slůvko - čuchám čuchám snílka! A taky že jo. Se slovenštinou mívám problémy, z nějakého důvodu se mi špatně čte, přesto ale musím pochválit vizuální podobu článků. Díky odstavcům, tučnosti a dalším věcem se na to rozhodně pěkně kouká, a taky mě to mnohem víc přinutí se vyloženě začíst, než vizuálně nudný, nijak nedělený text. Obrázky jsou k textu voleny s mírou a zdrojem, tady nelze nic vytknout. Jen bych si dávala pozor při práci s oddělovačem perexu. Já vím, v editoru se to zobrazuje v pořádku a na blogu se to pak rozhodí - na to si holt musíte zvyknout a počítat s tím. Někdy je třeba to několikrát vyzkoušet, než se trefíte, ale pokud chcete mít perex krátký a je v něm obrázek, dávejte si pozor, ať ten obrázek je stejně dlouhý jako text. Není to chyba na utržení hlavy, ale je to detail, na němž ve výsledku taky záleží. Stejně jako tady, v tomto článku je zase hodně bílého místa mezi odstavci. Dalo by se tomu pomoct buď tím, že zmenšíte obrázky, nebo třeba vložením dvou entrů - pod titul knihy a před "Co mě zaujalo". Jinak ten článek musím pochválit i obsahově. Není to tak dávno, co jsem komusi vytýkala nicneříkající "seznam knih, co jsem si koupila", který se skládal pouze z anotací a obálek, tedy přidaná hodnota článku nula prd. Oproti tomu tohle... takhle to píše skutečný bloger autor. Jinak - aktivita blogu je v pořádku - pokud jsou články zajímavé, vůbec nevadí, že je jich míň. Občas ulítne zarovnání textu a ve starších článcích si někdy nejsem jista původem fotek (ale vzhledem k tomu, že jinak má skoro vše zdroje, tipuju to na foto vlastní. Tady už ale asi ne.). Taky moc nechápu zdrojování v angličtině. Co to má proboha za smysl? O.o A někdy by fotkám slušelo je zarovnávat na střed spíš než doleva, pokud jejich šířka není stejná jako šířka článku. Dva rozcestníky z 27. září 2013 jsou nefunkční, oba odkazují na zrušené rubriky, takže to by chtělo smazat. Jinak nemám k blogu mnoho co vytknout. Mavis fandím za to, kolik práce už na sobě udělala, a držím jí palce, aby pracovala dál, hlídala si zarovnání a cizí ilustrace co nejvíc nahradila vlastními, pokud na to má nějaké fotobuňky. Verdikt? Je na čem pracovat a pár zdrojů by to asi chtělo doplnit, takže opatrně.

5) Pufflie - http://pufflie.blog.cz/ - PROŠLA
Anne Eyre: Aktivní blog, dobře. Design trochu zvláštní, pro mě nic moc příjemného, ale je z těch snesitelných. Ale co, za design nevyhazujeme, takže je čas vlézt do archivu. Jak to tak pročítám... Zabilo by tě aktualizovat věk v menu? Podle všeho ti 16 už dávno není. Dokázala bych na blogu najít mnohem více chybiček, ale pro nás je podstatná aktuálnost informací (ten věk) a možná ho trochu oživit a rozepsat se. A jak tak koukám, M. se rozepsala podstatně více. Jako vždy mi sebrala slova. Máme na tebe e-mail, takže za mě malé bezvýznamné plus a ano.
m.: K Puffliinu designu a vůbec rozložení blogu jsem se bohatě vyjádřila během jejího Pranýře, takže se nebudu opakovat, ale myslím si, že je tu na čem pracovat, aby byl blog skousnutelnější a příjemnější na orientaci a pohled. Není to tragédie, ale šlo by to udělat uhlazeněji. Pufflie na tom ale zjevně nic měnit nehodlá, tak se nebudu namáhat a zaměřím se radši na obsah. Ten vypadá celkem v pořádku. Určitě je autorský i snílkovský, ale je tu podle mě taky dost na čem pracovat. Bloger by třeba měl dávat pozor na aktuálnost údajů. I starý článek pořád visí na internetu, ale zvlášť to platí v novějších, které jsou nejvíc na očích. Pokud v některém z vašich aktuálních článků figuruje nefunkční odkaz, na který vás vaši čtenáři ještě k tomu upozorní (!), mělo by být tak nějak samozřejmostí, že odkaz odstraníte nebo doplníte o poznámku, že byl třeba odkazovaný blog zrušen. Nechat to tam viset, aby se nachytávali další a další čtenáři, je neúcta k nim a dobrou reklamu vám to neudělá. Pokud má Puff inkriminovaný rozhovor uložený v PC, udělá lépe, když ho celý vloží do toho článku a bude. Pozor na stručné omlouvání se za neaktivitu. V tomhle článku se naštěstí jedná i o video, ale pokud v některém měsíci vyjde jen jeden článek, tak by měl sakra stát za to. Ukamenujte mě, ale jsem toho názoru, že instagramové fotky patří na Instagram a ne na blog, a co to Instagram je, to všichni víme nebo si to nandem. Takové články nejsou zajímavé. Jinak jsem na blogu nenašla mnoho výrazných prohřešků, spíš takové mouchy, které bych klidně s Puff diskutovala, kdyby měla zájem, ale myslím, že v tuhle chvíli to není zapotřebí. Do KS se zatím vcelku hodí, takže říkám ano, ale budu si v budoucnu dávat pozor na to, jestli se tu něco zlepší ohledně aktualizací zastaralých údajů a vůbec.

