18. července 2014

Iluze stá třicátá sedmá

Marionetou snadno a rychle.

[]

Děkuji všem, kteří se aktivně podílí na chodu klubu zvenčí i zevnitř. Jste větrem do plachet kolosu jménem Klub Snílků.


Zdravíčko, přátelé,
dnes Vaše drahá Maglaiz přijela až z Telče zpátky na hornatý severovýchod. Co asi mohla Maglaizíček po těch úmorných kilometrech v tom horku a několika kilometrech v nohách, které si to rázovaly po Boskovicích, Telči, Jihlavě a Třebíči? Áno, šla si hajnout. A sprostě zapomněla na páteční povinnost. Mobil si mohl řvát, jak chtěl, Maglaiz neslyšela. Stalo se Vám to někdy?

Autorka: Nelleke

Jak už jsem avízovala. Spala jsem zcela mrtvolně, musela jsem vyhlížet jako hadrová panenka. Nebo marioneta? Každopádně pod silnými dojmy z Jihlavy, ne vždy pozitivními, mne trklo, jak dnes pojmout Iluzi. Kapitán Imaginarius se vyjádřil v tom smyslu, že by měl chuť na nějakou ponurost. Mantinel daný k tomu Jihlava, Iglau. Svítí Vám žárovička nad hlavou? Myslíte si, že jste uhodli, kdo dnes bude hlaholit do Vašeho ucha? Uvidíme.

Autor: alexandreev

Jaká byla správná odpověď na minulé otázky? Myšpulín, Fifinka, Bobík, Pinďa a zlý Kazimír Zádrhel (nepřítel Myšpulína) se poprvé objevili v novinových stáncích 15. května 1969.
Odpověď za dva bludišťáky snad netřeba říkat, že? Mimo soutěž: Víte, kdo je to Juantorena?

Tabulka lovců a jejich úspěchů - račte konfrontovat se svými výpočty.


Dnes si podrbejte hlavu nad jiným hlavolamem. Koho označujeme za otce moderní (vědecké) hypnózy, jak byla tato nová metoda užívána v lékařství? Budu se těšit na Vaše odpovědi.


Tak co? Uhodli jste hudební doprovod? Spojili jste si Jihlavu se snad nejznámější gotickou kapelou? Pevně věřím, že ano.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Jsme u konce, a tak jako každý jiný týden se opět setkáme v páteční večer. Budu se těšit nejen na Vaše příspěvky.


Buď klidně vulgární, ale zatni zuby a bojuj!
Vaše tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. Počátky "vědeckého použití" hypnózy jsou, nemýlím-li se, spojeny se jménem Franze Mesmera.Samotné její využití pak spočívalo v proniknutí do podvědomí. Zvláště pak k zážitkům, které byly natolik traumatizující, že se je člověk snažil (i nevědomě) potlačit. To však vedlo k jejich psychickým či dokonce psychosomatickým projevům.

    OdpovědětVymazat
  2. Šmarja, už je zase pátek...
    No, s hypnózou je spojována řada jmen, tak zkusím aspoň jedno
    Milton H. Ericson - díky němu byla i uznána v padesátých letech jako oficiální léčitelská metoda. Využívají ji psychoterapeutové.
    A to je ode mě vše.

    OdpovědětVymazat