Dobrovolně přihlášení
Rád bych se dozvěděl názor na svůj blog, případně to, v čem by mohl být lepší. Chci si také ověřit platnost veršů:
"Nebojme se kritiky, buďme v tomhle chytří, má funkci motyky, úrodnou půdu kypří."
Toto praví a srdečně zdraví, D@ve.
(Poznámka Anne: Veršíky a celý vzkaz jsem trochu upravila, aby to nezabíralo tolik řádků. Na přání mohu vrátit původní rozdělení.)
Anne Eyre: Strašně se mi líbí ten design. Je nápaditý i přehledný. Trochu mě mrzí, že se mi tak dlouho načítá změna archivu, ale problém bude spíš na mé straně. D@ve si hraje se slovy, interpunkcí i s čímkoliv jiným, sní a to je krásné. Čím déle jeho články čtu, tím více mám pocit, že patří k poněkud ohroženému druhu lidí... Totiž ve způsobu vyjadřování i ve vnímání světa. Ale opět budu bazírovat na zdrojích, mezi které Google rozhodně nepatří (myslím toho "rebela"). Ale ať se na to dívám jakkoliv, myslíš i tvoříš. Možná nemáš přeplněný archiv, ale k nám patříš.
m.: Tak zaprvé se mi líbí to čistě rozvržené schéma - pěkně souměrně oddělené záhlaví, tělo a sloupek. Dát každému elementu na blogu svůj prostor je základ, když to neuděláte, máte z toho chaos a jednotlivé prvky splývají a vzájemně se mlátí, i kdyby jeden každý z nich byl nejvymazlenější. Papírové záhlaví je celkem fajn, ale uniká mi souvislost s čímkoli. Z textu v záhlaví i v profilovém boxíku to vypadá, že Dave je fanoušek sprchování. Tak proč nemá záhlaví nějaké více pasující pozadí? Proč pomačkaný papír? :) Co se obsahu záhlaví týče, líbí se mi ta sprcha, je to vymazlené logo, ale moc mi k tomu nesedí to jméno. Je psáno stejným fontem? Nepřipadá mi to tak. Také by se mi víc líbilo, kdyby třeba to logo bylo vlevo a jméno vpravo vedle něj, ale to je samozřejmě na autorovi. Dál se mi líbí to rýmování, je to něco zvláštního, něco extra :) Text v profilovém boxíku by bylo lepší zarovnat do bloku, je to okousané. Pokud by Dave chtěl jít víc s kůží na trh, co nějakou víc obličejovou fotku? Něco pokud možno usměvavého, čím je možno dosáhnout sympatického prvního dojmu. Klučík s kytarou sice zase hraje na to, že je muzikant, takže třeba zaujme jiné muzikanty, ale osoba na fotce je prakticky nerozlišitelná. To nemusí být špatně, někdo se třeba nechce lidem hned ukazovat a raději zaujme písmem :) Je to jen něco, co by se třeba víc líbilo mně - já ráda vidím svým oblíbeným autorům do tváře. Youtube videa nemám moc ráda, obzvlášť jako fixovanou součást designu, takže to ve sloupku mě neokouzluje. Štítky/rubriky jsou důležité, ovšem kvůli rozličným velikostem písma zarovnání do bloku hodilo tu poslední rubriku na nový řádek a mezi ostatními štítky je spousta volného místa. Šlo by s tím něco udělat? Změnit velikosti, aby se to líp scuklo k sobě? Příliš mnoho volného místa je stejně nepříjemná věc jako když je ho málo. Ostatní věci ve sloupku fungují, protože i když je jich hodně a jsou rozličné, všechny jsou podány stejnou formou - v boxíku s veršovaným titulem. Jen obrázkové odkazy by to chtělo všechny upravit do stejné šířky a/nebo zarovnat na střed. Obzvlášť KS vyčuhuje hodně doprava. V tomto případě je centrální zarovnání kamarád. Příspěvkům samotným by zase esteticky pomohlo zarovnání do bloku (tedy v případě celistvého textu, ne u básní). A na jejich konci je spousta bordelu, který jim vůbec, ale vůbec nesluší. Počet komentářů a doba vydání jsou důležité údaje. Že to publikoval Dave už je trochu nadbytečné, nikdo jiný na tom blogu přeci nefiguruje. Sociální ikony jsou ale u pouhého perexu docela předčasné, neboť abych článek mohla sdílet, musím si ho nejprve celý rozkliknout a přečíst, ne? Dávalo by tedy větší smysl tyhle věcičky zobrazovat až pod rozkliknutým příspěvkem, stejně jako štítky. Reakce mi vůbec nepřipadají zajímavé. Pokud se v takové anketě neobjevují opravdu vysoká čísla, je ti publikování něčeho takového jedině na škodu, neboť to ke mně vysílá signál, že tvoje články nepřipadají vůbec nikomu ani vtipné, ani zajímavé, ani skvělé. Až na výjimky jsou tam totiž všude nuly, maximálně jedničky. Položku Odkazy na tento příspěvek už vůbec nechápu, ale je to asi stejný případ - dávala by smysl jedině kdyby se pod ní něco skrývalo a jiní blogeři opravdu hojně (v rámci desítek) odkazovali na tvé příspěvky. Pokud to nedělají, je to jedině trapná zbytečnost navíc, která ti zase akorát kazí dojem. Všechen tenhle bordel je třeba rázně uklidit, aby polovinu každého perexu netvořil právě on. Jinak k obsahu toho nemám moc co říct, jelikož mě nezaujal. Nejsem fanouškem zbožných příspěvků. Je samozřejmě každého věc, čemu věří, nemám ani slůvka proti, ale nebaví mě číst si příspěvky, které jsou tím tak protkané, že v nich nevidím nic jiného, co by mě mohlo něčím zaujmout. Davovi hlavně doporučuju hodně psát, aby se trénoval, hledět si zpětné vazby, zamyslet se, kam chce se svým blogováním směřovat, čeho chce dosahovat, jaké má vůbec blogerské cíle, pro koho bloguje a co tím chce komu dát. Chce být v něčem lepší? Co to je? Má nějaké své blogerské vzory? Existuje jedna dobrá rada, kterou se už pár let řídím. Kopíruj své blogerské vzory :) Samozřejmě ne doslova! :D Ale pokud některého blogera zbožňuju a chci, aby můj blog působil stejně fantasticky, hledím si toho, čím mě tak nadchl. Je to jeho jednoduchý design? Tak zjednoduším i svůj a uvidím, co to udělá. Jsou to jeho otevřené příspěvky? Otevřu se taky. Chce to prostě zkoušet, co to udělá s vámi samotnými i jak se to bude líbit čtenářům. Jinak sakozřejmě říkám ano, určitě se sem hodí.

2) Anne Eyre - http://anne-eyre.blog.cz/ - OPATRNĚ
Protože moc dobře vím, že ani já sama nejsem bez viny, a hodně mi pomůže, když to mé skladiště někdo pořádně prokartáčuje. A protože chci ukázat, že správci nemají žádnou imunitu a mohou také vyletět (snad nebudu opravdu názorný příklad).
(Poznámka Anne: Nebojte, nebudu kontrolovat sama sebe.)
Maglaiz: Pokud jsem v srpnu 2013 výskala radostí, dnes uštědřím pár malých pohlavků. O žádné extra ohromné hříchy, snad až na jeden, nejde, ale i tak mne zachmuřily. Velkým hříchem spatřuji už téměř tří měsíční neaktivitu. Můžeme to omluvit prací pro klub a školou, avšak když si na vše najde čas i člověk maturující, případně státnicující, nevidím důvod, proč bys nemohla i ty. Myslím si, že pokud budeš držet minimum alespoň na třech článcích za měsíc, neřeknu ani popel. Přejděme k menším hříškům. Článek ze 31. srpna 2013 plný ikon s hypertextovými odkazy a s nadpisem Oblíbené se mi opravdu nelíbí a bije čtenáře do očí víc tím, že v srpnu bylo i tak zveřejněno minimum článků. Nejsem přílišným fandou seznamových článků, jak můžeme vidět v lednu. Uznej, že 3/4 článků z ledna jsou seznamy, to se prostě nedělá. Ani nejsem nakloněna ptákovinám jako jsou meme Day 01-Day 31. Anne, vím, že veškerá tvá práce pro klub je neocenitelná, ale mohla bys přes prázdniny svou aktivitu napravit - přece jen sama avizuješ, že máš 7 rozepsaných článků. Co je dopsat a uveřejnit? Jsi správce Repetitia a měla bys jít příkladem, pokud chceš peskovat Snílky a vzbudit v nich skutečně respekt. Tetka Maglaiz se mračí a věř mi, nechtěj, aby se naštvala. Za mou osobu více než opatrně.
m.: Příjemný vzhled, ale trochu nešikovně udělané horní menu, které slouží spíš k uklizení "bordelu" jako buttonky oblíbených blogů a kontakt (který by přitom klidně mohl viset ve sloupku), než k něčemu zajímavému. Uznávám, s těmi konkrétními ikonami tam asi nic jiného nedáš, takže to je spíš nedomyšlenost designu celkově, ale kdyby to šlo, raději bych pod tak pěkně vyvedené menu schovala něco důležitějšího. Autorčino jméno ve sloupku mi přijde nadbytečné, vím ho už ze záhlaví, a pokud ho v tom sloupku přeci chceš mít, uvedla bych ho na prvním místě a ne až pod Maky. Obě jména jsou psána stejně výrazně a já jako nový čtenář bych si raději jako první zapamatovala to tvoje. Autor layoutu není tak důležitá věc, může být buď na druhém místě nebo klidně až v zápatí, stejně jako datum založení blogu (a hele, ona tam dokonce i je! Tak to pak nechápu, proč visí i ve sloupku). Jako první věc chci vidět tebe, tebe, tebe, a teprve daleko pod tím tyhle technické informace :) Z článku Měsíční písmenkobraní na mě dýchají chmury, když vidím, že tuhle výzvu totálně nezvládáš. Hodláš se i v druhé polovině roku snažit nebo už je to úplně pasé? Pokud je to ta druhá možnost, pak ten článek asi postrádá smysl. Podobně výzva Jmenuji se.... Je to fajn nápad, ale dokud v ní nenastane alespoň minimální pokrok, doporučovala bych ten článek schovat do Rozepsaných. Když to tam visí takhle prázdné, připadá mi to hrozně o ničem a nepůsobí to na mě moc dobře. Totéž Duhové čtení. Nějaký pokrok alespoň někde? Je trochu zvláštní, že rubrika Tvorba má v url koncovku "povidky". V podrubrice 30 day song challenge jsem nenašla vůbec nic. Celkově je blog rozhodně z těch lepších a má tu co dělat, ale kvůli těmhle věcem působí trochu zanedbaně, jako že na něj autor nemá buď čas nebo náladu (nebo oboje), a s tím by se mělo něco udělat. Challenge, které naznačují, že jsi člověk, co se rád ke všemu hlásí, ale nic nedotáhne (věřím, že to tak není, ale působí to tak), bych raději schovala, a namísto toho se věnuj svým rozepsaným článkům a dalším případným nápadům, ať alespoň jednou za dva týdny něco dobrého vyjde. Taky by bylo příjemné chladné recenze častěji prokládat svými úvahami všednodenními. Možná to není tvůj styl, ale připadá mi, že bych si prostě ráda občas početla i něco mimo recenzi, nějaké tvé myšlenky, deníček, whatever. Souhlasím jinak s Maglaiz a kvůli té nižší aktivitě a tak trochu mrtvosti blogu dávám i já opatrně.

Uvažujete o podání přihlášky, ať už jen ze zvědavosti, nebo protože si chcete ověřit, že je s vaším blogem vše v pořádku? Směle do toho! Informace k sebeobětování ZDE.

5 komentářů:

  1. Tak já se krátce vyjádřím.Pokud jde o oblíbené a rozložení knižních výzev, za tím si stojím.
    1. Oblíbené nejsou na své konečné délce a pokud bych to, stejně jako kontakt, dala do menu, jednoho dne by bylo delší než samotná stránka s omezeným počtem nejnovějších článků. Nemluvě o tom, že v kontaktech dole je možnost napsat i do komentářů. Kdybych něco na ten způsob dala do menu, bylo by to nejen nevzhledné, ale opět by to tomu sloupečku přidalo na délce.
    Takže: Opravdu chcete, abych měla v pracně řešeném layoutu nefunkční odkazy a kilometrové menu?
    2. Pokud výzvy shrnu do jednoho článku, vznikne opravdu hodně dlouhý článek. Co když někdo bude hledat jen jednu věc? Najde ji? Jak dlouho mu to potrvá?Maky visí ve sloupku z jednoho prostého důvodu: Kolik lidí doscrolluje k zápatí? Za tu práci, kterou si s tím dala, a za tu trpělivost při domluvě se mnou, si zaslouží viditelnější místo.Na výzvách se pracuje vytrvale, ovšem s častým zakopnutím o klacky, které se jmenují povinná četba...Toho, že je 30 Days Song prázdná, bych si asi nevšimla, děkuji. To, co do ní má patřit, jsem dle všeho špatně zařadila.Pokud jde o recenze, radši se držím svého stylu. Nehodlám ze sebe potit něco, co je pro mě zbytečně těžké... Pro myšlenky mám jiné nápady, jiné rozepsané, ovšem ve stádiu "jak uzavřít".Pokud jde o aktivitu, pracuje se na ní.

    OdpovědětVymazat
  2. Trochu jsem se lekla, když jsem viděla svoje jméno, ale pak jsem hned viděla tu zelenou barvu vedle, takže v pořádku
    S mojí aktivitou to dřív bývalo lepší, ale taky bylo víc času, nápadů i energie. Teď se mi často stane, že se k počítači dostanu až večer a to už nemám sílu na nic. Sama cítím, že je to škoda, ale já se do ničeho nemůžu nutit a o psaní článků to platí dvojnásob.
    A Anne, o vytrvalosti se brzy určitě objeví zase něco dalšího, v neděli jedu svoje první oficiální závody, tak to hodlám nějak sepsat (pokud je dokončím). Jinak mohu vytrvalost jen doporučit

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Moje slova...
    A s vytrvalostí supr. Mně se hrozně líbí, že to umíš vysvětlit nekoňákovi... To mně nikdy nešlo. Vážně.
    Jako my máme takové těžkopádné ČT, malá šedá kulička, ale neúnavná. Jen bych se bála toho tempa, ona když jde, dlouhonohý plnokrevník musí vedle ní skoro klusat...

    OdpovědětVymazat
  4. 1) Odkazy určitě do menu nedávat, to nikdo ani nenavrhoval. Jen je škoda mít něco tak relativně nedůležitého schovaného pod tak významným buttonem, na tak významném místě v menu. Místo odkazů jinam by tam mohly být třeba recenze nejoblíbenějších knih, nebo by se button mohl s trochou pomoci od Maky vyměnit za jiný, abys tam mohla mít něco jiného. Na seznam oblíbených pak můžeš odkázat ze sloupku. Když se nad tím zamyslím, tak i ten první button by bylo šikovnější použít na něco jiného než home. Jelikož na home odkazuje celé záhlaví, je to zase jen ztráta buttonu. Šikovnější by tam byla třeba ikona človíčka, pod níž bys měla schovaný svůj profil, nebo ikona knihy a tam by byl rozcestník na všechny recenze. Víš jak, prostě to horní menu fakt využít na to nejdůležitější, co na tom blogu je.2) Netuším, jaká je pravděpodobnost, že v těch výzvách bude někdo něco hledat. Rozdělené mi to připadá v pořádku, jen je hloupé, že jsou prakticky všechny ty výzvy prázdné, a přitom je už sedm měsíců v čudu. Působí to pak jako mrtvé projekty. Třeba by tomu pomohl krátký update s aktuálnějším datem (v rámci těch článků), jen vysvětlení, co se zrovna děje, co třeba zrovna čteš... aby to nepůsobilo tak zapomenutě.K zápatí to není zase tak daleko a je to obvyklé místo, kde se uvádí autor layoutu. Samozřejmě pokud ti to vyhovuje takhle, je to tvoje věc :) Jen si myslím, že to není zapotřebí mít uvedené na dvou místech a ubírat tím sobě. Jo, někdo ti pomohl s designem a dal si s tím práci. Ale ten blog má být přesto hlavně o tvé osobě.Určitě se nenuť do ničeho, co ti nejde přes prsty, byly to jen návrhy :)

    OdpovědětVymazat
  5. [4]:
    1) Jo. A pak si poslechnu, jak v archivu zavází rozcestníky/představení.
    2) Update dodán, jedna výzva smazána, protože jsem ji vážně nezvládala.[5]: Na můj vkus moc pastelové, na druhou stranu přehledné, čitelné, koukatelné... Za mě pochvala. :)

    OdpovědětVymazat